Menu
A+ A A-

Συνειδητή υποβάθμιση από τη Βουλή της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας!

Μάξιμος Αρχαία

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Συνειδητή υποβάθμιση από τη Βουλή της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας!

Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την μη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης της Βουλής για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ η ανάδειξη της εθνικής μας ιστορίας υποβαθμίζεται συνεχώς, καθώς επικρατούν ξεπερασμένες ιδεοληψίες και δογματικές εμμονές. Πρόσφατο κρούσμα αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς υπήρξε η απόλυτη υποβάθμιση εκ μέρους της Βουλής της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας. Θυμίζουμε ότι στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ημέρα αυτή μετονομάστηκε αυθαίρετα, ως “ημέρα μνήμης της μικρασιατικής καταστροφής”, προφανώς για να μην θιγούν οι απόγονοι των θυτών. Κι ας έχει ομοφώνως αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων το 1998 η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας. Εφέτος, προχώρησαν ακόμη περαιτέρω στην απαξίωση της μνήμης και η Βουλή περιορίστηκε στις 13.09.18 απλώς σε μια αναφορά του προεδρεύοντος στη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Δεν υπήρξε ειδική συνεδρίαση με τοποθετήσεις εκπροσώπων όλων των κομμάτων, ούτε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, όπως είθισται να γίνεται.
Είναι φανερό ότι τα στελέχη της κυβέρνησης και σύμπασας της κυβερνητικής πλειοψηφίας – καθ’ ότι οι ΑΝΕΛ συντάσσονται απολύτως με τον μεγάλο τους συνεταίρο-, δεν είναι διατεθειμένα να συμπεριφερθούν με τον απαιτούμενο σεβασμό ούτε στο ιστορικό μας παρελθόν ούτε στις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Η ενέργεια αυτή, μετά την έντονη αντίδρασή μου πέρυσι με αποστολή σχετικής επιστολής στον πρόεδρο της Βουλής -την οποία κοινοποίησα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων- επιβεβαιώνει ότι είναι συνειδητή επιλογή η υποβάθμιση και απαξίωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας. Προφανώς γιατί έτσι ικανοποιούνται οι οπαδοί της θεωρίας του... συνωστισμού. Κρίμα!».

Read more...

Κοινή δήλωση Μ. Χαρακόπουλου -Ν. Κεραμέως για πόρισμα Παρασκευόπουλου: "Αφήστε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της!"

Μ. Χαρακόπουλος

Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2018

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΙΑ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ:

Αφήστε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της!

Η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχετικά με το «πόρισμα Παρασκευόπουλου για τη βία στα ΑΕΙ», έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Χρειάστηκαν 8 μήνες στον κ. Παρασκεύοπουλο και την επιτροπή του για να εκδώσουν ένα πόρισμα αναφορικά με τη βία στα πανεπιστήμια. Και πού κατέληξαν τελικά; Αφού μας ξεκαθαρίζουν ότι είναι ουτοπικός στόχος η εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον, προτείνουν τις εξής εξόχως αποτελεσματικές λύσεις:
• Για την αντιμετώπιση των καταλήψεων, προκρίνεται ο εποικοδομητικός διάλογος με τους καταληψίες.
• Για τη διακίνηση ναρκωτικών στα πανεπιστήμια, η επιτροπή Παρασκευόπουλου προτείνει την ανάπτυξη street work για τον περιορισμό της.
• Για τις ληστείες και τις εκρήξεις στα A.T.M., προτείνεται η… απομάκρυνσή τους από τα πανεπιστήμια.
Και φυσικά για τη βία εν γένει, η λύση είναι η “ευαισθητοποίηση των φοιτητών και των εκπροσώπων τους ώστε να γίνει σαφές ότι όταν το θύμα είναι συνάδελφος ή καθηγητής δεν πλήττεται η άρχουσα τάξη”.
Είναι γεγονός ότι δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από μια επιτροπή της οποίας προΐσταται ο κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος ως Υπουργός Δικαιοσύνης αποφυλάκισε χιλιάδες καταδικασμένους για κακουργήματα.
Και ενώ το πόρισμα κάνει όλες αυτές τις τραγελαφικές αναφορές, δεν περιλαμβάνει το αυτονόητο: ότι θα πρέπει να υπάρχει αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη. Και προφανώς αυτή η διάταξη δεν θα πρέπει να μένει στα χαρτιά αλλά να εφαρμόζεται στην πράξη. Αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Κυβέρνηση να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Και αυτό θα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Read more...

