Menu
A+ A A-

Μ.Χαρακόπουλος: "Λαϊκό κόμμα η ΝΔ που στηρίζει το δημόσιο σχολείο!"

ΜΑΞΙΜΟΣ κεραμέως 1

Λάρισα, 23 Μαρτίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

Λαϊκό κόμμα η ΝΔ που στηρίζει το δημόσιο σχολείο!

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί μαζί με τους συνεργάτες μου έχω βάλει ένα μικρό λιθαράκι στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την παιδεία! Και μιας και βρισκόμαστε στη μεγάλη Σαρακοστή επιτρέψτε μου να σας εξομολογηθώ δύο πράγματα. Πρώτον τι απήντησα στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη όταν μου ζήτησε να του θέσω τα θέματα που ιεραρχώ ως πιο σημαντικά στην παιδεία, και δεύτερον πώς αντέδρασα όταν μου ζήτησε να μεταπηδήσω στον τομέα Προστασίας του Πολίτη». Με αυτά τα λόγια ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ξεκίνησε την προσφώνησή του στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λάρισα, που έγινε από την τομεάρχη Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.
Όπως χαρακτηριστικά είπε «όταν λοιπόν ο πρόεδρος μου ζήτησε να του πω ποια πράγματα πρέπει να βάλουμε ως θεμέλια για την Παιδεία, του απάντησα ότι πρώτον πρέπει να εμφυσήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στους δασκάλους και στους καθηγητές, στους δημόσιους λειτουργούς, στους εκπαιδευτικούς. Γιατί, δυστυχώς, η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αξιολόγηση, είχε δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας ότι επίκεινται απολύσεις εάν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Χαίρομαι γιατί από την επομένη ο πρόεδρος με πολλαπλές δηλώσεις του και κατ’ επανάληψη ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών έτσι ώστε να στέκονται στην αίθουσα και να κάνουν τη δουλειά τους με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με απολύσεις.

Μεταρρυθμιστές...
Το δεύτερο που του είπα είναι, ότι, στην Ελλάδα οι εκάστοτε υπουργοί παιδείας θέλουν να ενδυθούν το μανδύα του μεταρρυθμιστή και οι όποιες μεταρρυθμίσεις περιορίζονται συνήθως στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Από αυτόν τον πειρασμό δεν ξέφυγε και η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η οποία από την πρώτη μέρα εξήγγειλε κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων. Φέτος, φτάσαμε κοντά στη λήξη του σχολικού έτους και τα παιδιά της δεύτερης τάξης του Λυκείου αιφνιδιάζονται με την ανακοίνωση ενός νέου συστήματος εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Είπα στον πρόεδρο, λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε με την προσχολική αγωγή, με το υποχρεωτικό διετές νηπιαγωγείο και το πραγματικά ολοήμερο σχολείο όπου εκεί χτίζονται χαρακτήρες και διαμορφώνεται ουσιαστικά η επόμενη γενιά πολιτών.

Στα άγρια χαράματα...
Όταν πλέον ολοκληρώθηκε αυτή η διαδρομή του 1,5 έτους και ο πρόεδρος προχώρησε στον "ανασχηματισμό" του σκιώδους υπουργικού του συμβουλίου, ζητώντας μου να αναλάβω τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη, δεν μπορούσα να αρνηθώ -ιδιαίτερα μετά την αιτιολόγηση που μου παρείχε. Σκεπτόμενος, όμως, φωναχτά του απήντησα ότι ενάμισι χρόνο τώρα ένιωθα σαν να δίνω κάθε μέρα πανελλήνιες εξετάσεις”! Ο όγκος δουλειάς του Τομέα Παιδείας είναι τόσο μεγάλος και απαιτεί διάβασμα, μελέτη και καλή συνεργασία. Για αυτό, λοιπόν, θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια, τώρα που δεν είμαι πια στη θέση αυτή, τους συνεργάτες μου. Τον συντονιστή του Τομέα Παιδείας, πρώην πρόεδρο του ΙΕΠ, Σωτήρη Γκλαβά, τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συντοπίτη μας από την Άκρη Ελασσόνας, Θεόδωρο Γούπο, τον επικεφαλής του τομέα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Παρασκευά Γιαλλούρη, τον επικεφαλής του τομέα τεχνικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης Βαγγέλη Ζαχαράκη και τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την ειδική αγωγή Κώστα Λολίτσα. Πραγματικά τους είμαι ευγνώμων για τη στενή συνεργασία που είχαμε, καθώς ο τρόπος που νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις νυχτερινές τροπολογίες, με ανάγκαζε πολλές φορές να προσφεύγω στις συμβουλές τους ακόμα και άγρια χαράματα, στις 2 και στις 3, διότι το πρωί έπρεπε να τοποθετηθούμε σαν παράταξη στη Βουλή και να έχουμε ξεκάθαρη θέση.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε, τη ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο κεντρικά όσο και σε τοπικό επίπεδο. Τον Θανάση Φούντα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Σάκη Γκουτζέλα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους συνεργάτες τους. Με προστάτευσαν από κακοτοπιές και παρότι δεν συμφωνούσαμε πάντοτε σε όλα, νομίζω ότι οι απόψεις τους ήταν πολύ χρήσιμες στη διαμόρφωση του κυβερνητικού μας προγράμματος, αλλά και σε άλλα ζητήματα που προέκυπταν λόγω νομοσχεδίων που έπρεπε να συζητηθούν».

