Menu
A+ A A-

kathimerini

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Ταπεινωτική ήττα!

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Για ημέρες η Αθήνα, και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, παραδόθηκαν αμαχητί στις διαθέσεις των μπαχαλάκηδων. Βιτρίνες καταστημάτων θρυμματίστηκαν, γκαζάκια σε κτίρια εξερράγησαν, επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων και πανεπιστημιακών καθηγητών εξαπολύθηκαν, έως και χειροβομβίδα εναντίον Αστυνομικού Τμήματος εκτοξεύθηκε. Αφορμή γι’ αυτήν την… θεματική εβδομάδα της αναρχίας υπήρξε η μεταφορά του φερόμενου ως αποστολέα εκρηκτικών μηχανισμών από τις φυλακές Κορυδαλλού σε αυτές της Λάρισας. Θυμίζουμε ότι από το παγιδευμένο πακέτο ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος από θαύμα δεν έχασε τη ζωή του. Ο φερόμενος ως αποστολέας δεν συμφωνούσε με την απόφαση της μεταφοράς του και ξεκίνησε απεργία πείνας, ενώ οι «σύντροφοί» του κήρυξαν ανοιχτό πόλεμο εναντίον της… κακούργας κοινωνίας. Διότι, θύματα των βαρβαρικών επελάσεων από τις αγέλες των κουκουλοφόρων υπήρξαν απλοί πολίτες, που έβλεπαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται στα καλά του καθουμένου, ακόμη και μέρα μεσημέρι, όπως συνέβη στην Πατησίων.
Στην πραγματικότητα, όμως, θύμα υπήρξε ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, η οποία αντιλήφθηκε, για μια ακόμη φορά, ότι είναι απροστάτευτη απέναντι στις διαθέσεις κάποιων γνωστών-άγνωστων τραμπούκων. Διότι, αντί να υπάρξει μια άμεση, οργανωμένη, αποτελεσματική αντιμετώπιση των βανδάλων, το κράτος μεταβλήθηκε σε απλό παρατηρητή των δρώμενων. Βεβαίως, αυτό δεν προκάλεσε καμία έκπληξη, καθώς για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, είναι γνωστές ο εντολές της πολιτικής ηγεσίας του κατ’ ευφημισμόν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς την ΕΛΑΣ, για «ανοχή» απέναντι στη δράση των κάθε λογής «μπαχαλάκηδων». Οι εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των «δικών του παιδιών» είναι γνωστές, και επιβεβαιώνονται όλο το διάστημα που βρίσκεται στην εξουσία:
- Με την ιδιότυπη και σκανδαλώδη προστασία που απολαμβάνουν οι «Ρουβίκωνες» και οι πάσης φύσεως «συλλογικότητες» κατά τον κ. Τόσκα.
- Με την εξοργιστική ανοχή προς το «Εξαρχιστάν», που φροντίζει δυο και τρεις φορές την εβδομάδα να κάνει «πάρτι» με μολότοφ και πέτρες, και τους αστυνομικούς βάσει εντολών να παίζουν τους κινούμενους στόχους.
- Με την εμμονή στη διατήρηση του πανεπιστημιακού ασύλου της ανομίας, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες διδασκόντων και φοιτητών για το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που έχει εγκαθιδρυθεί εντός των ΑΕΙ από ομάδες που ασκούν βία ή από απλώς παρανόμους.
- Με τις χαριστικές άδειες προς αρχιτρομοκράτες, που βρίσκονται στη φυλακή γιατί έχουν στερήσει τη ζωή από συνανθρώπους τους και, μέχρι σήμερα, δεν έχουν δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις πράξεις τους.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θέλησε, όμως, για μια ακόμη φορά να αντιστρέψει την αλήθεια, να αποσείσει από πάνω του τις βαριές ευθύνες και να τις φορτώσει στους αστυνομικούς. Προφανώς ο κ. Τόσκας θεωρεί ότι οι πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου, και ως εκ τούτου έχουν λησμονήσει ότι είναι αυτός που κατήργησε την Ομάδα «ΔΕΛΤΑ» της ΕΛΑΣ, που είχε καταστεί ο φόβος και ο τρόμος για τους «μπαχαλάκηδες», κατόπιν αιτήματος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απόφαση, άλλωστε, του υπουργείου Δικαιοσύνης να ενδώσει στην απαίτηση για την εκ νέου μεταφορά στον Κορυδαλλό του «συντρόφου» των κουκουλοφόρων αποτελεί μια ακόμη απόδειξη για την ιδιαίτερη σχέση της κυβέρνησης με αυτόν τον χώρο.
Παράλληλα, όμως, η υποχώρηση της επίσημης πολιτείας μπροστά στην βία ομάδων που δρουν ως «παρακράτος» συνιστά και ταπεινωτική ήττα του κράτους. Μπορεί αυτό να είναι ψιλά γράμματα για την παρούσα κυβέρνηση, στην κοινωνία, όμως, επιτείνει το αίσθημα της γενικής ανασφάλειας. Εφόσον αυτό το αίσθημα διατηρηθεί υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε εύφλεκτο υλικό, σε μια κοινωνία-ζούγκλα, όπου ο καθένας θα πάρει το νόμο στα χέρια του για να υπερασπίσει την ιδιοκτησία του ή το δίκιο του. Η χώρα, επομένως, δεν μπορεί να ζει πλέον στον αστερισμό των ιδεοληψιών και εμμονών ενός πολιτικού περιθωρίου, που βρέθηκε, δημαγωγώντας ασύστολα και παραπλανώντας με θρασύτητα τον λαό, στην εξουσία. Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί την κανονικότητά της και στον τομέα της ασφάλειας, με τον νόμο και την τάξη να ισχύουν για όλους, παντού και πάντα, πριν είναι αργά. Και αυτός ο στόχος είναι δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας όταν κληθεί να κυβερνήσει.

Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης.

Το Άρθρο του Μ. Χαρακόπουλου "Ταπεινωτική ήττα" δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» του Σαββάτου 10 Μαρτίου 2018.

Δείτε το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε εδώ

back to top