Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος από την εορτάζουσα Αγιά Λάρισας: Να μην ξαναζήσουμε άλλη πανδημία! • Απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό (φωτό)

ΜΑΞΙΜΟΣ 4 7

Λάρισα, 17 Ιανουαρίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Να μην ξαναζήσουμε άλλη πανδημία!

• Απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό

«Προσδοκούμε ότι επιτέλους η δοκιμασία της πανδημίας, που ταλανίζει την ανθρωπότητα επί μια διετία, θα λάβει σύντομα τέλος. Μπορεί αυτή τη στιγμή οι συνθήκες να εξακολουθούν να είναι βεβαρυμμένες, με δεκάδες συνανθρώπους μας να φεύγουν από την ζωή καθημερινώς, εκατοντάδες άλλοι να παραμένουν διασωληνωμένοι και χιλιάδες να νοσούν, όμως, ήδη αχνοφέγγει φως στον ορίζοντα. Οι μαζικοί εμβολιασμοί και οι νέες μεταλλάξεις του ιού δίνουν το δικαίωμα στους επιστήμονες να αισιοδοξούν ότι οδεύουμε σε έξοδο από αυτή την δοκιμασία στους επόμενους μήνες. Εδώ, από την Αγιά, θα ήθελα να απευθύνω για μια ακόμη φορά έκκληση για εμβολιασμό σε όσους συμπολίτες μας εξακολουθούν, είτε από φόβο είτε από παραπληροφόρηση, να μην κάνουν το εμβόλιο, θέτοντας τη δική τους ζωή, αλλά και των συνανθρώπων τους σε μέγιστο κίνδυνο». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την αρχιερατική λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων, πολιούχων της Αγιάς Λάρισας, όπου χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίος -με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας για τον COVID-19.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στην δήλωσή του εξήρε «τον ρόλο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και των αρχιερέων, όπως του Αγίου Δημητριάδος, που καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας με τον λόγο και τη στάση τους κατέδειξαν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ενώ ανέδειξαν στη σωστή της διάσταση τη σχέση επιστήμης και θρησκείας. Δυστυχώς, ανάμεσα σε ιερωμένους και μοναχούς υπήρξαν και εκείνοι που αυτή την σχέση δεν την κατανόησαν, και θέλησαν να υποκαταστήσουν τον γιατρό. Το αποτέλεσμα καταγράφεται ιδιαίτερα οδυνηρό, λαμβάνοντας υπόψη και τις απώλειες μεταξύ του κλήρου και της μοναστικής κοινότητας. Αυτή η περιπέτεια μπορεί, επομένως, να αποτελέσει πηγή χρήσιμων συμπερασμάτων που θα ωφελήσουν και τη σχέση της Εκκλησίας μας με την κοινωνία στον σύγχρονο κόσμο. Εύχομαι σύντομα να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία και να μην ξαναζήσουμε άλλη πανδημία».
Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου κ. Ιωάννης Αγγελάκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος, κ. Χρήστος Σιμούλης, η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και ικανό εκκλησιάσμα.

ΜΑΞΙΜΟΣ 5 4

ΜΑΞΙΜΟΣ 3 7

ΜΑΞΙΜΟΣ 1 10

ΜΑΞΙΜΟΣ 2 8

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος προς Υπ. Πολιτισμού: Δράσεις για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