Λαϊκό κόμμα η ΝΔ...
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε ότι «η ΝΔ είναι ένα φιλελεύθερο, πατριωτικό, αλλά πρωτίστως Λαϊκό Κόμμα. Η δημόσια παιδεία είναι το όχημα κοινωνικής κινητικότητας. Το δημόσιο σχολείο είναι αυτό που δίνει την ευκαιρία στον γιο του αγρότη από τα Βούναινα, στην κόρη του κτηνοτρόφου από την Ελασσόνα, στον γιο του εργάτη από τα Φάρσαλα, στην κόρη του βιοπαλαιστή από την Αγιά να έχει ευκαιρίες για μία καλύτερη ζωή. Οφείλουμε λοιπόν, έμπρακτα, να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο. Και όταν επιμένουμε για την αριστεία, όταν επιμένουμε ότι πρέπει να δημιουργηθούν πρότυπα σχολεία στην έδρα του κάθε νομού, όταν επιμένουμε για πραγματικά ολοήμερα σχολεία και για την πιστοποίηση της ξένης γλώσσας εντός του δημόσιου σχολείου, το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στα παιδιά του λαού».

Το πικρό ποτήρι...
Ο Θεσσαλός πολιτικός ολοκλήρωσε την ομιλία του με αναφορά στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών. Όπως είπε «φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να πιει το πικρό ποτήρι της ήττας προκηρύσσοντας εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και προτιμά να παρατείνει την παραμονή του στο Μέγαρο Μαξίμου για λίγους ακόμα μήνες, ευελπιστώντας, ότι, αυτό μπορεί να το πετύχει εάν η διαφορά στην ευρωκάλπη δεν είναι πολύ μεγάλη. Ας μην του κάνουμε, λοιπόν, το χατίρι και το βράδυ της 26ης Μαΐου να του δείξουμε με ένα υψηλό ποσοστό και μία μεγάλη διαφορά την πόρτα της εξόδου από το Μέγαρο Μαξίμου!

ΜΑΞΙΜΟΣ κεραμεως 4

ΜΑΞΙΜΟΣ κεραμέως 2

ΜΑΞΙΜΟΣ κεραμέως 3

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος; "Να μην αμαυρωθούν οι παρελάσεις από ασχήμιες!"

Μάξιμος Συνέντευξη ΝΟΔΕ

Λάρισα, 22 Μαρτίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Να μην αμαυρωθούν οι παρελάσεις από ασχήμιες!

Έκκληση να μην υπάρξουν ασκήμιες που θα αμαυρώσουν τις παρελάσεις απηύθηνε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ, στο πλαίσιο παρουσίασης του προγράμματος Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την αρμόδια τομεάρχη κ. Νίκη Κεραμέως.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος «με αφορμή τις πληροφορίες που τα τελευταία εικοσιτετράωρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, οργανωμένες διαμαρτυρίες πολιτών στις παρελάσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη» σημείωσε ότι κατανοεί «απόλυτα την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη διαχείριση των ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής και των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση. Επουδενί, όμως, δεν πρέπει να επισκιασθεί η εθνική επέτειος, πόσω δε μάλλον να αμαυρωθούν οι παρελάσεις από ασχήμιες που μπορεί να λάβουνε χώρα την ημέρα της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Θέλω να απευθύνω έκκληση σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Δεν θέλω να μπω στον πειρασμό να πω ότι “έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες”, γιατί κι ως υπουργός υπέστην ανάλογες συμπεριφορές, αλλά νομίζω ότι όλοι πρέπει να σεβαστούμε το νόημα, το περιεχόμενο και τον συμβολισμό της εθνικής επετείου».

Νέα γενιά τρομοκρατίας…
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε «την βομβιστική επίθεση, την τρομοκρατική ενέργεια που έγινε στο ρωσικό προξενείο τα χαράματα. Μετά τις καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα σε πρεσβευτικές κατοικίες, σε διπλωματικές αρχές και σε ξένα ινστιτούτα, έχουμε πια ρήψη χειροβομβίδας. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η ανοχή στην ανομία, το νέο υπό διαβούλευση σχέδιο για τον ποινικό κώδικα, οι άδειες στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη, τον Κουφοντίνα, στέλνουν λάθος μηνύματα. Έχουμε να κάνουμε με μια νέα γενιά τρομοκρατίας, και η πολιτεία θα πρέπει με αποφασιστικότητα, με ισχυρή βούληση και σχέδιο να την αντιμετωπίσει».

Το παιδί του αγρότη από τα Βούναινα…
Νωρίτερα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσόρισε με θερμά λόγια «την διάδοχό μου στον Τομέα Παιδείας, τη Νίκη Κεραμέως. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί συνεχίζει επάξια το έργο που ξεκινήσαμε στον Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας. Η σημερινή εκδήλωση και ανάλογες που γίνονται σε όλη τη χώρα είναι πολύ χρήσιμες, γιατί τονίζουν σε μια εποχή που πολύς θόρυβος έγινε με αφορμή και την αναθεώρηση του Συντάγματος για το άρθρο 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την βασική έγνοια της ΝΔ γα τη δημόσια εκπαίδευση. Το δημόσιο σχολείο είναι αυτό που δίνει τη δυνατότητα στο παιδί του αγρότη από τα Βούναινα, στο παιδί του κτηνοτρόφου από την Ελασσόνα, στο παιδί του βιοπαλαιστή από την Αγιά να έχει ευκαιρίες για καλύτερη ζωή. Και η επιμονή μας για την αριστεία, για τα πρότυπα σχολεία που θέλουμε στην έδρα κάθε νομού, για τα πραγματικά ολοήμερα, για την πιστοποίηση της ξένης γλώσσας στο δημόσιο σχολείο, αυτό ακριβώς τονίζει, την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στα παιδιά του λαού».

 

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος για επίθεση στο ρωσικό προξενείο: "Παραμένει ενεργή και απειλεί η τρομοκρατία στην Ελλάδα"

Μ. Χαρακόπουλος Δήλωση 2

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2019

 

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ:

Παραμένει ενεργή και απειλεί η τρομοκρατία στην Ελλάδα

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το χτύπημα εναντίον του ρωσικού προξενείου αποδεικνύει ότι η τρομοκρατία παραμένει ενεργή και απειλεί τόσο τους πολίτες όσο και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. H σημερινή “αναβαθμισμένη” επίθεση προστίθεται σε δεκάδες άλλες που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια, σε πρεσβείες, προξενεία, πρεσβευτικές και προξενικές κατοικίες.
Η εικόνα, όμως, αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα και δημιουργεί κλίμα γενικής ανασφάλειας. Καλούμε την κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για αποδοκιμασίες υπουργών: "Σεβαστή η διαμαρτυρία αρκεί να μη διολισθαίνει σε βία!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΗΛΩΣΗ

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2019

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ:

Σεβαστή η διαμαρτυρία αρκεί να μη διολισθαίνει σε βία!

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προσερχόμενος στη Βουλή και ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις αποδοκιμασίες κυβερνητικών στελεχών προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το δικαίωμα κάθε πολίτη στη διαμαρτυρία είναι απόλυτα σεβαστό από τη στιγμή που δεν διολισθαίνει σε πράξεις βίας. Η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε πράξη βίας απ’ όπου κι αν προέρχετα».

