Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος: "Φωτεινή ψηφίδα οι πρόσφυγες της Ρωμυλίας!"

Μάξιμος romilia 1
Λάρισα, 21 Οκτωβρίου 2019
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ:
 
Φωτεινή ψηφίδα οι πρόσφυγες της Ρωμυλίας!
 
«Οι πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας, που μετά τον ξεριζωμό τους εγκαταστάθηκαν στη Νέα Φιλιππούπολη και ίδρυσαν χωριά στον νομό της Λάρισας, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, αποτελούν φωτεινή ψηφίδα στο πολύχρωμο ψηφιδωτό της τοπικής μας κοινωνίας. Οι αλησμόνητες πατρίδες μένουν πάντα ζωντανές γιατί υπάρχουν Έλληνες που διατηρούν τις παραδόσεις, τις μνήμες και τις αξίες τους. Όλα αυτά τα στοιχεία που συγκροτούν τη συλλογική μας ταυτότητα ως έθνους, και για τα οποία αξίζει και οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε κατά τρόπο δημιουργικό, ώστε να μείνουν κληρονομιά στις επόμενες γενιές». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδας, για την «Ημέρα μνήμης και τιμής των προγόνων -μαρτυρικώς και ειρηνικώς τελευτησάντων- από την Ανατολική Ρωμυλία», που διοργάνωσε η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, στην ομώνυμη συνοικία της Λάρισας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός και ιστορικός ερευνητής ανέφερε επίσης ότι «η Ανατολική Ρωμυλία υπήρξε ένας τόπος όπου ο ελληνισμός ήκμασε από την αρχαιότητα, ιδιαιτέρως στα παράλια. Η ελληνική παρουσία υπήρξε διαχρονική δια μέσω των αιώνων, για να φθάσουμε στην μεγάλη ακμή του 19ου αιώνα. Τότε, σε πόλεις όπως η Φιλιππούπολη, η Βάρνα, ο Πύργος, η Σωζόπολη, η Αγχίαλος ιδρύθηκαν δεκάδες ελληνικά σχολειά, με χιλιάδες μαθητές, περικαλλείς Ιεροί Ναοί, φιλεκπαιδευτικές αδελφότητες και πολιτιστικοί σύλλογοι. Οι Έλληνες μεγαλουργούσαν στο εμπόριο, στην ναυτιλία αλλά και στη γεωργία. Δυστυχώς, όμως, όλα αυτά τελείωσαν απότομα, με την άνοδο του βουλγαρικού εθνικισμού, εν μέσω παρεμβάσεων των ξένων δυνάμεων. Σήμερα, οι απόγονοι των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας συνεχίζουν, με σεβασμό προς τους προγόνους τους, να κρατούν άσβεστες τις μνήμες της χαμένης τους πατρίδας, και την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, γι’ αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Σιδέρη Δελαρούδη και το νέο ΔΣ της Λέσχης της Φιλιππούπολης για τις δράσεις τους».
Στην «Ημέρα μνήμης και τιμής» το παρών έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Χρήστος Καλομπάτσος, η αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Ρίτα Απρίλη, ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Λέσχης κ. Αργύρης Ντεούδης και πλήθος κόσμου.
 
Μάξιμος romilia 2
 Μάξιμος romilia 3
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Άμεσα μέτρα για μεταναστευτικό-προσφυγικό. Η κυβέρνηση προχωρά 3 κρίσιμες θεσμικές αλλαγές"

Μάξιμος αστρα 1 1
Λάρισα, 21 Οκτωβρίου 2019
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ASTRATV:
 
