Menu
A+ A A-

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑ! ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σοβαρότατα προβλήματα δυσλειτουργίας έχουν προκύψει στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λάρισας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, εξαιτίας μεγάλων και χρόνιων ελλείψεων της, τις οποίες κατ' επανάληψη είχα επισημάνει με ερωτήσεις μου προς το αρμόδιο υπουργείο και στο παρελθόν, όπως η 1090/24.10.07,

Δυστυχώς, πρόσφατα η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω λόγω και των ταυτοχρόνων αδειών στο σύνολο του προσωπικού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλίας-Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η παύση ουσιαστικά της λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, «προκαλεί αφάνταστη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία στις οικογένειες των θανόντων» αφού πλέον είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη ή την Κοζάνη προκειμένου να διενεργηθούν οι νεκροψίες-νεκροτομές.

Η αδυναμία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας να αντιμετωπίσει περιστατικά, ιδιαιτέρως κατά τα Σαββατοκύριακα, παρατείνει και πολλαπλασιάζει τον πόνο συγγενών και οικείων των θανόντων, καθώς τους στερεί την εκπλήρωση της εθιμικής υποχρέωσης προς τα προσφιλή τους πρόσωπα, του ολονύχτιου θρήνου, σε μια κατεξοχήν παραδοσιακή κοινωνία όπως αυτή της Λάρισας, που ξέρει να τιμά τους νεκρούς.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Πώς προτίθεσθε να επιλύσετε το σοβαρό πρόβλημα δυσλειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, ώστε αυτή να λειτουργεί απρόσκοπτα καθ' όλες τις ημέρες του έτους;

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2011

Ο ερωτών βουλευτής


Μάξιμος Χαρακόπουλος

____

back to top