Menu
A+ A A-

Μάξιμος στην εκδήλωση για τους φονευθέντες πατριώτες στη Σπηλιά: Η Ελλάδα και πάλι στη σωστή πλευρά της ιστορίας • Τιμή και Δόξα στους πατριώτες που έπεσαν στη Σπηλιά

Μάξιμος Σπηλιά 1

Λάρισα, 27 Ιουνίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ:

Η Ελλάδα και πάλι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

• Τιμή και Δόξα στους πατριώτες που έπεσαν στη Σπηλιά

«Μπορεί να πέρασαν οκτώ δεκαετίες αλλά είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των πατριωτών όχι μόνο γιατί το οφείλουμε ως χρέος σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και βίωσαν ένα τραύμα πολύ σκληρό, αλλά και γιατί οφείλουμε να διδασκόμαστε από την ιστορία, να αντλούμε διδάγματα, ιδιαίτερα σε μία εποχή που αναβιώνουν επικίνδυνοι, ανιστόρητοι αναθεωρητισμοί στην Ευρώπη, αλλά και στη γειτονιά μας, όπου έχουμε τον εξ ανατολών γείτονα που ευθέως επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον χαιρετισμό του στο Πανδημοτικό Μνημόσυνο για τους 40 πατριώτες που σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς στις 26.03.1944 στη Σπηλιά του Δήμου Τεμπών.

Επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί
Ο Θεσσαλός πολιτικός, συνδέοντας τα ιστορικά γεγονότα με τις εξελίξεις του σήμερα ανέφερε ότι «οκτώ δεκαετίες μετά τη λήξη του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου θεωρούσαμε αυτονόητη την ειρήνη στην ευρύτερη γειτονιά μας, τη γηραιά ήπειρο. Και μπορεί η Γερμανία, κάποτε, να ήτανε αυτή που αιματοκύλισε δύο φορές την Ευρώπη τον προηγούμενο αιώνα με τον Ά και Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, να ήτανε αυτή η οποία συνέδραμε ουσιαστικά την οθωμανική αυτοκρατορία, αρχικά, και την Τουρκία αργότερα, προκειμένου να εφαρμόσει το σχέδιο γενοκτονίας των ελληνικών πληθυσμών, των χριστιανών της Μικράς Ασίας, που φέτος τιμούμε τα 100 χρόνια της Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά πλέον, είναι εταίρος μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Θα ανέμενε κανείς, ότι, μετά το επιτυχές εγχείρημα στην Ευρώπη που είναι η δημιουργία της ΕΕ, όπου βρέθηκαν εκεί οι Γερμανοί και οι Αγγλογάλλοι, βασικοί αντίπαλοι στους δύο μεγάλους πολέμους, και μετά και την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ και συνακόλουθα τη λήξη του ψυχρού πολέμου, ότι δεν θα είχαμε πόλεμο στη γειτονιά μας, στη γενιά μας. Δυστυχώς, όμως, το βιώνουμε και οφείλουμε να διδαχτούμε από αυτό. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεκάδες χιλιάδες τραυματίες, εκατομμύρια εκτοπισμένοι και πρόσφυγες. Και δυστυχώς το αφήγημα του αναθεωρητισμού βλέπετε να υιοθετείται απροκάλυπτα πια και από τον εξ ανατολών γείτονά μας».

Να διδαχθούμε από την ιστορία
Καταλήγοντας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επεσήμανε ότι «οφείλουμε, τιμώντας τη μνήμη των πατριωτών, να διδασκόμαστε από την ιστορία για να μην επαναλαμβάνονται λάθη. Η Ελλάδα, εκείνα τα χρόνια της κατοχής, βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αγωνίστηκε για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, βρέθηκε στο πλευρό του ελεύθερου κόσμου. Δυστυχώς, λόγω του εμφυλίου πολέμου δεν έδρεψε τις δάφνες της νίκης όπως θα έπρεπε. Δύο φορές απελευθερώθηκε η Βόρειος Ήπειρος και έμεινε εκτός του εθνικού κορμού. Σήμερα, και πάλι είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αγωνιζόμενη με τον ελεύθερο κόσμο στον πόλεμο αυτό που διεξάγεται στην ευρύτερη γειτονιά μας για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά, με εθνική ενότητα θα δρέψουμε τους καρπούς του γεγονότος ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.
Και πάλι συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, που δεν αφήνει να λησμονήσουμε τα ιστορικά διδάγματα που οφείλουμε να αντλούμε από εκείνη τη δύσκολη εποχή. Τιμή και Δόξα στους πατριώτες που έπεσαν εδώ στη Σπηλιά».
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Κρικώνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Κολλάτος και Γιάννης Αργυρίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής και το μέλος κ. Γιώργος Λιόγκας, ο πρόεδρος της Σπηλιάς κ. Νίκος Σελήνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπηλιωτών κ. Νίκος Νταής και αρκετοί Σπηλιώτες.

Μάξιμος Σπηλιά 2

Μάξιμος Σπηλιά 3

Μάξιμος Σπηλιά 4

Μάξιμος Σπηλιά 5

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/z4sZDvfgH1w

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκδήλωση Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης: Είμαστε ανάδελφοι, πατριώτες, αλλά και κοσμοπολίτες!

Μάξιμος Ραψάνη 1

Λάρισα, 26 Ιουνίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΑΨΑΝΗΣ:

Είμαστε ανάδελφοι, πατριώτες, αλλά και κοσμοπολίτες!