Η κυβέρνηση προχωρά 3 κρίσιμες θεσμικές αλλαγές
 
«Υπάρχει μια κυβέρνηση με καθαρό ορίζοντα τετραετίας, μια κυβέρνηση αποφασισμένη να κάνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και τις κάνει και αυτό δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και στην οικονομία». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξή του στον Astra tv, στην εκπομπή «politics» με τον δημοσιογράφο κ. Ανδρέα Γιουμερτάκη
Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε τρεις βασικές θεσμικές αλλαγές: «η πρώτη είναι η αποσύνδεση της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής. Νομίζω ότι αυτό επιτέλους το αντιμετωπίζουμε με την αναθεώρηση του συντάγματος. Επομένως με ομαλό ορίζοντα θα οδηγηθούμε σε εκλογή νέου προέδρου. Όποιον προτείνει, όποιον έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά είναι εν δυνάμει πρόεδρος.
Η δεύτερη είναι του εκλογικού νόμου που πρέπει να δίνει κυβερνησιμότητα πρώτα απ’ όλα. Βεβαίως αναλογικότητα των κομμάτων, αλλά το μείζον όταν ψηφίζουμε είναι να βγαίνει μια κυβέρνηση που είναι ισχυρή. Κι όταν μια κυβέρνηση είναι ισχυρή στέλνει ισχυρά μηνύματα στο εξωτερικό. Το ότι η οικονομία αυτή την ώρα, φαίνεται να ανακάμπτει με γρηγορότερους ρυθμούς απ’ ότι περιμέναμε και εμείς, έχει να κάνει ότι οι ξένοι επενδυτές, ο ξένος παράγων, όλοι όσοι μας παρακολουθούν ξέρουν ότι έχουμε μια κυβέρνηση ισχυρή με ισχυρή εντολή, αυτοδύναμη. Αν είχαμε μια κυβέρνηση συνεργασίας τα πράγματα στην οικονομία θα προχωρούσαν με πιο αργούς ρυθμούς.
Και η τρίτη θεσμική αλλαγή είναι η ψήφος στους απόδημους Έλληνες, το δικαίωμα στους απόδημους Έλληνες να ψηφίζουν στον τόπο της κατοικίας τους. Να γίνει κατανοητό ότι δεν μιλούμε για διεύρυνση του εκλογικού σώματος, για αλλοίωση των εκλογικών καταλόγων αλλά λέμε να δώσουμε δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, και στα χρόνια της κρίσης σχεδόν 500 χιλ. βρέθηκαν έξω. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει φταίει η ΝΔ γιατί αυτοί ξενιτεύτηκαν, βρέθηκαν στο εξωτερικό, τι λόγο έχει να φοβάται την ετυμηγορία και την ψήφο αυτών των πολιτών; Γιατί δεν θέλει να προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα και θέλει απλά να εκλέγουν 3 βουλευτές στο επικρατείας μόνον και να μην προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα;».
 
Μάξιμος άστρα 2 1
 
Άμεσα μέτρα για μεταναστευτικό-προσφυγικό
 
«Τι εργαλεία έχουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απειλή που έχουμε εξ ανατολών; Το πρώτο και το βασικό είναι η συνεργασία με την ΕΕ. Η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό και διεθνές θα έλεγα. Να δείξει η ΕΕ. περισσότερη αλληλεγγύη, πόρους περισσότερους. Αυτό που συμβαίνεις την Μόρια, είναι μια ντροπή για όλη την Ευρώπη και όχι μόνον για την Ελλάδα, εκτιθέμεθα ως Ευρώπη συνολικότερα.
Από εκεί και πέρα χρειάζεται ισχυρότερη φύλαξη των συνόρων και αυτό δεν μπορεί να το κάνει μόνη της η Ελλάδα, χρειάζεται τη συνοριοφυλακή της FRONTEX, επικαιροποίηση τής κοινής δήλωσης Ευρώπης Τουρκίας.
Εκείνο το οποίο εμείς κάνουμε, την άλλη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή στην επιτροπή που προεδρεύω η νέα νομοθετική πρωτοβουλία για το άσυλο, για τις διαδικασίες απονομής τους ασύλου που θα είναι πολύ πιο ταχείες και θα αποτραπεί αυτή η κατάχρηση που συμβαίνει ως σήμερα. Αυτά που συμβαίνουν εδώ πέρα που ξεκίνησαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ με τους μετανάστες και την απονομή ασύλου δεν έχουν προηγούμενο στον κόσμο.
Με τον νέο νόμο όπως μας έλεγε ο κ. Χρυσοχοΐδης το αργότερο μέσα σε 3 μήνες θα ξεκαθαρίζει ποιος δικαιούται και ποιος όχι άσυλο και όποιος δεν δικαιούται θα επιστρέφονται στην Τουρκία απ’ όπου προέρχονται . Θα υπάρχει νέος κατάλογος ασφαλών χωρών και σε ποιες επιτρέπεται να γίνονται επιστροφές.
 
