Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος στις Βρυξέλλες: “Η Ευρώπη φοβάται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα”• Συνάντηση για τις Χριστιανικές Αξίες στην έδρα της ΕΕ (φωτό)

ΜΑΧ 1 27

Βρυξέλλες, 8 Δεκεμβρίου 2023

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ:

“Η Ευρώπη φοβάται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα”

• Συνάντηση για τις Χριστιανικές Αξίες στην έδρα της ΕΕ

«Ενόψει των ευρωεκλογών πιστεύω ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε συναντήσεις με τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών κομμάτων, ζητώντας τους να τοποθετηθούν για τις σχέσεις πολιτικής και θρησκείας και για τις χριστιανικές αξίες στη σύγχρονη Ευρώπη. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εκδηλώσεων σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, όπου να κληθούν και εκπρόσωποι κομμάτων να τοποθετούν για τα ζητήματα αυτά». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την παρέμβασή του στη «Συνάντηση για τις Χριστιανικές Αξίες», που συνδιοργάνωσαν η ΔΣΟ, η Επιτροπή των Επισκοπικών Διασκέψεων στην ΕΕ (COMECE) και το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ο επικεφαλής της ΔΣΟ στην εισηγητική του παρέμβαση υπογράμμισε ότι «την αγωνία μας για το αύριο της Ευρώπης και τις προσπάθειες αποχριστιανισμού, την αποτυπώσαμε στο ψήφισμα που εγκρίναμε κατά την 30ή επετειακή Γενική μας Συνέλευση στην Ορμύλια Χαλκιδικής, τον περασμένο Ιούνιο. Το πόσο αρνητικά είναι πλέον τα πράγματα αποτυπώνεται στο άρθρο έγκριτης ελληνικής εφημερίδας που διάβασα στο αεροπλάνο καθώς ερχόμουνα από την Αθήνα με τίτλο “Η Ευρώπη φοβάται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα”. Δεν έχει τόσο σημασία να αναλύσουμε πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αλλά πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πραγματικότητα. Ειπώθηκε πως ένα “αόρατο χέρι”, μία λεγόμενη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, επιχειρεί να αποσιωπήσει οποιαδήποτε αναφορά στις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης και την αξία των χριστιανικών παραδόσεων. Όλο αυτό, ίσως, να γίνεται και στο όνομα κάποιων μετρήσεων που δείχνουν ότι μειώνονται αυτοί που δηλώνουν ότι θρησκεύονται τακτικά, είναι συνεπείς πιστοί στις εκκλησίες τους. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που μπορεί να μην εκκλησιάζονται, αλλά συμμερίζονται απόλυτα τον αξιακό κώδικα που έχει ως βάση τις χριστιανικές αξίες. Και πιστεύω απόλυτα ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών δεν επιθυμεί τον χριστιανικό αποχρωματισμό της Ευρώπης».
Στη «Συνάντηση για τις Χριστιανικές Αξίες», που ξεκίνησε με ενημέρωση από τον Σύμβουλο της ΔΣΟ δρ Κώστα Μυγδάλη που έθεσε τα καίρια ερωτήματα στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις, έλαβαν μέρος ο Γενικός Γραμματέας των Επισκοπικών Διασκέψεων της ΕΕ (COMECE) π. Manuel Barrios Pietro, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών δρ. Jørgen Skov Sørensen, ο σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (EEAS) κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, ο επικεφαλής του Γραφείου της κινήματος Sant’ Egidio στην ΕΕ κ. François Delooz, οι κυρίες Hesius Anny και Logozzo Maria Rosa από το Κίνημα των Focolare, οι ευρωβουλευτές κ.κ. György Hölvényi από την Ουγγαρία, Lukas Mandl από την Αυστρία, Jan Olbrycht από την Πολωνία και Cristian Terhes από την Ρουμανία, ο κ. O’BEARA Ferghas από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κοινοβουλευτικής Έρευνας (EPRS), η κ. Κατερίνα Πεκρίδου από την Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) και ο κ. Truderung Ulrike από το γραφείο Βρυξελλών της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας.

