Menu
A+ A A-

ΜΑΧΙΜΟΣ Α

Αθήνα, 1 Ιουνίου 2021

Ομιλία
Μάξιμου Χαρακόπουλου
στην επί την αρχής συζήτηση στην Ολομέλεια
του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών:
«Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών»

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι εμφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε σύγχυση και αντιδρά σπασμωδικά σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. Είχε επενδύσει στην κοινωνική αναταραχή και ενοχλείται γιατί η χώρα έχει εισέλθει στο μονοπάτι της επιστροφής προς την κανονικότητα, έπειτα από την τρομερή δοκιμασία της πανδημίας.
Το εμβολιαστικό πρόγραμμα, οι δομές της δημόσιας υγείας όπως και οι λειτουργοί της, και τέλος, η συνέπεια και η υπευθυνότητα της πλειονότητας των πολιτών, υπήρξαν οι καθοριστικοί παράγοντες για την επανάκαμψη της ελπίδας για την επάνοδο σε μια φυσιολογική ζωή.
Σημειολογικό γεγονός προς αυτή την πορεία αναδεικνύεται αναμφίβολα η δυνατότητα ενεργοποίησης από σήμερα του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού, που αναμένεται να διευκολύνει τα ταξίδια από και προς την Ελλάδα.
Επιστροφή, όμως, στην κανονικότητα είναι και η πλειάδα αποφάσεων που λαμβάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα σχεδόν δυο χρόνια που έχει την ευθύνη της χώρας. Μεταξύ αυτών και το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Γιατί η πικρή αλήθεια είναι ότι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας άφησε ως προίκα πλήθος ναρκοθετημένων πεδίων σε διάφορους τομείς. Νάρκες που τοποθετήθηκαν εσκεμμένα από την τότε κυβέρνηση με σαφή μικροκομματική σκοπιμότητα και ιδεοληπτική εμμονή. Και δυστυχώς, με παντελή αδιαφορία για τις αρνητικές συνέπειες αυτών των αποφάσεων.
Αδίκως, λοιπόν, διαμαρτύρονται τα στελέχη του ότι τους αδίκησε η αποστροφή του πρωθυπουργού για το “δυσάρεστο διάλλειμα του 2015” στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξή μας στην ΕΕ. Γιατί με δική τους ευθύνη παραλίγο να πέσουμε στο γκρεμό του χάους. Κι αυτά που συνέβησαν καλό είναι να μην τα λησμονούμε. Σαν παθήματα-μαθήματα, σαν διδάγματα για το παρόν και το μέλλον.
Ένα κατ’ εξοχήν τέτοιο παράδειγμα, μιας τραγικά ανεύθυνης και εξόφθαλμα υστερόβουλης πολιτικής, υπήρξε ο νόμος για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής, στο όνομα υποτίθεται της “πλέριας δημοκρατίας”, είχε ως αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσουν περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, να μείνουν κενό γράμμα προγράμματα συνδυασμών που είχαν νικήσει στις εκλογές, να παγώσουν αναγκαία έργα.
Γιατί; Γιατί οι μειοψηφούσες παρατάξεις διαφωνούν, γιατί δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί η χρυσή τομή, γιατί στην πράξη δεν πραγματοποιήθηκαν οι ευρύτερες συναινέσεις, που υποτίθεται πως επεδίωκε ο νομοθέτης του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Και λέω υποτίθεται, γιατί η ψήφιση του νόμου προήλθε πρωτίστως από το άγχος του κόμματος να αποκτήσει κάποια ερείσματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου απλώς, εκεί, είναι σχεδόν απόν! Και προκειμένου να το πετύχει ας πάει και το παλιάμπελο.
Αντιλαμβανόμαστε, όμως, όλοι τι σημαίνει αυτή η διαρκής κωλυσιεργία σε δήμους που αναλαμβάνουν πλέον μεγάλα και κρίσιμα έργα! Τι σημαίνει η αναβολή της χρηματοδότησης, η αναβολή της παράδοσης του έργου για τις τοπικές οικονομίες, για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των τοπικών κοινωνιών. Ή τι σημαίνει να γίνονται παρασκηνιακές συμφωνίες, ώστε ο δήμαρχος που δεν διαθέτει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου να κάνει την δουλειά του, να εφαρμόσει το όραμά του.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι εκλογές και η συγκρότηση των δημοτικών συμβουλίων δεν μπορεί να αποτελούν πεδίο πολιτικών πειραματισμών. Είναι διαδικασίες συνυφασμένες με την επιβίωση και την ανάπτυξη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Δημοτικά συμβούλια μπλοκαρισμένα, χωρίς δυνατότητα κυβερνησιμότητας, συνεπάγονται περιφέρειες και δήμους σε στασιμότητα, τοπικές κοινωνίες σε παρακμή.
Ορθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαπιστώνοντας το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργήθηκε αυτά τα δύο χρόνια, αποκαθιστά σήμερα τη λειτουργικότητα της αυτοδιοίκησης.
Ορθώς δίνει την απόλυτη πλειοψηφία, στο δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο, στην παράταξη που λαμβάνει άνω του 43% στην πρώτη Κυριακή ή επικρατεί στον δεύτερο γύρο, ώστε απρόσκοπτα να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.
Και καλώς νομοθετεί το κατώφλι εισόδου του 3% στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, όπως ισχύει και στις εθνικές εκλογές, ώστε να αποθαρρύνονται φαινόμενα πολυδιασπάσεων σε κινήσεις διαμαρτυρίας ή προσωποπαγή σχήματα.