Μάξιμος άστρα 3 1
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/99h5cDYl0O4
 
Read more...

Μ.Χαρακόπουλος για την εορτή της ΕΛΑΣ: "Σεβασμό και αναγνώριση στο έργο της αστυνομίας!"

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Λάρισα, 20 Οκτωβρίου 2019 
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ:
 
Σεβασμό και αναγνώριση στο έργο της αστυνομίας!
 
«Οι γυναίκες και οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας αποδεικνύουν συνεχώς ότι επιτελούν το δύσκολο έργο τους με αυταπάρνηση και υψηλό επαγγελματισμό, για να μπορούν οι Έλληνες πολίτες να απολαμβάνουν το βασικό αγαθό της ασφάλειας, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την εορτή του Προστάτη της ΕΛΑΣ Αγίου Αρτεμίου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «χάρη στην ευσυνειδησία των αστυνομικών και στη συναίσθηση του σπουδαίου ρόλου που τους εμπιστεύθηκε η πολιτεία για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας μπορούμε σήμερα να αισιοδοξούμε ότι ο νόμος και η τάξη θα επικρατήσει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Τους ευχαριστούμε για τη μάχη που καθημερινά δίνουν με το έγκλημα και για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Έχουν τον σεβασμό και την αναγνώρισή μας για το υψηλό λειτούργημα που επιτελούν».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παραβρέθηκε στον πανηγυρικό εσπερινό στο Εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, όπου ευχήθηκε στα στελέχη της αστυνομίας «υγεία, οικογενειακή ευτυχία και καλή επιτυχία στο έργο τους».
 
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος με Ν. Δένδια για ΔΣΟ: "Forum που προάγει την ειρηνική συνύπαρξη"

Μάξιμος Δένδιας 1 1
Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ Δ.Σ.Ο. ΣΤΟΝ ΥΠOΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:
 
Forum που προάγει την ειρηνική συνύπαρξη
 
«Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών και, ιδιαιτέρως, ο υπουργός κ. Δένδιας δείχνουν αμέριστο ενδιαφέρον για τις προοπτικές της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και τον ρόλο που καλείται αυτή να παίξει σε ένα σύνθετο διεθνές περιβάλλον με πολλαπλές προκλήσεις. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΔΣΟ, να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε σήμερα με τον κ. υπουργό και τους συνεργάτες του. Είμαστε βέβαιοι ότι η ΔΣΟ θα μπορέσει σύντομα να αναβαθμιστεί περαιτέρω, συμβάλλοντας καθοριστικά στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των λαών που εκπροσωπούνται στον θεσμό, καθώς και στην υπεράσπιση των διωκομένων χριστιανών, ιδίως στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που βιώνει και πάλι έναν αιματηρό πόλεμο λόγω της τουρκικής εισβολής». Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια.
Αφορμή για τη συνάντηση υπήρξε η προσεχής κοινή συνεδρίαση των μελών της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διήμερο 14–15 Νοεμβρίου 2019. Κατά τη συνάντηση υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τη δραστηριότητα της ΔΣΟ, στην οποία συμμετέχουν ενεργά Ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες. Όπως ειπώθηκε «η ΔΣΟ είναι ένα forum που προάγει την ειρηνική συνύπαρξη και τον σεβασμό στην ετερότητα, όπως επίσης την ανάδειξη της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς, της βυζαντινής παράδοσης, που μοιραζόμαστε οι Ορθόδοξοι όπου γης». 
Εκ μέρους της ΔΣΟ στη συνάντηση, εκτός του κ. Χαρακόπουλου, συμμετείχαν ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής Χίου και Γ.Γ. της ΔΣΟ, ο δρ Κωνσταντίνος Μυγδάλης, Σύμβουλος της Γραμματείας της ΔΣΟ, ενώ από το υπουργείο Εξωτερικών παρών ήταν ο αρμόδιος Γ.Γ. Θρησκευτικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρής.
Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Έγκαιρη προετοιμασία για τον Ιό του Νείλου"

