Menu
A+ A A-
maximos_omilon

«Σε ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως είναι το Μεσοπρόθεσμο, προφανώς οι βουλευτές συνυπολογίζουν ποια είναι η κεντρική γραμμή κάθε παράταξης. Η ΝΔ έχει σαφή θέση όσον αφορά την οικονομική πολιτική αυτής της κυβέρνησης, το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο» τονίζει σε δήλωσή του ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «το Μεσοπρόθεσμο είναι ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου. Εάν είχε πετύχει το Μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν να ληφθούν νέα μέτρα. Όταν ψηφίστηκε το Μνημόνιο μας έλεγαν ότι το χρέος θα φτάσει στο 146% του ΑΕΠ το 2013, ότι θα είναι διαχειρίσιμο και η χώρα θα μπορέσει μέσα στο 2011 να βγει στις αγορές. Τώρα τι μας λένε; Αν δεν λάβετε νέα μέτρα το χρέος θα φτάσει στο 200% του ΑΕΠ, είναι μη διαχειρίσιμο, η χώρα δεν μπορεί ούτε το 2012 ούτε το 2013 να βγει στις αγορές. Χρειάζονται νέα πιο επώδυνα μέτρα».

Ο κ. Χαρακόπουλος υποστηρίζει ότι «αναπτύσσεται μια κινδυνολογία εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Μετά τον ανασχηματισμό έσπευσαν όλοι να ξεκαθαρίσουν ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τη 5η δόση. Στην πορεία άρχισαν να συνδέουν την 5η δόση με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Τώρα, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος απειλεί ότι θα βγουν τα τανκς στην Αθήνα, να προστατεύουν τις τράπεζες εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο. Πείτε ότι αύριο ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο. Για να πάρουμε την 6η δόση θα έρθουν καινούργια μέτρα; Θα υπάρχει και πάλι απειλή προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την ελληνική κοινωνία ότι αν δεν ψηφιστούν αυτά τα μέτρα θα πάμε σε πτώχευση, δεν θα έχουμε εκταμίευση της άλλης δόσης;»

Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω!

Σύμφωνα με το Γραμματεά Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ «το ΠΑΣΟΚ μας λέει ότι δεν έχουμε άλλη δυνατότητα. Είναι η λογική του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»! Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτή τη λογική. Πιστεύουμε ότι είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση. Την κατάφερε η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση στην Ιρλανδία, μπορούμε να την καταφέρουμε και εμείς. Στην Ιρλανδία και τις ασφαλιστικές εισφορές μείωσαν και κράτησαν χαμηλά τον φορολογικό συντελεστή για να υπάρχει η ελπίδα της ανάπτυξης και επαναφέρανε τον κατώτατο μισθό στην προ ψήφισης μνημονίου εποχή».

back to top