Menu
A+ A A-

Μάξιμος TRT 2

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2019

Συνέντευξη Μάξιμου Χαρακόπουλου στην εκπομπή της ΤRT
“Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” με τον Σωτήρη Πολύζο

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάμε από τα προβλήματα των παραγωγών που είναι ένα κομμάτι στο παζλ των προβλημάτων στη χώρα, στον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, που τα ξέρει γιατί γίνονται και στην περιοχή του όλα αυτά, αλλά πάμε να δούμε τώρα τι γίνεται στο διήμερο αυτό, στη συζήτηση την Ολομέλεια της βουλής για τη ψήφο εμπιστοσύνης. Τα μαχαίρια βγήκαν από τα θηκάρια και από τις δυο πλευρές, αλλά η απάντηση του πρωθυπουργού, μας έλεγε και λίγο πριν ο κ. Παπαδόπουλος, ήρθε πληρωμένη, ότι εσείς με τη τάχα διαφοροποίησή σας λέει για το θέμα της Μακεδονίας, ουσιαστικά μας κοροϊδεύετε και ότι αυτό αγυρτεία και πολλά πολλά άλλα που είπε ο πρωθυπουργός, είστε αγύρτες, αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι για τον τόπο, χωρίς να πει ότι είναι η ΝΔ, αλλά αφού δεν είναι ο Καμμένος, είστε εσείς. Ελάτε κ. υπουργέ.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Το ποιοι είναι επικίνδυνοι για τον τόπο κ. Πολύζο, δυστυχώς, το βιώνουνε οι πολίτες τα τελευταία 4 χρόνια, οι οποίοι έχουν δει το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, την ανεργία να διώχνει δεκάδες εκατοντάδες χιλιάδες νέους στο εξωτερικό, οι αγρότες να είναι για πολλοστή φορά στους δρόμους που εξαπατήθηκαν, οι συνταξιούχοι να βλέπουν τις συντάξεις τους να έχουν μειωθεί και γενικώς να υπάρχει αυτό το κλίμα ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Τις συνέπειες λοιπόν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τις βιώνουνε στο πετσί τους οι πολίτες.
Κι αν ακόμη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης αύριο η κυβέρνηση, -που φαίνεται ότι μετά το σικέ διαζύγιο με τον κ. Καμμένο και τους λευκούς γάμους με βουλευτές, με διάφορα πολιτικά ρετάλια θα το επιτύχει- δεν παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες. Φαίνεται, άλλωστε, και σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης. Αργά ή γρήγορα θα στηθούνε κάλπες και τότε θα φανεί αν έχει εμπιστοσύνη αυτή η κυβέρνηση. Δυστυχώς, όμως, τα όσα ζούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα κ. Πολύζο, θυμίζουν σκοτεινές εποχές που δεν είχαμε ζήσει στη μεταπολίτευση. Παραπέμπουν σε εποχές προ μεταπολιτεύσεως, με μεταγραφές βουλευτών με αλισβερίσια, με πολιτικές συναλλαγές, προκειμένου η κυβέρνηση να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία για μερικούς ακόμη μήνες. Βλέπουμε βουλευτές, οι οποίοι ψήφιζαν προτάσεις δυσπιστίας της ΝΔ, προτάσεις μομφής πριν έξι μήνες, τώρα να... βλέπουν το φως το αληθινό και να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Βλέπουμε υπουργούς, οι οποίοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση, γιατί ένα κόμμα μικρότερο τους είχε προτείνει και όταν το κόμμα τους λέει ότι αίρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, δεν παραιτούνται από αυτή, αλλά αντιθέτως μας διαμηνύουν από τη μακρινή Σαγκάη ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Βλέπουμε βουλευτές, οι οποίοι εκλέχτηκαν με την αξιωματική αντιπολίτευση, να ανταλλάσσουν με τον υπουργικό θώκο, τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση της αριστεράς. Αυτά είναι πρωτόγνωρα, πρωτάκουστα, δεν περιποιούν τιμή, βεβαίως