Μάξιμος president
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2019
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:
 
Έγκαιρη προετοιμασία για τον Ιό του Νείλου
 
«Δυστυχώς, ο Ιός του Δυτικού Νείλου φαίνεται ότι ‘‘ήρθε για να μείνει’’ στην χώρα μας, καθώς τα κρούσματα χρόνο με το χρόνο αυξάνονται, με τον νομό της Λάρισας να είναι από τους πιο ευάλωτους, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις. Η νέα αυτή πραγματικότητα επιβάλει την έγκαιρη και αρτιότερη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού και κυρίως των υπηρεσιών υγείας,  προκειμένου την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο να μην υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει για τα μέτρα ανάσχεσης του Ιού του Δυτικού Νείλου από τσιμπήματα κουνουπιών.
Στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός απαριθμώντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί, μεταξύ άλλων, αναφέρει την «ενίσχυση της επιτήρησης των εγκεφαλίτιδων και των ύποπτων περιστατικών:
- Καθημερινή επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών με εργαστήρια που διενεργούν έλεγχο για τον Ιό του ΔΝ, για την έγκαιρη διερεύνηση των διαγνωσθέντων κρουσμάτων.
- Υποστήριξη εργαστηριακής διερεύνησης ύποπτων περιστατικών.
-  Διερεύνηση κρουσμάτων: Το Γραφείο Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές του Ε.Ο.Δ.Υ. διενεργεί -εντός 24 ωρών- διερεύνηση κάθε κρούσματος λοίμωξης από Ιό ΔΝ (τηλεφωνική συνέντευξη), προκειμένου να καθορισθούν ο πιθανός τόπος έκθεσης, οι παράγοντες κινδύνου και η βαρύτητα της νόσου.
- Άμεση ενημέρωση των φορέων, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, για τα διαγνωσμένα κρούσματα (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, Περιφέρειες/Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, Δήμοι)».
Επιπλέον ο κ. Κικίλιας σημειώνει ότι «ενημερωτικό υλικό για τη λοίμωξη από τον Ιό του ΔΝ, τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και οι παρουσιάσεις που έχει δημιουργήσει ο Ε.Ο.Δ.Υ. είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του. Ο Ε.Ο.Δ.Υ. κατά την περίοδο 2019:
• Εξέδωσε Δελτία Τύπου: i) στα μέσα Μαΐου 2019, σχετικά με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας, ενόψει της έναρξης της τρέχουσας περιόδου κυκλοφορίας των κουνουπιών, και ii) στις 19 Ιουνίου 2019, σχετικά με διευκρινίσεις επί της κυκλοφορίας του ιού στη χώρα.
• Επικαιροποίησε το ενημερωτικό φυλλάδιο «Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια» (σε ελληνική και αγγλική γλώσσα).
• Εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο «Ιός του Δυτικού Νείλου: Μαθαίνω και προφυλάσσομαι».
• Διένειμε ηλεκτρονικά για προβολή τηλεοπτικό σποτ «Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια» σε κανάλια πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας από τον Απρίλιο 2019.
• Απέστειλε το νέο διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό (φυλλάδιο «Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια», φυλλάδιο «Ιός του Δυτικού Νείλου: Μαθαίνω και προφυλάσσομαι» και το τηλεοπτικό σποτ «Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια»), με ηλεκτρονική αλληλογραφία, στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας, στα μέσα Μαΐου 2019».
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: “Να μην πληρώνουν διόδια οι δημότες Τεμπών”

