Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάνουμε βήματα προσέγγισης με τους αγρότες, με διάλογο επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Πράγματι οι αγρότες, όπως και κάθε κοινωνική ομάδα καταβάλλουν βαρύ φορτίο στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν έχει νόημα, όμως, να είμαστε σε αντιπαράθεση για χρήματα που δεν υπάρχουν. Αντιθέτως θα πρέπει με συνεννόηση, με διάλογο να σχεδιάσουμε το αύριο της ελληνικής γεωργίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους αγρότες από την Αχαΐα και την Ηλεία για την ιδιαίτερα χρήσιμη κουβέντα που είχαμε. Έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη πρόκληση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και το πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας, που είναι το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Μαζί με τους αγρότες λοιπόν, θα σχεδιάσουμε το αύριο της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βασικό αίτημα των αγροτών είναι φθηνό ρεύμα, φθηνό πετρέλαιο, σχεδιάζετε κάτι να κάνετε με κάρτα…
Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εξήγησα στους αγρότες τις δυνατότητες που έχουμε για φέτος. Καταθέσανε ενδιαφέρουσες προτάσεις, σκέψεις τις οποίες μελετούμε. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και εμείς. Όλα βεβαίως εξαρτώνται από τα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.
Τους αγρότες εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Νομού Ηλείας κ. Αρτέμης Κούγιας, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής από την Ηλεία κκ. Νίκος Καπώνης, Αλέξης Παναγόπουλος, Διονύσης Μάλιαρης, Δημήτρης Δεσκούκης και από τη Συντονιστική Επιτροπή νομού Αχαΐας, τα μέλη κκ Άκης Μαυρόγιαννης, Γρηγόρης Ρηγόπουλος και Κώστας Μαργιαλάς. Στη σύσκεψη μετείχαν από την πλευρά του Υπουργείου ο Γενικός Γραμματέας κ. Μόσχος Κορασίδης και ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος. Παρόντες ήταν και βουλευτές του νομού Ηλείας: η κ. Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο κ. Ανδρέας Μαρίνος από τη Νέα Δημοκρατία, η κ. Έφη Γεωργοπούλου από το ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γιάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ.