Menu
A+ A A-

Μάξιμος ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV

Λάρισα, 3 Ιουνίου 2019

Συνέντευξη
Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Θεσσαλία TV
και στους δημοσιογράφους Γιάννη Κολλάτο και Γιάννη Γιαννακόπουλο

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές για να τα πάρουμε σιγά σιγά. Αλλού χαμογελάμε, αλλού πρέπει να σκεφθούμε ότι ήταν διαφορετικές οι επιλογές των πολιτών, ξεκινώντας βέβαια από τον Δήμο Λαρισαίων.
Και στο Δήμο Βόλου, θα ήθελα ένα σχόλιο από τον κ. Χαρακόπουλο, γιατί κι εκεί η ΝΔ, θεωρητικά, τουλάχιστον, έχασε τον Δήμο με μεγάλη διαφορά από τον κ. Μπέο.

Κατ’ αρχήν να ευχηθούμε συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλους όσους εκλέγονται, όχι μόνον στην Λάρισα αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία, και πιστεύω ότι με τον περιφερειάρχη τον επανεκλεγέντα από την πρώτη Κυριακή, τον Κώστα Αγοραστό θα έχουν μια καλή συνεργασία για το καλό των δημοτών και ευρύτερα για το καλό της Θεσσαλίας.
Απλά θέλω να επισημάνω ότι οι νέες διοικήσεις που προέκυψαν στους δήμους τη δεύτερη Κυριακή θα είναι διοικήσεις που δεν έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια, κι αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο, γιατί είχαμε εκλογές με την απλή αναλογική και επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας σε επίπεδο Δήμων, δεν ξέρω πώς θα διευκολύνει τη λειτουργία και τη λήψη αποφάσεων. Εμείς έχουμε επιφυλαχθεί να επανεξετάσουμε το σύστημα επανεκλογής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, επαναφέροντας ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής που θα δίνει τη δυνατότητα ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης να έχει την πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Κ. Χαρακόπουλε, πολλές φορές οι πολιτικές συζητήσεις, και με εσάς φαντάζομαι, δεν θυμάμαι αν το έχουμε κάνει μαζί, αλλά το έχετε κάνει εσείς, είναι ότι αυτό που μας λείπει στην Ελλάδα, είναι μια λογική συναίνεσης, μια λογική συνεννόησης σε κάποια ζητήματα. Εδώ γίνεται μια απόπειρα να ξεκινήσει έστω και δια της βίας, εντός εισαγωγικών, μια διαδικασία που θα φέρει συναινέσεις με μαστίγιο και καρότο. Και έρχεται η ΝΔ και λέει: εμείς θα το αναθεωρήσουμε αυτό, θα ξανακάνουμε έναν δήμαρχο, δηλαδή, ο οποίος θα αποφασίζει και θα διατάζει άσχετα με το τι θα λέει η αντιπολίτευση. Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούμε;

Είμαι της άποψης ότι στις δημοτικές εκλογές ένας δήμαρχος, ο οποίος ξεπερνάει το 42-43%, νομίζω υπήρχε και σχετική πρόνοια στο παρελθόν, μπορεί να έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Αν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση στη χώρα με 37-39%, ανάλογα με το πόσα κόμματα μπαίνουν στην βουλή, γιατί να δυσχεράνουμε τη διοίκηση στις δημοτικές ή στις περιφερειακές διοικήσεις;

Μπορεί να αναζητηθεί ευκολότερα η συναίνεση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εγώ το ακούω αυτό. Δεν το απορρίπτω εκ προοιμίου, αλλά σας λέω ότι φοβούμαι, να δούμε πώς θα λειτουργήσει. Μπορούμε να το δούμε ως εμπειρία, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις θα έχουμε παραλυτικά φαινόμενα. Θα δούμε να υπάρχουν παζάρια και εκβιασμοί. Μακάρι να μην επιβεβαιωθώ, αλλά η αίσθησή μου είναι αυτή. Το ζήσαμε και σε κάποιους περιφερειακούς δήμους την προηγούμενη περίοδο που είχαμε αποχωρήσεις κάποιων από τις πλειοψηφίες και οι δήμαρχοι απώλεσαν την πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων και είδατε πόσο δύσκολο ήταν εκεί να περάσει προϋπολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικά το είδαμε αυτό στον Τύρναβο δύο φορές.