ΜΑΧ 2 24

ΜΑΧ 3 21

ΜΑΧ 4 19

ΜΑΧ 5 16

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος σε Ευρωκοινοβούλιο και Μητρόπολη Βελγίου: Η ευρωπαϊκή ταυτότητα σφυρηλατήθηκε από τις χριστιανικές παραδόσεις (φωτό)

ΜΑΧ 1 25

Βρυξέλλες, 7 Δεκεμβρίου 2023

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ:

Η ευρωπαϊκή ταυτότητα σφυρηλατήθηκε από τις χριστιανικές παραδόσεις

«Η Ευρώπη είναι, αναμφίβολα, ένας πολιτισμικός χώρος όπου ιστορικά υπήρξε μια γόνιμη σύνθεση ρευμάτων και ιδεών. Ταυτόχρονα στην ΕΕ έγινε δυνατό να εμπεδωθεί η ειρηνική συμβίωση ανθρώπων με διαφορετική θρησκεία, σε ένα πνεύμα πλήρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Και αυτή η κατάκτηση έχει καταστήσει την ΕΕ ως πρότυπο ελευθερίας και δημοκρατίας σε παγκόσμια κλίμακα. Ωστόσο, θα ήταν ιστορική αφέλεια να παραγνωρίσουμε ότι στον ευρωπαϊκό πολιτισμό ήταν ο Χριστιανισμός αυτός που άφησε το ισχυρότερο αποτύπωμα. Η ευρωπαϊκή ταυτότητα, σε δύση και ανατολή, σφυρηλατήθηκε ανά τους αιώνες από τις χριστιανικές παραδόσεις. Αυτές καθόρισαν τις πολιτισμικές αξίες και τον πυρήνα της ευρωπαϊκής σκέψης. Η ισχύς τους, άλλωστε, αποδείχθηκε περίτρανα από την επιβίωση και αναγέννησή τους μετά την πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων στην ανατολική Ευρώπη, όπου έγινε αποτυχημένη προσπάθεια βίαιης εκρίζωσής τους. Αυτή την πλούσια παρακαταθήκη, που συνιστά υπόβαθρο ενότητας των Ευρωπαίων οφείλουμε να την προστατεύσουμε προς όφελος του κοινού μας ευρωπαϊκού μέλλοντος». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το 26ο Ευρωπαϊκό Πρόγευμα Προσευχής που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρωτοστατούντος του Αυστριακού ευρωβουλευτή κ. Lukas Mandl.
Από πλευράς των Ορθοδόξων μελών του Ευρωκοινοβουλίου στους συμμετέχοντες απευθύνθηκε ο Κύπριος ευρωβουλευτής κ. Κώστας Μαυρίδης, τον οποίον ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη για την κοινοβουλευτική του δράση και την μαχητική αρθρογραφία, με την οποία υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες και τις χριστιανικές παραδόσεις.

Στον Άγιο Νικόλαο Βρυξελλών
Ο επικεφαλής της ΔΣΟ με τον Σύμβουλο του θεσμού δρ Κώστα Μυγδάλη είχαν, επίσης, συνάντηση με τον μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, ενώ νωρίτερα συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην ενορία του Αγίου Νικολάου, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στις Βρυξέλλες, στην οποία συλλειτούργησε και ο επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προσφωνώντας τον μητροπολίτη Βελγίου εξήρε το έργο που επιτελεί και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε εδώ, στις Βρυξέλλες, στην “καρδιά της Ευρώπης”, στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, παραμονές των Χριστουγέννων για να αναδείξουμε αυτήν την σημασία που έχει για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, η χριστιανική κληρονομιά, οι χριστιανικές ρίζες, οι χριστιανικές αξίες, που πολλές φορές λησμονούμε».
Ο Γ.Γ. της ΔΣΟ προσέφερε στον μητροπολίτη Βελγίου «εις ένδειξη αναγνώρισης του σημαντικού έργου που επιτελείται στην μητρόπολη που σας εμπιστεύτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο εδώ και χρόνια, αλλά και της αγάπη σας προς τη ΔΣΟ» ένα αριθμημένο ανάτυπο χαλκογραφίας του Παναγίου Τάφου από τη φωτοθήκη της Σιμονόπετρας του Αγίου Όρους, που τυπώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων δράσης της ΔΣΟ.