Μάξιμος: Στις… «προεκλογικές καλένδες» στέλνει ο κ. Σπίρτζης τον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων;

Μαξιμος βουλη

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Στις… «προεκλογικές καλένδες» στέλνει ο κ. Σπίρτζης τον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων;

«Η απάντηση του κ. Σπίρτζη επιβεβαιώνει τον φόβο των πολιτών ότι οι διαδικασίες για την κατασκευή του δρόμου Λάρισας Φαρσάλων αργοπορούν χαρακτηριστικά. Κυριολεκτικά σέρνονται! Δυστυχώς, από την απάντηση δεν διαφαίνεται κάποια πρόθεση για την επίσπευσή τους. Αν, όντως, υπήρχε διάθεση προς τούτο και κατανόηση για τη αναγκαιότητά του, οι μελέτες θα είχαν ολοκληρωθεί. Ελπίζω, η νέα ημερομηνία για την ολοκλήρωση της μελέτης το 2019 να μην παραπέμπει στις… ‘‘προεκλογικές καλένδες’’! Φοβούμαι, όμως, πως αυτό επιβεβαιώνει η κρίσιμη υποσημείωση του κ. Σπίρτζη ότι η υλοποίηση της δέσμευσης για το 2019 τελεί υπό την “προϋπόθεση έγκαιρης εξασφάλισης της απαιτούμενης για την προώθηση της μελέτης χρηματοδότησης”». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, σε σχετική του ερώτηση για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση των μελετών για το έργο.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος προχώρησε στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου κατόπιν σχετικών δηλώσεων του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου, που απέδιδαν την «μη έναρξη των διαδικασιών χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του δρόμου στην καθυστέρηση των απαιτούμενων μελετών από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Υποδομών». Στην ερώτησή του ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου που προκαλείται από τις εκκρεμότητες στο σχεδιασμό του, διαιωνίζει και εντείνει τα υφιστάμενα προβλήματα, καθώς, η επικινδυνότητα του δρόμου λόγω κυκλοφοριακού φόρτου, κίνησης βαρέων οχημάτων, διέλευσης μέσα από τη Νίκαια, απουσίας εναλλακτικού οδικού δικτύου για τα αγροτικά μηχανήματα επισημαίνεται συνεχώς από επαγγελματίες και πολίτες». Παράλληλα, ζητούσε να ενημερωθεί για το λόγο που εκκρεμούν οι μελέτες και για τις ενέργειες του αρμόδιου Υπουργείου για την αποπεράτωση των μελετών.
Ο κ. Σπίρτζης στην απάντησή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η μη ολοκλήρωση του συνόλου του αντικειμένου της σύμβασης οφείλεται κυρίως στην προσπάθεια προσαρμογής του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου στον τελικό σχεδιασμό βάσει και των αναφερομένων στους εκδοθέντες Περιβαλλοντικούς Όρους. Η υπόψη σύμβαση εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2019, με την προϋπόθεση έγκαιρης εξασφάλισης της απαιτούμενης για την προώθηση της μελέτης χρηματοδότησης».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Πολλά παιδιά βιώνουν σιωπηρά το μαρτύριο του Bullying!"

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ:

Πολλά παιδιά βιώνουν σιωπηρά το μαρτύριο του Bullying!

