Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος: "Ο καθείς ενώπιον των ευθυνών του και της Ιστορίας!"

MAXIMOS NEW

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

Ο καθείς ενώπιον των ευθυνών του και της Ιστορίας!

• Ο αγώνας για την Μακεδονία και την αλήθεια συνεχίζεται!

«Έχουμε φθάσει, λόγω πρωτοφανών υπόγειων συναλλαγών στο κοινοβούλιο που ευτελίζουν κάθε έννοια πολιτικής, στο σημείο μηδέν. Τώρα, ο καθείς είναι ενώπιον των ευθυνών του και ενώπιον της Ιστορίας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε το μέγα ιστορικό λάθος που συντελείται με κυβερνητική ευθύνη. Αλλά και όποια κατάληξη κι αν έχει η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, ο αγώνας για την Μακεδονία και την ιστορική αλήθεια δεν θα τελειώσει, όσο υπάρχουν Έλληνες». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς την «Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για την Μακεδονία», με αφορμή την εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με θέμα την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας», και ομιλητές τους ομ. Καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιο Καραθανάση και κα Μαρία Μαντούβαλου, που πραγματοποιείται με την ευλογία και την υποστήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Χαρακόπουλου, που δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί στην εκδήλωση λόγω της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, έχει ως εξής:
«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε μια ακόμη εκδήλωση που θα φωτίσει την ιστορική αλήθεια για την Μακεδονία μας, με διαπρεπείς επιστήμονες, στην πόλη της Λάρισας. Δυστυχώς, οι στιγμές που ζούμε είναι δραματικές. Τραγικοί κυβερνητικοί χειρισμοί, που προήλθαν από παρωχημένες ιδεοληψίες, σε συνδυασμό με εξωτερικές πιέσεις, μας έχουν οδηγήσει, κυριολεκτικά στα πρόθυρα μιας πρωτοφανούς εθνικής ήττας.
Η ελληνική κυβέρνηση, κατά τρόπο ακατανόητο και εξοργιστικό, προσυπόγραψε στους Ψαράδες των Πρεσπών ένα εθνικά ζημιογόνο κείμενο, το οποίο αναγνωρίζει για πρώτη φορά μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στους Σλάβους βόρειους γείτονές μας. Η Ελλάδα είχε διατρανώσει όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, παρά τις έξωθεν πιέσεις, ότι δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει ψευδεπίγραφες ταυτότητες που θα ενίσχυαν αλυτρωτισμούς και επεκτατικές διαθέσεις. Ιδιαίτερα, με το βέτο του Βουκουρεστίου, έγινε αντιληπτό στη διεθνή κοινότητα ότι η χώρα μας είναι κράτος με βαρύνοντα λόγο και συναίσθηση της ιστορίας του. Η έλευση στην εξουσία, όμως, ανθρώπων με ιδεοληπτικές εμμονές και με ελάχιστη αίσθηση ευθύνης κατεδάφισαν την ελληνική εξωτερική πολιτική εν ριπή οφθαλμού, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου. Και μάλιστα όλες οι διαδικασίες έγιναν ερήμην του πολιτικού κόσμου, σε ένα σκοτεινό παρασκήνιο, αλλά και ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που διαφωνεί με τα συμφωνηθέντα.
Σε κάθε περίπτωση, έχουμε φθάσει, λόγω πρωτοφανών υπόγειων συναλλαγών στο κοινοβούλιο που ευτελίζουν κάθε έννοια πολιτικής, στο σημείο μηδέν. Τώρα ο καθείς είναι ενώπιον των ευθυνών του και ενώπιον της Ιστορίας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε το μέγα ιστορικό λάθος που συντελείται με κυβερνητική ευθύνη. Αλλά και όποια κατάληξη κι αν έχει η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, ο αγώνας για την Μακεδονία και την ιστορική αλήθεια δεν θα τελειώσει, όσο υπάρχουν Έλληνες».

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος: "Η ψήφος Εμπιστοσύνης σημαίνει Ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών!"

Μάξιμος TRT 1

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ TRT:

Η ψήφος Εμπιστοσύνης σημαίνει Ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών!

· Πρωτοφανής η κατάντια που ζούμε στη Βουλή…

«Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης είναι η αρχή του τέλους αυτής της κυβέρνησης. Αργά ή γρήγορα πια θα σημάνει η ώρα της κάλπης και οι πολίτες θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Μπορεί η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από μια βουλή με πολιτικές μεταγραφές, με λευκούς γάμους πολιτικών συναλλαγών, αλλά δεν θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες. Αυτό είναι σίγουρο». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή της ΤRT “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” με τον κ. Σωτήρη Πολύζο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «τα όσα ζούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα θυμίζουν σκοτεινές εποχές που δεν είχαμε ζήσει στη μεταπολίτευση. Παραπέμπουν σε εποχές προ μεταπολιτεύσεως, με μεταγραφές βουλευτών με αλισβερίσια, με πολιτικές συναλλαγές, προκειμένου η κυβέρνηση να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία για μερικούς ακόμη μήνες. Βλέπουμε βουλευτές, οι οποίοι ψήφιζαν προτάσεις δυσπιστίας της ΝΔ, προτάσεις μομφής πριν έξι μήνες, τώρα να βλέπουν το φως το αληθινό και να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Βλέπουμε υπουργούς, οι οποίοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση, γιατί ένα κόμμα μικρότερο τους είχε προτείνει και όταν το κόμμα τους λέει ότι αίρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, δεν παραιτούνται από αυτή, αλλά αντιθέτως μας διαμηνύουν από τη μακρινή Σαγκάη ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Βλέπουμε βουλευτές, οι οποίοι εκλέχτηκαν με την αξιωματική αντιπολίτευση, να ανταλλάσσουν με τον υπουργικό θώκο, την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση της αριστεράς. Αυτά είναι πρωτόγνωρα, πρωτάκουστα, δεν περιποιούν τιμή, βεβαίως τους ίδιους, αλλά νομίζω ότι απαξιώνουν συνολικότερα την ήδη άσχημη εικόνα που έχει η πολιτική στα μάτια των πολιτών. Ευτελίζουν την πολιτική αυτά τα φαινόμενα, τα οποία ζούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε επισημαίνοντας ότι «γίνεται μια εμφανής προσπάθεια να υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση στα μουλωχτά, χωρίς να εμφανιστούν οι 6 πρωταγωνιστές αυτής της ψήφου εμπιστοσύνης, οι οποίοι προερχόμενοι από κόμματα της αντιπολίτευσης, εκλέχτηκαν με άλλη εντολή από τους πολίτες και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, χωρίς να τοποθετηθούν, χωρίς να λάβουν τον λόγο, χωρίς να αιτιολογήσουν στους πολίτες που τους εξέλεξαν γιατί κάνουν αυτή την πολιτική συναλλαγή. Νομίζω επιχειρεί, σας λέω όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, να εξελιχθεί αυτή η συζήτηση, χωρίς να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να φωτίσουμε έστω αυτό το διήμερο, αυτά τα δυο εικοσιτετράωρα τη συζήτηση αυτή, προκειμένου οι πολίτες να πληροφορηθούν για το τι διακυβεύεται σε αυτήν την ψήφο εμπιστοσύνης. Ουσιαστικά η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ισοδυναμεί με ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών, στην επονείδιστη αυτή Συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου».
Ο κ. Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα είπε ότι «αυτά είναι πρωτάκουστα, είναι πρωτόγνωρα, είναι σημεία παρακμής, σημεία σήψης. Τι να σας πω, αδυνατώ να τα σχολιάσω πραγματικά. Είμαι αρκετά χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια κατάντια».

Μάξιμος TRT 2

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https: https://youtu.be/wTYVWabx46k

 

Read more...

Μάξιμος: "Μη γίνουμε λωτοφάγοι ξεχνώντας τις ρίζες μας!"

Μάξιμος Χαρακόπουλος αγροτικα

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΪΒΑΣΙ:

Μη γίνουμε λωτοφάγοι ξεχνώντας τις ρίζες μας!

«Δεν είναι τυχαίο ότι κυρίαρχο εθνικό ζήτημα των ημερών μας είναι το όνομα, η ιστορία, η ταυτότητα της Μακεδονίας μας, και η διάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων να τα υπερασπίσουν έναντι των αντιστόρητων σφετεριστών τους». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο μήνυμά προς το Δ.Σ. ΜΕΣ Καλοχωρίου, απαντώντας στην πρόσκληση να παραβρεθεί στην παρουσίαση των βιβλίων «Τα 3 χωριά Τόϊβασι, Καλοχώρι-Χειμάδι-Νέσσων, Ιστορία και μνήμες», του Παύλου Λάλου, και «ΚΑΛΟΧΩΡΙ - Φωτογραφικό Λεύκωμα – Τόϊβασι– Ανθρώπων μνήμες», του Συλλόγου ΜΕΣ, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε προγραμματίσει να παραστεί στην εκδήλωση αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω της κρίσιμης συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στο μήνυμά του ανέφερε «ότι πάντοτε, ως ιστορικό ερευνητή αλλά και ως απλό πολίτη αυτού του τόπου, μου προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση όταν συναντώ πονήματα που αναδεικνύουν την ιστορία των διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας. Σε μια εποχή που, δυστυχώς, τείνει να επικρατήσει το μοντέλο του καταναλωτή-λωτοφάγου, χωρίς ρίζες, η “ανασκαφή” στο κοινό μας παρελθόν, συνιστά παράγοντα επιβίωσης. Το πρόβλημα της ταυτότητας, ατομικής και συλλογικής, έχει πλέον καταστεί πρωτεύον, και από τον τρόπο της διαχείρισής του θα κριθεί και το μέλλον μας, ως έθνος».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως δεν είναι τυχαίο «ότι από συγκεκριμένους κύκλους γίνεται διαρκής απόπειρα να υποβαθμιστεί η διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία. Με γενιές ανιστόρητων Ελλήνων, που θα έχουν άγνοια της καταγωγής και της κληρονομιάς τους, είναι βέβαιο ότι συμφωνίες, όπως αυτές των Πρεσπών, θα περνούν με μεγαλύτερη ευκολία», ενώ κατέληξε εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πάνελ των ομιλητών, ευχόμενος «κάθε επιτυχία στην εκδήλωση».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Η αρχή της δεδηλωμένης, θεμέλιο δημοκρατικής διακυβέρνησης!

Μ.Χαρακόπουλος 4o Δ

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Η αρχή της δεδηλωμένης θεμέλιο δημοκρατικής διακυβέρνησης

«Επισκέπτεστε τη Βουλή σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, καθώς έχουν διακοπεί οι εργασίες της Ολομέλειας προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση μετά την κυβερνητική κρίση την οποία προκάλεσε η αποχώρηση του μικρού κυβερνητικού εταίρου από το κυβερνητικό σχήμα». Με αυτά τα λόγια ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υποδέχθηκε στο κοινοβούλιο 81 μαθήτριες και μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς κ. Νάστα Κων/νο, κα Γκορτσίλα Βάσω, κ. Τσιλιάκο Βασίλειο, κ. Χαρισούλη Ιωάννη, κα Σπυρίδη Αικατερίνη, κα Μπουλουμπάση Αικατερίνη, κα Ευθυμίου Τριανταφυλλιά, κ. Αλεξίου Χρήστο και την κα Ιωακειμίδου Αναστασία.
Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήγησε στα παιδιά ότι «θεμέλιο της δημοκρατικής διακυβέρνησης είναι η αρχή της δεδηλωμένης, δηλαδή η απόλυτη πλειοψηφία που πρέπει να διαθέτει στη Βουλή η κυβέρνηση», ενώ έκανε αναλυτική αναφορά στην αξία της διάκρισης των εξουσιών στο δημοκρατικό πολίτευμα.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε εκτενώς τις μαθήτριες και τους μαθητές για το ρόλο του βουλευτή και το νομοθετικό έργο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον «κοινοβουλευτικό έλεγχο, με τον οποίο ελέγχεται η κυβερνητική πλειοψηφία όταν δεν εφαρμόζει τις υποσχέσεις που προεκλογικά δεσμεύτηκε να υλοποιήσει έναντι των πολιτών. Έτσι ασκείται πίεση, καθώς εκτίθεται η κυβέρνηση στον κόσμο που την ψήφισε». Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέτρεψε τα παιδιά να είναι «ανήσυχοι για τα κοινά» και να γίνουν «ενεργοί πολίτες».

Μ.Χαρακόπουλος 4ο Δ.Σχ. 2

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για ψήφο εμπιστοσύνης: "Πολιτικά ρετάλια" δίνουν φιλί ζωής στην εθνικά επιζήμια Κυβέρνηση!