ΜΑΞ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

Δράσεις για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

• Αφορμή για εθνικό αναστοχασμό και αυτογνωσία

«Τι δράσεις προγραμματίζετε με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή με σκοπό την προβολή τόσο των γεγονότων όσο και εν γένει της ιστορίας και του λαμπρού πολιτισμού του μικρασιατικού ελληνισμού, καθώς και την προσφορά των Μικρασιατών Προσφύγων στην Ελλάδα». Τα παραπάνω ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με Επίκαιρη Ερώτησή του στην υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.
Ο μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής στην Επίκαιρη Ερώτησή του σημειώνει ότι «το 2022 συμπληρώνονται 100 έτη από την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής. Με την καταστροφή της Σμύρνης, τον απηνή διωγμό των Ελλήνων στις μικρασιατικές ακτές και στον Πόντο, την βίαιη εκδίωξή τους από τις πατρογονικές εστίες τους, αλλά και την αναγκαστική ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, που ακολούθησε, ήλθε το τέλος της τρισχιλιόχρονης παρουσίας του μικρασιατικού ελληνισμού.
Όπως αποδεικνύουν και οι πλέον πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, αλλά και όπως επισήμως έχει νομοθετήσει η Βουλή των Ελλήνων, η εξάλειψη του ελληνισμού στην Μικρασία αποτελούσε τμήμα του γενικότερου σχεδίου της εξαφάνισης του χριστιανικού στοιχείου και της δημιουργία ενός θρησκευτικά ομοιογενούς τουρκικού κράτους, και γι’ αυτόν τον λόγο συνιστά και Γενοκτονία.
Η επετειακή συγκυρία επιβάλλει εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας την ευρεία ανάδειξη του γεγονότων, παρ’ όλη την τραγικότητά τους, σε όλες τους τις ιστορικές διαστάσεις με μια ποικιλία δράσεων και πρωτοβουλιών. Κι αυτό, διότι, κατά πρώτον, συνιστά οφειλή προς τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, οι οποίοι είτε βρήκαν βίαιο θάνατο στην διάρκεια των εκτεταμένων εκκαθαρίσεων και εκτοπίσεων, είτε βρέθηκαν ανέστιοι πρόσφυγες, μόνον με τα εικονίσματά τους, στην Ελλάδα.
Κατά δεύτερον, οι αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής για τρεις χιλιάδες χρόνια αποτελούσαν τμήμα του ελληνικού κόσμου, φάροι πολιτισμού και γέφυρες επικοινωνίας με τον ασιατικό χώρο. Σε αυτές τις περιοχές γεννήθηκε η φιλοσοφία, αναπτύχθηκαν οι τέχνες και τα γράμματα, και αργότερα αποτέλεσαν την καρδιά του Ορθόδοξου Βυζαντίου. Ακόμη και πριν το βίαιο τέλος στις μικρασιατικές ακτές και στον Εύξεινο Πόντο άνθιζαν το διεθνές εμπόριο και τα γράμματα. Αυτή η ανεκτίμητη ιστορική κληρονομιά παραμένει εσαεί κτήμα του ελληνισμού, που θα πρέπει να την αναδεικνύει κάθε φόρα υπό τα φώτα των νέων θεωρήσεων της επιστήμης.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «η φετινή επέτειος πρέπει να αποτελέσει την αφορμή ενός εθνικού αναστοχασμού, ως συνέχεια του ανάλογου που επιχειρήθηκε για τα 200 έτη από την Εθνική Επανάσταση του 1821. Είναι η ευκαιρία να εγκύψουμε στην μελέτη και στην ανάδειξη των θετικών αλλά και αρνητικών παραγόντων που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, όπως και στο μέγα επίτευγμα της αφομοίωσης του προσφυγικού πληθυσμού στο ελλαδικό κράτος.
Οι επιλεγμένες δράσεις πρέπει να συμπεριλάβουν όλη την ελληνική επικράτεια και, βεβαίως, να στοχεύσουν πρωτίστως στην ενημέρωση των νέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήδη, έχει ανακοινώσει σχετικές εκδηλώσεις και μάλιστα σε βάθος τριετίας

Read more...

Μάξιμος στα Φάρσαλα: Θωράκιση απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης

Μάξιμος Φάρσαλα 1

Λάρισα, 14 Ιανουαρίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ:

Θωράκιση απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης

Άμεσες παρεμβάσεις με καθαρισμό και διαπλάτυνση ρεμάτων και γεφυρών και επανασχεδιασμός όλων των έργων με βάση τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής

• Επίσκεψη σε Βαμβακού και Υπέρεια με Τριαντόπουλο, Λυκουρέντζο, Σταυριανουδάκη

«Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε κατάματα. Τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα, που εμφανίζονται με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, επιβάλουν τη θωράκιση της πολιτείας. Το πέρασμα του “Διομήδη’’ από το νομό μας προξένησε ζημιές στην περιοχή των Φαρσάλων, ευτυχώς όχι τόσο μεγάλες όπως ο “Ιανός” πριν 16 μήνες. Ωστόσο, κατέδειξε τη σπουδαιότητα άμεσων παρεμβάσεων με καθαρισμό και διαπλάτυνση ρεμάτων και γεφυρών και επανασχεδιασμό όλων των έργων με βάση τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής. Όταν σε μια ημέρα έχουμε ύψος βροχόπτωσης όσο είχαμε άλλοτε σε έναν χρόνο, δεν μπορεί να αναμένουμε έργα με ξεπερασμένες προδιαγραφές να ανταποκριθούν στη νέα πραγματικότητα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου για τις ζημιες που προκάλεσε ο «Διομήδης».
Ο Θεσσαλός πολιτικός την επόμενη των πλημμυρικών φαινομένων με κοινοβουλευτική παρέμβαση ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση όσων επλήγησαν.
Ο κυβερνητικός βουλευτής κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο, παρουσία του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Τάσου Λιαπή, ζήτησε λεπτομερέστερη ενημέρωση προκειμένου να αποκομίσει μια πιο εξειδικευμένη εικόνα των ζημιών, αλλά και των εφικτών λύσεων για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που μέσα σε 16 μήνες υπέστησαν για δεύτερη φορά ζημίες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τον “Ιανό” προχώρησε σε γενναία χρηματοδότηση για τη δρομολόγηση των αναγκαίων έργων υποδομών, ενώ υπογράμμισε την αξία του φράγματος στη Σκοπιά για τη δρομολόγηση του οποίου δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου τον Φεβρουάριο του 2021.

Σε Βαμβακού και Υπέρεια
Ακολούθως, ο βουλευτής του νομού συνόδευσε το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την κρατική αρωγή και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, στην επίσκεψή τους στη Βαμβακού και στην Υπέρεια των Φαρσάλων, που αποτέλεσαν και τα επίκεντρα των ζημιών που προκλήθηκαν από την σφοδρή κακοκαιρία.
Κατά τη συζήτηση με τους πλυμμηροπαθείς κατοίκους των χωριών, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, και με δεδομένη την επανάληψη των ζημιών μερικούς μήνες μετά τον «Ιανό», ιδιαίτερα στην Υπέρεια που εκκενώθηκε προληπτικά για την προστασία των κατοίκων της, ετέθη επιτακτικά το ζήτημα των βελτιώσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα σε υπάρχοντα έργα, άλλα και της γρήγορης δρομολόγησης όσων νέων έχουν εγκριθεί.

Μάξιμος Φάρσαλα 2

Μάξιμος Φάρσαλα 3

Μάξιμος Φάρσαλα 4

Μάξιμος Φάρσαλα 5

Μάξιμος Φάρσαλα 6

 Μάξιμος Φάρσαλα 7

Read more...

Δήλωση-Έκκληση Χαρακόπουλου-Γκαβρίλοφ σε διεθνείς θεσμούς και κυβερνήσεις: Σε κίνδυνο οι Χριστιανοί των Ιεροσολύμων από εξτρεμιστικά στοιχεία!

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΚΑΒΡΙΛΟΦ

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2022

ΔΗΛΩΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΚΑΒΡΙΛΟΦ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ:

Σε κίνδυνο οι Χριστιανοί των Ιεροσολύμων από εξτρεμιστικά στοιχεία!