«Έχει ειπωθεί ότι είμαστε έθνος ανάδελφο. Εγώ θα έλεγα ότι είμαστε ξεχωριστό πετράδι στο μωσαϊκό της Ευρώπης και δικαίως καμαρώνουμε ως η γενέτειρα της δημοκρατίας. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνούμε ότι ο ελληνισμός, η ρωμιοσύνη μεγαλούργησε όποτε είχε ανοιχτούς ορίζοντες, όποτε κινηθήκαμε ως πατριώτες αλλά κι ως κοσμοπολίτες». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην 4η πολιτιστική εκδήλωση «Βήματα Πολιτισμού» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης που πραγματοποιήθηκε στο μικρό αμφιθέατρο του μουσείου Οίνου και Αμπέλου. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης κ. Κατερίνας Γιαννούκα και ακολούθως το χορευτικό σύνολο των γυναικών της Ραψάνης χόρεψε χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας σε επιμέλεια του χοροδιδασκάλου κ. Γιώργου Μακρή, ενώ την αφήγηση για τα δρώμενα του γάμου έκανε η κ. Λαμπρινή Παπάζογλου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε τη χαρά του «που βρίσκομαι στη Ραψάνη, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της πατρίδας μας, με τα γραφικά σοκάκια, τα αρχοντικά και τα πετρόχτιστα σπίτια, μοναδικό μπαλκόνι στον Κίσσαβο. Τη βυζαντινή Ραψάνη των Αγίων Θεοδώρων, τη Ραψάνη του οίνου και του αμπέλου με τα ξακουστά κρασιά, τη Ραψάνη του πολιτισμού και του Καραγάτση. Και θέλω να ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να συγχαρώ το δραστήριο Σύλλογο Γυναικών για τις εκδηλώσεις αυτές “στα βήματα πολιτισμού” με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς που υπενθυμίζουν τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμά μας. Είναι όλα αυτά που διατήρησαν ασυναίσθητα την ταυτότητά μας, την εθνική μας συνείδηση στα χρόνια του οθωμανικού ζυγού, τα 200 χρόνια από την αποτίναξη του οποίου με την έναρξη της Επανάστασης του 1821 γιορτάσαμε πέρυσι.
Έχει ειπωθεί ότι είμαστε έθνος ανάδελφο. Εγώ θα έλεγα ότι είμαστε ξεχωριστό πετράδι στο μωσαϊκό της Ευρώπης και δικαίως καμαρώνουμε ως η γενέτειρα της δημοκρατίας. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνούμε ότι ο ελληνισμός, η ρωμιοσύνη μεγαλούργησε όποτε είχε ανοιχτούς ορίζοντες, όποτε κινηθήκαμε ως πατριώτες αλλά κι ως κοσμοπολίτες. Άλλωστε, οι αρχαίοι Έλληνες τα έχουν πει όλα. Εδώ διατυπώθηκαν όλοι οι όροι από την πολιτική, την φιλοσοφία, την ιατρική και την αστρονομία μέχρι τις καλές τέχνες. Εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια τώρα ουσιαστικά αναλύουμε και εμβαθύνουμε σε πράγματα που έχουν ειπωθεί από τους προγόνους μας».
Ο βουλευτής και συγγραφέας κατέληξε λέγοντας «είμαστε, λοιπόν περήφανοι ως Έλληνες, ως Ευρωπαίοι, αλλά κι ως κοσμοπολίτες και χαίρομαι για τις δράσεις πολιτισμού που σχεδόν όλον τον χρόνο -και ιδιαίτερα το καλοκαίρι- πραγματοποιούνται στη Ραψάνη, όχι μόνο από τον Σύλλογο Γυναικών, αλλά και από τη δημοτική βιβλιοθήκη -θυμούμαι πάντα τη στενή συνεργασία μας για τη συντήρηση από τη Βουλή των Ελλήνων του ιστορικού Κώδικα της Ραψάνης. Και πάλι και πολλάκις συγχαρητήρια για τις δράσεις σας». Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Θανάσης Βλάχος και πλήθος κόσμου.

Μάξιμος Ραψάνη 2

Μάξιμος Ραψάνη 3

Μάξιμος Ραψάνη 4

Μάξιμος Ραψάνη 5

Μάξιμος Ραψάνη 6

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: STOP στην υπερπροβολή παρακμιακών προτύπων ζωής με χρήση ναρκωτικών • Η αναζήτηση τεχνητών παραδείσων οδηγεί σε επίγεια κόλαση!

Μαξιμος Χαρακόπουλος

Λάρισα, 26 Ιουνίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ:

STOP στην υπερπροβολή παρακμιακών προτύπων ζωής με χρήση ναρκωτικών

• Η αναζήτηση τεχνητών παραδείσων οδηγεί σε επίγεια κόλαση!

«Η απεμπλοκή όσων συνανθρώπων μας έχουν παρασυρθεί στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών, με την παροχή κάθε δυνατής αρωγής για την επίτευξη αυτού του δύσκολου στόχου, και κυρίως με τη δυνατότητα μιας ομαλής κοινωνικής επανένταξης, συνιστά μεγάλο στοίχημα της Πολιτείας αλλά και όλων μας, που οφείλουμε να το κερδίσουμε. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να προβάλουμε αρχές και πρότυπα που ωθούν τις νέες και τους νέους μας να αγαπούν τη ζωή, να μάχονται για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Αυτή είναι η ισχυρότερη ασπίδα προστασίας απέναντι στη διάδοση των ναρκωτικών, πάνω και από τις αναγκαίες πρόνοιες του νόμου κατά των εμπόρων του θανάτου. Ως εκ τούτου, η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει την οικογένεια, το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και τα ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η υπερπροβολή προσώπων που υμνούν έναν παρακμιακό τρόπο ζωής, στον οποίο περιλαμβάνεται και η χρήση ναρκωτικών, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα πρακτική». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους».

Να ενισχυθούν δομές απεξάρτησης
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «από πλευράς Πολιτείας πρέπει να ενισχυθούν όλες οι δομές που στηρίζουν τις νέες και τους νέους που επιθυμούν να ξεφύγουν από τα δεσμά της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών. Το έργο που γίνεται σε πολλές από αυτές τις ομάδες είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Μέσα από τα προγράμματα απεξάρτησης, τα οποία βασίζονται εν πολλοίς στην έμπρακτη αλληλεγγύη και την προσωπική σχέση, είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν καταφέρει να κλείσουν αυτό το δύσκολο κεφάλαιο στην ζωή τους και να κάνουν μια νέα αρχή.
Αναμφίβολα, για τη μη διολίσθηση στην εξάρτηση των ναρκωτικών και εν γένει στην παραίτηση από την ζωή, αναζητώντας τεχνητούς παραδείσους που καταντούν σε επίγεια κόλαση, τεράστιο ρόλο παίζει η δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας. Η ανεργία, η ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα, η έλλειψη προοπτικών, δημιουργεί, χωρίς να είναι η αποκλειστική αιτία, τις προϋποθέσεις για να πέσει ένας νέος στην παγίδα των ναρκωτικών. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η βελτίωση του οικονομικού κλίματος συμβάλλει εν τίνι μέτρω στη μείωση της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, ιδίως για όσους προέρχονται από χαμηλότερα εισοδηματικά κοινωνικά στρώματα». 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Οι Σαρακατσαναίοι αφοσιωμένοι σε ιδανικά και αξίες της ταυτότητάς μας

Μ.Χαρακόπουλος

Λάρισα, 26 Ιουνίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ 40Ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ:

Οι Σαρακατσαναίοι αφοσιωμένοι σε ιδανικά και αξίες της ταυτότητάς μας

«Η πίστη στις οικογενειακές αξίες και στην Ορθοδοξία, αποτέλεσαν πυλώνες της σαρακατσάνικης παράδοσης που διατηρήθηκαν στο πέρασμα των αιώνων και συνθέτουν το πολιτιστικό κληροδότημά τους στην πατρίδα». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και το Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Λάρισας με αφορμή την πρόσκλησή τους να παραβρεθεί στο 40ο Επετειακό Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Ο Θεσσαλός πολιτικός, στο μήνυμά του ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση να παραστεί στο 40ο Επετειακό Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων, που είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, στους Σαρακατσάνους Οπλαρχηγούς του ’21 και στα 40 χρόνια από την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, και εκφράζει τη λύπη του, διότι προγραμματισμένες από καιρό υποχρεώσεις, δεν του επιτρέπουν να παραβρεθεί παρά την επιθυμία του.
Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι «με αφορμή το φετινό σας αντάμωμα, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την άοκνη δραστηριοποίησή σας στην διατήρηση της ιστορίας και των παραδόσεων του έθνους μας. Με τις εκδηλώσεις σας διατηρείτε ζωντανές τις παραδόσεις των Σαρακατσαναίων, σημαντικό συστατικό της ταυτότητας και του πολιτισμού του τόπου μας.
Οι Σαρακατσαναίοι διακρίθηκαν για την συνεισφορά τους στους απελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας μας και επέδειξαν αξιομνημόνευτο ζήλο, ηρωισμό και ψυχικό σθένος. Σκληροτράχηλοι από τις κακουχίες του νομαδικού τους βίου αποτέλεσαν δεξαμενή αγέρωχων πολεμιστών και οπλαρχηγών που προσέφεραν τη ζωή τους για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Η υπερηφάνεια και η αγάπη τους για την ελευθερία, συνυφασμένες με το αδάμαστο πνεύμα, τους ταύτισε με την παλληκαριά και το αμίμητο θάρρος, στοιχεία που αποδείχτηκαν κρίσιμα σε πολλές φάσεις της Επανάστασης του ‘21. Επώνυμοι οπλαρχηγοί αλλά και πλήθος ανώνυμων ηρώων πρόσφεραν χωρίς δισταγμό το αίμα τους στην πολύχρονη προσπάθεια για την εθνική μας Παλιγγενεσία.
Οφείλουμε, ωστόσο, να εξάρουμε και την αφοσίωσή τους σε ιδανικά και αξίες που διαχρονικά αποτελούν ανάχωμα στην αλλοτρίωση της ταυτότητάς μας. Η πίστη στις οικογενειακές αξίες και στην Ορθοδοξία, αποτέλεσαν πυλώνες της σαρακατσάνικης παράδοσης που διατηρήθηκαν στο πέρασμα των αιώνων και συνθέτουν το πολιτιστικό κληροδότημά τους στην πατρίδα».
Καταλήγοντας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «με την πεποίθηση ότι για τα ιδανικά και τις παραδόσεις που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας έχουμε ηθικό χρέος να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών, εύχομαι μακροημέρευση στην Ομοσπονδία άλλα και τους επιμέρους Συλλόγους των Σαρακατσαναίων και καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις σας!».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Η τουρκική επιθετικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο • Στην Τουρκία επικρατεί εθνικιστικός παροξυσμός

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΟΛΗ

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ FLASH 99.4

Η τουρκική επιθετικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο

• Στην Τουρκία επικρατεί εθνικιστικός παροξυσμός

«Έχουμε μια κλιμάκωση πρωτόγνωρης έντασης από πλευράς Τουρκίας. Έχουμε ένα κρεσέντο απειλών τα τελευταία δύο-τρία χρόνια. Ποτέ άλλοτε, δεν είχαμε φτάσει σε τέτοιο σημείο, να απειλείται ουσιαστικά η κυριαρχία κατοικημένων νήσων, να αμφισβητείται η κυριαρχία μιας σειράς κατοικημένων νησιών. Και στο παρελθόν υπήρχαν αναφορές για 18 νησιά, στα οποία θεωρούσαν ότι είναι ‘‘γκρίζο’’ το καθεστώς, αλλά εδώ μιλάμε πια ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, θέτοντας ζήτημα ευθέως κυριαρχίας των νησιών, εάν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν. Και αυτό είναι ένα κλίμα το οποίο έχει περάσει σε όλη την τουρκική κοινωνία». Τα παραπάνω ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH 99.4 και στον δημοσιογράφο κ. Λάζαρο Θεοδωρακίδη.

Οι ταξιτζήδες της Πόλης…
Ο Θεσσαλός πολιτικός για το πρόβλημα της τουρκικής επιθετικότητας υπογράμμισε ότι «ήμουν πριν λίγες εβδομάδες στην Κωνσταντινούπολη, με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΔΣΟ, προκειμένου, την Κυριακή της Πεντηκοστής, να παραστούμε στο σημαντικό συλλείτουργο που έγινε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος, της εκκλησίας της γειτονικής μας χώρας, της Βόρειας Μακεδονίας, που οδήγησε στην επάνοδο στην ευχαριστιακή κοινωνία αυτής της εκκλησίας, που βρίσκονταν επί 55 χρόνια σε σχίσμα. Με αφορμή, λοιπόν, την εκεί παρουσία μου, χρησιμοποίησα πολλές φορές ταξί και επειδή μιλώ και τη γλώσσα, συζήτησα με ταξιτζήδες και με ανθρώπους της καθημερινότητας, οι οποίοι πραγματικά, απηχούν την επίσημη άποψη που και εμείς εισπράττουμε από τα ΜΜΕ. Με ρωτούσαν με ένταση: ‘‘για ποιο λόγο πάει ο πρωθυπουργός σας και οι υπουργοί σας, σας νησιά;’’. Πράγματα, δηλαδή, τα οποία ξεπερνούν την κοινή λογική. ‘‘Για ποιο λόγο εγκαθιστάτε οπλικά συστήματα, στρατιωτικοποιείτε τα νησιά;’’. Και όταν τους λες ότι τα νησιά στρατιωτικοποιούνται από το ΄74 και μετά -και αναρωτηθείτε τί συνέβη το ΄74-, αρχίζουν βεβαίως να μπαίνουν σε έναν προβληματισμό διαφορετικό, αλλά θέλω να σας πω ότι η επίσημη προπαγάνδα, περνάει πάρα πολύ στην Τουρκία. Θα έλεγα ότι υπάρχει ένας εθνικιστικός παροξυσμός στη γειτονική μας χώρα».

Αδιανόητα για την Ευρώπη…
Ο κυβερνητικός βουλευτής χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το γεγονός ότι «το αφήγημα της “Γαλάζιας πατρίδας”, του αναθεωρητισμού, υιοθετείται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Τουρκία, με εξαίρεση το HDP, το τρίτο κόμμα, που εκφράζει ουσιαστικά τις μειονότητες, πρωτίστως τους Κούρδους, η ηγεσία του οποίου βρίσκεται φυλακισμένη. Ο Σαλαχεντίν Ντεμιρτάς βρίσκεται φυλακισμένος αυτή τη στιγμή, ο ηγέτης του τρίτου κόμματος, ενός κόμματος πάνω από το 10%. Τα λέω, γιατί αυτά θεωρούνται αδιανόητα στην Ευρώπη και σε κράτη δικαίου. Αλλά θα πρέπει, πλέον, να συνειδητοποιήσουμε, ότι η Τουρκία δεν είναι ούτε κράτος δικαίου, -πότε ήτανε;- αλλά ποτέ άλλοτε δεν είχε διολισθήσει τόσο πολύ σε αυταρχικές μεθοδεύσεις και πρακτικές».

Sui generis η Τουρκία για τη Δύση
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «στη Δύση γίνεται μια μεγάλη συζήτηση, όχι μόνο στην ΕΕ αλλά γενικότερα στη Δύση και στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, να μη χαθεί η Τουρκία από τον δυτικό κόσμο. Η αίσθησή μου πια, είναι, ότι έχει απομακρυνθεί τόσο, που δεν ξέρω αν τυπικά θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε, ή όχι. Βεβαίως, είναι μια μεγάλη χώρα, η οποία συνορεύει με περιοχές που είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την παγκόσμια κοινότητα, γιατί και εκεί έχουν προβλήματα από τη μία μεριά, γιατί έχουν από την άλλη σημαντικούς πλουτοπαραγωγικούς πόρους, πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι πια κινείται ως μια sui generis, μια ιδιαίτερη περίπτωση εντός του δυτικού κόσμου, πολλές φορές, χωρίς να υιοθετεί τις κοινές αποφάσεις. Δηλαδή, έχουμε τον πόλεμο με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επιβάλλονται παντού, από ΕΕ, από ΝΑΤΟ, κυρώσεις και η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις. Είναι η μόνη χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ που δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις. Είναι αυτή και η Σερβία, οι χώρες υπό καθεστώς ένταξής στην ΕΕ, που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της ΕΕ για κυρώσεις στην Τουρκία».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://m.youtube.com/watch?v=9FL6mPpuUW0

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Το φράγμα Σκοπιάς ήταν προσδοκία γενιών Φαρσαλινών • Το “κλειδί” για τα έργα στον Αχελώο

Μάξιμος στιάρι

Λάρισα, 25 Ιουνίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Το φράγμα Σκοπιάς ήταν προσδοκία γενιών Φαρσαλινών

