Menu
A+ A A-

thepresident

MAXIMOS NEW

Το τέλος των ψευδαισθήσεων...

του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου θα καταγραφούν ως η πρώτη συντριπτική ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Άρκεσαν 4,5 χρόνια καταστροφικής πολιτικής, από τις δυνάμεις που ανέλαβαν την εξουσία, χρησιμοποιώντας το ψεύδος και την κοινωνική οργή, για να καταρρεύσουν οι κάποτε παντοδύναμες συλλογικές ψευδαισθήσεις. Η τεράστια διαρροή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει την σημαντική ωρίμανση του εκλογικού σώματος. Γεγονός καθοριστικής σημασίας, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση επιχείρησε, χωρίς αιδώ, να εξαγοράσει την ψήφο των πολιτών. Η βροχή των επιδομάτων και οι κάθε είδους ευνοϊκές ρυθμίσεις ήταν κάτι το πρωτοφανές, ακόμη και στην εθισμένη στον ‘‘μαυρογυαλουρισμό’’ Ελλάδα. Οι πολίτες, ωστόσο, δεν υπέκυψαν στις κυβερνητικές σειρήνες, γιατί αντιλήφθηκαν την απαξιωτική απόπειρα εξαγοράς τους. Το αποτέλεσμα ήταν να “μαυρίσουν” το κυβερνητικό κόμμα, όπως καταδεικνύουν τα ποιοτικά στοιχεία των εκλογικών αναλύσεων, όπου φαίνεται πως τόσο οι νέοι όσο και οι συνταξιούχοι επέλεξαν να στηρίξουν, κατά μεγάλη πλειοψηφία, τη ΝΔ.
Ωστόσο, η μαζική αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχίσει να συντελείται εδώ και καιρό. Κι οι αιτίες ήταν πολλές, ξεκινώντας από την άθλια και ανερμάτιστη οικονομική πολιτική, που στραγγάλισε τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις με την ανελέητη φοροαφαίμαξη. Το αποτέλεσμα ήταν η μεσαία τάξη να αγκομαχά οικονομικά, οι δουλειές που εμφανίζονται να κινούνται στα όρια του χαρτζιλικιού και οι νέοι μας να παίρνουν των ομματιών τους για τα ξένα. Ταυτοχρόνως, και σε κάθε άλλο τομέα της διακυβέρνησης καταγράφονται επίσης αποκαρδιωτικά αποτελέσματα. Από τη δημόσια ασφάλεια μέχρι το μεταναστευτικό, κι από την υγεία μέχρι την δύσμοιρη εκπαίδευση. Η σταγόνα, βέβαια, που ξεχείλισε το ποτήρι υπήρξε η υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών. Τόσο το περιεχόμενο της συμφωνίας, που δίνει ταυτότητα, γλώσσα και ιστορία στους Σκοπιανούς, όσο και η αλαζονική και υβριστική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα και των στελεχών του προς τους διαφωνούντες έδωσαν την χαριστική βολή σε μια κυβέρνηση-αχταρμά, δημιούργημα παρασκηνιακών συναλλαγών και παζαριού.
Την περασμένη Κυριακή, ο λαός, όντως, μίλησε. Και η φωνή του ήταν τόσο καθαρή και δυνατή που έσυρε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές, ανατρέποντας τα σχέδιά του για εκλογές τον Οκτώβριο, εν αναμονή των Νόμπελ… Όπως όλα δείχνουν, η ΝΔ μπορεί να επαναλάβει και στις εθνικές εκλογές τον θρίαμβο των ευρωεκλογών. Ο πανικός της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Τσίπρα δύσκολα κρύβονται. Δείγμα αυτού του πανικού και η επιχείρηση επιλογής -εν μέσω προεκλογικής περιόδου- της ηγεσίας της δικαιοσύνης, γεγονός που συνιστά θεσμική απρέπεια. Γνωρίζουν, όμως, κι αυτοί πως είναι οι τελευταίοι σπασμοί πριν το τέλος. Στις 7 Ιουλίου ξεκινά μια νέα εποχή για την χώρα με τη ΝΔ στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης.

Το άρθρο του Μάξιμου Χαρακόπουλου «Το τέλος των ψευδαισθήσεων» δημοσιεύθηκε στο thepresident.gr στις 02.06.19

back to top