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ βουλη new

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ:

“Πολιτικά ρετάλια” δίνουν φιλί ζωής στην εθνικά επιζήμια Κυβέρνηση!

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για την διάλυση του κυβερνητικού σχηματισμού και την έναρξη της συζήτησης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα όσα τραγελαφικά παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες είναι πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά της χώρας. Η κυβέρνηση των δημαγωγών, που για 4 ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρεί αυτόν τον τόπο με την ανευθυνότητα και την ανικανότητά της, οδηγεί την πολιτική ζωή στην κατάπτωση και στον ευτελισμό.
Με αποκλειστικό στόχο την παραμονή τους στην καρέκλα της εξουσίας έστω και για λίγους μήνες, οι κυβερνητικοί συνεταίροι δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε σικέ διαζύγιο. Πρόθεσή τους η παραπλάνηση των όσων δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη τον αμοραλισμό και την εξουσιολαγνεία τους.
Ενόψει της ψήφισης της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία παραχωρούνται η ταυτότητα και η ιστορία της Μακεδονίας μας, Τσίπρας και Καμμένος παίζουν ένα κακόγουστο θέατρο.
Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ενδύεται τώρα τη στολή του Μακεδονομάχου, ενώ το κόμμα του “δανείζει” τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών που, με άλλους προθύμους εκ δεξιών και αριστερών, θα δώσουν το φιλί της ζωής στην μειοψηφική και εθνικά επιζήμια κυβέρνηση.
Είναι προφανές ότι όλ’ αυτά τα μαγειρέματα όζουν έντονα, δημιουργώντας υπόνοιες πολιτικής συναλλαγής, καταρρακώνοντας την όποια αξιοπιστία της πολιτικής.
Ό,τι, όμως, κι αν σκαρώσουν οι “σαλταδόροι της εξουσίας”, όποια κυβέρνηση με μπαλώματα κι αν παρουσιάσουν, υιοθετώντας διάφορα πολιτικά ρετάλια, γνωρίζουν ότι είναι θλιβερή μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Σύντομα θα έλθει η σκληρή απάντηση του λαού, που τώρα αγνοούν και εμπαίζουν, και τότε ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του! Οι μέρες της κυβέρνησης-κουρελού είναι μετρημένες».

Read more...

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος γράφει για τον «Αξιομνημόνευτο» Δημήτρη Σιούφα

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΙΟΥΦΑΣ

Αξιομνημόνευτος...