ΜΑΧ 2 22

ΜΑΧ 3 19

ΜΑΧ 4 17

ΜΑΧ 5 14Φωτ. 1. Ο επικεφαλής της ΔΣΟ Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Σύμβουλος Κώστας Μυγδάλης με τον Αυστριακό ευρωβουλευτή Lukas Mandl.

Φωτ. 2, 3. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συγχαίρει τον Κύπριο ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη.

Φωτ. 4. Ο Γ.Γ. της ΔΣΟ και ο Σύμβουλος του θεσμού με τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα.

Φωτ. 5. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προσφέρει ανάτυπο χαλκογραφίας του Παναγίου Τάφου στον Μητροπολίτη Βελγίου.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος με Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Κατασκευή νέου Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ. στην Ελασσόνα • Ζήτησε περισσότερες μεταθέσεις αστυνομικών στη Λάρισα

ΜΑΧ 1 7

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2023

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:

Κατασκευή νέου Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ. στην Ελασσόνα

Ζήτησε περισσότερες μεταθέσεις αστυνομικών στη Λάρισα

«Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και η πάταξη της εγκληματικότητας, υψηλής και χαμηλής, αποτελεί διαρκή στόχο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για αυτόν τον λόγο και όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν ληφθεί μέτρα ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων με στελεχικό δυναμικό και εξοπλισμό. Ωστόσο, η μάχη με το έγκλημα είναι διαρκής και παρά την επαγγελματική αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που δείχνουν τα στελέχη της ΕΛΑΣ, χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση του έργου τους από πλευράς της Πολιτείας. Τα θέματα αυτά, ιδιαίτερα για την περιοχή της Λάρισας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την έλλειψη μεταθέσεων που επιφέρει γήρανση του υπηρετούντος προσωπικού, αλλά και επαρκών εγκαταστάσεων, είχα την ευκαιρία να αναπτύξω και κατ’ ιδίαν στον καλό φίλο υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη και τις έκτακτες συνθήκες στις οποίες έχει βρεθεί η Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου.
Κατά τη συνάντηση, ο Θεσσαλός πολιτικός έθεσε τα ζητήματα ασφάλειας που αφορούν στον νομό, και το αίτημα της ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας με περισσότερες μεταθέσεις. Ο αρμόδιος υπουργός διευκρίνισε ότι οι μεταθέσεις θα γίνουν με βάση τις αποφάσεις της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ που λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους, όπως τους δείκτες εγκληματικότητας κάθε περιοχής.

Προκρίνεται λύση προκατασκευασμένου κτιρίου ύψους 450 χιλ. ευρώ
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε από τον υπουργό ενημέρωση και για το ζήτημα της μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, για το οποίο, ως γνωστόν, έχει αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. Υπενθύμισε ότι το Α.Τ. Ελασσόνας φιλοξενείται σε ενοικιαζόμενες απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, όπου η πρόσβαση είναι δυσχερής για Άτομα με Αναπηρίες και ηλικιωμένους. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών (19.05.2022) έγινε αποδοχή της πρότασης του Δήμου Ελασσόνας για δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο - Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ενός οικοπέδου (938,40 τ.μ.), άρτιου και οικοδομήσιμου, που βρίσκεται μέσα στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο πόλεως της Ελασσόνας. Σκοπός της δωρεάς ήταν η ανέγερση του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας.
Ο κ. Οικονόμου πληροφόρησε τον κυβερνητικό βουλευτή ότι η πρόταση είναι να κατασκευαστεί προκατασκευασμένο κτίριο 300 τ.μ. με μέγιστο κόστος κατασκευής 450.000 ευρώ.

ΜΑΧ 2 4

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Σημαντική η επίσκεψη Ερντογάν μετά το “Μητσοτάκης γιόκ” • Χρέος μας να τοποθετηθούμε ευθαρσώς για τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών • Παρέμβαση σε Χατζηδάκη για καφενεία στα χωριά

MAXIMOS 2

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2023

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV:

Σημαντική η επίσκεψη Ερντογάν μετά το ‘‘Μητσοτάκης γιόκ’’

• Χρέος μας να τοποθετηθούμε ευθαρσώς για τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