• Το “κλειδί” για τα έργα στον Αχελώο

«Η ιστορία με την Σκοπιά των Φαρσάλων είναι πολύ παλιά, είναι ένα έργο το οποίο έχει μελετηθεί από τη δεκαετία του ’60 και ήταν μία προσδοκία γενεών Φαρσαλινών. Περίμεναν ότι θα έλθει το νερό από τον ταμιευτήρα, που θα δημιουργηθεί με το φράγμα στην Σκοπιά, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ύδρευσης και το πρόβλημα άρδευσης της επαρχίας Φαρσάλων». Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 93,6 fm και στη δημοσιογράφο κ. Ειρήνη Παπακαλούση.
Ο Θεσσαλός πολιτικός μιλώντας για την απόφαση έγκρισης από τη διυπουργική επιτροπή του έργου του φράγματος της Σκοπιάς, επισήμανε ότι «σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, μιλάμε για 185.500.000 ευρώ, πλην ΦΠΑ. Πέρυσι, την 1η Φεβρουαρίου, τη σημειώνω την ημερομηνία γιατί έχει μία ιστορική αξία πια, συνάντησα τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και είχαμε μία μακρά συζήτηση για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος στη Θεσσαλία, με αφορμή και την τελμάτωση των έργων του Αχελώου, όπου και εκεί έχουμε δύο έργα που είναι πάρα πολύ σημαντικά το φράγμα στη Μεσοχώρα και το φράγμα στη Συκιά, τα οποία θα μας δώσουν και τη δυνατότητα παραγωγής “πράσινης” φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας. Και του είπα του Προέδρου της κυβέρνησης ότι, ακόμη και αν ολοκληρωθεί αύριο ο Αχελώος και έρθει στον κάμπο, δεν θα φτάσει στην επαρχία Φαρσάλων. Δεν είναι στο σχεδιασμό να φτάσει στην επαρχία Φαρσάλων και εκεί υπάρχει η δυνατότητα να λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης, άρδευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας και, ταυτόχρονα, να δοθεί μία τεράστια ώθηση αναπτυξιακή σε ολόκληρη την επαρχία Φαρσάλων και στην τοπική οικονομία και αυτή ακούει στο όνομα φράγμα Σκόπια. Ο πρωθυπουργός ενώ ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού να κρατήσει ένα τέταρτο, σχεδόν επί μία ώρα είχαμε μία μακρά συζήτηση γι’ αυτό. Επιτόπου ενήργησε και κάλεσε τον τότε γενικό γραμματέα Υποδομών και νυν υφυπουργό Υποδομών, τον Γιώργο Καραγιάννη, δίνοντάς του εντολή να δρομολογήσει όλες εκείνες τις ενέργειες. Και ακολούθως υπήρχαν μία σειρά επαφών μου, γιατί στην Ελλάδα, όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν αρκεί να κουρδίζεις κανείς το ρολόι πρέπει να σπρώχνει με το δάχτυλο και τους δείχτες…
Η γραφειοκρατία, δυστυχώς, υπάρχει και, πολλές φορές, χανόμαστε στα γρανάζια της. Παρότι ήταν πρωθυπουργική εντολή, αναγκάστηκα πολλές φορές να έχω συνεργασίες με τις ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων, του Υποδομών, του Ανάπτυξης, του Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ για ζητήματα κρίσεων και αντιμετώπισής τους, τον κ. Τριαντόπουλο. Την προηγούμενη εβδομάδα είχα και πάλι συνάντηση, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την προηγούμενη με τον πρωθυπουργό, που του είπα ότι με αφορμή και όλη αυτή τη συζήτηση περί προεκλογικού κλίματος ότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση πριν την προκήρυξη εκλογών να έχει τουλάχιστον περάσει από την διυπουργική επιτροπή, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθεί και αυτή τη φορά η όλη αυτή η προσπάθεια. Γιατί κι άλλες φορές, όπως σας είπα, φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό. Το κατέγραψε και δύο μέρες μετά ενημερώθηκα ότι περνά από την διυπουργική επιτροπή, όπως με ενημέρωσε ο υπουργός Υποδομών».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για την προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου σημείωσε ότι «όπως ανακοινώθηκε επισήμως θα είναι εντός του καλοκαιριού. Το έργο αυτό θα χρειαστεί τέσσερα χρόνια για να υλοποιηθεί. Μιλούμε για φράγμα, μιλούμε για δίκτυο άρδευσης και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Τα έργα του Αχελώου
Σχετικά με τα έργα για τον Αχελώο, ο κυβερνητικός βουλευτής τόνισε ότι είναι «ένα ζήτημα που έχω ενημερώσει στο ανώτατο δυνατό βαθμό και την κυβέρνηση, τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Με πρωτοβουλία μου είχε πραγματοποιηθεί μία διευρυμένη σύσκεψη στην αρχή του κυβερνητικού βίου αυτής της κυβέρνησης, υπό την προεδρία του κ. Γεραπετρίτη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπουργών, των φορέων της Θεσσαλίας. Για πρώτη καθίσαν σε ένα τραπέζι όλοι οι φορείς της Θεσσαλίας, οι δημοτικές αρχές, οι εκπρόσωποι των αγροτών μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς για να δούμε πως μπορεί να ξεμπλοκάρει αυτό το έργο και προκάλεσα ο ίδιος συζήτηση, επίσης, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της βουλής και έχω ζητήσει να υπάρξει και μία νέα συζήτηση, θέλω να πιστεύω μες στο καλοκαίρι, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε θερινά τμήματα, θα λειτουργεί η Ολομέλεια της Βουλής, να υπάρξει η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής. Βρίσκομαι σε συνεννόηση με την κ. Αυγερινοπούλου την πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Σκοπός είναι να ξεμπλοκάρουμε τα έργα. Πώς μπορούν να ξεμπλοκάρουν τα έργα; Το βασικό που πρέπει να γίνει είναι να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών στην Θεσσαλία. Γιατί πρέπει να γίνει αυτό; Διότι η προηγούμενη επικαιροποίηση που είχε γίνει επί των ημερών της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν περιελάμβανε στο σχέδιο διαχείρισης τη δυνατότητα μεταφοράς νερού από άλλη λεκάνη απορροής, δεν περιλαμβάνει τη δυνατότητα μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στην Θεσσαλία. Άρα, η όποια συνέχιση των έργων εκ των πραγμάτων σκόνταφτε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα πρέπει, λοιπόν, να ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, ο κ.Σκρέκας, σε μία παρέμβαση που είχε διαδικτυακά σε εκδήλωση που οργανώθηκε από την ΠΕΔ Θεσσαλίας, πριν κανένα χρόνο, είχε πει ότι προχωράει η επικαιροποίηση».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/7D8RvnFGA6k

Read more...

Μάξιμος σε χαλαζόπληκτο μηλεώνα στον Αετόλοφο Αγιάς: Βελτίωση της αντιχαλαζικής προστασίας και διευκολύνσεις για εργάτες γης

Μάξιμος Αετόλοφος 1

Λάρισα, 24 Ιουνίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΟ ΜΗΛΕΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟΛΟΦΟ ΑΓΙΑΣ:

Βελτίωση της αντιχαλαζικής προστασίας και διευκολύνσεις για εργάτες γης

Η αναβάθμιση της αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ και η διαθεσιμότητα εργατών γης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και αγροτών-μελών του νεοσύστατου Συλλόγου Δενδροκαλλιεργητών Αγιάς, κατά την επίσκεψή του σε χαλαζοχτυπημένο μηλεώνα στον Αετόλοφο.
Οι παραγωγοί εστίασαν στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του προγράμματος ενεργητικής προστασίας των δενδροκαλλιεργειών τους με αντιχαλαζικά δίχτυα. Επειδή με το υπάρχον σύστημα των προκηρύξεων για την εγκατάσταση των αντιχαλαζικών διχτυών υφίστανται δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις, πρότειναν να υπάρχει ανοιχτό πρόγραμμα στο οποίο θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να αιτείται για την επιδότηση εγκατάστασης των διχτυών κατά την φύτευση της δενδροκαλλιέργειας, χωρίς να περιμένει πότε θα ανακοινωθεί προκήρυξη. Για το υπάρχον πρόγραμμα, ζήτησαν να αναπροσαρμοστούν οι τιμές των υλικών σύμφωνα με τις τιμές στην αγορά, και ταυτόχρονα πρότειναν να εξεταστεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εγκαθιστούν αντιχαλαζικά δίχτυα, η δυνατότητα αλλαγής ποικιλιών ή ειδών και η πληρωμή των δικαιούχων ατομικά.