τους ίδιους, αλλά νομίζω ότι απαξιώνουν συνολικότερα την ήδη άσχημη εικόνα που έχει η πολιτική στα μάτια των πολιτών. Ευτελίζουν την πολιτική αυτά τα φαινόμενα, τα οποία ζούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Και νομίζω ότι και η έναρξη της συζήτησης στη βουλή με τους τόνους που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, δεν προμηνύουν ότι θα ακολουθήσει μια πιο σοβαρή συζήτηση με ανταλλαγή επιχειρημάτων, όπως θα έπρεπε. Άλλωστε, η κυβέρνηση έκανε ότι περνά από το χέρι της με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει στη Διάσκεψη των Προέδρων της βουλής, προκειμένου η συζήτηση να περιοριστεί σε μιάμιση - δυο μέρες, κάτι που δεν έχει προηγούμενο. Πάντοτε η ψήφος εμπιστοσύνης, η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που μπορεί να καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν τριήμερη, εξαντλούνταν τα χρονικά περιθώρια, προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές τη δυνατότητα να τοποθετηθούν. Πραγματικά αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ελάτε όμως κ. υπουργέ να δούμε κάτι, ακόμη και αν δεν είχαμε αυτούς τους έντονους διαξιφισμούς ήδη μεταξύ του δικού σας αρχηγού και του πρωθυπουργού, πραγματικά πιστεύετε ότι θα αρκούσαν τα επιχειρήματα όχι για τον λαό, για την κοινωνία, αλλά για σας για να μετατοπίσουν τον έναν και τον άλλον από τις θέσεις του; Απίθανο.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε κ. Πολύζο, εδώ γίνεται μια εμφανής προσπάθεια, δεν ξέρω αν θα επείθεντο οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά εδώ γίνεται μια προσπάθεια σχεδόν να υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση στα μουλωχτά, χωρίς να εμφανιστούν οι 6 πρωταγωνιστές αυτής της ψήφου εμπιστοσύνης, οι οποίοι προερχόμενοι από κόμματα της αντιπολίτευσης, εκλέχτηκαν με άλλη εντολή από τους πολίτες και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, χωρίς να τοποθετηθούν, χωρίς να λάβουν τον λόγο, χωρίς να αιτιολογήσουν στους πολίτες που τους εξέλεξαν γιατί κάνουν αυτή την πολιτική συναλλαγή. Νομίζω επιχειρεί σας λέω όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα να εξελιχθεί αυτή η συζήτηση, χωρίς να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να φωτίσουμε έστω αυτό το διήμερο, αυτά τα δυο εικοσιτετράωρα, τη συζήτηση αυτή, προκειμένου οι πολίτες να πληροφορηθούν για το τι διακυβεύεται σε αυτήν την ψήφο εμπιστοσύνης. Ουσιαστικά η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ισοδυναμεί με ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών, στην επονείδιστη αυτή Συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου. Και τώρα ο κ. Καμμένος μπορεί να κάνει τον Μακεδονομάχο και να λέει ότι διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ζούμε οξύμωρα πράγματα. Δεν μιλώ για το γεγονός ότι δεν έδωσε ψήφο στην πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει προ της υπογραφής από τον κ. Κοτζιά, η ΝΔ -τότε χάθηκε πραγματικά η ιστορική ευκαιρία να πέσει η κυβέρνηση και να μην μονογραφεί η Συμφωνία που παράγει τετελεσμένα. Σας λέω για το γεγονός ότι πέραν των δύο υπουργών του κ. Καμμένου που παραμένουν στην κυβέρνηση και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, έχουμε δυο βουλευτές του κ. Καμμένου, οι οποίοι λένε ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και δεν τολμά να τους διαγράψει για να μην χάσει τα προνόμια που απολαμβάνει στη