«Θα ήθελα να επισημάνω πως ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα σύνθετο φαινόμενο που στις μέρες μου τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Μια σειρά από τραγικά γεγονότα, τα τελευταία χρόνια, συντάραξαν την ελληνική κοινωνία, και μας αποκάλυψαν ότι αποτελούσαν μόνον την κορυφή ενός απειλητικού παγόβουνου, και ως εκ τούτου απαιτείται συντονισμένη και ολοκληρωμένη αντίδραση κράτους και πολιτών». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμα που απέστειλε στον πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), κ. Θωμά Ντιντιό, με αφορμή τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρει στο μήνυμά του ότι «είναι άξια επαίνου η πρωτοβουλία της ΕΣΠΕΛ, για τη διοργάνωση της ενδιαφέρουσας ημερίδας με θέμα “Σχολικός εκφοβισμός (Bullying), πως αντιμετωπίζεται από γονείς και εκπαιδευτικούς”» και εκφράζει την λύπη του διότι, λόγω της συμμετοχής του στις εργασίες του Γ´ θερινού τμήματος της Βουλής αδυνατεί να την παρακολουθήσει.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Ο Μαξιμος Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι «ιδιαιτέρως, ο χώρος του σχολείου δεν είναι επιτρεπτό να μετατρέπεται σε πεδίο λοιδορίας κάποιων παιδιών, που βιώνουν το δικό τους μαρτύριο, συχνά σιωπηρά, λόγω του φόβου. Δυστυχώς, στο σύγχρονο βίο, τα σχολειά τείνουν να μεταβληθούν αποκλειστικά σε μηχανισμούς αναπαραγωγής γνώσης, παρεκκλίνοντας από τον αρχικό τους στόχο που ήταν αυτός της διαμόρφωσης ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Επιβάλλεται, επομένως, να ανακαλύψουμε εκ νέου τον ρόλο του σχολείου, και να σταθούμε δίπλα στις ανάγκες των παιδιών, εμφυσώντας τους πρωτίστως υψηλές αξίες και ηθικές αρχές. Πάνω απ’ όλα τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αλληλεγγύη σε όποιον την έχει ανάγκη. Η πολιτεία και οι μηχανισμοί του υπουργείου παιδείας οφείλουν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο αμφίδρομης πληροφόρησης με όλες τις σχολικές μονάδες, στελεχωμένο με ειδικούς, ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση όπου διαπιστώνεται κάποιο πρόβλημα».

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος με Επίκαιρη Επερώτηση όλων των βουλευτών ΝΔ προς Ο. Γεροβασίλη: "Επείγουσα Ανάγκη Πάταξης της Εγκληματικότητας και της Ανομίας!"

MΑΞΙΜΟΣ 2

Αθήνα 18 Σεπτεμβρίου 2018

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:

«Επείγουσα Ανάγκη Πάταξης της Εγκληματικότητας και της Ανομίας»

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την κατάθεση Επίκαιρης Επερώτησης προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, την οποία υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στο Γ΄ Θερινό Τμήμα εργασιών της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί άναυδη τη ραγδαία έξαρση τόσο της σκληρής εγκληματικότητας όσο και της λεγόμενης μικρής παραβατικότητας.
Ταυτόχρονα, αυξάνονται οι περιοχές, στην πρωτεύουσα και την περιφέρεια, που επικρατεί η ανομία και η έλλειψη ασφάλειας για τους πολίτες. Πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν μεταβληθεί σε άνδρα δράσης οργανωμένων ομάδων που ασκούν βία και τρομοκρατία. Συμμορίες ενδεδυμένες με έναν ψευδοϊδεολογικό μανδύα κάνουν επιθέσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, καθώς και σε ξένες πρεσβείες και προξενεία. Απέναντι σε όλα αυτά τα άκρως ανησυχητικά φαινόμενα που εκτός των άλλων αμαυρώνουν και τη διεθνή εικόνα της χώρας, η κυβέρνηση έχει επιδείξει πρωτοφανή ανοχή.
Τα φαινόμενα αυτά δεν συνάδουν με ένα ευνομούμενο κράτος. Η ακολουθούμενη, ως σήμερα, πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας υπονομεύει σοβαρά τα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα που να αποκαθιστούν τον νόμο και την τάξη, ο κίνδυνος να διολισθήσουμε σε συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας είναι πλέον ορατός».

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος για απάντηση Καμμένου: "Με 99 νεκρούς και όλα καλά καμωμένα από το ΥπΕΘΑ!"

ΜΑΞΙΜΟΣ βουλη

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ:

Με 99 νεκρούς κι όλα καλά καμωμένα σύμφωνα με το ΥπΕΘΑ!

«Αν όλα λειτούργησαν στην εντέλεια, όπως υποστηρίζει στην απάντησή του ο κ. Καμμένος, τουλάχιστον εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τότε πώς φθάσαμε στους 99 νεκρούς; Και αν οι δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού κινητοποιήθηκαν με τέτοια ταχύτητα και με τον συντονισμό που διατείνεται στο έγγραφό του, τότε πώς δικαιολογείται οι πυρόπληκτοι να παραμένουν στις ακτές για 5,6 ή και 7 ώρες, και κανείς να μην τους διασώζει, κανένα μέσο να μην τους προσεγγίζει, ενώ τηλεφωνούσαν αγωνιωδώς ζητώντας βοήθεια. Πώς τόσοι συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους πνιγμένοι στη θάλασσα, αφού τους παρέσυραν τα κύματα, μόνοι και αβοήθητοι». Τα παραπάνω επισημαίνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, σε σχετική ερώτησή του.
Στην απάντησή του ο κ. Καμμένος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι: ‘‘Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνέδραμαν τις αρμόδιες αρχές μέσω μεγάλης κινητοποίησης δυνάμεων και από τους τρεις κλάδους (ΣΞ - ΠΝ - ΠΑ), οι οποίες προβλέπονται στο Σχέδιο “ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ”, αλλά και επιπρόσθετα των προβλεπομένων σε αυτό, παρά το γεγονός ότι η κινητοποίηση των δυνάμεων αυτών πραγματοποιείται μετά την κήρυξη του υπόψη Σχεδίου για τις δασικές πυρκαγιές ή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατόπιν εντολών της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας. Περαιτέρω, μειώθηκε ο χρόνος ετοιμότητας των τμημάτων του Σχεδίου “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ” κατά το ήμισυ (από 4 σε 2 ώρες)».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του υπογραμμίζει ακόμη ότι «δυστυχώς από το περιεχόμενο και το ύφος της απάντησης, είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από την τραγωδία που βίωσε όλη η Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι. Συνεχίζουν να θεωρούν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Αυτό, άλλωστε, αποδείχθηκε και στην επίσκεψη-σόου του κ. Τσίπρα στον ‘‘τόπο του εγκλήματος’’ με κλακαδόρους και παρατρεχάμενους, όπου δεν ακούστηκε μια συγγνώμη. Οι ευθύνες, όμως, της τραγωδίας είναι υπαρκτές και πρέπει να αποδοθούν. Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός διαπίστωσε και την πολιτική ποιότητα αυτών που είχαν κάνει σημαία τους το καλούμενο ‘‘ηθικό πλεονέκτημα’’».

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Βάλτε φρένο στον διασυρμό της χώρας από τον Ρουβίκωνα!"

Μ. Χαρακόπουλος

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ:

Βάλτε φρένο στον διασυρμό της χώρας από τον Ρουβίκωνα!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ιράν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αγαπημένη ‘‘συλλογικότητα’’ της κυβέρνησης συνεχίζει ανενόχλητη τη δράση της, και μετά την καρατόμηση του κ. Τόσκα. Για μια ακόμη φορά, τα μέλη της ομάδας αυτής κτύπησαν μια ξένη πρεσβεία, υπονομεύοντας περαιτέρω το κύρος της χώρας και καταρρακώνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Η θρασύτητα των περιθωριακών να κινούνται με άνεση σε οποιοδήποτε χώρο, ακόμη και στους υποτίθεται καλύτερα φυλασσόμενους, και να τολμούν τις ασχήμιες τους, είναι συνέπεια της σταθερής ανοχής που επιδεικνύουν η κυβέρνηση και το κατ’ επίφασιν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Αναμένουμε, αν και χωρίς πολλές ελπίδες, ότι η νέα πολιτική ηγεσία του εν λόγω υπουργείου θα αναλάβει τις ευθύνες της βάζοντας ένα φρένο στον διασυρμό της χώρας και αποκαθιστώντας τη νομιμότητα».

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος από Ελασσόνα: "Προστασία της φέτας από “βαφτίσια” εισαγόμενου γάλακτος!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1

Λάρισα, 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΗ “ΓΙΟΡΤΗ ΦΕΤΑΣ 2018” ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ:

Προστασία της φέτας από “βαφτίσια” εισαγόμενου γάλακτος!