Να καταδικάσει τις παρακρατικές τρομοκρατικές ενέργειες στο Ισραήλ που απειλούν τους χριστιανούς, ανεξαρτήτως δόγματος, με εκτοπισμό από τα Ιεροσόλυμα -όπως δραματικά επισημαίνουν οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών στην Αγία Γη- και να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της, καλούν τη διεθνή κοινότητα ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Πρόεδρος της Γ.Σ. της ΔΣΟ, μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ.
Η δήλωση-έκκληση της ηγεσίας της ΔΣΟ εστάλη στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας κ. Ζοζέπ Μπορέλ, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Ναφτάλι Μπένετ, τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ και τους επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου, της Κνεσέτ και του κοινοβουλίου της Ιορδανίας. Η δήλωση-έκκληση εστάλη, επίσης, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, ενώ κοινοποιήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιόχειας και Ιεροσολύμων, τις αυτοκέφαλες ορθόδοξες εκκλησίες και το Βατικανό.
Στη δήλωση-έκκληση αναφέρονται τα εξής:
«Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) εκφράζει την ανησυχία και την αντίθεσή της σε κάθε μορφής απόπειρα διατάραξης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Παλαιφάτου Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Δηλώνουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην αγωνία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλου Γ΄, όπως και των άλλων Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ, για την απειλή εκτοπισμού σύμπασας της χριστιανικής κοινότητας της Ιερής Πόλεως.
Θεωρούμε ότι οι έκνομες και τρομοκρατικής φύσεως ενέργειες εξτρεμιστικών παρακρατικών ομά-δων στο Ισραήλ εναντίον των χριστιανών εντάσσονται στην περαιτέρω εκδίωξη του χριστιανικού στοιχείου από την Αγία Γη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, το οποίο ήδη έχει συρρικνωθεί λόγω της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και των διακρίσεων εναντίον του.
Υποστηρίζουμε ότι το απαραβίαστο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Πόλη της Ιερουσαλήμ αποτελεί κομβικό στοιχείο για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή.
Η ΔΣΟ καλεί την διεθνή κοινότητα να στρέψει το βλέμμα και να σταθεί αλληλέγγυα στη δοκιμασία που υφίσταται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και οι άλλες χριστιανικές Εκκλησίες από τους εξτρεμι-στικούς κύκλους.
Η ΔΣΟ καλεί τις αρχές του Ισραήλ να προστατεύσουν τον πληθυσμό της Ιερουσαλήμ, αλλά και όλου του Ισραήλ, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, από την δράση των εξτρεμιστικών κύκλων.
Τέλος, η ΔΣΟ καλεί τους συναδέλφους βουλευτές των νομοθετικών σωμάτων της περιοχής να συμβάλουν με κάθε πρόσφορο μέσο στην εξασφάλιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και των λοιπών χριστιανικών Εκκλησιών».

Read more...

Μάξιμος για απάντηση Σκρέκα για έργα Αχελώου: Θετικό βήμα η πρόοδος για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας

Φώτο αρχείου Μάξιμος Σκρέκας

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΚΡΕΚΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΧΕΛΩΟΥ:

Θετικό βήμα η πρόοδος για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας

«Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας συνιστά αναμφίβολα θετική εξέλιξη για την παραγωγή “πράσινης”, φιλικής στο περιβάλλον ενέργειας. Ειδικά, μετά το παγκόσμιο ράλι αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας, η χώρα πρέπει να θωρακιστεί και να καταστεί πιο αυτάρκης σε ανανεώσιμες και φθηνότερες πηγές ενέργειας. Ευελπιστώ, επίσης, ότι η 2η αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής της Θεσσαλίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα δρομολογήσει εφικτές λύσεις για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας, αίροντας τα εμπόδια για την ήπια μεταφορά νερού από τον Αχελώο».
Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την απάντηση του υπουργού Περιβάλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, στην Αναφορά του στη Βουλή για το κρίσιμο υδατικό ζήτημα του θεσσαλικού κάμπου, τις επιπτώσεις του και την αναγκαιότητα για άμεσες ενέργειες, όπως παρουσιάζονταν σε σχετικό υπόμνημα της Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης του Υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας.
Στην απάντησή του, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει ότι «η ορθολογική διαχείριση και προστασία των υδατικών πόρων της Χώρας αποτελεί αντικείμενο των θεσμοθετημένων Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) όλων των Υδατικών Διαμερισμάτων της. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ, των συναφών κοινοτικών Οδηγιών και της εθνικής νομοθεσίας, έχει καταρτίσει τα ΣΔΛΑΠ και τις Αναθεωρήσεις αυτών, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το ΣΔΛΑΠ του Υ.Δ. Θεσσαλίας. Με το ισχύον εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας θεσμοθετήθηκε ένα Πρόγραμμα Μέτρων με σκοπό να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί στόχοι της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ, δηλαδή η διατήρηση, προστασία και αποκατάσταση της καλής κατάστασης σε όλα τα επιφανειακά και υπόγεια Υδατικά Συστήματα. Επισημαίνουμε ότι έχει ξεκινήσει η κατάρτιση της 2ης Αναθεώρησης των ΣΔΛΑΠ, κατά την οποία θα εξεταστούν όλα τα δυνατά σενάρια εντός του πλαισίου, το οποίο ορίζεται από την Οδηγία 2000/60/ΕΚ, τις αποφάσεις των δικαστηρίων, τον μακροχρόνιο σχεδιασμό της Χώρας και τα δεδομένα των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Σημειώνουμε ότι η υλοποίηση των επιμέρους τεχνικών έργων διαχείρισης υδάτινων πόρων που περιλαμβάνονται στο ΣΔΛΑΠ δεν αποτελεί αρμοδιότητα του ΥΠΕΝ.
Ως προς το ζήτημα της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του Υδροηλεκτρικού Έργου Μεσοχώρας, σας ενημερώνουμε ότι μετά την ακύρωση από το ΣτΕ της με α.π. οικ.34701/4-8-2017 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου: “Υδροηλεκτρικό Έργο (ΥΗΕ) Μεσοχώρας, στον ποταμό Αχελώο, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων”, της εταιρείας ΔΕΗ Α.Ε., στις 28.04.2021 υποβλήθηκε στη Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΝ νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, στην οποία έχουν ληφθεί υπόψη τα ζητήματα που ετέθησαν στην Απόφαση του ΣτΕ. Εν συνεχεία τηρήθηκε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, ώστε να είναι δυνατή η υλοποίησή του».