βουλή ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, ως αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας. Λοιπόν, αυτά είναι πρωτάκουστα, είναι πρωτόγνωρα, είναι σημεία παρακμής, σημεία σήψης. Τι να σας πω, αδυνατώ να τα σχολιάσω πραγματικά. Είμαι αρκετά χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια κατάντια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί η αντιπαράθεση ξεκίνησε με το καλημέρα με φόντο την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη; Ήταν κακή επιλογή;

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε να δείτε κ. Πολύζο, νομίζω ότι η χώρα στο παρελθόν, για όσους μελετούν την πολιτική ιστορία, ταλαιπωρήθηκε αρκετά, όταν είχαμε φαινόμενα κομματικοποίησης στο στράτευμα, όταν ζήσαμε διχασμούς που φτάνανε μέσα στο στράτευμα, όταν είχαμε αξιωματικούς που θεωρούνταν άλλοι Βενιζελικοί και άλλοι Βασιλικοί και έτσι οδηγηθήκαμε κάποτε και στην Μικρασιατική Καταστροφή. Νομίζω ήταν μια ατυχής επιλογή. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης ποτέ δεν είχε γίνει η επιλογή από το στράτευμα, εν ενεργεία μάλιστα, αξιωματικού. Και άλλοι θα μπορούσαν να είχαν μπει στον πειρασμό να το είχανε κάνει και δεν το έκαναν διατηρώντας, αν θέλετε, τις ένοπλες δυνάμεις μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις. Και υπό αυτή την έννοια ήταν η παρατήρηση του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε να κάνει με μομφή προς το πρόσωπο του νυν, του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά είχε να καταδείξει το λάθος της επιλογής από τον πρωθυπουργό, ο οποίος μπήκε σε αυτόν τον πειρασμό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, άρα λέτε ότι η επιλογή ενός προσώπου που προερχόταν από το στράτευμα και όχι του συγκεκριμένου προσώπου, ήταν αυτό που εσείς στηλιτεύσατε.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, ήταν λάθος επιλογή, λάθος συμβολισμός, δεν πρέπει οι ένοπλες δυνάμεις να εμπλέκονται στην πολιτική διαπάλη. Αυτό λέμε και αυτό τονίζουμε με κάθε αφορμή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο πρωθυπουργός αντιθέτως από την πρώτη μέρα που ανακοίνωσε την τοποθέτηση Αποστολάκη, από την Κυριακή μετά το διαζύγιο, το σικέ, που λέτε εσείς, το μαϊμού που έλεγε χτες.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μα πριν καν υποβληθεί η παραίτηση του κ. Καμμένου, ανακοινώθηκε η επιλογή του κ. Αποστολάκη, ο οποίος προσήλθε μάλιστα με τη στολή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κοιτάξτε τώρα για να μην κοροϊδευόμαστε, σύμφωνοι, έχετε δίκιο, είναι ένα όνομα που και εμείς το είχαμε ακούσει πολύ καιρό πριν, έτσι; Στο διαφαινόμενο διαζύγιο ξέραμε ότι ο αντικαταστάτης θα είναι ο κ. Αποστολάκης, αλλά ο πρωθυπουργός κάνει εντελώς διαφορετική ανάγνωση. Λέει για παράδειγμα ότι ίσα ίσα επιλέγω αυτό το πρόσωπο για να στείλω το μήνυμα στον προκλητικό μου γείτονα. Εσείς γιατί δεν κάνατε αυτή την ανάγνωση;

