Menu
A+ A A-

maximosvoulideltiotipou

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2015

«ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ» ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

Παραπλανήσατε το λαό με παραμύθια της Χαλιμάς!

• Ο κ. Φίλης εζήλωσε τη δόξα της κας Ρεπούση…

«Αφού πρώτα παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό με παραμύθια της Χαλιμάς, πάτε να ξεθεμελιώσετε ό,τι έχει μείνει όρθιο. Σήμερα δίνετε ένα πρώτο κτύπημα στον αγροτικό κόσμο, που δυστυχώς σε ένα μεγάλο μέρος του σας πίστεψε και σας έδωσε την πρώτη θέση και στις εκλογές του Σεπτέμβρη, όταν υποσχόσασταν ότι είχατε έτοιμα τα ισοδύναμα. Και για μια ακόμη φορά είπατε ψέματα. Δεν είχατε τίποτε. Δεν βρήκατε τίποτε. Ο στόχος σας ήταν η παραμονή στην εξουσία». Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την ομιλία στη βουλή στη συζήτηση για την ψήφιση του νόμου που έφερε η κυβέρνηση για την ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας του ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση
Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχίζοντας την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «στις εκλογές υποκλέψατε την ψήφο των αγροτών τάζοντας ισοδύναμα. Και επειδή το παραμύθι με τα ισοδύναμα έλαβε τέλος, αποφασίσατε να αντεπιτεθείτε. Και διαδίδετε ότι οι αγρότες δεν πληρώνουν φόρους και επενδύετε στον κοινωνικό αυτοματισμό. Ένα έργο που έχουμε ξαναδεί: «Το Κολωνάκι εναντίον της Περιφέρειας». Σήμερα, όμως, βλέπουμε την πρεμιέρα του έργου ‘‘Όταν οι μάσκες πέφτουν’’…»
Με αφορμή τη διάταξη για τις μικρές ζυθοποιίες που αποσύρθηκε πριν εισαχθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια μετά την καταψήφιση στην Επιτροπή, ο πρώην υπουργός, τόνισε ότι «εσείς, οι κήνσορες, που λοιδορούσατε τους πολιτικούς σας αντιπάλους ως προσκυνημένους, τώρα ακολουθείτε με θρησκευτική ευλάβεια τις υποδείξεις του ΟΟΣΑ. Τα ίδια που κάνατε με τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, εσείς που χύνατε κροκοδείλια δάκρυα στο παρελθόν. Συμμορφούμενοι πλήρως στις εντολές του ΟΟΣΑ, για να διευκολυνθούν αθρόες εισαγωγές γάλακτος από τη βόρεια Ευρώπη, αδιαφορώντας αν αυτή η απόφαση δώσει τη χαριστική βολή στους Έλληνες κτηνοτρόφους».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χαρακόπουλος «στο αίτημα των Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος για τις μετεγγραφές των παιδιών τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ» αντιπαραθέτοντας το παράδειγμα της Κίνας που ήρε την απαγόρευση γεννήσεων δεύτερου παιδιού για να προλάβουν τις συνέπειες γήρανσης του πληθυσμού.
Τέλος, για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ο καταγόμενος από την Μικρά Ασία βουλευτής, τόνισε πως «ο κ. Φίλης που εζήλωσε τη δόξα της κ. Ρεπούση δεν μπορεί να έχει θέση στην κυβέρνηση» και ζήτησε «η βουλή επιτέλους να επανεκδώσει το μνημειώδη τόμο για τη Γενοκτονία των Ποντίων του καθηγητή Κώστα Φωτιάδη για να διαβάσουν τα ντοκουμέντα όσοι δεν έχουν ακούσματα από τους παππούδες τους για τις σφαγές και τους διωγμούς, όπως εμείς που έχουμε προσφυγική καταγωγή».

Στη διεύθυνση αυτή μπορείτε να δείτε το βίντεο της ομιλίας μου στη βουλή.
https://www.youtube.com/watch?v=Fpq45Nj6CuU&feature=youtu.be

Από το 3.54' έως το 5.44' υπάρχει αναφορά μου στο αγροτικό πετρέλαιο και τα δήθεν ισοδύναμα.
Στην αρχή είναι η αναφορά στις δηλώσεις Φίλη, έπονται αγροτικά, εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ και μετεγγραφές πολυτέκνων.

 
back to top