Ο Τύρναβος είναι μια δύσκολη περιοχή...

Ο Τύρναβος είναι case study. Εγώ το έχω πει 10 φορές σήμερα. Τώρα να δείτε τι έχει γίνει που οι 3 πρώτοι συνδυασμοί έχουν από 6. Ο τέταρτος 5 και πέμπτος 4 έδρες. Εκεί θα γίνει...

Άρα λοιπόν συμμερίζεστε τον προβληματισμό μου.

Συμμερίζομαι τον προβληματισμό σας. Αυτό που θέλω να ακούσω από εσάς κ. Χαρακόπουλε, αν λειτουργήσει, θα αναθεωρήσει και η ΝΔ τη στάση της;

Η ζωή μας κάνει όλους να ξαναβλέπουμε τα πράγματα. Σας λέω, πάντως, ότι οι επιφυλάξεις μας μέχρι τώρα δεν έχουν αρθεί. Μένει να το δούμε και στην πράξη. Μακάρι να λειτουργήσει. Πάντως, η πρόθεση της κυβέρνησης δεν ήταν αγαθή. Επειδή, ακριβώς, δεν έχει στελέχη στην αυτοδιοίκηση, έχει, να μην πω λειψανδρία, γιατί είναι αδόκιμος ο όρος πιά, μια ένδεια σε αυτοδιοικητικά στελέχη και φάνηκε και σε αυτές τις εκλογές -το είδατε και στους περιφερειακούς δήμους για τους οποίους συζητάμε, δεν είχε υποψηφίους, ήταν προερχόμενοι από το ΚΙΝΑΛ, το χώρο του ΠΑΣΟΚ αυτοί που βρέθηκαν αντίπαλοι στους υποψηφίους που υπεστήριξε η ΝΔ- γι’ αυτό επιχείρησε με μικρά ποσοστά να δημιουργεί συνθήκες ελέγχου στην πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια. Αλλά είναι μια κουβέντα που θα την κάνουμε την επόμενη μέρα.

Υπάρχει η πιθανότητα η κουλτούρα των συναινέσεων και των συνεργασιών πριν αναλάβουν οι νέες δημοτικές αρχές την 1η Σεπτεμβρίου να γίνει κατ’ ανάγκην για μια ακόμη φορά στα μεταμνημονιακά χρόνια από τις 7 Ιουλίου, αν δεν είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση η ΝΔ.

Η ΝΔ και με αυτοδυναμία θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις, το έχουμε πει. Νομίζω, όμως, ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της προηγούμενης Κυριακής, αλλά και το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, όπου σχεδόν όλη βάφτηκε μπλε -αν εξαιρέσει κανείς την γνωστή παράδοση των προηγούμενων χρόνων στην Κρήτη και εκεί, όμως, πιστεύω στις εθνικές εκλογές θα αλλάξουν τα πράγματα- τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η ΝΔ εισέρχεται σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση για τις εθνικές εκλογές με ένα ασφαλές προβάδισμα 9,5 μονάδων. Είναι ένα προβάδισμα που δεν έχει προηγούμενο, ποτέ δεν είχαμε τόσο μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές από τότε που γίνονται. Στις ευρωεκλογές όταν χάσαμε το 2009 με 3,5 μονάδες μετά χάσαμε με 11 μονάδες στις εθνικές εκλογές. Κι αυτό δείχνει ότι η διαφορά που πετυχαίνει κανείς στις ευρωεκλογές λειτουργεί πολλαπλασιαστικά μετά. Δεν υποστηρίζω ότι θα είναι περίπατος οι εθνικές εκλογές για την ΝΔ. Θα χρειαστεί και προσπάθεια και επιμονή και αγώνας και να τονίσουμε ακόμη περισσότερο τις θετικές μας προτάσεις και τον προγραμματικό μας λόγο.

Χρειάζεται κάποια επανεξέταση σε επίπεδο Πειραιώς, κεντρικό, στην αυτοδιοίκηση. Δηλαδή πιστεύετε υπάρχει ευθεία γραμμή δεν θα αποφύγω να ξαναθέσω το ερώτημα που έθεσε ο Γιαννακόπουλος. Δεν είναι μόνον ο Αχιλλέας ο Μπέος, είναι ο Δήμος Λαρισαίων, ένας κομβικός δήμος.

Τα δεδομένα στον Βόλο δεν τα γνωρίζω τόσο καλά. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι για τις δημοτικές εκλογές στην Λάρισα ή σε άλλους περιφερειακούς δήμους, αλλά είναι πολύ νωρίς για να κάνει κανείς μια νηφάλια αποτίμηση του αποτελέσματος. Θα πρέπει να δούμε τα τελικά αποτελέσματα, θα πρέπει να δούμε το μέγεθος της αποχής, γιατί πληροφορούμε ότι είχαμε και υψηλή αποχή σε αυτές τις εκλογές και αυτό επίσης είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το δούμε, γιατί πάμε σε εθνικές εκλογές στην καρδιά του καλοκαιριού, 7 Ιουλίου -είναι ένα ζητούμενο. Γιατί αυτήν την Κυριακή δεν είχαμε εκλογές στην περιφέρεια στην Λάρισα, δεν είχαμε το κίνητρο επιλαχόντων δημοτικών συμβούλων που τρέχανε να εκλεγούν με το μπόνους που παίρνανε τη δεύτερη Κυριακή. Αναμφίβολα η αποχή είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει. Θέλω να σταθώ στον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξε η Ρένα Καραλαριώτου συγχαίροντας από την πρώτη στιγμή τον νικητή του Δήμου, τον νυν δήμαρχο, τον Αποστόλη Καλογιάννη. Κι αυτό πιστεύω είναι μια καλή παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα και την διοίκηση του Δήμου Λαρισαίων, μια καλή παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα στη πόλη. Εδώ υπάρχουν αντικειμενικά δεδομένα που ξεκινούν από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση που η ΝΔ βρέθηκε με 3 ψηφοδέλτια. Αυτό άνοιξε πληγές. Οι πληγές εύκολα ανοίγουν, δύσκολα κλείνουν. Έγινε μια προσπάθεια. Είχαμε έναν συνδυασμό στον οποίο συμμετείχαν στελέχη κι από τα δύο βασικά σχήματα του απερχόμενου δημάρχου κ. Τζανακούλη και της κας Καραλαριώτου, που είχε κατέβει τότε με δική της πρωτοβουλία, και βεβαίως συμβούλους από το συνδυασμό του κ. Διαμάντου. Ο κ. Διαμάντος, βέβαια, έκανε άλλη επιλογή σε αυτήν την αυτοδιοικητική αναμέτρηση, στήριξε τον νυν δήμαρχο, ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του. Αυτό ήταν ένα θετικό, ότι είχαμε τους δύο συνδυασμούς, τους κύριους, που μοιράζονταν τη βάση της παράταξής μας που ήταν μαζί. Αλλά δεν αρκούσε μόνον αυτό. Σημασία δεν έχει μόνον αυτό. Σημασία έχει και ο αντίπαλός σου. Ο αντίπαλός μας δεν ήταν κάποιος εύκολος. Ο κ. Καλογιάννης, το είχα πει σε ανύποπτο χρόνο, δεν είναι ο χαρακτηριστικός τύπος του Συριζαίου που είχαμε απέναντί μας σε άλλες αναμετρήσεις, στο Δήμο Αθηναίων, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σε άλλες περιοχές. Έχει μια αστική κουλτούρα, μια αστική ευγένεια, τον βλέπω πώς κινείται σε χώρους, όπως η Εκκλησία για παράδειγμα, ο οποίος γίνεται σεβαστός και τυγχάνει μιας αποδοχής. Άρα, λοιπόν, δεν έχει μόνον πολιτικά χαρακτηριστικά η αναμέτρηση στον Δήμο Λαρισαίων, έχει αυτοδιοικητικά, έχει και προσωπικά χαρακτηριστικά. Είναι πολλές οι παράμετροι που βάρυναν στο τελικό αποτέλεσμα. Θα τα δούμε πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα. Τα πολιτικά μηνύματα, όμως, ας μην έχουμε αυταπάτες τα είδαμε στις ευρωεκλογές, τα είδαμε και στην κάλπη των περιφερειακών εκλογών.

Θέλω να σας ρωτήσω κάτι και για την εκκλησιαστική σας περιφέρεια, για την Καρδίτσα...

Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων…

Και εκεί είχαμε στις προηγούμενες εκλογές διχαστικά ψηφοδέλτια…

Ευτυχώς εκεί έκλεισαν οι πληγές γρήγορα και εκεί ευτυχώς δηλαδή, γιατί την προηγούμενη φορά χάσαμε τον Δήμο, αλλά τώρα, παρ’ όλο που υπήρξαν περισσότερες κινήσεις, υπήρξε συνεννόηση πριν την κάλπη, κάτι που δεν είχε γίνει στην Λάρισα την προηγούμενη φορά. Κι είναι ευτυχές ότι ο Βασίλης Τσιάκος, ένας επιτυχημένος αντιπεριφερειάρχης, με μεγάλη διαφορά απ’ ότι πληροφορήθηκα εκλέγεται και μπορεί να κάνει έργο.

Κοντά 67 με 32, είναι η διαφορά...

Η Ελασσόνα ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για εμάς.

Αντισταθμίζεται από τα Φάρσαλα;

Στα Φάρσαλα έχουμε μια μεγάλη νίκη πραγματικά και θέλω να συγχαρώ τον Μάκη Εσκίογλου. Πραγματικά ήταν πολύ μεγάλη η νίκη του Μάκη στα Φάρσαλα, όπως επίσης εντυπωσιακό ήταν το αποτέλεσμα που έφερε ο Γιάννης Κόκουρας στον Τύρναβο και μας χαροποίησε επίσης. Στην Αγιά περιμέναμε ότι θα γίνει η ανατροπή. Τα μηνύματα που είχαμε ήταν... Πραγματικά δεν ξέρω η αποχή εκεί αν λειτούργησε αρνητικά...

Είχα την καρτέλα μπροστά μου και κοιτούσα στον πρώτο γύρο ο κ. Γκουντάρας πήρε 4.397 και στο δεύτερο γύρο 4.250. Και ο κ. Αγγελάκας 3.666, 4.055 στο δεύτερο γύρο. 68% ήταν η συμμετοχή στην Αγιά, δεν είχε αποχή. Αλλά στα Φάρσαλα ο προηγούμενος δήμαρχος είχε ρίξει λευκή πετσέτα. Καλά ήταν μεγάλη διαφορά 44 με 22, ήταν 22 μονάδες η διαφορά.

Νομίζω και το προβάδισμα της ΝΔ στην επαρχία των Φαρσάλων φάνηκε στις ευρωεκλογές αλλά τα νούμερα που πήρε ο Μάκης Εσκίογλου υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της παράταξης. Αυτό δείχνει και την απήχηση που έχουμε στις τοπικές κοινωνίες και αυτό είναι σημαντικό, και πρέπει να βαραίνει και στις επιλογές που κάνουν τα κόμματα.

