Menu
A+ A A-

MAXIMOS 2

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2023

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV:

Σημαντική η επίσκεψη Ερντογάν μετά το ‘‘Μητσοτάκης γιόκ’’

• Χρέος μας να τοποθετηθούμε ευθαρσώς για τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

• Παρέμβαση σε Χατζηδάκη για καφενεία στα χωριά

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κατεξοχήν δημοκρατικό κόμμα με εσωκομματικές διαδικασίες, ένα κόμμα που σέβεται την στάση κάθε μέλους της. Σε εμάς το δικαίωμα της ψήφου κατά συνείδηση είναι κατοχυρωμένο. Νομίζω ότι είναι δείγμα υγείας να υπάρχει διάλογος, ανταλλαγή απόψεων στο εσωτερικό του κόμματος». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV και τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται από υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ σε ζητήματα όπως ο νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ή η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός για την επίσκεψη Ερντογάν σημείωσε ότι είναι σημαντική «σε συνέχεια μιας περιόδου εντάσεων στα ελληνοτουρκικά. Δεν ήταν καθόλου ανέφελη περίοδος η προηγούμενη τετραετία. Είχαμε κλιμάκωση εντάσεων, είχαμε ζητήματα που ξεκίνησαν με την απόπειρα εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού στον Έβρο κυρίως, αλλά και στα νησιά. Υπήρχε μια κλιμάκωση επιθετικής ρητορικής από πλευράς της Άγκυρας. Νομίζω ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε μια πτώση τον τόνων στην ρητορική της άλλης πλευράς. Νομίζω είναι θετικό ότι θα υπάρξει αυτή η συνάντηση. Είναι σημαντικό το ότι συνομιλούμε. Νομίζω είναι αυτονόητο ότι συνομιλούμε από τη στιγμή που ο κ. Erdoğan δέχεται και έρχεται στο τραπέζι του διαλόγου -ουσιαστικά είναι μια υποχώρηση από πλευράς της Τουρκίας. Η Ελλάδα πάντοτε ήταν ανοιχτή στο διάλογο, δεν φοβάται να θέσει τα επιχειρήματά της, πιστεύει στο δίκαιο και την ισχύ των επιχειρημάτων της. Η άλλη πλευρά ήταν η οποία είχε φτάσει το προηγούμενο διάστημα να λέει “Μητσοτάκης γιοκ”, “δεν ξανασυζητώ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό”».

Οι βουλευτές να τοποθετηθούν για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «σε τέτοια ζητήματα πιστεύω ότι οφείλουν όλοι να τοποθετηθούν ευθαρσώς και χωρίς υπεκφυγές. Την άποψή μου την γνωρίζετε, τη διατύπωσα με άρθρο που μου ζητήθηκε από αθηναϊκή εφημερίδα, από ΤΑ ΝΕΑ. Πιστεύω ότι δεν είναι πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας αυτό, ούτε και της ευρωπαϊκής, αλλά ζούμε υπό την πίεση μιας ακραίας πολιτικής ορθότητας στον δυτικό κόσμο. Νομίζω τα ζητήματα της σεξουαλικής προτίμησης κάθε ανθρώπου είναι απολύτως σεβαστά. Δεν μιλούμε γι’ αυτό. Τα ζητήματα που έχουν να κάνουνε με νομικής φύσεως θέματα, επίσης για τη σχέση ομόφυλων ζευγαριών έχουν ρυθμιστεί με το λεγόμενο σύμφωνο συμβίωσης». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «όταν μιλούμε, όμως, για δικαιώματα, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας και τα δικαιώματα και της γυναίκας που θα τεκνοποιεί, δεν είναι μια τεκνοποιητική μηχανή, δεν έχουμε κατά παραγγελία παιδιά, επ’ αμοιβή. Και βεβαίως και του περιβάλλοντος που τα ίδια τα παιδιά θα ζήσουν χωρίς να ερωτηθούν ουσιαστικά και το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στη ζωή τους, τον προσανατολισμό τους αργότερα, το γεγονός ότι θα μεγαλώσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία οφείλουμε να τα σταθμίσουμε. Ο βουλευτής εκφράζει το Έθνος και λογοδοτεί απέναντι και στην ιστορία και στις επόμενες γενεές. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να τοποθετηθούν ευθαρσώς και να αποφεύγουν τις υπεκφυγές επ’ αυτού του ζητήματος».

Εν αναμονή θετικών ειδήσεων για φορολόγηση καφενείων
Ο Θεσσαλός πολιτικός ερωτηθείς για το φορολογικό νομοσχέδιο είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση έχει αμβλύνει τη φορολόγηση σε μεγάλο βαθμό, ακούγοντας και τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν από τον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών. Ουσιαστικά οι προσδοκίες από τη φορολόγηση αυτών είναι μικρότερες των αρχικών προβλέψεων». Επιπλέον, έκανε γνωστή την παρέμβασή του στον υπουργό Οικονομίας για το ζήτημα της φορολόγησης των καφενείων στην ελληνική ύπαιθρο. Όπως είπε «έθεσα νωρίτερα στον αρμόδιο υπουργό -Κωστή Χατζηδάκη- το ζήτημα της φορολόγησης των καφενείων στα χωριά κάτω των 500 κατοίκων. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε θετικές ειδήσεις τις επόμενες ημέρες».

back to top