Menu
A+ A A-

ΜΑΧΙΜΟΣ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2022

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΡΗΤΗΣ:

Γόνιμη και ελπιδοφόρα ποιμαντορία για την Μεγαλόνησο

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον, από Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, που εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η επιστολή του επικεφαλής της ΔΣΟεχει ως εξής:

«Σεβασμιώτατε,
Πληροφορηθείς την ανάδειξή σας στη θέση του Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Κρήτης, σας εκφράζω, εκ βάθους καρδίας, τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Είμαι βέβαιος ότι η Ποιμαντορία σας θα υπάρξει γόνιμη και ελπιδοφόρα για την Μεγαλόνησο, εκεί όπου το δένδρο της Ορθοδοξίας ποτίστηκε, στο διάβα των αιώνων, με το αίμα χιλιάδων μαρτύρων, οι οποίοι προτίμησαν να χάσουν τη ζωή τους από το να απωλέσουν την πίστη και την ταυτότητά τους.
Ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας πιστεύουμε ότι σήμερα, που κυριαρχεί η θήρα του παροδικού υλικού οφέλους, ενώ η ανθρώπινη υπόσταση απειλείται με αποκοπή από τις ρίζες της και ο βίος του ανθρώπου τείνει να στερείται πνευματικού νοήματος, οι αξίες της Ορθοδοξίας καθίστανται ακόμη πιο επίκαιρες.
Επιπλέον, ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι, φέροντες το βάρος μιας μακράς παράδοσης που συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού, οφείλουμε παντί τρόπω να υπερασπιστούμε τον χριστιανικό πυλώνα της σύγχρονης Ευρώπης.

Σεβιασμιώτατε,
Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας σε αυτόν τον αγώνα τον καλό.
Είθε το έργο σας να είναι ευλογημένο.
Άξιος!».

back to top