• Παρέμβαση σε Χατζηδάκη για καφενεία στα χωριά

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κατεξοχήν δημοκρατικό κόμμα με εσωκομματικές διαδικασίες, ένα κόμμα που σέβεται την στάση κάθε μέλους της. Σε εμάς το δικαίωμα της ψήφου κατά συνείδηση είναι κατοχυρωμένο. Νομίζω ότι είναι δείγμα υγείας να υπάρχει διάλογος, ανταλλαγή απόψεων στο εσωτερικό του κόμματος». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV και τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται από υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ σε ζητήματα όπως ο νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ή η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός για την επίσκεψη Ερντογάν σημείωσε ότι είναι σημαντική «σε συνέχεια μιας περιόδου εντάσεων στα ελληνοτουρκικά. Δεν ήταν καθόλου ανέφελη περίοδος η προηγούμενη τετραετία. Είχαμε κλιμάκωση εντάσεων, είχαμε ζητήματα που ξεκίνησαν με την απόπειρα εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού στον Έβρο κυρίως, αλλά και στα νησιά. Υπήρχε μια κλιμάκωση επιθετικής ρητορικής από πλευράς της Άγκυρας. Νομίζω ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε μια πτώση τον τόνων στην ρητορική της άλλης πλευράς. Νομίζω είναι θετικό ότι θα υπάρξει αυτή η συνάντηση. Είναι σημαντικό το ότι συνομιλούμε. Νομίζω είναι αυτονόητο ότι συνομιλούμε από τη στιγμή που ο κ. Erdoğan δέχεται και έρχεται στο τραπέζι του διαλόγου -ουσιαστικά είναι μια υποχώρηση από πλευράς της Τουρκίας. Η Ελλάδα πάντοτε ήταν ανοιχτή στο διάλογο, δεν φοβάται να θέσει τα επιχειρήματά της, πιστεύει στο δίκαιο και την ισχύ των επιχειρημάτων της. Η άλλη πλευρά ήταν η οποία είχε φτάσει το προηγούμενο διάστημα να λέει “Μητσοτάκης γιοκ”, “δεν ξανασυζητώ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό”».

Οι βουλευτές να τοποθετηθούν για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «σε τέτοια ζητήματα πιστεύω ότι οφείλουν όλοι να τοποθετηθούν ευθαρσώς και χωρίς υπεκφυγές. Την άποψή μου την γνωρίζετε, τη διατύπωσα με άρθρο που μου ζητήθηκε από αθηναϊκή εφημερίδα, από ΤΑ ΝΕΑ. Πιστεύω ότι δεν είναι πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας αυτό, ούτε και της ευρωπαϊκής, αλλά ζούμε υπό την πίεση μιας ακραίας πολιτικής ορθότητας στον δυτικό κόσμο. Νομίζω τα ζητήματα της σεξουαλικής προτίμησης κάθε ανθρώπου είναι απολύτως σεβαστά. Δεν μιλούμε γι’ αυτό. Τα ζητήματα που έχουν να κάνουνε με νομικής φύσεως θέματα, επίσης για τη σχέση ομόφυλων ζευγαριών έχουν ρυθμιστεί με το λεγόμενο σύμφωνο συμβίωσης». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «όταν μιλούμε, όμως, για δικαιώματα, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας και τα δικαιώματα και της γυναίκας που θα τεκνοποιεί, δεν είναι μια τεκνοποιητική μηχανή, δεν έχουμε κατά παραγγελία παιδιά, επ’ αμοιβή. Και βεβαίως και του περιβάλλοντος που τα ίδια τα παιδιά θα ζήσουν χωρίς να ερωτηθούν ουσιαστικά και το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στη ζωή τους, τον προσανατολισμό τους αργότερα, το γεγονός ότι θα μεγαλώσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία οφείλουμε να τα σταθμίσουμε. Ο βουλευτής εκφράζει το Έθνος και λογοδοτεί απέναντι και στην ιστορία και στις επόμενες γενεές. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να τοποθετηθούν ευθαρσώς και να αποφεύγουν τις υπεκφυγές επ’ αυτού του ζητήματος».