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος σε μαθητές από τον Τύρναβο: "Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε διχασμένοι!"

ΜΑΞΙΜΟΣ Δ.Σχ. Τυρνάβου 1

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2019

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε διχασμένοι!

Να αγαπήσουν την ιστορία, «όχι απλά να την μελετάτε. Από την ιστορία διδασκόμαστε το μεγαλείο “των αρχαίων ημών προγόνων”, που με υπερηφάνεια μνημονεύουμε, αλλά και τα λάθη που δεν πρέπει να επαναλαμβάνουμε». Με αυτήν την προτροπή ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε τον σύντομο χαιρετισμό του στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου που επισκέφθηκαν τη Βουλή.
Υποδεχόμενος στο κοινοβούλιο τα παιδιά και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, ο Θεσσαλός πολιτικός είπε μεταξύ άλλων:
«Η επίσκεψή σας στη Βουλή πραγματοποιείται παραμονές της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και κατά ευτυχή συγκυρία θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στην έκθεση για τον πρόδρομο της ελληνικής επανάστασης του 1821, τον Ρήγα Βελεστινλή. Ο μεγάλος Εθνομάρτυρας που με τον Θούριό του συνέβαλε στην εθνική αφύπνιση και την προετοιμασία του Αγώνα της Ανεξαρτησίας ήταν συμπατριώτης μας, Θεσσαλός. Πλήρωσε με τη ζωή του, στην αγχόνη, τον αγώνα για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. Να θυμόσαστε ότι η ελευθερία που απολαμβάνουμε δεν ήταν πάντα δεδομένη. Κάποιοι έχυσαν το αίμα τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.
Με αφορμή, όμως, την επίσκεψή σας αυτή θα ήθελα να σας προτρέψω να αγαπήσετε την ιστορία, όχι απλά να την μελετάτε. Από την ιστορία διδασκόμαστε το μεγαλείο “των αρχαίων ημών προγόνων”, που με υπερηφάνεια μνημονεύουμε, αλλά και τα λάθη που δεν πρέπει να επαναλαμβάνουμε. Το πιο σημαντικό λάθος κατά τη γνώμη μου είναι το σαράκι του διχασμού. Όποτε διχαστήκαμε υποστήκαμε εθνικές καταστροφές, όπως στη Μικρασία. Όποτε δράσαμε ενωμένοι μεγαλουργήσαμε. Είμαστε μια μικρή χώρα με μεγάλη ιστορία, ένας μικρός σε αριθμό λαός με μεγάλη, όμως, διαδρομή και συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην είμαστε ενωμένοι στα σημαντικά και στα σπουδαία. Άλλωστε, ζούμε σε μια δύσκολη γειτονιά και η εθνική ενότητα είναι προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση και επιβουλή».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά που συνόδευαν ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Κοντογιάννης, οι δασκάλες κ.κ. Ελένη Ζήσκου και Δώρα Μητσιού και οι δάσκαλοι κ.κ. Δημήτρης Καμπούκας και Στέργιος Μπαλαμπάνης.

ΜΑΞΙΜΟΣ Δ.Σχ. Τυρνάβου2

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος με βουλευτές ΝΔ: "Κονδύλια για την ανάπτυξη λιμνάζουν λόγω γραφειοκρατίας!"

Μ.Χαρακόπουλος ΒΟΥΛΗ 2

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ:

Κονδύλια για την ανάπτυξη λιμνάζουν λόγω γραφειοκρατίας!

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μένει μεταξεταστέα και στο πεδίο της οικονομίας, όπως προκύπτει από τις αποτυχημένες επιδόσεις της στην εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016. Λόγω αβελτηρίας, ανικανότητας αλλά και εμμονής σε αδιαφανείς τακτικές, σε μια εποχή που ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας και την βαριά φοροαφαίμαξη που του έχει επιβληθεί, τα κονδύλια για την ανάπτυξη λιμνάζουν και δεν διοχετεύονται στην αγορά. Επί τρία χρόνια, γραφειοκρατικά εμπόδια, που ουδείς εκ των αρμοδίων της κυβέρνησης φρόντισε να επιλύσει, στέκουν φραγμός σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κυρίως στην δημιουργία νέων θέσεων πλήρους εργασίας. Ταυτοχρόνως, και οι ίδιες οι διαδικασίες εφαρμογής του αναπτυξιακού νόμου χωλαίνουν από την ανεπάρκεια των υπευθύνων που αξιολογούν, αλλά και από σοβαρές σκιές αδιαφάνειας. Η ελληνική οικονομία για να αναπνεύσει χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, κι αυτό δεν μπορεί να το δώσει η παρούσα κυβέρνηση του λαϊκισμού». Τα παραπάνω δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την ερώτηση που συνυπογράφει με άλλους 45 βουλευτές της ΝΔ, και απευθύνεται στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον αναπληρωτή τομεάρχη της ΝΔ, βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρήστο Δήμας, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει: α) Αν θεωρεί αξιόπιστη την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων.
β) Πόσα επενδυτικά σχέδια έχουν λάβει χρηματοδότηση μέχρι σήμερα. Αν θεωρεί επιτυχημένη τη μέχρι τώρα λειτουργία του αναπτυξιακού νόμου. Σε ποιο βαθμό είναι έτοιμο το πληροφοριακό σύστημα προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί σε αιτήματα τελικού ελέγχου στα καθεστώτα «Νέες και Ανεξάρτητες Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις» και «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού».
γ) Πώς έγινε η συγκρότηση του Μητρώου Αξιολογητών και Ελεγκτών. Αν είναι αληθές πως έγινε απευθείας ανάθεση σε φυσικό πρόσωπο για την παροχή συμβουλευτικής υπηρεσίας με θέμα τον έλεγχο και την αξιολόγηση των δικαιολογητικών των υποψηφίων προς εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών και στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών. Αν είναι αληθές, πως άμεσος συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα τοποθετήθηκε Πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης. Αν γνωρίζει εάν ισχύει το γεγονός πως Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου κληρώνεται συνεχώς σε συγκροτήσεις οργάνων ελέγχου, ενώ θα έπρεπε τυπικά να κωλύεται από ασυμβίβαστο. Αν τα μέλη των Κεντρικών Οργάνων Ελέγχου είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
δ) Ποια διαδικασία ακολουθείται για τη διαφάνεια των αποφάσεων συγκρότησης των συλλογικών οργάνων των επιτροπών αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων, των επιτροπών εξέτασης των ενστάσεων, των οργάνων ελέγχου επενδύσεων, της επιτροπής διαχείρισης Μητρώων και Ελέγχου Διαδικασιών και των γνωμοδοτικών επιτροπών. Πώς σκοπεύει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη διαφάνεια στις διαδικασίες αυτές.
ε) Όπως διαφαίνεται από σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, πρόθεση σας είναι να γίνονται αποσπάσεις προσωπικού στη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, χωρίς να απαιτείται απόφαση ή σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Με βάση ποια αιτιολόγηση προχωρά στην κατεύθυνση αυτή.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Στο έλεος της εγκληματικότητας η Δυτική Αττική!"

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ βουλη new

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2019

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ:

Στο έλεος της εγκληματικότητας η Δυτική Αττική!