Κύριε υπουργέ,

Όποιος έχει ζήσει στην ελληνική επαρχία αντιλαμβάνεται τη σημασία των κοινοτήτων ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές. Είναι επομένως θετικό το γεγονός ότι εισακούστηκε η φωνή μας για τη μη κατάργηση των προέδρων των χωριών. Η μετονομασία τους σε "εκπροσώπους" των κοινοτήτων, που αρχικά προβλέπονταν, θα σηματοδοτούσε υποβάθμιση του διαχρονικού τους ρόλου.
Είναι θετική η αλλαγή που κάνατε αποδεκτή, ώστε οι κοινότητες άνω των 300 κατοίκων να διαθέτουν όχι μόνο πρόεδρο αλλά και τοπικό συμβούλιο.
Εξίσου θετική είναι η αποδοχή της πρότασης να εκλέγεται πρόεδρος στην κοινότητα αυτός που πλειοψηφεί στο χωριό, χωρίς η εκλογή του να εξαρτάται από την επικράτηση του δημοτικού συνδυασμού σε επίπεδο δήμου, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη.
Πιστεύω, όμως, ότι το μέτρο αυτό πρέπει να ισχύει σε όλες τις κοινότητες -και όχι μόνο σε όσες έχουν πληθυσμό έως 300 κατοίκους. Ο κόφτης πρέπει να καταργηθεί. Αυτός που επιλέγεται από τους κατοίκους της κοινότητας για πρόεδρος σε ένα κεφαλοχώρι, όπως η Βερδικούσα Ελασσόνας, θα πρέπει και να εκλέγεται.
Δεν είναι ορθό, κάποιος που ήρθε τρίτος σε ένα χωριό να εκλέγεται πρόεδρος γιατί ο δημοτικός συνδυασμός που τον φιλοξενεί πλειοψηφεί σε επίπεδο δήμου. Δεν μπορεί άλλοι να αποφασίζουν για την εκπροσώπηση ενός χωριού.

Κύριε υπουργέ,

Θέλω να πιστεύω ότι θα δείτε το θέμα με τη δέουσα προσοχή κάνοντας αποδεκτό το αίτημα των τοπικών κοινωνιών.
Με αυτές τις σκέψεις υπερψηφίζω το νομοσχέδιο που αποκαθιστά την λειτουργικότητα, την κυβερνησιμότητα και κατ’ επέκταση την αποτελεσματικότητα των δήμων και των περιφερειών.
Σας ευχαριστώ».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/y-pAC_emfhM

back to top