του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Είχα την τύχη στα πρώτα μου πολιτικά βήματα να μαθητεύσω δίπλα στον Δημήτρη Σιούφα, όταν επί Έβερτ, με τον οποίο συνδέονταν με στενή φιλία από τα νεανικά του χρόνια, είχε την ευθύνη του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ. Ο Σιούφας ήταν ένα σχολείο για εμένα. Εργατικός σε βαθμό τέτοιο που πολλοί τον χαρακτήριζαν εργασιομανή. Ό,τι πέτυχε, όμως, στην πολιτική του διαδρομή το κατάφερε χάρη στην εργατικότητα και την επιμονή του. Ξεκίνησε από χαμηλά. Από μια φτωχή οικογένεια βιοπαλαιστών της Καρδίτσας. Σε φίλους του διηγούνταν πως για έναν πόντο δεν μπόρεσε να γίνει λόγω ύψους χωροφύλακας, όπως τον προόριζε ο κρεοπώλης-μπακάλης πατέρας του και τη στεναχώρια που πέρασε όταν ο ενωμοτάρχης του είπε να βγάλει και τα τσουράπια για να του μετρήσει το μπόι...
Δεν αποθαρρύνονταν από δυσκολίες και εμπόδια. Αντιθέτως, τον πείσμωναν ακόμη περισσότερο.
Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος με ήθος και αρχές, στις οποίες έμεινε σταθερά προσηλωμένος σε όλη τη μακρά πολιτική του διαδρομή. Δεν ήταν από τους πολιτικούς που αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα...
Μαχητικός ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, παραγωγικός ως υπουργός με πιο εμβληματικό έργο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ’93, συναινετικός ως Πρόεδρος της Βουλής. Σεβόταν τους αντιπάλους, ο πολιτικός του λόγος χαρακτηριζόταν από μετριοπάθεια, νηφαλιότητα και επιχειρήματα, όχι κραυγές. Άνθρωπος του μέτρου δεν ενέδιδε σε εύκολους λαϊκισμούς. Συνεπής κοινοβουλευτικός άνδρας, επέμενε ότι η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται στο κοινοβούλιο και όχι στα τηλεπαράθυρα. Θυμούμαι όταν πέρασα για πρώτη φορά το κατώφλι της Βουλής την προτροπή του: «Αν θέλεις να γίνεις καλός πολιτικός να συμμετέχεις ενεργά στις συνεδριάσεις της Βουλής». Δεν ξέρω αν θα έλεγε και σήμερα το ίδιο με το επίπεδο στο οποίο έχει κατρακυλήσει το πολιτικό προσωπικό...
Μακριά από διαπλοκές και σχέσεις με οικονομικά συμφέροντα, μόνη του δύναμη ήταν η άμεση επαφή με τους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας, της Καρδίτσας που τόσο αγάπησε. Τον θυμούμαι στο πολιτικό του γραφείο, στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, με ιώβειο υπομονή να δέχεται συμπατριώτες του που επί ώρες ανέμεναν να τον δουν και να του εκθέσουν προβλήματα, προσωπικά ή συλλογικά, για τα οποία έδειχνε έμπρακτο ενδιαφέρον. Όσο ψηλά κι αν έφτασε δεν λησμονούσε την αφετηρία που ξεκίνησε. Άλλωστε, θαρρώ πως πάντα ένιωθε ανασφάλεια στα σαλόνια των Αθηνών. Ούτε, όμως, παραμέλησε την ιδιαίτερη πατρίδα του. Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο ήταν στην Καρδίτσα, σε χωριά, σε εκδηλώσεις, σε κοινωνικές υποχρεώσεις, στο γραφείο για ραντεβού με πολιτικούς φίλους και φορείς. Έζησα από κοντά και την αγωνία της αναμονής της καταμέτρησης των σταυρών το βράδυ των εθνικών εκλογών του 1996, όταν στην Καρδίτσα εξελέγη μόνο ένας βουλευτής της παράταξης. Αγωνία που μόνο όποιος την έχει βιώσει την κατανοεί.
Αγχώδης, όπως όλοι οι τελειομανείς, πάντα με βήμα γοργό, θαρρείς βιαστικό, λες και κάτι έπρεπε να προλάβει, με το τσιγάρο να διαδέχεται το ένα το άλλο.
Πολιτεύτηκε με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, με εντιμότητα και ευπρέπεια, χωρίς εκπτώσεις στις αρχές του, αλλά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, το κοινό καλό. Αυτή είναι και η σπουδαία παρακαταθήκη που μας αφήνει! Γιατί εντέλει, αξιομνημόνευτος είναι ο δημόσιος άνδρας που τα λόγια του συμβαδίζουν με τον τρόπο της ζωής του! Ο Δημήτρης Σιούφας είναι δικαίως αξιομνημόνευτος! Καλό ταξίδι πρόεδρε...

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 

Δείτε το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε εδώ

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Αόριστες οι απαντήσεις για τα αλεξίσφαιρα γιλέκα της ΕΛΑΣ!"

MAXIMOS NEW

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2019

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛ. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:

Αόριστες οι απαντήσεις για τα αλεξίσφαιρα γιλέκα της ΕΛΑΣ

Πρώτιστο μέλημα πρέπει να είναι η ατομική ασφάλεια των αστυνομικών

«Οι αόριστες απαντήσεις που λάβαμε από την αρμόδια υπουργό, και η συνήθης ωραιοποίηση της κατάστασης σχετικά με την προμήθεια νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων για τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., δεν μπορεί παρά να μας δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες. Την ώρα που η εγκληματικότητα, παρά την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση, φουντώνει και όταν επανεμφανίζεται απειλητική μια νέα γενιά τρομοκρατών, δεν επιτρέπεται οι Έλληνες αστυνομικοί να αφήνονται χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό, και ιδιαιτέρως αυτόν που αφορά στην ατομική τους ασφάλεια». Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγας Γεροβασίλη, σε ερώτηση που είχε υποβάλλει, σχετικά με την έλλειψη αλεξίσφαιρων γιλέκων που διαπιστώνεται στην ΕΛ.ΑΣ. .
Υπενθυμίζεται ότι το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη να του απαντήσει
• Αν αληθεύουν οι καταγγελίες συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ για δραματική έλλειψη αλεξίσφαιρων γιλέκων στα Αστυνομικά Τμήματα.
• Αν έχουν προβεί σε καταγραφή των αλεξίσφαιρων γιλέκων που σήμερα διαθέτει η ΕΛΑΣ και αν ναι, πόσα είναι αυτά;
• Αν διαθέτει η ΕΛΑΣ αλεξίσφαιρα γιλέκα, των οποίων η χρήση παρατείνεται πέραν της εργοστασιακής ημερομηνίας λήξης τους, και
• Σε ποια φάση βρίσκεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων από την ΕΛΑΣ.
Στην απάντησή της η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι: «διαρκής επιδίωξη του Υπουργείου και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης των αστυνομικών Υπηρεσιών και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη και στο κοινωνικό σύνολο. Στην κατεύθυνση αυτή, αναλαμβάνονται οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανανέωση, πλέον των άλλων, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των αστυνομικών Υπηρεσιών, προκειμένου αυτές να εκπληρώνουν την αποστολή τους. Συγκεκριμένα, με μέριμνα του Αρχηγείου, έχουν προκηρυχθεί διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια, μεταξύ άλλων, αλεξίσφαιρων γιλέκων, εξοπλισμός ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση αυτών, θα κατανεμηθεί άμεσα στους δικαιούχους. Παρέπεται να λεχθεί ότι, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα δεν αποτελούν ατομικό εφόδιο, αλλά στατικό υλικό της Υπηρεσίας στην οποία κατανέμονται και ως εκ τούτου είναι δυνατή η, εκ περιτροπής, χρήση τους από το προσωπικό που εκτελεί υπηρεσία, με την προϋπόθεση της πιστής τήρησης των, κάθε φορά, κατασκευαστικών οδηγιών. Τέλος, διευκρινίζεται ότι, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, των οποίων η περίοδος εγγύησης αξιόπιστης λειτουργίας έχει παρέλθει, χαρακτηρίζονται ως μη λειτουργικά, δε διατίθενται προς χρέωση στο προσωπικό και παραμένουν στις κατά τόπους διαχειρίσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών».

Read more...

Μάξιμος: "Αναγκαία η ανακαίνιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς"

Μάξιμος Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς 1

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Αναγκαία η ανακαίνιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς

Την κτηριακή αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς ή την μετεγκατάστασή του σε άλλο που πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ζητά ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασιλη. Ο Θεσσαλός πολιτικός, που πρόσφατα επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και συνομίλησε με πυροσβέστες που υπηρετούν σε αυτό, σημειώνει ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα, λόγω της κλιματικής αλλαγής και των αυξανόμενων κινδύνων από πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές αλλά και ατυχήματα, καλείται να διαδραματίσει έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις σύγχρονες κοινωνίες. Οι γυναίκες και οι άνδρες του Π.Σ. επιτελούν το έργο τους με αυταπάρνηση και, όχι σπάνια, με αυτοθυσία. Και τούτο, παρά τις σοβαρές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό, όσο και σύγχρονα μέσα και ατομικό εξοπλισμό. Επανειλημμένα έχει επισημανθεί η ανάγκη να επιλυθούν ζέοντα προβλήματα του Π.Σ. τα οποία θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του.
Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Αγιά της Λάρισας είναι επιβεβλημένες στοχευμένες παρεμβάσεις, ιδιαιτέρως για την βελτίωση των συνθηκών στέγασης. Σημειώνεται ότι το κτήριο που στεγάζει το Π.Κ. είναι σχεδόν αιωνόβιο και σε οικτρή κατάσταση με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους Πυροσβέστες. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις είναι πεπαλαιωμένες, η στέγη στάζει όταν βρέχει, τα παράθυρα και οι πόρτες χρήζουν άμεσης αντικατάστασης, δεν υπάρχει κουζίνα όπως και εγκαταστάσεις υγιεινής, παρά μόνο τουαλέτες εκτός κτιρίου! Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε θέρμανση και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να εγκαταστήσουν λέβητα και ό,τι άλλο απαιτείτο για να μπορούν να διεκπεραιώνουν την υπηρεσία τους επαρκώς κατά τους χειμερινούς μήνες.
Είναι προφανές ότι οι ανωτέρω συνθήκες δεν ενδείκνυνται για την εύρυθμη λειτουργία οποιασδήποτε υπηρεσίας, και απαιτείται να βρεθεί μια λύση στο στεγαστικό πρόβλημα για το Π.Κ. Αγιάς, είτε με ανακαίνιση του υφιστάμενου κτηρίου είτε με ιδανικότερη τη μετέγκαταστασή του σε άλλο που θα πληροί όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές».
Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά την αρμόδια υπουργό:
1. Αν θα προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες του Κλιμακίου στην Αγιά.
2. Αν θα διερευνήσει την δυνατότητα κτηριακής αναβάθμισης του Π.Κ. Αγιάς, εντάσσοντάς το σε κατάλληλο πρόγραμμα, όπως το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Φωτ.  Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο απαρχαιωμένο κτήριο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς.

