Menu
A+ A A-

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2024

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ OPEN TV:

Να αφουγκραζόμαστε τους αγρότες

• Να καθιερωθεί στον κρατικό προϋπολογισμό το αγροτικό πετρέλαιο

«Θα έλεγα ότι αξίζει να διαβάσει κάθε πολίτης, το άρθρο του πρωθυπουργού στο Economist, όπου έχει μια ουσιαστική κατακλείδα, ότι το πιο ισχυρό ανάχωμα στο λαϊκισμό είναι να ακούει κανείς τους πολίτες και να είναι αποτελεσματικός. Νομίζω αυτή είναι και η απάντηση στο αγροτικό ζήτημα που συζητούμε τώρα, να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους αγρότες, να τους αφουγκραζόμαστε. Πολλές φορές και οι δυσάρεστες απαντήσεις είναι προτιμότερες από τα ευχολόγια, τις γενικές αναφορές και τις μη απαντήσεις». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο OPEN TV και στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» με τους δημοσιογράφους κ.κ. Παναγιώτη Στάθη, Μανώλη Αναγνωστάκη και Γιάννη Κολοκυθά.
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφερόμενος στα προβλήματα των αγροτών υπογράμμισε ότι «η κατάσταση δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Έχει δυο διαστάσεις, μία εθνική και μία ευρωπαϊκή. Κυρίως ευρωπαϊκή γιατί η ΚΑΠ, είναι η πρώτη κοινή πολιτική που καθιερώθηκε σε επίπεδο ΕΕ. Πάντοτε υπήρχε μια πίεση από τις χώρες του Βορρά να περισταλούν τα κονδύλια για τον πρωτογενή τομέα. Το θέμα οξύνθηκε, γιατί έχουμε μια εκτίναξη του κόστους παραγωγής μετά τον πόλεμο, την ενεργειακή κρίση, την κλιματική αλλαγή. Ναι, έχουμε ένα άνοιγμα ανάμεσα στις τιμές από το ράφι στο χωράφι και αυτό εξοργίζει ακόμη περισσότερο τους ίδιους τους αγρότες όταν και ως καταναλωτές πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ και βλέπουν στο δικό τους το προϊόν η τιμή να έχει εκτιναχθεί».

Αγροτικό πετρέλαιο
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς για το κόστος παραγωγής σημείωσε ότι «αυτός είναι ο μεγάλος βραχνάς. Δεν ξέρω τώρα αν υπάρχει περιθώριο να ξύσουμε άλλο τον πάτο του βαρελιού, αλλά θυμούμαι ότι όταν ήμουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δίναμε επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 160 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το κατήργησε στα χρόνια των μνημονίων. Με την δική μας κυβέρνηση επανήλθε -στα 82 εκατομμύρια ευρώ για τη χρονιά που διανύουμε τώρα. Αυτό πρέπει να αυξηθεί, αλλά το θέμα είναι τι περιθώρια έχουμε, και κυρίως να καθιερωθεί πια στον κρατικό προϋπολογισμό. Να μη μιλούμε κάθε φορά ότι θα δούμε τι δυνατότητες έχουμε».

Σοκαριστικές οι εικόνες στον Άγιο Αχίλλιο
Ο κυβερνητικός βουλευτής αναφορικά με τα υβριστικά συνθήματα στον Άγιο Αχίλλιο στην Λάρισα απάντησε ότι «είδα τα συνθήματα καθώς εκκλησιάστηκα στον Μητροπολιτικό Ναό. Ήταν και η μέρα που αναγνώστηκε η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου προς τον λαό. Ήταν σοκαριστικές οι εικόνες που αντικρίσαμε μπαίνοντας στον ναό. Πρέπει να έγινε βράδυ, μεταμεσονύκτια, αυτή η πράξη βεβήλωσης. Πραγματικά ήταν αισχρά, τα είδατε όλα αυτά, οι βέβηλες αυτές αναφορές. Είναι μια πράξη απαράδεκτη, καταδικαστέα». Ενώ πρόσθεσε ότι «όλα αυτά τα παιδιά -εικάζω είναι παιδιά που τα έκαναν- είναι παιδιά τα οποία μεγαλώνουν σε οικογένειες. Προφανώς κάτι δεν κάνουμε καλά με την ανατροφή τους. Και είναι παιδιά που πάνε και στο σχολείο, άρα και κάτι δεν κάνουμε καλά στην εκπαίδευση».

Δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώνουν με μητέρα και πατέρας
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επανέλαβε σχετικά με τον νόμο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών ότι «θα το καταψηφίσω, γιατί θεωρώ ότι το μείζον κατά την άποψή μου είναι πως προβάλλουμε ένα νέο πρότυπο ως μοντέλο οικογένειας. Και για μένα υπάρχει και ένα ζήτημα, επίσης, για τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης για τα γονεϊκά πρότυπα του πατέρα και της μητέρας. Ο μεγάλος διανοητής, ο Στέλιος Ράμφος είπε ότι βασική αξία της κοινωνίας μας είναι η οικογένεια με καθαρά πρότυπα πατέρα και μητέρας. Νομίζω ότι το δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώσουν με αυτά τα πρότυπα οφείλω να το υπερασπιστώ.
Δεν ξέρω με τι αρχές, με τι κριτήρια και με τι αξίες πολιτεύεται ο καθένας. Εγώ είμαι από αυτούς που παραιτήθηκα από υπουργός για ένα ζήτημα το οποίο το ξεχάσαμε. Κάποτε είχαμε πύρινα ρεπορτάζ για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος και ότι αν απελευθερώνονταν η διάρκεια ζωής του θα έπεφτε κατακόρυφα η τιμή του προϊόντος στο ράφι. Έκτοτε κάποιος συνάδελφός σας έκανε ρεπορτάζ να δούμε αν έπεσε η τιμή στο ράφι; Θέλω να σας πω ότι δεν κοιμάμαι και ξυπνάω με το αν θα γίνω υπουργός! Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι εντάξει με τη συνείδησή μου και με τους πολίτες που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και βεβαίως με τις βασικές αρχές και αξίες που υπηρετεί η παράταξη με την οποία πολιτεύομαι».

ΜΑΧ 2 35

ΜΑΧ 3 29

ΜΑΧ 4 26

ΜΑΧ 5 22

ΜΑΧ 6 18

ΜΑΧ 7 12

ΜΑΧ 8 6

ΜΑΧ 9 5

ΜΑΧ 10 4

ΜΑΧ 11 3

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/x_Wtj79S_UQ

back to top