«Η κ. Γεροβασίλη στα απολύτως συγκεκριμένα και σαφή ερωτήματα που της θέσαμε, μετά και τις επώνυμες καταγγελίες των εκπροσώπων των αστυνομικών, για την οικτρή κατάσταση που βρίσκεται η δημόσια ασφάλεια στη Δυτική Αττική και την αποψίλωση των αστυνομικών της τμημάτων, επέλεξε να μας παρουσιάσει μια έκθεση ιδεών. Κατά την προσφιλή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, μας παραθέτει μια ωραιοποιημένη πραγματικότητα, η οποία πόρρω απέχει από αυτήν που βιώνουν οι πολίτες και οι αστυνομικοί της πολύπαθης αυτής περιοχής. Μια πραγματικότητα, που περιλαμβάνει επίσης νησίδες ανομίας, ελεγχόμενες σχεδόν από εγκληματικά στοιχεία. Αν η κ. υπουργός δεν τις γνωρίζει μπορεί να ρωτήσει να την πληροφορήσουν σχετικώς οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή. Μπορεί επικαλούμενη απόρρητο για τη δυναμικότητα των Αστυνομικών Τμημάτων να μην απαντά αν τα Τμήματα λόγω ελλείψεως προσωπικού κλείνουν την νύχτα και αν αστυνομικοί από τη Δυτική Αττική περιπολούν στην Ερμού και στο κέντρο της Αθήνας, όλοι όμως γνωρίζουν ότι οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για ενίσχυση με προσωπικό της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής ήταν ένα ακόμη από τα γνωστά του ψεύδη. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα λάβουν εκκωφαντική απάντηση στις κάλπες από τους πολίτες της Δυτικής Αττικής που έχουν αφήσει στο έλεος της εγκληματικότητας». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη σε σχετική του ερώτηση.
Υπενθυμίζεται ότι το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ερώτησή του είχε καταγγείλει ότι:
• Από τα 14 Τμήματα Ασφαλείας που υπάρχουν στην Δυτική Αττική, κάθε βράδυ λειτουργούν μόνον τα 4, και οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι υπό διάλυση.
• Τα Τμήματα διαθέτουν το 30%-50% της προβλεπόμενης δύναμής τους, που κι αυτή είναι πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες των συγκεκριμένων Τμημάτων, σε σχέση με το επίπεδο της εγκληματικότητας που έχουν αυτές οι περιοχές.
• Ενώ ο κ. Τσίπρας, πέρυσι, εγκαινίασε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και εξαγγέλθηκε ενίσχυσή της σε προσωπικό και υποδομές, καμία ενίσχυση δεν υλοποιήθηκε, ενώ αντίθετα από την υπηρεσία αυτήν έχουν μετακινηθεί περίπου 30 άτομα, αποδυναμώνοντάς την εντελώς.
• Στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών (Μενίδι), 1,5 χρόνο μετά τη δολοφονία του μικρού Μάριου και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για ενίσχυση της δυνάμεώς του, δεν έχει προστεθεί ούτε ένας αστυνομικός.
• Υπάρχει συνεχής μετακίνηση αστυνομικών από τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής σε επιτελικές θέσεις και φύλαξη προσώπων σε άλλες περιοχές.
• Καθημερινώς, αποστέλλονται περί τους 10 αστυνομικούς σε πεζές περιπολίες στην Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, αφήνοντας την Δυτική Αττική χωρίς ουσιαστική φύλαξη.
Στην απάντησή της η κ. Γεροβασίλη υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, κάθε φορά που ενημερώνονται για παραβατικές συμπεριφορές ατόμων ή ομάδων προσώπων που πραγματώνουν την αντικειμενική υπόσταση αξιόποινης πράξης, εκδηλώνουν κάθε επιβαλλόμενη αστυνομική και δικονομική ενέργεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον αρμόδιο λειτουργό της οικείας Εισαγγελικής Αρχής, υπό τις κατευθύνσεις και εντολές του οποίου ενεργούν».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στον Alpha: "Η κομματική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ ζει το όνειρό της!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΛΦΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 1

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ALPHA:

Η κομματική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ ζει το όνειρό της!