Εν αναμονή θετικών ειδήσεων για φορολόγηση καφενείων
Ο Θεσσαλός πολιτικός ερωτηθείς για το φορολογικό νομοσχέδιο είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση έχει αμβλύνει τη φορολόγηση σε μεγάλο βαθμό, ακούγοντας και τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν από τον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών. Ουσιαστικά οι προσδοκίες από τη φορολόγηση αυτών είναι μικρότερες των αρχικών προβλέψεων». Επιπλέον, έκανε γνωστή την παρέμβασή του στον υπουργό Οικονομίας για το ζήτημα της φορολόγησης των καφενείων στην ελληνική ύπαιθρο. Όπως είπε «έθεσα νωρίτερα στον αρμόδιο υπουργό -Κωστή Χατζηδάκη- το ζήτημα της φορολόγησης των καφενείων στα χωριά κάτω των 500 κατοίκων. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε θετικές ειδήσεις τις επόμενες ημέρες».

Read more...

Θοδωρής Λιβάνιος σε Μ. Χαρακόπουλο: Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του ως κύρια δομή του δήμου

ΜΑΧΙΜΟΣ 7

Λάρισα, 4 Δεκεμβρίου 2023

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΣΕ ΜΑΞΙΜΟ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΔΩΛ:

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του ως κύρια δομή του δήμου

Το μέλλον του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (ΔΩΛ) αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα της επικοινωνίας του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο, στη σκιά ερωτηματικών μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση πλειάδας Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
«Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ως κύρια δομή του Δήμου». Τα παραπάνω τόνισε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε επικοινωνία που είχε με τον κυβερνητικό βουλευτή του νομού, για το θέμα που έχει ανακύψει στην τοπική κοινωνία σχετικά με το ΔΩΛ.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφουγκραζόμενος την αναστάτωση που έχει προκληθεί σχετικά με την επόμενη μέρα του Ωδείου, μετά την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου από το υπουργείο Εσωτερικών και την κατάργησή του ως αυτόνομου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, επικοινώνησε με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, εξηγώντας του την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας της Λάρισας για την από εδώ και πέρα πορεία του ιστορικού Δημοτικού Ωδείου.
Ο κ. Θοδωρής Λιβάνιος διαβεβαιώνει ότι «το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ως κύρια δομή του δήμου. Η ενσωμάτωσή του θα δώσει τη δυνατότητα για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και αρτιότερη οικονομική διαχείριση. Το σύνολο του προσωπικού μεταφέρεται στον δήμο με την ίδια σχέση εργασίας. Ο δήμος Λαρισαίων έχει μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει στην ουσιαστική αναδιάρθρωση του δήμου, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία».

Φωτ. αρχείου: Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στην εκδήλωση των Πελοποννησίων Λάρισας: Θετική η συμβολή των Μωραϊτών στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας (φωτό)

ΜΑΧ 1 24

Λάρισα, 4 Δεκεμβρίου 2023

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Θετική η συμβολή των Μωραϊτών στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας

«Στην εποχή μας, κατά την οποία οι παραδοσιακές ταυτότητες δέχονται πολυμέτωπη επίθεση, η επιμονή σε ανεξίτηλες αξίες και μνήμες καταγωγής είναι στάση υψηλής ευθύνης». Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων Ν. Λάρισας «Ο ΜΩΡΙΑΣ», επ' ευκαιρία της εορτής του προστάτη του Συνδέσμου, Αγίου Ανδρέα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Στρατιωτικής Λέσχης Φρουράς Λάρισας, με ομιλία του κοσμήτορα της Σχολής του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Αθανασίου Ευσταθίου με θέμα «Η συμβολή των Πελοποννησίων στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «οι Μωραΐτες έχουν βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό ζυγό, ενώ ιδιαίτερα θετική είναι η συμβολή τους και στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας, μετά την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό. Με την φιλεργατικότητά τους συνέβαλαν όλο αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα στο οικονομικό, κοινωνικό και πνευματικό γίγνεσθαι της Θεσσαλίας. Το γεγονός ότι διατηρούν άσβεστη τη συνείδηση της καταγωγής τους, που δικαίως τους εμφυσά αισθήματα υπερηφάνειας λόγω της ηρωικής ιστορίας της Πελοποννήσου, συνιστά στοιχείο αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας».
Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Γιάννη Αλειφέρη, τη γενική γραμματέα κ. Λένα Λιάγκουρα και τα δραστήρια μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Πελοποννησίων «Ο ΜΩΡΙΑΣ» για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης και ευχήθηκε να διατηρούν πάντοτε αυτό τον δεσμό με την ιστορία τους, και κυρίως να την μεταλαμπαδεύσουν στις νεότερες γενιές.   