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:

Να μην πληρώνουν διόδια οι δημότες Τεμπών

Για το 6μηνο που διαρκούν οι εργασίες στη γέφυρα του Πηνειού

Παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα που ανέκυψε με την επισκευή της γέφυρας του Πηνειού στα Τέμπη και την υποχρέωση των δημοτών να πληρώνουν διόδια στην εθνική οδό, μετά από συνάντηση του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη. Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από ενημέρωση που είχε από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, τονίζοντας ότι «είναι υποχρέωση της πολιτείας η διασφάλιση εναλλακτικής διαδρομής χωρίς διόδια. Από τη στιγμή που αυτή για λόγους συντήρησης της γέφυρας του Πηνειού καθίσταται μη προσπελάσιμη, είναι εύλογο το αίτημα του δήμου για εξαίρεση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου και των εργαζομένων από την καταβολή διοδίων για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες συντήρησης».
Ο κ. Καραγιάννης, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου περί άμεσων ενεργειών, επικοινώνησε με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κ. Δημήτρη Γκατσώνη, με τον οποίο θα έχει αύριο Παρασκευή και συνάντηση, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα που ανέκυψε, εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό στα Τέμπη από την προσεχή Δευτέρα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα «για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε».

Read more...

Συνάντηση Μ. Χαρακόπουλου με Ν. Παναγιωτόπουλο: “Ευήκοον ους στην παραχώρηση στρατοπέδων στον δήμο”

Μάξιμος Παναγιωτόπουλος

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2019

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ:

“Ευήκοον ους στην παραχώρηση στρατοπέδων στον δήμο”

Μάξιμος: Πιο ώριμη η παραχώρηση του στρατοπέδου στο Μεζούρλο

Η απόδοση εκτάσεων ανενεργών στρατοπέδων στον δήμο και τους πολίτες της Λάρισας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά και από ενημέρωση που είχε από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, μετέφερε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση των χώρων του ανενεργού στρατοπέδου «Τζήμα» στο Μεζούρλο, καθώς και μέρους του στρατοπέδου «Μπουγά» για τη διάνοιξη της οδού Τσιτσάνη. Πέραν των στρατοπέδων αίτημα έχει διατυπωθεί από τον δήμο και για το ακίνητο του πρώην «Στρατιωτικού Πρατηρίου Λάρισας», στο κέντρο της πόλης (28ης Οκτωβρίου και Παπακυριαζή), με στόχο τη δημιουργία χώρου στάθμευσης.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, διαβεβαίωσε τον κ. Χαρακόπουλο ότι θα ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση από τους υπευθύνους του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Ταμείου και του δήμου Λαρισαίων.
Από την πλευρά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον υπουργό για το άμεσο ενδιαφέρον. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «ο υπουργός έτεινε ευήκοον ους στο χρόνιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας. Στην παρούσα συγκυρία πιο ώριμο προβάλει το αίτημα για την παραχώρηση των εκτάσεων του στρατοπέδου “Τζήμα”, που άλλωστε από ετών είναι εγκαταλελειμμένο. Η απόδοση στους πολίτες της Λάρισας των εκτάσεων του ανενεργού στρατοπέδου στο Μεζούρλο, θα αποτελέσει “ανάσα ζωής” για την πόλη. Θέλω να πιστεύω ότι η δημοτική αρχή, ως επισπεύδουσα, θα προσέλθει με δημιουργικές προτάσεις για την αξιοποίηση των χώρων προς όφελος των κατοίκων».