Την Πανελλήνια Γιορτή Φέτας 2018 που πραγματοποιείται στην Ελασσόνα επισκέφθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατόπιν πρόσκλησης της δημοτικής αρχής. Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σαπουνά, περιηγήθηκε στα περίπτερα των εκθετών, συμμετείχε στην γευσιγνωσία των τυροκομικών προϊόντων και συζήτησε με τυροκόμους και εκθέτες για θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν.
Επίσης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ Νίκο Παλάσκα και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Γάλα Ελλάςς» κ. Γιώργο Μηλιώνη και συζήτησαν θέματα που αφορούν την πρωτογενή κτηνοτροφική παραγωγή, η οποία πλήττεται τον τελευταίο καιρό από την κατάρρευση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα.
Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Θεσσαλός πολιτικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η φέτα αποτελεί το πλέον γνωστό ΠΟΠ της χώρας μας, με σημαντικές εξαγωγές και απτά οικονομικά αποτελέσματα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και κυρίως για τον κτηνοτροφικό κόσμο. Ειδικά η επαρχία της Ελασσόνας, που ζει και αναπνέει χάρη στην κτηνοτροφική παραγωγή, γνωρίζει από πρώτο χέρι το πόσο σημαντικό είναι το προϊόν για την περιοχή. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας ανερμάτιστης και καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί σε απόγνωση τον κτηνοτροφικό κόσμο. Η εκκωφαντική απραξία στα “βαφτίσια” της φέτας και τις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που καταγγέλλουν ανελλιπώς οι κτηνοτρόφοι, οι πρωτοφανείς μειώσεις των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος και η επιβάρυνση της πρωτογενούς παραγωγής με ένα σωρό φόρους και εισφορές, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
Η χάραξη μιας διαφορετικής πολιτικής για την κτηνοτροφία, που θα λύνει προβλήματα, θα λαμβάνει αυστηρά μέτρα για τους παραβάτες και θα αποσκοπεί στην μεγαλύτερη χειραφέτηση της φέτας και των άλλων κτηνοτροφικών προϊόντων στην εγχώρια άλλα και παγκόσμια αγορά συνιστά μια επείγουσα αναγκαιότητα. Κι γι’ αυτό έχει δεσμευτεί προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Ελπίζω σύντομα αυτή η αλλαγή να γίνει πραγματικότητα, και με τη στήριξη του κτηνοτροφικού κόσμου».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 4

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 5

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 6

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 7

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 8

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 9

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 10

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος για Ημέρα Μνήμης: "Η Γενοκτονία, ανεξίτηλη κηλίδα στην τουρκική ιστορία!"

Μάξιμος 2

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ:

Η Γενοκτονία, ανεξίτηλη κηλίδα στην τουρκική ιστορία!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αποφράδες ημέρες του 1922 σηματοδοτούν σημείο-σταθμό της τρισχιλιετούς αδιάλειπτης παρουσίας του ελληνισμού στα άγια χώματα της Μικράς Ασίας. Στο λιμάνι της Σμύρνης μαζί με τους χιλιάδες απροστάτευτους Έλληνες πνίγηκαν και τα όνειρα ενός έθνους. Τα τραγικά αυτά γεγονότα, υπήρξαν η ολέθρια αποκορύφωση ενός κυνικού και απάνθρωπου σχεδίου που είχε εξυφανθεί και εφαρμοστεί χρόνια πριν, αυτό της εξολόθρευσης σύμπαντος του χριστιανικού πληθυσμού στην οθωμανική αυτοκρατορία και μετέπειτα στην Τουρκία. Στόχος, η δημιουργία ενός ομοιογενούς θρησκευτικά κράτους, πρόσφορο εργαλείο στα χέρια τρίτων. Και εξετελέσθη στο ακέραιο από τις δυνάμεις του Κεμάλ, με το σπαθί και τη φωτιά, εναντίον των Ελλήνων της Ιωνίας και του Πόντου, εναντίον των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Μια ανεξίτηλη κηλίδα της ιστορίας για την οποία οι μεγάλες δυνάμεις έχουν βαριά την ευθύνη, ανεξάρτητα και από τα δικά μας λάθη.
Κοντά έναν αιώνα μετά, η προσπάθεια για την παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας των Χριστιανών της Μικράς Ασίας, συνεχίζεται αδιάπτωτη από όσους φέρουν συνείδηση της ευθύνης τους. Πρόκειται για καθήκον απέναντι στην μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας και των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων. Αλλά και έργο εθνικής αυτογνωσίας, ενίσχυσης της συλλογικής μας ταυτότητας, σε καιρούς που αυτή βάλλεται και διαβάλλεται από εχθρούς και ‘‘φίλους’’. Πώς να λησμονήσουμε την ένταση της απόπειρας όλων αυτών των συμπατριωτών μας που δεν δέχονται τον όρο γενοκτονία, πίσω από έωλες προφάσεις εν αμαρτίαις, συντασσόμενοι έτσι με τους απόγονους των θυτών που συνεχίζουν έως σήμερα να αρνούνται την ιστορική αλήθεια και συνεχίζουν την γενοκτονική τους πολιτική αυτή τη φορά στην μνήμη;
Σε όσους, όμως προσδοκούν ότι στο τέλος θα επικρατήσει η άποψή τους γιατί θα επιβληθεί η λήθη, τους λέμε ότι ματαιοπονούν. Κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις για τις αλησμόνητες πατρίδες πληθαίνουν και αυξάνεται ο κόσμος, και ιδίως οι νέοι, που προσέρχονται σε αυτές. Αυτό μας γεννά αισιοδοξία για να συνεχίσουμε την κοινή μας προσπάθεια μέχρι την τελική δικαίωση».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στον ΣΚΑΙ: "Το ΑΠΕ δεν είναι η Πράβντα!"