ΜΑΧ 2 21

ΜΑΧ 3 18

ΜΑΧ 4 16

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Έμπρακτη αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής από τη ΝΔ

MAXIMOS 2

Λάρισα, 3 Δεκεμβρίου 2023

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ:

Έμπρακτη αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής από τη ΝΔ

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε πρωτίστως όσα ακόμη μένει να κάνουμε, τόσο ως πολιτεία όσο και ως κοινωνία των πολιτών, για τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες. Αναμφίβολα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με μια σειρά από σημαντικά μέτρα ενίσχυσης των ΑμεΑ, κατά την προηγούμενη τετραετία, έχει αποδείξει έμπρακτα τη σημασία που αποδίδει στην αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής. Με την ίδια συνέπεια και με μεγαλύτερη δημοσιονομική ευχέρεια, λόγω των υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τα επόμενα χρόνια αναμένουμε ότι θα ληφθούν επιπλέον πρόνοιες που θα διευκολύνουν περαιτέρω την καθημερινότητά τους». Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «οφείλουμε να μη λησμονούμε πως η καθημερινότητα των ΑμεΑ εξαρτάται άρρηκτα και από την ατομική συμπεριφορά του καθενός μας και τον απαιτούμενο σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε για τα δικαιώματά τους, όπως για παράδειγμα οι προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει να επιδείξει ουσιαστικά μέτρα για τα ΑμεΑ, όπως:
• Η εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προσβασιμότητα, που συνιστά τομή στην πολιτική στήριξης των ΑμεΑ, και διανοίγει νέες προοπτικές διαχείρισης του ζητήματος.
• Η δράση του προσωπικού βοηθού, πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος, που ήδη έχει ξεκινήσει στην Αττική και επεκτείνεται και στην περιφέρεια.
• Η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην αποϊδρυματοποίηση των ΑμεΑ.
• Η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, για όσους έχουν αναπηρία 50% και άνω, που διευκολύνει στην εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής από την πολιτεία,
• Τέλος, η αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων, που σηματοδοτεί και το τέλος της μακράς περιόδου της οικονομικής κρίσης».
Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «η συλλογική ευαισθητοποίηση που αποτυπώνεται στη στάση μας απέναντι στους συνανθρώπους μας χαρακτηρίζει εν τέλει και το επίπεδο του πολιτισμού μας».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στο Συμπόσιο Νεφρολογίας: Στοίχημα της κυβέρνησης η αναβάθμιση της Υγείας

ΜΑΧ 1 23

Λάρισα, 2 Δεκεμβρίου 2023

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ:

