Menu
A+ A A-

MAXIMOS NEW

Λάρισα, 4 Ιουλίου 2019

Συνέντευξη Μάξιμου Χαρακόπουλου στο onlarissa

Σε μία εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για το χώρο σας το 2015, η δική σας πορεία ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη αφού καταφέρατε να πρωτεύσετε σε σταυρούς ανεβάζοντας μάλιστα τον απόλυτο αριθμό των ψηφοφόρων. Τώρα που μπαίνει ο πήχης για εσάς;

Πράγματι, στις εκλογές του ’15, που σάρωσε ο λαϊκισμός, και οι πολίτες πίστεψαν τα παραμύθια που πουλούσαν αφειδώς ο κ. Τσίπρας και η παρέα του, οι Λαρισαίοι με τίμησαν για μια ακόμη φορά με την ψήφο τους, και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά στήριξης. Αυτό για εμένα υπήρξε αναμφίβολα μια μορφή ηθικής ικανοποίησης. Γιατί με όπλο μόνο την αλήθεια και την άμεση σχέση με τους ανθρώπους της περιφέρειάς μου, βγήκα νικητής, σε ένα δυσμενές περιβάλλον. Θεωρώ ότι το γεγονός αυτό από μόνο του επιβεβαιώνει ότι δεν είναι όλα στην πολιτική θέμα επικοινωνιακής τακτικής και συγκυριών. Όταν είσαι στο πλευρό των πολιτών στα καλά και στα άσχημα, όταν δεν βάζεις νερό στο κρασί σου για να γίνεις αρεστός, όταν τιμάς τις αξίες και τις αρχές που ξεκίνησες, τότε τίποτε δεν μπορεί να γκρεμίσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες σου. Ελπίζω ότι αυτή η σχέση εμπιστοσύνης θα επιβεβαιωθεί και την ερχόμενη Κυριακή. Αυτό, όμως, που θα με ικανοποιούσε θα ήταν να με ψηφίσουν και πολίτες που προέρχονται από άλλες ιδεολογικές αφετηρίες, γιατί πραγματικά πιστεύουν ότι μπορώ να τους εκπροσωπήσω επαξίως στο νέο κοινοβούλιο, και από όποια θέση κληθώ να εργαστώ. Γι’ αυτό και δεν βάζω πήχη, αυτός θα μπει από τους ίδιους τους πολίτες στην κάλπη.

Η Ν.Δ. θα φέρει επταήμερη εργασία, θα κόψει συντάξεις, θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους… Αυτά λένε στους πολίτες οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για εσάς. Τι απαντάτε;

Αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι δεν περίμεναν να τους έλθει ο ουρανός στο κεφάλι. Πίστευαν μέχρι και τις ευρωεκλογές ότι οι Έλληνες ήταν λωτοφάγοι, ότι θα πήγαιναν και πάλι να ψηφίσουν τους μαθητευόμενους μάγους, ίσως γιατί η κοινωνία δεν έκανε θόρυβο στις αντιδράσεις τους. Δεν είχαμε τους προηγούμενους προπηλακισμούς, τις απειλές, τις ασχήμιες, που συνέβαιναν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση. Λάθεψαν, όμως, γιατί έκριναν εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι πολίτες ανέμεναν και έδωσαν τη δική τους απάντηση στις κάλπες της 26ης Μαΐου και τώρα θα το επαναλάβουν στις 7 Ιουλίου. Ως εκ τούτου, οι απελπισμένοι Συριζαίοι και οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι τους έχουν βάλει μπρος την τρομοκράτηση των ψηφοφόρων, με διάφορα ψεύδη και fake news. Κάνουν συστηματικά κοπτοραπτική σε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και στελεχών της ΝΔ για να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο. Όλα αυτά περί εργασίας 7 ημερών, απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και περικοπών συντάξεων είναι μόνον «λάσπη» στον ανεμιστήρα. Κι αυτό το έχουν καταλάβει και οι πολίτες. Έτσι, παρά τα fake news, στις ευρωεκλογές η ΝΔ ήταν πρώτο κόμμα και στους συνταξιούχους και στους δημοσίους υπαλλήλους.

Όλες οι κυβερνήσεις από τα «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου μέχρι τα «σκισίματα των μνημονίων» του Α. Τσίπρα, εν τέλει απογοήτευσαν τις προσδοκίες των πολιτών. Τι διαφορετικό μπορεί να φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Η κυρίαρχη διαφορά είναι ότι δεν τάζει πολλά, εκθέτει συγκεκριμένα το πρόγραμμα της ΝΔ, που διέπεται από ρεαλισμό αλλά και συγκεκριμένη φιλοσοφία. Δεν υποσχόμαστε... λεφτόδεντρα, ούτε τις ημέρες των παχιών αγελάδων με δανεικά και αγύριστα. Αυτά μας τελείωσαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει συγκεκριμένα ότι, από τις πρώτες ημέρες θα λάβει μέτρα για την μείωση των φόρων που διέλυσαν τη μεσαία τάξη. Αυτό με τις σειρά του θα προκαλέσει μια σειρά από θετικές συνέπειες, όπως η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η διεύρυνση της πίτας του εθνικού πλούτου, και η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής προς τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Η ΝΔ δεν προσπαθεί να παραπλανήσει, μιλάει με λόγια σταράτα, και, ευτυχώς, η ελληνική κοινωνία αυτή την φορά θα δώσει ισχυρή θετική ψήφο στον προγραμματικό της λόγο.

Τι μήνυμα στέλνετε στους πολίτες του νομού Λάρισας;

Να μην λείψει κανείς από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η ευθύνη για την πορεία της χώρας την επόμενη μέρα βαραίνει την καθεμιά και τον καθένα από εμάς. Το πρωί της Κυριακής οι κάλπες θα είναι άδειες, αυτό μην το ξεχνούμε. Αν δεν υπάρξει ισχυρή εντολή διακυβέρνησης προς την ΝΔ, η Ελλάδα εισέρχεται σε περίοδο περιπετειώδη, με πολιτική αστάθεια, αλλεπάλληλες εκλογές, και χωρίς προσανατολισμό. Κι όλα αυτά τη στιγμή που χρειαζόμαστε άμεσα ανασυγκρότηση της οικονομίας και εσωτερική σταθερότητα έναντι των σοβαρών εξωτερικών προκλήσεων.
Επιπλέον, οι πολίτες πρέπει να κρίνουν και να αποφασίσουν με βάση τα έργα και τις ημέρες του κάθε υποψηφίου. Να μην δούμε πάλι τα φαινόμενα των περασμένων κοινοβουλευτικών περιόδων, με ανθρώπους που κάθε άλλο τιμούσαν τον κοινοβουλευτισμό. Τέλος, τους καλώ στο όνομα της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια, να με τιμήσουν και αυτή τη φορά με την ψήφο τους, μένοντας βέβαιοι ότι, όπως και στο παρελθόν, θα είμαι πάντοτε δίπλα τους, εκπροσωπώντας τις δικές τους ανάγκες, και βάζοντας πάνω από τις καρέκλες της εξουσίας τις αξίες και τις αρχές που υπηρετώ πιστά και με σοβαρότητα σε όλη μου την πολιτική πορεία.

 

back to top