Menu
A+ A A-

 MAXIMOS DAKE

Λάρισα, 5 Ιουλίου 2020

ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΕ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ:

Η αναβάθμιση της παιδείας απαίτηση της κοινωνίας

• Απαραίτητος ο διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα

«Η αναβάθμιση της παιδείας είναι η μεγαλύτερη επένδυση στο μέλλον. Βήμα το βήμα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, που είναι απαίτηση της κοινωνίας. Στην προσπάθεια αυτή για διαρκή βελτίωση της παρεχόμενης παιδείας στα παιδιά μας είναι απαραίτητη η αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, που ζει και αφουγκράζεται τα καθημερινά προβλήματα στην εκπαίδευση. Ο διάλογος μαζί της είναι εκ προοιμίου απαραίτητος». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας.
Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ καθηγητών ενημέρωσαν τον Θεσσαλό πολιτικό για την τρέχουσα επικαιρότητα στα θέματα της εκπαίδευσης. Ειδικότερα, εστίασαν στις προσπάθειες που κατέβαλαν να βελτιωθούν βασικά σημεία του εκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν ότι πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για την τεχνική εκπαίδευση και την έκδοση υπουργικών αποφάσεων που αφορούν στην επιλογή των στελεχών διοίκησης και στην αξιολόγηση, θα πρέπει να προηγηθεί ενδελεχής διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε η πολιτεία να γνωρίζει άμεσα τις ανησυχίες και τα προβλήματα μαθητών και εκπαιδευτικών. Τέλος, επεσήμαναν ότι για λόγους ομαλότητας κατά την έναρξη της νέας χρονιάς, θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες για να μην καθυστερήσουν οι διορισμοί εκπαιδευτικών που έχουν εξαγγελθεί, άλλα και οι προσλήψεις των αναπληρωτών.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε κ. Νίκος Καρκαλής, η γραμματέας κ. Δάφνη Μπατσίλα, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Μιχάλης Τζιατζιάς, ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ κ. Θανάσης Φούντας, ο πρόεδρος του ταμείου Αλληλοβοήθειας Εκπαιδευτικών κ. Νίκος Ζέρβας, καθώς και τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. οι κυρίες Ασπασία Κασίδα, Αργυρώ Καραγκούνη και Ευαγγελία Φακή και οι κύριοι Δημήτρης Οικονόμου, Θανάσης Μίζιος και Σταμάτης Μαλάκος.

back to top