Read more...

Συγχαρητήρια Μ. Χαρακόπουλου στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης: Γόνιμη και ελπιδοφόρα ποιμαντορία για την Μεγαλόνησο!

ΜΑΧΙΜΟΣ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2022

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΡΗΤΗΣ:

Γόνιμη και ελπιδοφόρα ποιμαντορία για την Μεγαλόνησο

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον, από Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, που εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η επιστολή του επικεφαλής της ΔΣΟεχει ως εξής:

«Σεβασμιώτατε,
Πληροφορηθείς την ανάδειξή σας στη θέση του Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Κρήτης, σας εκφράζω, εκ βάθους καρδίας, τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Είμαι βέβαιος ότι η Ποιμαντορία σας θα υπάρξει γόνιμη και ελπιδοφόρα για την Μεγαλόνησο, εκεί όπου το δένδρο της Ορθοδοξίας ποτίστηκε, στο διάβα των αιώνων, με το αίμα χιλιάδων μαρτύρων, οι οποίοι προτίμησαν να χάσουν τη ζωή τους από το να απωλέσουν την πίστη και την ταυτότητά τους.
Ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας πιστεύουμε ότι σήμερα, που κυριαρχεί η θήρα του παροδικού υλικού οφέλους, ενώ η ανθρώπινη υπόσταση απειλείται με αποκοπή από τις ρίζες της και ο βίος του ανθρώπου τείνει να στερείται πνευματικού νοήματος, οι αξίες της Ορθοδοξίας καθίστανται ακόμη πιο επίκαιρες.
Επιπλέον, ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι, φέροντες το βάρος μιας μακράς παράδοσης που συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού, οφείλουμε παντί τρόπω να υπερασπιστούμε τον χριστιανικό πυλώνα της σύγχρονης Ευρώπης.

Σεβιασμιώτατε,
Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας σε αυτόν τον αγώνα τον καλό.
Είθε το έργο σας να είναι ευλογημένο.
Άξιος!».

Read more...

Μάξιμος για καταστροφές από “Διομήδη”: Οι επαναλαμβανόμενες ζημιές προκαλούν απογοήτευση στους πολίτες • Ζητά άμεση αποκατάσταση ζημιών και αντιπλημμυρική θωράκιση

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ βουλη new

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ «ΔΙΟΜΗΔΗ»:

Οι επαναλαμβανόμενες ζημιές προκαλούν απογοήτευση στους πολίτες

• Ζητά άμεση αποκατάσταση ζημιών και αντιπλημμυρική θωράκιση

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η επέλαση του «Διομήδη» στον νομό της Λάρισας και την αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που πλήττονται κατ’ επανάληψη από πλημμυρικά φαινόμενα, ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός την επομένη της εκδήλωσης του φαινομένου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας ότι «οι επαναλαμβανόμενες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, παρά τη γενναία χρηματοδότηση της Πολιτείας μετά τον “Ιανό”, προκαλούν απογοήτευση στους πολίτες που βρίσκονται για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές».
Ο κυβερνητικός βουλευτής στην ερώτησή του στους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, τονίζει ότι «τα τελευταία χρόνια βιώνουμε εντονότερα τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς ολοένα και συχνότερα έντονα κλιματικά φαινόμενα προκαλούν ζημιές και δοκιμάζουν τις αντοχές τόσο των πολιτών όσο και της πολιτείας. Η επέλαση του “Διομήδη” εν μέσω του χειμώνα, έπληξε κυρίως τον νομό Λάρισας επιφέροντας σημαντικές ζημιές σε υποδομές, επιχειρήσεις και πρωτογενή παραγωγή. Το μεγάλο ύψος βροχόπτωσης και οι σφοδροί άνεμοι δημιούργησαν σωρεία προβλημάτων σε περιοχές που δοκιμάστηκαν έντονα και στο πρόσφατο παρελθόν από παρόμοια φαινόμενα, όπως τα Φάρσαλα από τον “Ιανό” και η Αγιά από την “Αθηνά”. Τα χωριά στα παράλια του νομού, στους Δήμους Αγιάς και Τεμπών σαρώθηκαν από τους ισχυρότατους ανέμους, οι οποίοι ξερίζωσαν δένδρα και προκάλεσαν ζημιές σε κάθε είδους υποδομές και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ η πολύωρη βροχόπτωση φούσκωσε ρέματα και χείμαρρους και προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια και στο οδικό δίκτυο. Στα Φάρσαλα ξύπνησαν μνήμες από τον “Ιανό” καθώς ο μεγάλος όγκος νερού προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες σε γεωργικές καλλιέργειες και ζημιές σε δρόμους, σπίτια και πολλές υποδομές σε όλη την επαρχία, ενώ το χωριό της Υπέρειας εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές. Παρομοίως, στους δήμους Τεμπών, Κιλελέρ, Τυρνάβου και Ελασσόνας, υπήρξαν πλημμύρες λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση άλλα και ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Σε ότι αφορά τις αγροτικές εκτάσεις, σε όλο τον νομό υπήρξαν προβλήματα, με κυριότερα τις πλημμύρες και τις ζημιές σε καλλιέργειες σιτηρών και ψυχανθών».
Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:
1. Σε ποιές ενέργειες θα προβείτε άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές, περιουσίες και καλλιέργειες που επλήγησαν από την επέλαση του “Διομήδη” στο νομό Λάρισας;
2. Με δεδομένη την κλιματική κρίση και την επανάληψη πλημμυρικών φαινομένων, τι προτίθεστε να πράξετε για την αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής;

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Η Ευρώπη έχει ανάγκη πολιτικούς άνδρες όπως ο Sassoli

Χαρακόπουλος Γκαβρίλοφ

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΚΑΒΡΙΛΟΦ
ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ:

Η Ευρώπη έχει ανάγκη πολιτικούς άνδρες όπως ο Sassoli

«O Sassoli υπήρξε πρότυπο Ευρωπαίου πολίτη, υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, υπερασπιστής της Ειρήνης και της Συνεργασίας. Ελπίζουμε η ζωή και το έργο του να γίνουν παράδειγμα για το μέλλον». Τα παραπάνω τονίζουν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, κ. Sergei Gavrilov για την ξαφνική εκδημία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli.
Η ηγεσία του διεθνούς θεσμού -εξ ονόματος του συνόλου των ορθοδόξων βουλευτών μελών της- εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια προς το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τους Ευρωβουλευτές και την οικογένεια του εκλιπόντος, υπογραμμίζοντας ότι «στην παρούσα συγκυρία, η Ευρώπη έχει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη πολιτικών ανδρών, όπως ο αείμνηστος πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, που δίνουν στο ευρωπαϊκό όραμα ουσιαστικό περιεχόμενο».

