Menu
A+ A A-
deltiotipou

Δεν πρόκειται να αρθεί η αδικία στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων που τελούν σε κατάσταση πτητικής ενέργειας, εν ενεργεία αλεξιπτωτιστή και υποβρύχιου καταστροφέα, « καθώς το δικαίωμα αποστρατείας των εν λόγω στρατιωτικών ασκείται κατά κανόνα πολύ μετά τα 25 έτη υπηρεσίας». Αυτό απαντά στον Μάξιμο Χαρακόπουλο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας, επεσήμαινε την ιδιαίτερη φύση των καθηκόντων της συγκεκριμένης κατηγορίας στρατιωτικών και ζητούσε να υπαχθούν στη μεταβατική περίοδο προσαρμογής του άρθρου 20, παρ. 2, του Ν. 3865/2010: σε αυτή προβλέπεται η σταδιακή αύξηση της υποχρέωσης συντάξιμης υπηρεσίας για τα «στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος» που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα τα έτη 2011 έως 2014.

Αναλυτικά η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στον κ. Χαρακόπουλο έχει ως εξής:

«Τα σχετικά άρθρα του νόμου 3865/2010 συζητήθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του τον Ιούλιο στη Βουλή. Πέραν τούτου, επί της κλιμάκωσης του χρόνου εφαρμογής των διατάξεων δεν εκφράστηκαν αντίθετες απόψεις στη διεργασία που προηγήθηκε της κατάθεσης του νομοσχεδίου σε διαβούλευση που έγινε με τα Γενικά Επιτελεία, καθώς το δικαίωμα αποστρατείας των εν λόγω στρατιωτικών ασκείται κατά κανόνα πολύ μετά τα 25 έτη υπηρεσίας.»

back to top