Στοίχημα της κυβέρνησης η αναβάθμιση της Υγείας

«Η νεφρική νόσος αποτελεί, δυστυχώς, ένα από τα πιο συχνά προβλήματα υγείας σε παγκόσμια κλίμακα. Η ιατρική επιστήμη έχει κάνει τεράστια βήματα για την αντιμετώπιση της νόσου και των συνεπειών της. Αναμφίβολα, η ποιότητα ζωής των ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια, που είναι αναγκασμένοι να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, επηρεάζεται άμεσα από τη νόσο. Ζουν με την προσδοκία του συμβατού μοσχεύματος και γι’ αυτό έχουμε χρέος ως πολιτεία, πέραν της παροχής όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους, όπως η αναπροσαρμογή της αποζημίωσης μετακίνησής τους για την αιμοκάθαρση, να εντείνουμε τις προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας στη δωρεά οργάνων. Ως εκ τούτου, η πρωτοβουλία των οργανωτών του Συμποσίου να επικοινωνήσουν στον επιστημονικό κόσμο αλλά και στο ευρύτερο κοινό τις εξελίξεις στον κλάδο της Νεφρολογίας, μπορεί να συμβάλει θετικά στη συνεχώς βελτιούμενη αντιμετώπιση της νόσου και τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών στη δύσκολη καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που νοσούν». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την έναρξη του 11ου Νεφρολογικού Συμποσίου που διοργάνωσε η Ακαδημία Νεφρολογίας και Νεφρολογικής Φροντίδας με τη συνεργασία της Νεφρολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην πόλη της Λάρισας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συνεχάρη για την πρωτοβουλία τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Iωάννη Στεφανίδη σημείωσε ότι «το μεγάλο στοίχημα της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του τομέα της υγείας. Είναι φανερό ότι η υγεία, παρά τα σοβαρά βήματα που έχουν γίνει, πάσχει ακόμη λόγω μεγάλων ελλείψεων, σε προσωπικό, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Το φαινόμενο των ράντζων στους νοσοκομειακούς διαδρόμους είναι όνειδος για την εποχή μας, όπως και τα ραντεβού για ιατρική εξέταση μετά από μήνες. Και βεβαίως, λύση δεν μπορεί να είναι οι συγκινητικές χορηγίες απλών πολιτών, όπως αυτές της γιαγιάς που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου ή του ηλικιωμένου ζεύγους από το Διδυμότειχο, που έδωσε τις οικονομίες μιας ζωής στο τοπικό Νοσοκομείο. Μαζί με την αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία απαιτείται και αποτελεσματικότερη διαχείριση των κονδυλίων, καθώς και αθρόες προσλήψεις κυρίως ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με αύξηση των αποδοχών τους. Γιατί μόνον έτσι θα αναστραφεί η διαρκής αιμορραγία φυγής των ιατρών μας στο εξωτερικό, μετά τις λαμπρές σπουδές τους στις ελληνικές ιατρικές σχολές».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε ευχόμενος «καλή επιτυχία στις εργασίες του Συμποσίου και καλή διαμονή στους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου που επισκέφθηκαν τη Λάρισα, μια ιπποκρατική πόλη, καθώς σε αυτήν έζησε ο ‘‘πατέρας της ιατρικής’’, ο Ιπποκράτης».

ΜΑΧ 2 20

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος με Γιάννη Βρούτση για ΕΑΚΛ: Ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις και αύξηση προϋπολογισμού ΕΑΚΛ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ 1

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2023

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΕΑΚΛ:

 Ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις και αύξηση προϋπολογισμού ΕΑΚΛ 

«Η κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Λάρισας μετά το “λουκέτο” στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) επιβάλει την ανάγκη άμεσων ενεργειών με γνώμονα, πρωτίστως, την ασφάλεια των αθλητών και των παιδιών μας. Η αβελτηρία του παρελθόντος δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει δικαιολογία για βεβιασμένες λύσεις και εκπτώσεις στην ασφάλεια. Χαίρομαι διότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια απόψεων για το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό και καλό φίλο Γιάννη Βρούτση που αντέδρασε άμεσα δρομολογώντας τις ενδεδειγμένες ενέργειες. Με τον Βρούτση στο τιμόνι του υπουργείου θα έχουμε ασφαλείς εγκαταστάσεις με “βούλα” και αύξηση της επιχορήγησης για το ΕΑΚΛ». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση για το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (ΕΑΚΛ).
Ο κυβερνητικός βουλευτής, αναγνωρίζοντας ότι η ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι θέμα επείγουσας προτεραιότητας, συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για να επαναλειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό οι εγκαταστάσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Έθεσε αναλυτικά τα ζητήματα που υπάρχουν, εστίασε στην τήρηση δικλείδων ασφαλείας και ζήτησε την αύξηση των κονδυλίων που κατευθύνονται προς το ΕΑΚ Λάρισας.

Αύξηση προϋπολογισμού ΕΑΚ Λάρισας 
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η απόφαση του αρμόδιου υπουργού για την αναστολή λειτουργίας στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΛ, αλλά και στα αθλητικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ήταν επιβεβλημένη, καθώς η ασφάλεια είναι η πρώτη και βασική προϋπόθεση για διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα ήδη έχουν δρομολογηθεί οι ενδεδειγμένες ενέργειες και μετά τη μελέτη επισκευών θα γίνουν οι απαραίτητοι διαγωνισμοί, με τήρηση των διαδικασιών, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το στάδιο του Αλκαζάρ. Για το Κλειστό, όμως, Γυμναστήριο του Αλκαζάρ, υπάρχει εισήγηση για κατεδάφιση. Το Κλειστό Κολυμβητήριο αναμένεται να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024, μετά την έκδοση της άδειας πυροπροστασίας και τις επισκευές. Το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, μετά την έγκριση της νέας μελέτη πυροπροστασίας και των απαραίτητων λοιπών διασφαλίσεων αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2024. Τέλος, το Κλειστό στη συνοικία του Αγίου Θωμά, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες που ήδη γίνονται, αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά στις αρχές του 2024.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βρούτση για τη συνεργασία και τη βούλησή του να αυξήσει τον προϋπολογισμό όλων των αθλητικών κέντρων στη χώρα και ιδιαιτέρως του ΕΑΚΛ, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν στάσιμος, στα 770.000 ευρώ, και για πρώτη φορά από 01.01.2024 ανεβαίνει στα 1.350.000 ευρώ, δηλαδή αύξηση σταθερή και μόνιμα κατά 580.000 ευρώ που ξεπερνά το 75% σε σχέση με τον υπάρχοντα. Το “λουκέτο” είναι προσωρινό ως απόλυτη προτεραιότητα ασφάλειας για αθλητές, φιλάθλους και αθλούμενους. Οι πόροι θα κατευθύνονται, πλέον, αποκλειστικά για τη βελτίωση, συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ 2

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για κατάρρευση θραυσμάτων του τρούλου της Αγίας Σοφίας: Η ανοχή γίνεται συνενοχή στην καταστροφή της Αγίας Σοφίας

ΜΑΧ 4

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2023

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΘΡΑΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΡΟΥΛΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ:

Η ανοχή γίνεται συνενοχή στην καταστροφή της Αγίας Σοφίας

«Μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την κατάρρευση θραυσμάτων του τρούλου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμένει απαθής. Η ανοχή στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί -στο πλαίσιο της εργαλειοποίησης της θρησκείας από την τουρκική ηγεσία- γίνεται συνενοχή στην καταστροφή ενός μοναδικού μνημείου πολιτισμού 1.500 ετών! Χρέος όλων μας είναι να ενώσουμε τη φωνή μας με την κραυγή αγωνίας των πλέον αρμοδίων φορέων στην ίδια την Τουρκία που προειδοποιούν για την κατάρρευση της Αγίας Σοφίας, λόγω των αρνητικών συνθηκών που δημιουργεί η αθρόα προσέλευση επισκεπτών, μετά την μετατροπή του Ναού σε μουσουλμανικό τέμενος. Η ολιγωρία αντίδρασης διεθνών οργανισμών αλλά και κυβερνήσεων, λόγω αδιαφορίας ή μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, μπορεί να αποβεί μοιραία για το αρχιτεκτονικό αυτό θαύμα του Βυζαντίου». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Birgün, στο οποίο φαίνεται ότι από τον τρούλο του Ναού της Αγίας Σοφίας πέφτουν θραύσματα, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο τους επισκέπτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός του Ναού.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιστορίας της Τέχνης, κ. Σερίφ Γιασάρ, προειδοποίησε ότι αν η Αγία Σοφία δεν αποκατασταθεί, θα καταρρεύσει με τον πρώτο σεισμό και ότι στον Ναό δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτές ομάδες άνω των 25 ατόμων.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «οι θλιβερές αυτές εξελίξεις σχετικά με την Αγία Σοφία, επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, την ορθότητα της απόφασής μας να οργανώσουμε την εκστρατεία αφύπνισης της διεθνούς κοινής γνώμης, για την ανάγκη ακύρωσης της απόφασης της Τουρκίας να μετατρέψει τον Ναό-σύμβολο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας σε τζαμί. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας μας ενημερώσαμε διεθνείς οργανισμούς, κυβερνήσεις, κοινοβούλια, πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και την κοινωνία των πολιτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αυτό τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε, ελπίζοντας ότι εντέλει, η συντονισμένη πίεση θα έχει επιτυχή κατάληξη και ότι η τουρκική ηγεσία θα αναθεωρήσει την καταστροφική απόφασή της».

Read more...