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Προσεκτικά με λογική ισοκατανομής η μετεγκατάσταση μεταναστών"

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ βουλη new

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Προσεκτικά με λογική ισοκατανομής η μετεγκατάσταση μεταναστών

«Με δεδομένη πια τη βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη μετεγκατάσταση 20.000 προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που ασφυκτιούν -και πράγματι είναι εκρηκτική η κατάσταση- στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα πρέπει πια να θεωρούμε δεδομένο ότι όσοι θα έρθουν στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν θα μπορούν πια να επαναπροωθηθούν; Δεν θα υπάρχει δυνατότητα επαναπροώθησής τους στην Τουρκία;
Το ζητούμενο είναι μήπως η κίνηση αυτή στέλνει ένα λάθος μήνυμα στην άλλη πλευρά. Μήπως θεωρήσουν οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, αυτοί που βρίσκονται στα μικρασιατικά παράλια -μπορεί και οι διακινητές τους να διακινήσουν την είδηση- ότι “ορίστε το πρώτο βήμα έγινε για τη μετάβασή σας στην Ευρώπη, φεύγοντας από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα”. Το ερώτημα είναι σε 6 μήνες τι θα γίνει αν έχουμε νέες χιλιάδες αφίξεις στα νησιά και έχουμε πάλι πίεση αποσυμφόρησης; Τι μήνυμα, λοιπόν, στέλνουμε; Θα μετατρέψουμε και την ηπειρωτική χώρα σε ένα απέραντο hotspot;». Τα ερωτήματα αυτά έθεσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την παρέμβασή του στη κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής που προεδρεύει και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος κατά την προηγούμενη πενταετία και τα επόμενα βήματα».
Τα μέλη των συναρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών ενημέρωσαν ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας, κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος.

Νέα δομή μεταναστών στην Καρύτσα;
Ο Θεσσαλός πολιτικός στάθηκε ιδιαιτέρως στα προβλήματα που προκύπτουν στις τοπικές κοινωνίες, λέγοντας ότι «πολλές φορές υπάρχουν εύλογες αντιδράσεις. Στον σημερινό τύπο, στην πατρίδα μου, στη Λάρισα, κυριαρχούν δύο ειδήσεις. Η πρώτη, είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων του παραλιακού μετώπου, των παραλιών του νομού μας. Στην Καρύτσα, υπήρξε γενική συνέλευση των κατοίκων με συμμετοχή από το Στόμιο, το Ομόλιο, το Κόκκινο Νερό, γιατί υπήρχε η πληροφορία, ότι σε ξενοδοχείο πρώην συναδέλφου βουλευτού, θα εγκατασταθούν ασυνόδευτοι έφηβοι.
Μία περιοχή που διεκδικεί την τουριστική της ανάπτυξη, θεωρεί ότι δημιουργούνται σκιές και ερωτηματικά με την εγκατάσταση ασυνόδευτων εφήβων και θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Η δεύτερη είδηση, ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας, στην οποία κάτοικοι της Μάνδρας, κατήγγειλαν ότι στη δομή φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο Κουτσόχερο, ασυνόδευτος έφηβος, έβγαλε μαχαίρι και απείλησε παιδιά στην παιδική χαρά του χωριού. Επώνυμες καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας.
Τα λέω αυτά, γιατί αν μπούμε σε μία λογική μετακίνησης πια προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, αυτό θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και σε μία λογική ισοκατανομής, για να μην προκαλούνται αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, όπου νιώθουν ότι σηκώνουν ένα δυσβάστακτο βάρος, σε σχέση με άλλες περιοχές.
Στον Νομό της Λάρισας, ήδη υπάρχει μία δομή μεταναστών, στον Κουτσόχερο. Είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Κυβέρνηση η δημιουργία νέας δομής στο Κυψελοχώρι, η οποία σταμάτησε, “πάγωσε” από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά μιλούμε για μία νέα δομή, αν έχουμε μετεγκατάσταση σε ξενοδοχεία».

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος από την Κύπρο: "Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε διεθνή ταραξία!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 1

Λευκωσία, 14 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:

Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε διεθνή ταραξία!

