Menu
A+ A A-
vima_fm

21-09-2011_

Σημεία Συνέντευξης του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ,

Βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου

Στο  Ρ/Φ Σταθμό ΒΗΜΑ FM

Δημοσιογράφοι: Άρης Ραβανός-  Γιώργος Παπαχρήστος


Μια αναξιόπιστη κυβέρνηση δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί

«Μια νέα κυβέρνηση με ισχυρή, νωπή, λαϊκή εντολή μπορεί να συζητήσει τα λάθη που υπάρχουν στο πρόγραμμα, να κάνει τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις που χρειάζονται, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους με τους οποίους δεν διαφωνούμε, τη μείωση του χρέους και του ελλείμματος και τη δημοσιονομική εξυγίανση. Αλλά με το πρόγραμμα αυτό δεν οδηγούμαστε στην επίτευξη αυτών των στόχων. Αυτό πια το καταλαβαίνουν όλοι. Λέμε λοιπόν ότι χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση. Και την επαναδιαπραγμάτευση δεν μπορεί να την πετύχει μια κυβέρνηση αναξιόπιστη που θέτει στόχους και χρονοδιαγράμματα που δεν τα πετυχαίνει, που δεσμεύεται έναντι της Τρόικας και δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις της».

Η δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά

Σήμερα, που ο Αντώνης Σαμαράς δικαιώνεται πλήρως, καθώς κανένας από τους στόχους που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση και την τρόικα δεν υλοποιείται, η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία εκτινάσσεται στο 16% – 17%, το έλλειμμα αντί να μειωθεί αυξάνεται, όλοι οι δείκτες της οικονομίας πάνε από το κακό στο χειρότερο, μην έχετε αμφιβολία ότι όλοι -όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό- παρακολουθούν με πολύ μεγαλύτερη προσοχή τις τοποθετήσεις του Προέδρου της ΝΔ.

Περί συντεταγμένης χρεοκοπίας

«Μετά το “ελεγχόμενη” φτάσαμε στο σημείο να μιλούνε για “συντεταγμένη” χρεοκοπία. Αυτή η συζήτηση βλάπτει την οικονομία, βλάπτει τη χώρα. Χρειάζεται μια άλλη πολιτική που θα εστιάζει στην ανάπτυξη. Εμείς ως φιλελεύθερο κόμμα λέμε ότι χρειάζεται λιγότερο κράτος και λιγότεροι φόροι. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη».


Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ομολογούν την ανικανότητα της κυβέρνησης

«Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Δεν έχει πετύχει σε κανένα στόχο η κυβέρνηση. Ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας μιλούνε για ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών μας. Και διατυπώνουν μια σειρά από ενστάσεις -αν όχι διαφωνίες- σε επιλογές της κυβέρνησης, από τον τρόπο εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας μέχρι τις αποφάσεις για τα ταξί».

back to top