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα, δηλαδή, μέχρι τώρα δεν ήταν ικανοποιημένος από το γεγονός ότι στα 4 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της μακροβιότερης μνημονιακής κυβέρνησης της περιόδου της κρίσεως, ο κ. Καμμένος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας; Αυτό θέλει να τονίσει με αυτή την επιλογή ο πρωθυπουργός; Ας το πει ευθέως αν είναι, γιατί και αυτό το διαζύγιο φαίνεται ότι παραείναι σικέ. Έχουμε διαζύγιο, αλλά με τα όσα είπε για τον κ. Καμμένο, φαίνεται ότι ο πολιτικός έρωτας εξακολουθεί να υφίσταται. Πραγματικά πρωτόγνωρα επίσης. Είχαμε μια ετερόκλητη κυβέρνηση με τον έναν να καυχάται ότι για πρώτη φορά έχουμε αριστερή κυβέρνηση στη χώρα και από την άλλη έναν μικρότερο κυβερνητικό εταίρο που ηγούνταν ενός μορφώματος εθνικιστικού, λαϊκιστικού, οι απόψεις του οποίου είναι λίγο πολύ γνωστές. Και ζήσαμε και αυτές τις μέρες, θα έλεγα, κωμικοτραγικές καταστάσεις, τον κ. Καμμένο να κοινωνεί στη Μητρόπολη Αθηνών σε ζωντανή σύνδεση με τα τηλεοπτικά κανάλια, στη συνέχεια να πηγαίνει στα Ίμια, να υπερίπταται και να πετάει στεφάνια, η παράδοση-παραλαβή να γίνεται με μιράζ να πετούνε στον αέρα. Λοιπόν, όλα αυτά νομίζω ότι είναι σημεία παρακμής. Θα σας έλεγα, δείχνουν σε ποιο σημείο κατάπτωσης έχει φτάσει επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πολιτική ζωή της χώρας. Και το πολιτικό προσωπικό διασύρεται συλλήβδην και η πολιτική με (η) όχι μόνο με (οι) διασύρεται και αυτό δεν προμηνύεται καλά πράγματα για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως κάποιοι λένε ότι έχει να αλιεύσει ψήφους και από το στράτευμα ο κ. Καμμένος, γιατί επί των ημερών του τόνωσε το ηθικό του στρατεύματος, ακόμη και με αυτά που εσείς περιγράφετε ως ακρότητες ή γελοιότητες.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, φορώντας τη στολή παραλλαγής; Πουθενά σε δημοκρατικό καθεστώς, σε δημοκρατική χώρα δεν βλέπαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας να περιφέρεται ντυμένος με στολή παραλλαγής. Αυτά ξέρετε τώρα, εντάξει, είναι στα όρια της γραφικότητας, αλλά κάθε φορά λέμε ότι φτάσαμε στον πάτο και δυστυχώς ζούμε ακόμη χειρότερες καταστάσεις. Το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να είναι υψηλό. Εμείς από πλευράς μας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και το κάναμε και ως κυβέρνηση. Και στο πρόγραμμά μας δίνουμε προτεραιότητα στις Ένοπλές Δυνάμεις, στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλές Δυνάμεις. Αλλά νομίζω ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα προσεγγίζει κανείς με σοβαρότητα, να μιλούμε λιγότερο και να πράττουμε περισσότερα. Αυτά χρειάζονται και όχι λεονταρισμοί στα κανάλια και δηλώσεις, οι οποίες μπορεί να προξενήσουν τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Πάμε να δούμε τώρα εσείς τι θα κάνετε. Έλεγε λίγο πριν ο κ. Παπαδόπουλος ότι είναι πια στο, έχει εναποτεθεί στη δική σας συνείδηση η επιλογή σας για παράδειγμα, στη Συνταγματική Αναθεώρηση να επιλέξετε να μην προχωρήσει ή να προχωρήσει σε ζωτικά ζητήματα για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Όπως για παράδειγμα λέει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών για να μην έχουμε, μιας και αναφερθήκατε σε γελοιότητες, τις γελοιότητες της Novartis.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ίσα-ίσα εμείς ήμασταν από αυτούς που επιμέναμε ότι εδώ και καιρό θα έπρεπε να τρέξουν οι διαδικασίες για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Η κυβέρνηση τις κράτησε στο παρά πέντε και δεν ξέρω αν στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν να μην γίνει η Αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να μην υπάρξει και αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, γιατί πια αφορά αυτούς η αναθεώρηση του νόμου, του άρθρου του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Εμείς είπαμε από την αρχή ελάτε, όλα τα