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, και στον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση του κυπριακού. Και όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κύπρο, κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό, ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής παραμένει το κορυφαίο εθνικό μας μέλημα και η απόλυτη σταθερή στρατηγική επιδίωξη της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας». Τα παραπάνω τόνισε βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης απηύθυνε εκ μέρους της ελληνικής βουλής χαιρετισμό στις εκδηλώσεις μνήμης για την κατεχόμενη Μόρφου. Παρόντες στην συγκινητική εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Βρετανός βουλευτής Sir Roger Gale, αντιπροσωπείες από τη Μάλτα, τη Γαλλία, καθώς και τα Καλάβρυτα, το Μεσολόγγι, τη Σπάρτη και την Ορεστιάδα. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την 39η αντικατοχική πορεία στο οδόφραγμα Αστρομερίτη και την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε εκπροσώπους της ειρηνευτικής δύναμης.

45 χρόνια κατοχής είναι πολλά!
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ομιλία του ανέφερε ότι «η Τουρκία συνεχίζει στον ίδιο απαράδεκτο δρόμο του 1974. Έχοντας αναγάγει το όραμα του νεο-οθωμανισμού σε επίσημο δόγμα της, και με προμετωπίδα ανιστόρητους αναθεωρητισμούς περί γαλάζιας πατρίδας, επιλέγει αντί την ισχύ του δικαίου το δίκαιο της ισχύος. Παρακολουθούμε έναν Αττίλα νούμερο 3 στην κυπριακή ΑΟΖ και στα κυπριακά χωρικά ύδατα. Παρακολουθούμε την, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, προώθηση εποικισμού της Αμμοχώστου. Καθημερινώς στο Αιγαίο συνεχίζεται η τακτική των παραβάσεων, των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων επάνω από τα ελληνικά νησιά. Την ίδια ώρα, στη Συρία, λαμβάνει χώρα μια νέα τουρκική εισβολή κατά παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί σε έναν διεθνή ταραξία. Το γεγονός αυτό από μόνο του θα έπρεπε να είχε προκαλέσει την ουσιαστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την επαναφορά της Άγκυρας στην τάξη. Οι συνεχείς υποχωρήσεις στις διαρκείς απαιτήσεις της έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα την αύξηση των έκνομων και παράλογων διεκδικήσεών της.
Ο ελληνισμός υπ’ αυτές τις συνθήκες καλείται με ψυχραιμία αλλά και με αποφασιστικότητα, με ρεαλισμό αλλά και ενεργητικότητα, να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.
Ευχόμαστε ειλικρινά, το επόμενο διάστημα, να υπάρξουν κινήσεις καλής θέλησης, να πάψουν οι πολιτικές των κανονιοφόρων, οι ιταμοί εκβιασμοί και οι ξεπερασμένες εμμονές για την παραμονή του κατοχικού στρατού και τη διατήρηση του συστήματος εγγυήσεων.
Ευχόμαστε οι Τουρκοκύπριοι χωρίς κηδεμόνευση να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για το καλό όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού. 45 χρόνια είναι πολλά!».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 5

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 4

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 6

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 7

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 8

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 9

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 10

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 11

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 12

Φωτ. 1: Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στον Αστρομερίτη.

Φωτ. 2-5. Ο Λαρισαίος βουλευτής, εκπροσωπώντας τη Βουλή στην αντικατοχική εκδήλωση του δήμου Μόρφου.

Φωτ. 6: Η πομπή με την εικόνα του Αγίου Μάμαντος μετά το Μνημόσυνο πεσόντων στην εκκλησία του Αγίου Αυξιβίου.

Φωτ. 7-8: Κατάθεση στεφάνου της Βουλής των Ελλήνων στο μνημείο πεσόντων.

Φωτ: 9-12: Πορεία στο οδόφραγμα Αστρομερίτη και επίδοση ψηφίσματος προς τον ΓΓ του ΟΗΕ.