Την άνετη επικράτηση του Κώστα του Αγοραστού την περιμένατε;

Κοιτάξτε να δείτε. Νομίζω ότι ο Κώστας Αγοραστός είναι πραγματικά ένα φαινόμενο. Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, με τον ίδιο αντίπαλο. Αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα που πέτυχε από την πρώτη Κυριακή, που κάποιοι δεν το περιμένανε, έχει να κάνει και με τη δουλειά που έχει να επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά έχει να κάνει και με τον αντίπαλο επίσης, ο οποίος κατά κοινή ομολογία χαίρει εκτίμησης στον ιατρικό κόσμο, στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους ασθενείς του, έχει τη φήμη που τον ακολουθεί του ανάργυρου γιατρού. Αλλά ξέρετε στην πολιτική κρινόμαστε για την παρουσία μας στο περιφερειακό συμβούλιο, τις παρεμβάσεις, τις προτάσεις μας, την πρόταση που καταθέτουμε για τη Θεσσαλία της επόμενης μέρας. Ως γιατρός την προηγούμενη φορά και ως άνθρωπος με τη φήμη του επιτυχημένου γιατρού, του ανάργυρου γιατρού, το ξανατονίζω, έφθασε ψηλά με μια προγραμματική θέση που είχε παρουσιάσει…

Γιατί το λέτε;

Στα δελτία ειδήσεων απασχολούν συχνά πυκνά τα φακελάκια. Δυστυχώς! Ως προσωπικότητα είναι πραγματικά ένας άνθρωπος που τον εκτιμώ. Αλλά στην πολιτική κρίνεται κανείς από την αποτελεσματικότητά του, τις προτάσεις του, τον προγραμματικό του λόγο όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, και από το έργο του όταν έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Ο μεν Αγοραστός είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης και έδειξε έργο, απτό έργο. Ο κ. Τσιλιμίγκας είχε την ευκαιρία ως αντιπολίτευση να δείξει τις δικές του θέσεις, προτάσεις, τις αντιπροτάσεις τις δικές του, αλλά αυτό δεν το είδαμε, ή δεν το είδαν οι πολίτες, τέλος πάντων, δεν θέλω να τον αδικώ...

Εκλογές θα έχουμε κανονικά στις 7 Ιουλίου ή υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε λίγο περισσότερο παράταση;

Τι να σας πω; Ενημερώθηκα εχθές από τον Γραμματέα της κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, τον Κώστα Τσιάρα, ότι πρέπει να είμαστε από την Τρίτη στην Βουλή, γιατί η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι η Βουλή θα συνεδριάσει για τον ποινικό κώδικα, υπάρχει και η πληροφόρηση ότι μπορεί να φέρουν και τους δασικούς χάρτες, αλλά κοντά σε αυτούς όλος ο σχεδιασμός είναι να έλθουν δεκάδες τροπολογίες, ‘‘ντροπολογίες’’, ρουσφέτια, όπως θέλετε πείτε τα, που είναι για τακτοποιήσεις...

Πράγμα ασυνήθιστο για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Έτσι;

Ναι, αλλά να κρατάμε ανοικτή τη Βουλή μια εβδομάδα επιπλέον, για να κάνουμε επιλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης πριν φύγουμε, γιατί μπορεί να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας άλλες σκέψεις, και να φέρουμε τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για τακτοποιήσεις ημετέρων, αυτό δεν περιποιεί τιμή ούτε στο πολιτικό σύστημα, ούτε νομίζω έχει προηγούμενο. Εγώ δεν λέω ότι δεν γίνονταν. Δυστυχώς, γινόντουσαν τέτοια φαινόμενα κι αν θέλετε η απαξίωση που υπήρχε και υπάρχει σε μεγάλο βαθμό γιγαντώθηκε στα χρόνια του μνημονίου για το πολιτικό προσωπικό, τα πολιτικά κόμματα, το πολιτικό σύστημα γενικά, οφείλεται και σε τέτοιες συμπεριφορές. Αλλά είναι το ευχάριστο κ. Κολλάτε, ότι τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, είδαμε και πολλά κόμματα διαμαρτυρίας, που γιγαντώθηκαν εμφανιζόμενα με αντισυστημικό λόγο, τα οποία πραγματικά ξεφούσκωσαν.