Μάξιμος Αυτιάς ΣΚΑΙ 1

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ:

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν είναι η «Πράβντα»!

• Προσπαθούν να θολώσουν το μήνυμα Μητσοτάκη από την ΔΕΘ

«Ο πρόεδρος της ΝΔ απόψε θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση με ένα ρεαλιστικό εφαρμόσιμο κοστολογημένο σχέδιο για την Ελλάδα μετά τα μνημόνια. Θα είναι ένα συγκροτημένο σχέδιο σε αντιπαράθεση με τα αποσπασματικά, πρόχειρα και ακοστολόγητα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα από την αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «το ΑΠΕ είναι το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων. Έχουμε συνηθίσει όλο αυτό το διάστημα διάφορα τρολ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις, να διασπείρουν φέικ νιούζ, να δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία αντιπολιτευόμενοι την αξιωματική αντιπολίτευση. Όμως, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων δεν μπορεί να λειτουργεί όπως η “Πράβντα”, όπως η “Αυγή”. Οφείλει να δίνει τις ειδήσεις με δεοντολογία. Εμένα δεν με ενδιαφέρει η διάψευση που υπήρξε από τον κ. Τσακαλώτο και αν υπάρχει ένα “άδειασμα”, όπως ειπώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εδώ υπήρξε διάψευση από την Κομισιόν, υπήρξε διάψευση από τους εκπροσώπους όχι μόνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των άλλων κομμάτων, και ακόμη δεν υπάρχει μια διάψευση μια διόρθωση από το ΑΠΕ. Όλ’ αυτά γίνονται προφανώς για να θολώσουν την εικόνα του μηνύματος που θα εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη».
Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «το μέτρα αυτό της περικοπής των συντάξεων δεν υπήρχε καμία ανάγκη να ληφθεί τον Ιανουάριο του 2015. Δεν είχε ζητηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, όλοι έλεγαν ότι ήταν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα, Το μέτρο αυτό δεν ψηφίσθηκε από την ΝΔ. Επιβλήθηκε από την πολιτική που ακολουθήθηκε μετά το 2015, τα πειράματα με τους Βαρουφάκηδες, τα δημοψηφίσματα και όλες αυτές τις “ομορφιές”, που τόσο στοίχησαν στην ελληνική οικονομία. Το μέτρο αυτό δεν το ψήφισε η ΝΔ. Αντιθέτως καλέσαμε την κυβέρνηση με ερώτηση να μας πει ποιες ακριβώς θα είναι οι μειώσεις στους συνταξιούχους. Ουδέποτε απάντησε. Καταθέσαμε τροπολογία στην Βουλή, όπως και το ΚΙΝΑΛ, ζητώντας να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, αφού μας λέει η κυβέρνηση ότι δεν είμαστε πιά σε μνημόνια».
Καταλήγοντας ο κ. Χαρακόπουλος αφού υπενθύμισε ότι «δεν γίνεται καθόλου κουβέντα στο “πετσόκομμα” που έρχεται στο αφορολόγητο την 01.01.20, που θα κοπεί μια σύνταξη και ένας μισθός» επανέλαβε ότι «η ΝΔ έχει μιλήσει καθαρά γι’ αυτά τα θέματα. Ως φιλελεύθερη παράταξη είναι διαχρονικά υπέρ λιγότερου κράτους, λιγότερων φόρων, λιγότερων δαπανών, λιγότερης γραφειοκρατίας. Αυτό το αφήγημα θα το παρουσιάσει συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε το βράδυ. Χρειαζόμαστε δουλειές, χρειαζόμαστε προσέλκυση επενδύσεων, μόνον έτσι θα ανοίξουν θέσεις απασχόλησης, θα μπουν λεφτά στα ταμεία για να μπορούν να υπάρχουν και συντάξεις. Αυτή είναι η δική μας πρόταση».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://youtu.be/aQ19Nbpvijo

Μάξιμος Αυτιάς ΣΚΑΙ 2

Μάξιμος Αυτιάς ΣΚΑΙ 3

Read more...