 

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος με Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο: Η τουρκική επιθετικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 1

Λευκωσία, 13 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΥΠΡΟΥ:

Η τουρκική επιθετικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

«Η διεθνής κοινότητα οφείλει να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για να επαναφέρει στην τάξη την Άγκυρα. Η τουρκική επιθετικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, και ιδιαίτερα στην Κύπρο με την πολιτική των κανονιοφόρων και των ευθέων εκβιασμών απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία και τα αναφαίρετα κυριαρχικά της δικαιώματα. Αυτές τις στιγμές, η ενότητα του ελληνισμού συνιστά απαραίτητο στοιχείο επιτυχούς απόκρουσης των τουρκικών προκλήσεων. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Λευκωσίας, στον αγώνα της για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, για μια Κύπρο χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς ξένες εγγυήσεις». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την συνάντηση που είχε ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κύπρου κ. Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος τον ενημέρωσε ενδελεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό. Στο πρόσωπο του Θεσσαλού πολιτικού, που εκπροσωπεί την ελληνική βουλή στις εκδηλώσεις μνήμης για την κατεχόμενη Μόρφου, ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει στην Κύπρο.

Προσκύνημα σε “Φυλακισμένα Μνήματα” και Τύμβο Μακεδονίτισσας
Νωρίτερα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε τα ”Φυλακισμένα Μνήματα”, τον τόπο όπου φυλακίστηκαν και απαγχονίστηκαν οι ήρωες αγωνιστές της ΕΟΚΑ κατά την περίοδο 1955-1959. Την ξενάγηση στον ιστορικό αυτό χώρο, τον οποίο ο Έλληνας βουλευτής χαρακτήρισε «μνημείο του αγώνα ενός μικρού λαού για ελευθερία και αυτοδιάθεση απέναντι σε μια κραταιά αυτοκρατορία», την έκανε ο κ. Δήμος Βρυωνίδης, επιζών αγωνιστής της ΕΟΚΑ, έγκλειστος και ο ίδιος στις ίδιες φυλακές και γαμπρός του νεότερου απαγχονισμένου αγωνιστή, του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της ελληνικής βουλής «τα συναισθήματα που γεννώνται στα στενά κελιά και κυρίως στο χώρο των απαγχονισμών, όπου ακόμη διατηρείται η μια από τις τρεις κρεμάλες, είναι δύσκολο να περιγραφούν. Η υπόσχεση που δίνουμε στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου και την Ένωση με τη μητέρα πατρίδα είναι ότι δεν ξεχνούμε τη θυσία τους. Η Ελλάδα δεν λησμονεί ότι η Κύπρος είναι το ανατολικό σύνορο του ελληνισμού».
Στη συνέχεια μετέβη στον τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκεται το στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Στον ίδιο χώρο είχε καταρριφθεί στις 22 Ιουλίου του 1974 από φίλια πυρά το αεροπλάνο τύπου «Noratlas» που μετέφερε την 1η Μοίρα Καταδρομών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έρχονταν στην Κύπρο από τα Χανιά με σκοπό την υπεράσπιση του νησιού.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 4

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 5

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 6

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 7

Φωτ. 1: Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κύπρου Πρόδρομο Προδρόμου και τον Δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου Βίκτορα Χατζηαβραάμ

Φωτ 2: Στα κελιά των μελλοθάνατων αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Φωτ. 3: Στα “Φυλακισμένα Μνήματα” μαζί με τον αγωνιστή Δήμο Βρυωνίδη ανάμεσα στους τάφους των Γρηγόρη Αυξεντίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Φωτ. 4-5: Στο χώρο των εκτελέσεων των αγωνιστών διακρίνονται η κουκούλα που φορούσαν στους αγωνιστές τη στιγμή του απαγχονισμού και η αγχόνη.

Φωτ. 6-7: Επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκεται και αεροσκάφος τύπου NORATLAS που είχε καταρριφθεί το 1974.

 

Read more...