Menu
A+ A A-

Μάξιμος ομιλία 1

Λάρισα, 5 Ιουλίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

Να σηκώσουμε τη γαλανόλευκη πάνω από την Ελλάδα!

Μήνυμα Βαγγέλη Μειμαράκη: «Εμπιστευθείτε τον Μάξιμο, αξίζει!»

«Η συγκλονιστική σας παρουσία είναι προάγγελος της μεγάλης νίκης, της πολιτικής αλλαγής που έρχεται την Κυριακή. Επιβεβαιώνει όχι μόνο την ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης που κτίσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το μεγάλο ρεύμα υπέρ της ΝΔ. Η παρουσία σας είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην ισχυρή Ελλάδα που επαγγέλλεται ο αρχηγός της νίκης και αυριανός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης προστασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την τελική προεκλογική ομιλία του στο κατάμεστο Ξενοδοχείο Divani.
Σε μήνυμά του ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που ανέγνωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λάρισας κ. Γιώργος Βούλγαρης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σ’ αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα εκλογές, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν και να εκλέξουν τους αξιότερους. Τα κριτήρια επιλογής, απαιτούν περίσκεψη και σοβαρότητα. Το ήθος, ο κριτικός και ενωτικός λόγος και κυρίως τα πεπραγμένα του καθενός, είναι στοιχεία για ορθή επιλογή. Μια τέτοια υποψηφιότητα είναι αυτή του φίλου και συναδέλφου, Μάξιμου Χαρακόπουλου. Που δίνει διαχρονικά μάχες για την παράταξη αλλά και τον τόπο του, τη Λάρισα. Ανοιχτός στο νέο, συνεπής όμως στις παραδόσεις και τις αξίες του πολιτισμού και του λαού μας. Είμαι βέβαιος, ότι οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι, θα εμπιστευτείτε για άλλη μια φορά τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, δίνοντας του την εντολή και την τιμή, να σας εκπροσωπήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο».
Ο Θεσσαλός πολιτικός, φανερά συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση των συμπολιτών του τους κάλεσε «να κάνουμε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι για μια νέα πορεία της χώρας. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, σας ευχαριστώ για αγάπη σας, για την διαχρονική στήριξη που μου δίνετε. Αυτή με κάνει πιο δυνατό, πιο αποφασισμένο, για να πετύχουμε με την νέα ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ τους υψηλούς στόχους μας. Πάμε μαζί να σηκώσουμε και πάλι την γαλανόλευκη πάνω από την Ελλάδα!».

Με ΝΔ μείωση φόρων, επενδύσεις και δουλειές
«Για 4,5 χρόνια οι παραγωγικές τάξεις κυνηγήθηκαν απηνώς, φόροι επί των φόρων. Και όχι τυχαία, όχι εκτάκτως. Με ιδεοληπτική εμμονή, επεδίωξαν να εξοντώσουν την μεσαία τάξη και δεν το έκρυψαν. Εμείς δεν θέλουμε τέτοιο μίζερο μέλλον. Θέλουμε ανθρώπους που μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, που μπορούν να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους. Και κυρίως θέλουμε τους νέους μας να μείνουν στο τόπο τους. Και να γυρίσουν και αυτοί που έφυγαν από εδώ, τα τελευταία χρόνια και είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Κι αυτό θα γίνει μόνον αν ανοίξουν δουλειές. Και δουλειές θα ανοίξουν αν μειωθούν οι φόροι, και έλθουν επενδύσεις και δημιουργηθεί ευοίωνο επιχειρηματικό κλίμα».

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ έθνος και εκκλησία
«Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύτηκε η συνταγματική επιταγή που επιτάσσει ως στόχο για την παιδεία την διαμόρφωση της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Απώτερος σκοπός τους το αφήγημα της εθνικής ασυνέχειας. Γι’ αυτό έβγαλαν από τη διδακτέα ύλη τον Επιτάφιο του Περικλή, την Γενοκτονία των Ποντίων, γι’ αυτό προσπάθησαν να ‘‘αλλάξουν τα φώτα’’ στα θρησκευτικά. Γιατί παράλληλα, στόχευσαν την Ορθοδοξία ως αντίπαλο. Και φυσικά έφαγαν τα μούτρα τους, γιατί ο λαός μας γνωρίζει και την ταυτότητά του και την ιστορία του».

Βροντερή απάντηση για Συμφωνία των Πρεσπών
«Δυστυχώς, όμως, εκεί που τα κατάφεραν ήταν στο να παραδώσουν την ταυτότητα, τη γλώσσα και την ιστορία της Μακεδονίας με την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Κρυφά από την Βουλή, κρυφά από τον λαό, πάλι αγκυλωμένοι από τις ιδεοληψίες τους, προχώρησαν σε μια συμφωνία που βρήκε ενάντια τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Κι όμως απέναντι στις μαζικές αντιδράσεις, όλοι θυμόμαστε τα τεράστια συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εξύβρισαν τους συμμετέχοντες ως φασίστες. Πήραν βέβαια το μάθημά τους στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές. Ωστόσο, συνεχίζουν με αμείωτο θράσος να υπερασπίζουν το ανοσιούργημά τους, παρά το γεγονός ότι καθημερινά οι γείτονες καταπατούν ακόμη κι αυτά τα συμφωνηθέντα. Φθάνουν, μάλιστα, στο σημείο να κατηγορούν την κυβέρνηση Καραμανλή, την κυβέρνηση του βέτο του Βουκουρεστίου, για τη Μακεδονία. Ας μην κρίνουν, λοιπόν, εξ ιδίων τα αλλότρια. Η ιστορία θα γράψει ποιος ήταν ποιος. Και ο λαός στις 7 Ιουλίου θα δώσει και νέα βροντερή απάντηση για την εθνικά επιζήμια συμφωνία στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Έμπρακτη στήριξη σε αγρότες και κτηνοτρόφους
«Η ΝΔ έχει ρεαλιστικό πρόγραμμα για την πρωτογενή παραγωγή και τη στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων.
• Πρώτα και κύρια μείωση των φόρων. Που θα δώσει ανάσα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Χαμηλός φορολογικός συντελεστής 10% για όσους δραστηριοποιούνται μέσα από Οργανώσεις Παραγωγών και συνεργατικά σχήματα.
• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με κατάργηση του νόμου Κατράγκουλου.
• Πάταξη φαινομένων που πλήττουν το αγροτικό εισόδημα, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος.
• Μείωση του ενεργειακού κόστους με παρέμβαση για το αγροτικό πετρέλαιο που δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην πλατεία ταχυδρομείου.
• Νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες αγροτών και κτηνοτρόφων».

Ισχυρή εντολή για να ακούγεται δυνατότερη η φωνή της Λάρισας
«Η ψήφος σας ήταν πάντοτε για ‘μένα ένα χρέος. Χρέος υπεράσπισης των δικών σας αναγκών, χρέος υπεράσπισης των κοινών μας αξιών. Της αγάπης για την πατρίδα, της πίστης στο θεσμό της οικογένειας, του σεβασμού στην ορθόδοξη παράδοσή μας. Γι’ αυτό σας καλώ και στις κάλπες της 7ης Ιουλίου να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου. Να μου δώσετε ισχυρή εντολή για να ακούγεται ακόμη πιο δυνατά η φωνή σας, η φωνή της Λάρισας και της Θεσσαλίας στη βουλή και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων».

Μάξιμος ομιλία 2

Μάξιμος ομιλία 3

Μάξιμος ομιλία 4

Μάξιμος ομιλία 5

Μάξιμος ομιλία 6

Μάξιμος ομιλία 7

Μάξιμος ομιλία 8

Μάξιμος ομιλία 9

Μάξιμος ομιλία 10

 Μάξιμος ομιλία 11

back to top