Εύλογες παρατηρήσεις και προτάσεις
Διεξοδική συζήτηση υπήρξε και για το θέμα της έλλειψης εργατικών χεριών, με τους αγρότες να αναφέρουν ότι άλλες χώρες της ΕΕ προσελκύουν ευκολότερα εργάτες γης από τη γειτονική Αλβανία λόγω υψηλότερου ημερομίσθιου και άλλων διευκολύνσεων, με συνέπεια τη μείωση των εργατών στην Ελλάδα. Αναγνώρισαν ότι έγιναν θετικά βήματα στο θεσμικό πλαίσιο, άλλα τόνισαν ότι το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν μειωθεί το κόστος μετάκλησης, μειωθούν τα πρόστιμα για την παραμονή πέραν του τριμήνου και γενικά βελτιωθεί η δυνατότητα εισόδου-εξόδου για τον αλλοδαπό εργάτη, καθώς αυτό επιβάλλεται και από την περιοδικότητα των αγροτικών εργασιών.
Τέλος, οι αγρότες αναφέρθηκαν στα φαινόμενα ακαρπίας και πρόωρης καρπόπτωσης στους μηλεώνες της περιοχής, στην αποπληρωμή του υπόλοιπου 30% του μέτρου 10.1.08 του ΠΑΑ (Κομφούζιο) για το 2021 άλλα και ολόκληρου του ποσού για το 2022, το αυξημένο κόστος παραγωγής, ενώ δόθηκε έμφαση στο κόστος του πετρελαίου κίνησης. Μάλιστα, με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις για την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου φέτος και δεδομένου ότι η πλειονότητα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών τηρεί βιβλία, πρότειναν, ως μέτρο σταδιακής ελάφρυνσης του κόστους καυσίμων, να εξεταστεί η δυνατότητα προκαταβολών, με βάση τα στοιχεία που καταχωρούνται στα βιβλία ανά τρίμηνο και τις περσινές δηλώσεις καλλιέργειας.
Ο κυβερνητικός βουλευτής άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις των καλλιεργητών και κατά τη διάρκεια της συνάντησης επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Λάρισα κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του εκτιμητικού έργου στην χαλαζόπληκτη περιοχή. Επιπλέον, θεωρώντας εύλογες τις παρατηρήσεις τους για το πρόγραμμα επιδότησης των αντιχαλαζικών διχτυών όσο και την αναπροσαρμογή των τιμών στα υλικά -μετά την εκτίναξή τους λόγω πολέμου στην Ουκρανία-, σε επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη ζήτησε να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για βελτιώσεις.

Μάξιμος Αετόλοφος 2

Μάξιμος Αετόλοφος 4

 Μάξιμος Αετόλοφος 5

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος:“Εφιάλτης δίχως τέλος” θα ήταν η επάνοδος του διδύμου Τσίπρα-Βαρουφάκη • Οι “προθέσεις” και “προϋποθέσεις” για πρόωρες εκλογές

ΜΑΞΙΜΟΣ 1 3

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

“Εφιάλτης δίχως τέλος” θα ήταν η επάνοδος του διδύμου Τσίπρα-Βαρουφάκη

• Οι “προθέσεις” και “προϋποθέσεις” για πρόωρες εκλογές

Στην όξυνση του πολιτικού κλίματος και στο δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ «εφιάλτης τέλος με εκλογές ή εφιάλτης δίχως τέλος» απάντησε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη «Βουλή Τηλεόραση» και τον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Πέγκο. Όπως τόνισε «εφιάλτης δίχως τέλος θα είναι η επάνοδος του διδύμου Τσίπρα-Βαρουφάκη στην εξουσία. Ο εφιάλτης δίχως τέλος, ήταν οι ουρές οι ατελείωτες μπροστά από τις τράπεζες για να βγάλουμε 50 ευρώ. Εφιάλτης δίχως τέλος ήταν ότι η χώρα την ώρα που έβγαινε με το λεγόμενο ‘‘e-mailΧαρδούβελη’’ από τα μνημόνια, υπογράφτηκε μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο. Εφιάλτης δίχως τέλος ήταν το δημοψήφισμα που δεν ήξεραν πως να διαχειριστούν το αποτέλεσμα, για ένα δημοψήφισμα που δεν είχε κανένα λόγο να τεθεί ως ερώτημα στους πολίτες. Φαντάζομαι ότι αυτά ακριβώς θα βαρύνουν την ώρα της κάλπης, αλλά μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές η κυβέρνηση έχει έργο, και αυτό κάνει».
Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «πολύς κουρνιαχτός έχει σηκωθεί με αφορμή αυτή τη συζήτηση και πάλι για πρόωρες εκλογές, θα σας έλεγα ότι πέρα από προθέσεις θα πρέπει να υπάρχουν και οι αναγκαίες προϋποθέσεις, γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι θα έχουμε δίδυμες εκλογές, όποτε προκηρυχθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας από την εξουσία έβαλε αυτήν την ‘‘πεπονόφλουδα’’ της απλής αναλογικής. Η Νέα Δημοκρατία έχει διακηρυγμένο στόχο ότι διεκδικεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Με τον νόμο της απλής αναλογικής, το πλέον βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές. Οι δεύτερες εκλογές, όμως, θα γίνουν με υπηρεσιακό πρωθυπουργό, κάποιον ανώτατο δικαστικό από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας. Φανταστείτε, λοιπόν, με την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας να “χτυπάει κόκκινο”, όπως συμβαίνει αυτή την ώρα, να έχουμε εμείς διπλές εκλογές και το ρίσκο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, το οποίο θα αντιμετωπίσει μία υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί λογικές τραμπισμού…
Ερωτηθείς για τα προαπαιτούμενα που έθεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κυβερνητικός βουλευτής απάντησε ότι «θα πάμε στις εκλογές συντεταγμένα, δεν μπορεί να πάμε με τον αντιθεσμικό τρόπο που θέλει να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση, διότι αυτά που ακούμε είναι λίγο πρωτόγνωρα τουλάχιστον για τη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, να υπάρχει συμβούλιο που θα διαχειρίζεται την εξωτερική πολιτική κατά το διάστημα αυτό μέχρι το Σεπτέμβριο, να ορίσει από σήμερα εκλογές για το Σεπτέμβριο. Αυτά είναι πρωτόγνωρα και θυμίζουν λίγο, θα έλεγα, λογικές Τραμπ, λογικές τραμπισμού. Και είδαμε ότι και το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το δημοσιογραφικό εννοώ όργανο, “Η Αυγή”, χαρακτηρίζει ως “προαπαιτούμενα για τίμιες εκλογές” αυτά, την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών και όλα αυτά τα οποία ανέφερα νωρίτερα. Μου μοιάζει λίγο ως επιχείρηση δικαιολόγησης του αρνητικού αποτελέσματος που θα έχουν οι εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από σήμερα, δηλαδή, χτίζεται ένα άλλοθι για το αρνητικό αποτέλεσμα».

“Στο ίδιο έργο θεατές” με ΣΥΡΙΖΑ-Βαρουφάκη
Σχετικά με το δίλημμα των εκλογών ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «στο τέλος της ημέρας, οι πολίτες, όταν θα φτάσει η ώρα των εκλογών -δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο γιατί σας είπα, πέρα από τις προθέσεις και τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για να πάμε σε εκλογές- θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που κατάφερε και αντιμετώπισε μία σειρά από εξωγενείς κρίσεις (πανδημία, ελληνοτουρκική ένταση, μεταναστευτική-προσφυγική κρίση, πόλεμο στην Ουκρανία που εκτίναξε το ενεργειακό κόστος) και σε μία προηγούμενη διακυβέρνηση, που κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα εκτός ΕΕ. Και το λέω αυτό, διότι, σαν να είμαστε ‘‘στο ίδιο έργο θεατές’’. Άκουγα τον κ. Τσακαλώτο να απευθύνει έκκληση συνεργασίας στον κ. Βαρουφάκη, δηλαδή το βασικό δίδυμο -λείπει ο κ. Καμμένος βέβαια- που οδήγησε τη χώρα στα capitalcontrols, στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, στο δημοψήφισμα και στην πόρτα εξόδου από το ευρωπαϊκό νόμισμα, από το ευρώ, αλλά ουσιαστικά και από την ευρωζώνη και την ΕΕ, διεκδικεί και πάλι την ψήφο των πολιτών».

ΜΑΞΙΜΟΣ 2 4

ΜΑΞΙΜΟΣ 3 4

ΜΑΞΙΜΟΣ 4 4

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/WnsvK2EEOb4

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος με Ινδονήσιους βουλευτές: Ειρήνη με σεβασμό στο Δίκαιο της Θάλασσας • Καταδίκη τουρκικών πρακτικών στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας

ΜΑΞΙΜΟΣ 1 9

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ:

Ειρήνη με σεβασμό στο Δίκαιο της Θάλασσας

«Οι χώρες μας μπορεί να βρίσκονται γεωγραφικά πολύ μακριά η μια από την άλλη, μοιράζονται όμως τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση της ειρήνης, τον σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου, με έμφαση στο δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS), και την ανάγκη συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, υποδεχόμενος ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, 13μελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Ινδονησίας, με επικεφαλής τον Dr. Nono Sampono, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφερόμενος στην πανδημία του COVID 19, σημείωσε προς τους Ινδονήσιους συνομιλητές του ότι «χαίρομαι που η Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες της Ινδονησίας σε εμβόλια, ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετικό αίτημα δωρίζοντας μέσω του διεθνούς μηχανισμού COVAX 1.065.700 εμβόλια, αριθμός που κατατάσσει την Ινδονησία, μεταξύ των τριών πρώτων αποδεκτών ελληνικών εμβολίων.

Κοινή στάση απέναντι στον αναθεωρητισμό
Στην τοποθέτησή του ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι «και οι δύο χώρες αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην αποφυγή χρήσεως ή απειλής βίας. Κι αυτή η ξεκάθαρη διπλωματική θέση, αποκτά νέα διάσταση στη σημερινή συγκυρία. Διότι η ρωσική εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει, δυστυχώς, αναζωπυρώσει τον αναθεωρητισμό που εκδηλώνουν κάποιες χώρες, όπως κάνει η γειτονική μας Τουρκία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, παραβλέποντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και το απαραβίαστο της κυριαρχίας. Εφόσον, κυριαρχήσουν ανάλογες πρακτικές ενυπάρχει ο κίνδυνος το παγκόσμιο σύστημα να διολισθήσει σε μια χαοτική αντιπαράθεση με ανυπολόγιστες συνέπειες. Για τον λόγο αυτό και ελπίζουμε η σύγκρουση στην Ουκρανία να λήξει άμεσα και η διπλωματία να αντικαταστήσει την χρήση των όπλων».

Καταδίκη τουρκικών πρακτικών στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Ο Έλληνας βουλευτής δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του «για τη θέση αρχών της Ινδονησίας στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και τις γραπτές επιφυλάξεις που υποβάλλει η Τζακάρτα έναντι των κακόβουλων ψηφισμάτων τουρκικής πρωτοβουλίας για τη θρησκευτική, μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, η οποία απολαμβάνει όλων των δικαιωμάτων που έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Η στάση αυτή της Ινδονησίας έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς αποτελεί την πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο. Αλλά ταυτοχρόνως είναι μια χώρα που έχει επιδείξει θρησκευτική ανοχή και διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας με κάθε πλευρά, μακριά από άγονους θρησκευτικούς ανταγωνισμούς.
Επιτρέψτε μου να πω και ως επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, στην οποία συμμετέχουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί βουλευτές από 25 κοινοβούλια χωρών απ’ όλο τον κόσμο ότι εργαζόμαστε για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη λαών με διαφορετική πίστη και κουλτούρα. Και προσβλέπουμε στην συνεργασία με εκπροσώπους και του ήπιου Ισλάμ, που καταδικάζει τον εξτρεμισμό και τη βία των φονταμενταλιστών. Για όλους αυτούς τους λόγους είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα έχει βάθος και διάρκεια».
Στη συνάντηση, εκτός του Μάξιμου Χαρακόπουλου, συμμετείχαν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών, κ. Μάνος Κόνσολας και κα Λίτσα Λιακούλη, καθώς επίσης και ο Γραμματέας της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