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "“Σφαγή των αμνών” με πριμοδότηση - ταφόπλακα για κτηνοτροφία και φέτα;"

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ βουλη new

Λάρισα, 9 Ιανουαρίου 2019

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

“Σφαγή των αμνών” με πριμοδότηση-ταφόπλακα για κτηνοτροφία και φέτα;

Κατάρρευση των τιμών παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα

«Η “σφαγή των αμνών”, η μείωση, του πληθυσμού των αιγοπροβάτων, θα έχει ως συνέπεια την μείωση του αιγοπρόβειου γάλακτος από ελληνικές φυλές που είναι πρώτη ύλη για την παραγωγή της φέτας ως ΠΟΠ. Η φέτα, που έχει τις προϋποθέσεις να αποτελέσει την κορωνίδα των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων, θα καταδικαστεί έτσι σε μαρασμό». Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, με αφορμή πληροφορίες που φέρουν την Ε.Ε. να εξετάζει το ενδεχόμενο να πριμοδοτήσει την έξοδο από το επάγγελμα παραδοσιακών αιγοπροβατρόφων.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει στην ερώτησή του ότι «η κτηνοτροφία διαδραματίζει αδιαμφισβήτητα κομβικό ρόλο στην πρωτογενή παραγωγή και αποτελεί σημαντικό πυλώνα της εγχώριας οικονομίας. Η περιφέρεια και ιδιαίτερα οι ημιορεινές και ορεινές περιοχές ουσιαστικά ζουν χάρη στην κτηνοτροφία και ιδιαίτερα την αιγοπροβατοτροφία. Ωστόσο, ο κτηνοτροφικός κλάδος, τα τελευταία χρόνια, δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα, όχι μόνον από την οικονομική κρίση, αλλά και από τις καταστροφικές κυβερνητικές αποφάσεις, που τον οδηγούν σε συρρίκνωση και τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση. Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις γάλακτος και φέτας που έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα».
Στη συνέχεια, παραπέμποντας σε δημοσιεύματα του Τύπου (εφημερίδα Agrenta 04.01.19, άρθρο του κ. Γιάννη Πανάγου), ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνει ότι «σαν να μην έφταναν αυτά, όπως πληροφορούμαστε έρχονται και ανησυχητικά “μαντάτα” για τον κτηνοτροφικό κόσμο από την Ευρώπη. Σύμφωνα με αυτά, στις Βρυξέλλες, σε τεχνοκρατικό επίπεδο, εξετάζεται ενδελεχώς το σενάριο να δοθεί στην επόμενη ΚΑΠ 2020-2027, γενναία πριμοδότηση για την ομαλή έξοδο από το επάγγελμα παραδοσιακών αιγοπροβατοτρόφων. Το ζήτημα αυτό θυμίζει ότι έγινε στον καπνό πριν μερικά χρόνια. Η ΕΕ φέρεται να εξετάζει εν κρυπτώ το ανωτέρω ενδεχόμενο, διερευνώντας το κόστος που προκαλεί στον κοινοτικό προϋπολογισμό η στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων και το κοινωνικό κόστος από την εγκατάλειψη της δραστηριότητας. Είναι εύλογη, λοιπόν, η ανησυχία των κτηνοτρόφων που μένουν εμβρόντητοι με αυτές τις πληροφορίες και ζητούν άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλήγοντας στην ερώτησή του, ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό
1. Αν εξετάζεται σε τεχνοκρατικό επίπεδο να δοθεί στην επόμενη ΚΑΠ 2020-2027 πριμοδότηση για την έξοδο από το επάγγελμα των παραδοσιακών αιγοπροβατοτρόφων, αν ο ίδιος συμμερίζεται αυτή την προοπτική κι αν όχι, σε ποιες ενέργειές έχεi προβεί ώστε να αποτραπεί αυτό το αρνητικό για την κτηνοτροφία μας ενδεχόμενο.
2. Ποια η άποψή του για την κατάρρευση στις τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα και τι προτίθεται να πράξει ώστε να αποκατασταθεί η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, που έχει κατρακυλήσει σε πρωτοφανείς χαμηλές τιμές.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Η Ελλάδα να πρωτοστατήσει για μια ευρωπαϊκή δημογραφική πολιτική!"