• Φίλοι της κυβέρνησης οι φίλοι του Τσοχατζόπουλου

«Εγώ δεν βάζω τον πήχη στις 3,5 μονάδες. Η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη, μην έχετε αμφιβολία. Φαίνεται και στην επαφή με τον απλό κόσμο, με τους πολίτες. Εμείς λέμε ότι δίνουμε χαρακτήρα εθνικών εκλογών, αν δεν έχουμε μαζί ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA και στην εκπομπή «Alpha ΡΕΠΟΡΤΑΖ», με τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα,  Λώρα Ιωάννου και Σπύρο Λάμπρου.
Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΑλέξανδροΤριανταφυλλίδη, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «μέχρι τώρα παρουσιάζατε ένα δήθεν ηθικό πλεονέκτημα το οποίο είχε η αριστερά, και το οποίο όχι απλώς κατέπεσε αλλά νομίζω ότι οι πολίτες μπορούν να δουν και να συγκρίνουν». Όπως είπε «φίλοι σας είναι ο Κυρίτσης, που υβρίζει τη μνήμη των θυμάτων της ΜΑΡΦΙΝ, η κ. Λοΐζου που λέει τα θύματα του Ξηρού να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Συγκρίνω αυτούς που έχετε στην προμετωπίδα των ευρωπαϊκών εκλογών». Και πρόσθεσε «φίλοι σας είναι όλοι οι φίλοι του Τσοχατζόπουλου που τους έχετε στην Πολιτική Επιτροπή σας».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «στο Μέγαρο Μαξίμου ζούνε την “ολιγαρκή αφθονία”. Από την μία έχουμε τον λαό που υποφέρει, αντιμετωπίζει λιτότητα και βαθύτατη φτωχοποίηση και από την άλλη έχουμε την… λιτή αφθονία, την κομματική νομενκλατούρα που ζει το όνειρό της». Αναφερόμενος στις «κομματικές φιέστες στη βεράντα του Μαξίμου» καυτηρίασε το γεγονός ότι με «διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πέμπτο χρόνο έχουμε ταύτιση κράτους και κόμματος», ενώ υπογράμμισε ότι «ποτέ άλλοτε δεν έγιναν αυτά!».
Σχετικά με το ενδεχόμενο της προκήρυξης εθνικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο, μετρώντας τα υπέρ και τα κατά. Αναμφίβολα ο ίδιος και οι συνεργάτες του επιδιώκουν να παραμείνουν μέχρι τέλους. Ο ίδιος είπε ότι θέλει και τις 20 μέρες πέραν της τετραετίας, να πάει σε εκλογές, ει δυνατόν, τον Οκτώβριο. Η εξουσία είναι γλυκιά και τους αρέσει! Από εκεί και πέρα, όμως, νομίζω ότι θα δει αν τα δεδομένα είναι αρνητικά, προφανώς, θα τις προκηρύξει. Η εμπειρία δείχνει σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν οι ευρωεκλογές των εθνικών, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών λειτουργεί ως χιονοστιβάδα. Ξέρει ότι θα λειτουργήσει ως χιονοστιβάδα η ήττα των ευρωεκλογών, αλλά βεβαίως στο μυαλό τους μπορούν να έχουν και άλλους πειρασμούς. Να ορίσουν επίτροπο στην ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο, να τοποθετήσουν νέα ηγεσία στην Δικαιοσύνη. Μένει να τα δούμε όλα αυτά μέχρι τέλους».
Τέλος, στηλίτευσε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δείξει ότι ασχολείται με τα ζητήματα της καθημερινότητας, στα «οποία οι επιδόσεις της είναι κάτω από την βάση», μνημονεύοντας ενδεικτικά τις συντάξεις χηρείας, τον νόμο Κατρούγκαλου, και την προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς «οι πολίτες είναι ακάλυπτοι» και κατέληξε λέγοντας ότι στις εκλογές οι κυβερνώντες «θα λάβουν τα επίχειρα της πολιτικής τους!».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΛΦΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 2 1

ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΛΦΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 4

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στην εκπομπή του ALPHA στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/m-KYcMVaAZw

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Το Δικαστικό Μέγαρο σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΜΛ

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2019

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:

Το Δικαστικό Μέγαρο σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης

«Χαίρομαι γιατί οι διαμαρτυρίες και οι οχλήσεις με τις κατ’ επανάληψη αναφορές και ερωτήσεις μου στη Βουλή για τα προβλήματα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας φαίνεται πως πιάνουν τόπο! Ο υπουργός Δικαιοσύνης με την απάντησή του στην ερώτησή μου προαναγγέλλει την ένταξη του Δικαστικού Μεγάρου σε πρόγραμμα παρεμβάσεων για την ενεργειακή του αναβάθμιση -πέραν της αποκατάστασης των ψευδοροφών στις αίθουσες όπου υπήρχαν προβλήματα- ώστε να μπορεί να είναι λειτουργικό και να πάψει να αποτελεί εστία κινδύνου για εργαζόμενους και επισκέπτες. Θα παρακολουθούμε την πορεία της υπόθεσης, ελπίζοντας ότι δεν πρόκειται για προεκλογική εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα». Τα παραπάνω δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Υπενθυμίζεται ότι ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από ενημέρωση που είχε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, είχε ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης την έγκριση κονδυλίου για την αποκατάσταση των ψευδοροφών σε 3 αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, ενώ έθεσε με σειρά ερωτήσεων επιτακτικά το ζήτημα συνολικής ανακαίνισης του Μεγάρου.
Στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει συγκεκριμένα «Σε απάντηση της υπ’ αριθ.: 6091/27-02-2019 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Μ. Χαρακόπουλος, με θέμα ‘‘Κλειστές, υπό τον φόβο κατάρρευσης της οροφής, οι 3 από τις 9 αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας!’’ σημειώνουμε τα ακόλουθα:
Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Οικονομικού του Υπουργείου μας, έλαβαν αίτημα της Διευθύνουσας το Εφετείο Λάρισας και Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας μόλις την 27-02-2019, το οποίο αφού ενέκριναν στη συνέχεια προώθησαν άμεσα στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.). Το εν λόγω αίτημα αφορούσε προμήθεια και εγκατάσταση ψευδοροφής ορυκτών ινών στις αίθουσες ακροατηρίων του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας στις οποίες σημειώθηκε πτώση των επιχρισμάτων ψευδοροφής. Το ΤΑΧΔΙΚ (ΝΠΔΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Δ. & Α.Δ.) άμεσα, την 04-03-2019, ενέκρινε πίστωση ύψους 12.633,00 ευρώ προς αποκατάσταση των προαναφερόμενων βλαβών, με την υπ’ αριθ.4690/04-03-2019 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης.
Περαιτέρω θέτουμε υπόψη σας ότι η Επιτελική Δομή (ΕΔ) ΕΣΠΑ Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ) έχει προχωρήσει στην επιλογή πέντε (5) κτιρίων αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020. Για το σκοπό αυτό έχει πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων με στελέχη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ (Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας- Τομέας Ενέργειας) και είναι σε εξέλιξη διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκομένων μερών προκειμένου να εκδοθεί Πρόσκληση προς το ΥΔΔΑΔ, ώστε να ενταχθούν προς χρηματοδότηση τα πέντε (5) ως άνω κτίρια αρμοδιότητας του ΥΔΔΑΔ, μεταξύ αυτών και το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας».

Φωτ. αρχείου: Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Νικολέττα Μπασδέκη σε παλαιότερη συνεργασία τους.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Ο Γιάννης Κόκουρας ενδεδειγμένος για δήμαρχος Τυρνάβου!"

Μάξιμος Κόκουρας 3 1

Λάρισα, 18 Μαρτίου 2019

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ:

Ο Γιάννης Κόκουρας ενδεδειγμένος για δήμαρχος Τυρνάβου!

«Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον Γιάννη και τους συνεργάτες του στη “Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου”. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι ένας καλός δήμαρχος». Με αυτά τα λόγια ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ξεκίνησε τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση παρουσίασης των πρώτων 25 υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα, στην κατάμεστη αίθουσα του Μαξίμ.
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε στην «εποικοδομητική συνεργασία που είχα ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Γιάννη Κόκουρα, ο οποίος ως τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας είναι άριστος γνώστης των αγροκτηνοτροφικών ζητημάτων. Συνεργασία που συνεχίζεται έως σήμερα και προστρέχω στις γνώσεις του, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού στον νομό μας δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα.
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο δήμος σας είναι κατεξοχήν αγροτικός, με την πλειοψηφία των κατοίκων του να παράγουν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, θεωρώ τον Γιάννη ως τον πλέον ενδεδειγμένο για δήμαρχο Τυρνάβου».
Ωστόσο, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη λειτουργία του δήμου την επόμενη μέρα λόγω του «Κλεισθένη». Όπως είπε «ήλπιζα ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον “Κλεισθένη” και την απλή αναλογική που ναρκοθετεί τη διοίκηση των δήμων και των περιφερειών. Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ έχει δεσμευτεί για την κατάργηση της απλής αναλογικής. Και πάλι καλή επιτυχία!».

Μάξιμος Κόκουρας 2

Μάξιμος Κόκουρας 4

Μάξιμος Κόκουρας 5

Μάξιμος Κόκουρας 1

Read more...