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος με Παύλο Μαρινάκη: Χρέος να ακούμε τη βάση της παράταξης • Πρόσκληση να επισκεφθεί τη Λάρισα

ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 1

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ:

Χρέος να ακούμε τη βάση της παράταξης

• Πρόσκληση να επισκεφθεί τη Λάρισα

«Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι ένα κόμμα που μπορεί να συνδυάζει την πείρα με την ανανέωση σε στελεχιακό δυναμικό, τον σεβασμό σε παραδοσιακές σταθερές αξίες με δημιουργικές ιδέες, την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας με την εξωστρέφεια και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Αυτά τα διαχρονικά χαρακτηριστικά την κρατούν εδώ και 47 χρόνια από την ίδρυσή της στην πρωτοπορία της πολιτικής ζωής του τόπου. Σήμερα, μάλιστα, σε μια κομβική συγκυρία για την πατρίδα μας, και παρά τις αντιξοότητες που προκαλεί η παρατεταμένη πανδημία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για ένα άλμα στο μέλλον, με σειρά ριζικών μεταρρυθμίσεων που έχουν ξεκινήσει σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, από την οικονομία μέχρι την εκπαίδευση και από την δικαιοσύνη μέχρι την υγεία και την άμυνα». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Παύλο Μαρινάκη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τον Παύλο Μαρινάκη για την πρόσφατη εκλογή του στην θέση του Γραμματέα της ΝΔ -ήταν εξ αυτών που συνυπέγραψαν την υποψηφιότητά του- και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε. Σημείωσε δε ότι «σε μια εποχή που οι θεσμοί έχουν δεχθεί πλήγματα από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, όπως την ζήσαμε επί πάνω από μια δεκαετία, οφείλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς την πολιτική. Η Νέα Δημοκρατία έχει προς αυτό τον στόχο κυρίαρχο ρόλο, καθώς η παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν και παραμένει ένα κόμμα ανοιχτό προς τους πολίτες, ένα κόμμα δημοκρατικό που επιδιώκει τον διάλογο και την δημιουργική ώσμωση των απόψεων. Ιδιαίτερα, όταν ασκούμε διακυβέρνηση έχουμε χρέος να ακούμε την οργανωμένη βάση της παράταξης, η οποία είναι ο καλύτερος αγωγός μηνυμάτων στην κυβέρνηση».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τον Γραμματέα του κόμματος με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφθεί με τη νέα του ιδιότητα την κομματική οργάνωση στη Λάρισα, κάτι που είναι στον σχεδιασμό του επομένου διαστήματος.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 2

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος με γερουσιαστή Λου Ραπτάκη: Κοινές πρωτοβουλίες ΔΣΟ και ΠαΔΕΕ για σεβασμό θρησκευτικών ελευθεριών

MAXIMOS 1 4

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΛΟΥ ΡΑΠΤΑΚΗ:

Κοινές πρωτοβουλίες ΔΣΟ και ΠαΔΕΕ για σεβασμό θρησκευτικών ελευθεριών

«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη Βουλή των Ελλήνων. Ευελπιστώ ότι η σημερινή μας συνάντηση θα εγκαινιάσει μια στενότερη και πιο εποικοδομητική συνεργασία των δυο διακοινοβουλευτικών θεσμών που υπηρετούμε. Καθώς μοιραζόμαστε κοινούς στόχους μπορούμε να συντονίσουμε από κοινού δράσεις για την ευόδωσή τους». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), Γερουσιαστή του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, κ. Λου Ραπτάκη και το προεδρείο της ΠαΔΕΕ, που επισκέπτονται επισήμως την Ελλάδα για σειρά επαφών με πολιτειακούς, πολιτικούς και θρησκευτικούς παράγοντες.
Ο επικεφαλής της ΔΣΟ σημείωσε ότι «η Ορθοδοξία είναι βασικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας και αυτό είναι ακόμη περισσότερο εμφανές στην ομογένεια, όπου είναι ιδιαίτερα στενοί οι δεσμοί των ελληνικών κοινοτήτων με τις κατά τόπους εκκλησίες που βρίσκονται υπό την καθοδήγηση των μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε, οι Έλληνες της Διασποράς είναι εμπροσθοφυλακή στην προάσπιση των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Η Τουρκία, δυστυχώς, αρνείται τον οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου, καταπατά ακίνητα της ελληνορθόδοξης μειονότητας που εξεδίωξε συστηματικά και οδήγησε σε δραματική συρρίκνωση, ενώ με την αυθαίρετη απόφασή της να κλείσει το 1971 τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στερεί εδώ και 50 χρόνια το κέντρο της Ορθοδοξία από τη δυνατότητα να καταρτίζει τα στελέχη που θα διακονήσουν ανά τον κόσμο τις μητροπόλεις του.
Ταυτόχρονα, εργαλειοποιώντας τη θρησκεία προχώρησε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε ισλαμικό τέμενος, όπως έπραξε και με τη Μονή της Χώρας, τις Αγίες Σοφίες στην Τραπεζούντα, τη Νίκαια και την Αδριανούπολη. Γι αυτό και προχωρούμε σε δράσεις ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης, όπως η πολύγλωσση έκδοση του τόμου για την Αγία Σοφία. Προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύω ότι μπορούμε να δρομολογήσουμε από κοινού δράσεις.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στη διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή, όπου οι Χριστιανοί κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Πρόσφατα, μάλιστα, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος επισήμανε τον κίνδυνο από ακραία στοιχεία ζηλωτών Εβραίων που επιχειρούν να υφαρπάξουν ακίνητα των χριστιανών στην Παλαιά Πόλη. Και επ’ αυτού μπορούμε να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες. Όπως επίσης και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή που σήμαινε και το τέλος της χριστιανικής παρουσίας στη Μικρά Ασία με τη Γενοκτονία των χριστιανικών κοινοτήτων Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, να αναδείξουμε τις συνέπειες αυτού για τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία».

Στενότερη συνεργασία
Ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ κ. Λεωνίδας Ραπτάκης και τα μέλη της αντιπροσωπείας συμφώνησαν ότι ΔΣΟ και ΠαΔΕΕ έχουν κοινούς στόχους και θα πρέπει συνεργαστούν στενά και να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες για την προώθησή τους.
Αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο Αμερικανικό Ψήφισμα που καταδικάζει τις τουρκικές παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών και στην πρόταση για υιοθέτηση από τα αμερικανικά πολιτειακά κοινοβούλια όπου εκλέγονται ομογενείς ψηφίσματος για τα 30 χρόνια Πατριαρχίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Επιπλέον, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη στήριξης πρωτοβουλιών όπως η ελληνομάθεια στα σχολεία της Δυτικής ‘Οχθης στη Μέση Ανατολή και στη συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συγκρότηση κοινής Επιτροπής Εργασίας για το συντονισμό των κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων ΔΣΟ και ΠαΔΕΕ σε πνεύμα γόνιμης συνεργασίας και κοινής συμπόρευσης.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος πρόσφερε στον γερουσιαστή Λου Ραπτάκη και τα μέλη της ΠαΔΕΕ τον τόμο για την Αγία Σοφία.
Εκ μέρους της ΔΣΟ, εκτός του Γενικού της Γραμματέα, κ. Χαρακόπουλου, συμμετείχαν οι βουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Σταύρος Κελέτσης και ο σύμβουλος δρ Κώστας Μυγδάλης.
Από πλευράς της ΠαΔΕΕ, εκτός του προέδρου της, κ. Ραπτάκη, συμμετείχαν οι γερουσιαστές κ.κ. Στέφαν Πάππας του Wyoming και Τζέιμς Όρενσολ της Nevada και η κ. Μαρία Τζανάκης Κόλλετ της Pennsylvania, η βουλευτής της Σουηδίας κ. Βασιλική Τσουπλάκη, ο βουλευτής της Αλβανίας κ. Βαγγέλης Ντούλες και ο γερουσιαστής της Ιορδανίας κ. Αουντέχ Καουάς.

MAXIMOS 2 4

MAXIMOS 3 4

MAXIMOS 4 4

Read more...