Έρχονται όμως κι άλλα κόμματα διαμαρτυρίας.

Αυτό, όμως πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας και να προβληματίσει και τον κόσμο. Δηλαδή από εκεί που είχαμε τον Σώρρα...

Τον κ. Βελόπουλο στην ΝΔ, τον είχατε κανά δυο τρία χρόνια εκεί.

Δεν θυμούμαι...

Είχε έλθει με Σαμαρά και έμεινε μέχρι το 2015, που έκανε την Ελληνική Λύση. Είχε έλθει μαζί με τους υπόλοιπους τους ΛΑΟΣ, τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη. Έχω αυτήν την αίσθηση.

Τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι θυμούμαι ότι υπήρχαν και Δελτία Τύπου με την προσχώρησή τους στην ΝΔ. Τέλος πάντως, το ζητούμενο είναι ότι αυτά που λέει ο κ. Βελόπουλος, οι ιδιόχειρες επιστολές του Ιησού, οι κεραλοιφές οι θαυματουργές του Αγίου Όρους εγείρουν ζητήματα όχι μόνον αισθητικής αλλά και ευρύτερα πολιτικού λόγου και πολιτικού πολιτισμού και πρέπει να μας προβληματίσουν. Κάποια στιγμή, τα χρόνια της κρίσης θόλωσαν την κρίση πολλών συμπολιτών μας...

Έχετε θερμούς χαιρετισμούς κ. Χαρακόπουλε από τον κ. Κασαπίδη, μέσα από το fb τον νέο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Να του πούμε συγχαρητήρια και δημόσια, του τα έχω πει κατ’ ιδίαν. Εξελέγη από την πρώτη Κυριακή. Είναι και προσωπικός μου φίλος, αλλά είναι γνώστης των αγροτικών ζητημάτων όσο λίγοι ο Γιώργος. Είναι τυχεροί στην Δυτική Μακεδονία που έχουν το Γιώργο Κασαπίδη νέο περιφερειάρχη. Πιστεύω ότι θα αφήσει έργο, θα αφήσει το δικό του στίγμα. Έχει όραμα...

Ακόμη μια περιφέρεια που κερδίσατε από την πρώτη Κυριακή. Δεν έχουμε άλλο χρόνο, δυστυχώς, πρέπει να αποχαιρετίσουμε τον κ. Χαρακόπουλο, γιατί περιμένει κι άλλος κόσμος. Νομίζω θα μας δοθεί η δυνατότητα, να τα πούμε λίγο πιο διεξοδικά. Να είστε καλά.

Να είστε καλά. Εγώ ευχαριστώ και πάλι συγχαρητήρια σε όσους εξελέγησαν. Μπροστά μας έχουμε μια προεκλογική περίοδο 5 εβδομάδων. Πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό το δίλημμα αυτών των εκλογών. Εμείς θα έλθουμε με τις προγραμματικές μας θέσεις, με το προγραμματικό μας λόγο. Νομίζω ότι το τρίπτυχο των θέσεών μας είναι αυτό: λιγότεροι φόροι, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, μεγαλύτερη ασφάλεια στον πολίτη. Πάνω σε αυτό…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα κ. Χαρακόπουλε είναι η προσδοκία που δημιουργείτε σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου και η οποία πρέπει κάποια στιγμή να υλοποιηθεί.

Κύριε Γιαννακόπουλε η κριτική που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εμείς τα τελευταία χρόνια είναι ότι δεν τάζουμε, δεν υποσχόμαστε. Και εγώ στους πολίτες, και στις τελευταίες εκλογές, έλεγα στηρίξτε αυτούς που τάζουν τα λιγότερα. Έχουμε καεί στο χυλό ας φυσάμε και τη γιαούρτι...

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της συνέντευξης του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/6kQsIfhtGgQ

back to top