άρθρα που οι πολιτικές δυνάμεις, κάθε κόμμα θεωρεί ότι θα πρέπει να αναθεωρηθούν, να συμφωνήσουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις και να τα προτείνει η παρούσα βουλή ως αναθεωρητέα άρθρα, να μεσολαβήσει η εκλογική αναμέτρηση, οι πολίτες να αποφασίσουν ποια κυβέρνηση θέλουν και η κυβέρνηση, η πλειοψηφία που θα υπάρξει την επαύριον, την επομένη των εκλογών στη βουλή να ψηφίσει προς την κατεύθυνση που αυτή κρίνει την Αναθεώρηση των άρθρων. Εμείς ζητούμε να μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία της Αναθεώρησης και να υπάρξουν πραγματικές τομές, όπως η Αναθεώρηση του άρθρου 16 που θα καταργήσει το κρατικό μονοπώλιο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είμαστε η μόνη χώρα, ούτε καν στην Β. Κορέα δεν απαγορεύεται η δημιουργία μη κρατικών, ιδιωτικών πανεπιστημίων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα σας προκαλεί η κυβέρνηση και λέει βρείτε την πλειοψηφία. Σύμφωνοι. Σας προκαλεί η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και λέει βρείτε την πλειοψηφία και κάντε το, ποιος σας εμποδίζει.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μισό λεπτό. Για να αναθεωρηθεί ένα άρθρο του Συντάγματος κ. Πολύζο, πρέπει να προταθεί με πλειοψηφία από αυτή τη βουλή, με 151 αν προταθεί από αυτή τη βουλή, θα αλλάξει με 180 στην επόμενη. Αν προταθεί με 180 σε αυτή, αρκούν 150 στην επόμενη. Μα εμείς αν είχαμε τις 151 δεν θα περιμέναμε τον κ. Παπαδόπουλο ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λέμε να μην χαθεί και αυτή η ιστορική ευκαιρία. Χάθηκε στην κυβέρνηση Καραμανλή, γιατί τότε στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν πίσω ενώ αρχικώς ήταν υπέρ της Αναθεώρησης του άρθρου 16. Το καθηγητικό κατεστημένο που υπήρξε τότε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έκανε πίσω και δεν προχώρησε η Αναθεώρηση του Συντάγματος, του άρθρου 16 του Συντάγματος. Λοιπόν, αυτό θα είναι πάλι μια μεγάλη οπισθοχώρηση για τη χώρα. Σας είπα ότι ακόμη και στη Β. Κορέα υπάρχει η δυνατότητα ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θα πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτή η αιμορραγία φοιτητών. Στην Κύπρο από τα 8 πανεπιστήμια, τα 5 είναι ιδιωτικά, από 1.200 φοιτητές που είχαν, τώρα έχουν πλέον των 30.000 φοιτητών και χιλιάδες από την Ελλάδα και από άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και αλλού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: 12.000 είναι από την Ελλάδα μόνο.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς εδώ αντί να έχουμε εξαγωγή φοιτητών, θα είχαμε εισροή φοιτητών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έτσι. Σας ευχαριστώ θερμά.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω μπαίνουμε πια, η σημερινή συζήτηση κ. Πολύζο, και με αυτό καταλήγω, νομίζω είναι η αρχή του τέλους αυτής της κυβέρνησης. Αργά ή γρήγορα πια θα σημάνει η ώρα της κάλπης και οι πολίτες θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Μπορεί να πάρει αύριο βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης από μια βουλή με πολιτικές μεταγραφές, με λευκούς γάμους, πολιτικών συναλλαγών, αλλά δεν θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες. Αυτό είναι σίγουρο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστώ θερμά κ. υπουργέ. Εις το επανιδείν.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https: https://youtu.be/wTYVWabx46k

 

back to top