MAXIMOS NEW

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Η Ελλάδα να πρωτοστατήσει για μια ευρωπαϊκή δημογραφική πολιτική

Ο αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για τη διαστρέβλωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για το δημογραφικό, όπως διατυπώνονται σε άρθρο του κ. Δημήτρη Μουρτζίλα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι μείζον εθνικό ζήτημα με πολύπλευρες συνέπειες, από τον κίνδυνο κατάρρευσης του ασφαλιστικού και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας τις επόμενες δεκαετίες μέχρι αυτή την ίδια την εξαφάνιση του έθνους σε βάθος χρόνου! Καλό είναι, λοιπόν, όποιος τοποθετείται απ’ αυτού να έχει σφαιρική γνώση για να μην πέφτει σε αντιφάσεις. Η Νέα Δημοκρατία δι’ εμού, ως Αντιπροέδρου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, ακριβώς για αυτόν τον λόγο, πρότεινε τη σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής για την μελέτη του προβλήματος, την καταγραφή βέλτιστων πρακτικών από άλλες χώρες και την κατάθεση πορίσματος για την αντιμετώπισή του στην πατρίδα μας.
Όποιος μπει στον κόπο να μελετήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων -δυστυχώς δεν έτυχαν τις δέουσας προβολής- θα δει τη σαφή και κατηγορηματική μου θέση, διατυπωθείσα κατ’ επανάληψη, κατά της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης ως λύση στο πρόβλημα. Θα δει την κριτική μου για την αδυναμία ενσωμάτωσης στην ευρωπαϊκή κοινωνία ανθρώπων με εντελώς ξένο πολιτισμικό φορτίο, που δεν ενστερνίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες. Μάλιστα, τον προβληματισμό αυτό διατυπώνει και η Επιστημονική Επιτροπή για τους νεοαφιχθέντες μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, σε αντιδιαστολή με του μετανάστες της δεκαετίας του 1990 από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.
Για να μην έχει καμία σύγχυση ο κ. Δημήτρης Μουρτζίλας, οι θέσεις που διατύπωσα στην Διακομματική δεν είναι προσωπικές μου απόψεις, -πώς θα μπορούσαν άλλωστε;- αλλά οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από στενή συνεργασία που είχαμε. Με επιμονή δική μου και το πόρισμα που υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα -πλην Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ- έχει ρητή αναφορά σε «οργανωμένη» και όχι ανεξέλεγκτη μετανάστευση. Αυτό το μνημονεύει και ο κ. Μουρτζίλας, αλλά παραδόξως πιο κάτω το ξεχνά για να ασκήσει άνευ λόγου κριτική.
Η Νέα Δημοκρατία με υπευθυνότητα παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση, μακριά από κραυγές και υστερίες, με μέτρα που μπορεί να εφαρμόσει ως αυριανή κυβέρνηση. Επ’ αυτών, μάλιστα έκανε αναφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο Συνέδριο της ΝΔ, καταδεικνύοντας και τη σημασία που προσδίδουμε στο ζήτημα.
Το δημογραφικό, όμως, είναι πρόβλημα όλης της γηραιάς ηπείρου και γι’ αυτό επιβάλλεται να υπάρξει μια γενναία ευρωπαϊκή πολιτική στήριξης της οικογένειας και της τεκνοποίησης, όπως επίσης και οργανωμένης -άρα και ελεγχόμενης- μετανάστευσης με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Ευρώπης. Η Ελλάδα, λοιπόν, που υφίσταται τη δημογραφική συρρίκνωση περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, οφείλει να πρωτοστατήσει στα όργανα της ΕΕ για μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή δημογραφική πολιτική».

Read more...