ΜΑΞΙΜΟΣ 3 10

ΜΑΞΙΜΟΣ 2 11

ΜΑΞΙΜΟΣ 4 9

ΜΑΞΙΜΟΣ 5 9

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Με παρέμβαση στον πρωθυπουργό ξεκόλλησε το έργο της Σκοπιάς • Το φράγμα θα δώσει ζωή στην επαρχία των Φαρσάλων

Μάξιμος astra tv 1

Λάρισα, 23 Ιουνίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ASTRA TV:

Το φράγμα της Σκοπιάς θα δώσει ζωή στην επαρχία των Φαρσάλων

• Με παρέμβαση στον πρωθυπουργό ξεκόλλησε το έργο

«Πριν από λίγο με ενημέρωσε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής για ένα σημαντικό έργο που το περιμένει δεκαετίες η επαρχία των Φαρσάλων. Και επειδή έχω συμβάλει στην ευτυχή κατάληξη θα ήθελα να το μοιραστώ με τους τηλεθεατές σας και μαζί σας. Σήμερα πέρασε, εγκρίθηκε από την διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ, μαζί με άλλα τέσσερα έργα, και το μεγάλο έργο για το φράγμα στη Σκόπια Φαρσάλων. Ένα έργο, που το αναμένανε γενιές Φαρσαλινών, πέρασε από τη διυπουργική σήμερα και μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί. Το έργο αυτό θα δώσει ζωή στην επαρχία των Φαρσάλων, θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης αλλά και άρδευσης όλου του κάμπου της επαρχίας Φαρσάλων και θαρρώ ότι το έργο στην πλήρη έκταση του θα μπορεί να ανακουφίσει και την επαρχία Αλμυρού και την επαρχία Δομοκού. Μιλούμε για 100.000 στρέμματα τα οποία θα μπορούν να αρδευτούν». Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον ASTRA TV και στην εκπομπή «ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ» με την δημοσιογράφο κ. Βάσω Σαμακοβλή.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι για το φράγμα στην Σκοπιά «μιλούμε δεκαετίες, αλλά είχε πάει στις καλένδες και η συζήτηση ξανά άνοιξε πέρυσι 1η Φεβρουαρίου όταν διάβηκα την πόρτα του Μαξίμου και το έθεσα στον πρωθυπουργό σε μια διεξοδική συζήτηση που είχαμε για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, όπου του εξήγησα ότι ακόμα κι αν έρθει αύριο ο Αχελώος, η επαρχία Φαρσάλων δεν θα λύσει το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης που έχει. Του ανέφερα τις μελέτες που υπήρχαν στο παρελθόν για το έργο αυτό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε άμεσο ενδιαφέρον επικοινώνησε με τον τότε γενικό γραμματέα Υποδομών τον κύριο Καραγιάννη, νυν υφυπουργό Υποδομών, του έδωσε εντολή να δρομολογήσει τις διαδικασίες, όπως και έγινε. Έκτοτε υπήρχε ένας μαραθώνιος επαφών μου. Επειδή υπήρξε προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκαν όλα αυτά τα ζητήματα. Σας λέω ότι είχα συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών τον κ. Κώστα Καραμανλή, με τον υφυπουργό κ. Γιώργο Καραγιάννη, με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης τον αναπληρωτή υπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Γιώργο Γεωργαντά, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ τον κ. Τριαντόπουλο. Και τελικά την προηγούμενη εβδομάδα που είχα πάλι μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, υπενθύμισα την εκκρεμότητα αυτή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί για το έργο όχι μόνο σε μένα κατά τη συνάντησή μας, αλλά και αργότερα όταν επισκέφθηκε την επαρχία Φαρσάλων. Το κατέγραψε ο πρωθυπουργός και χαίρομαι γιατί σήμερα είχαμε αυτή την ευτυχή κατάληξη, το έργο πήρε την έγκριση πια από την διυπουργική επιτροπή των ΣΔΙΤ και οσονούπω μέσα στο καλοκαίρι θα προχωρήσει η δημοπράτησή του».

Αναγκαία η πολιτική σταθερότητα!
Ερωτώμενος ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών υπογράμμισε ότι «εν μέσω αυτής της τρικυμίας, της παγκόσμιας που αντιμετωπίζουμε, με πανδημία και πόλεμο στην Ουκρανία που εκτίναξε το ενεργειακό κόστος, το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση, νομίζω ότι δείχνει ότι μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους κλυδωνισμούς. Η οικονομία μας, παρά τα δεδομένα που ανέφερα νωρίτερα, πέρυσι κατέγραψε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 8,3% και το πρώτο τρίμηνο του έτους, της τάξεως του 7%, υπερδιπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από αυτούς που είχαμε προβλέψει στον προϋπολογισμό. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να στηρίζουμε τους πολίτες με στοχευμένα μέτρα, ιδιαίτερα για το ενεργειακό κόστος, σε αυτή τη δύσκολή περίοδο». Και κατέληξε ότι «όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, οι πολίτες θα πρέπει να κρίνουν και να συγκρίνουν με βάση την εμπειρία που έχουμε από την ‘‘πρώτη φορά αριστερά’’, τη διακυβέρνηση και την περιπέτεια που έβαλε τη χώρα, αλλά και το γεγονός ότι εν μέσω αυτής της παγκόσμιας τρικυμίας, η Ελλάδα, όχι μόνο δεν είναι το ‘‘μαύρο πρόβατο’’ της Ευρώπης, αλλά είναι δακτυλοδεικτούμενη θετικά, σε μια σειρά από πρωτοβουλίες και τομείς στους οποίους εργάζεται η κυβέρνηση».

Μάξιμος astra tv 2

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/ra0OCeUCF9w

Read more...