Menu
A+ A A-

MAXIMOS NEW

Αποκατάσταση αξιοκρατίας και κύρους στην ΕΛ.ΑΣ.

του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της δημόσιας τάξης κατατάσσονται στις μελανότερες των τελευταίων δεκαετιών.
Επί 4 έτη επικράτησε το «δόγμα Τόσκα», αυτό της ανοχής στην ανομία και της «στοργής» σε παραβατικές ομάδες του περιθωρίου, καταδεικνύοντας, στην ουσία, τις προϋπάρχουσες εκλεκτικές συγγένειες. Οι Έλληνες αστυνομικοί, βρέθηκαν να πολεμούν με αυταπάρνηση μόνοι τους το ογκούμενο έγκλημα και τις αυθαιρεσίες των κουκουλοφόρων βανδάλων, στερούμενοι ακόμη και αυτού του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού.
Παράλληλα, στην Ελληνική Αστυνομία οργίασε ένας παρωχημένος επιθετικός κομματισμός, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα κάθε αξιοκρατικό κριτήριο. Καθόλου τυχαία, ο νυν αρχηγός της ΕΛΑΣ θα μείνει στην μνήμη μας ως μεταφερόμενος οπαδός-χειροκροτητής σε κομματικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ -συμπεριφορά που απαξιώνει και σίγουρα αδικεί την εικόνα της αστυνομίας. Η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ γύρισε τους δείχτες του ρολογιού στη δεκαετία του 1990, καθώς προχώρησε σε έκτακτες κρίσεις για το βόλεμα «ημετέρων». Όλοι είχαμε πιστέψει ότι, τέλος πάντων, είχε μπει μια οριστική τελεία στα κομματικά πάθη και τις εντάσεις, που καθόριζαν τις τοποθετήσεις στο αστυνομικό σώμα, και είχαμε εισέλθει σε έναν πιο ευρωπαϊκό τρόπο λειτουργίας. Φευ, η «πρώτη φορά αριστερά» ήλθε να μας διαψεύσει και σ’ αυτό. Οι δήθεν «προοδευτικοί» αποδείχθηκαν οι πιο κυνικοί μαυρογυαλούροι και γκρούεζες, ό,τι πιο παλιό είχε να παρουσιάσει η πολιτική ζωή της χώρας.
Κορύφωση αυτής της απαράδεκτης πρακτικής υπήρξε η σύγκλιση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών (ΑΣΜΑ) ένα 24ωρο πριν και επισήμως προκηρυχθούν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου – και λέμε επισήμως, καθώς ήδη από το βράδυ των ευρωεκλογών η χώρα είχε εισέλθει σε προεκλογική τροχιά, και μόνον η ρουσφετολογική βουλιμία της κυβέρνησης κράτησε τη βουλή ανοιχτή επί μια εβδομάδα, έξω από κάθε θεσμική και λογική δικαιολόγηση. Το ΑΣΜΑ δεν είχε καταστεί δυνατό να συγκληθεί στα τέλη Μαΐου, όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω των ευρωεκλογών, αλλά για την νέα του σύγκλιση απαιτείτο και νέο ΠΔ. Παρ’ όλα αυτά, και ενώπιον του «κινδύνου» τα ρουσφέτια να μείνουν αμανάτι, μιας και ο κ. Τσίπρας εκών άκων σύρθηκε σε εθνικές εκλογές, το ΑΣΜΑ συγκλήθηκε, προκειμένου να τακτοποιήθηκαν οι «ημέτεροι», όπως κατήγγειλαν οι ομοσπονδίες Αξιωματικών (ΠΟΑΞΙΑ) και αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει τη θλιβερή της θητεία αποκαλύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό που με τόσο κυνισμό μας περιέγραψε και η κα Χριστοδουλοπούλου. Ευτυχώς, αυτές οι πρακτικές λαμβάνουν οριστικό τέλος στις 7 Ιουλίου. Η κυβέρνηση της ΝΔ που θα προκύψει με την ψήφο του ελληνικού λαού, είναι αποφασισμένη να κάνει τη μεγάλη αλλαγή και στη δημόσια τάξη. Κι αυτό προϋποθέτει μια ΕΛΑΣ, στην οποία θα αποκατασταθεί η αξιοκρατία και το κύρος του Έλληνα αστυνομικού, ώστε να επιτελέσει αποτελεσματικά το έργο του.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης.

Το άρθρο του Μάξιμου Χαρακόπουλου «Αποκατάσταση αξιοκρατίας και κύρους στην ΕΛ.ΑΣ.» δημοσιεύθηκε στο lawandorder.gr στις 12.06.19

back to top