Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος ψήφος εμπιστοσύνης 1

Αθήνα, 9 Απριλίου 2019

Ομιλία Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο πρωθυπουργός φοβούμενος ότι μια ψηφοφορία για τον “αψύ Σφακιανό”, όπως χαρακτήρισε τον υβριστή υπουργό του, τον κ. Πολάκη, μπορεί να έχει διαρροές στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετέτρεψε την πρόταση μομφής σε συνολική ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας προσφέρει αφειδώς προστασία στον υπουργό του για την αχαρακτήριστη επίθεση εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ενός ανθρώπου, που αποτελεί πρότυπο μαχητή της ζωής.
Το ανοίκειο ύφος Πολάκη γίνεται επίσημη γραμμή της κυβέρνησης. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να περάσει τις διακοπές του Πάσχα με τον κ. Πολάκη. “Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση ευρισκόμενη σε πανικό, ενώπιον της βαριάς ήττας στις επικείμενες εκλογές, παίζει το τελευταίο της χαρτί. Την εξαγορά ψήφων, εξαγγέλλοντας παροχές, λίγες μέρες πριν τις κάλπες, μπας κι αλλάξει τη βαριά ατζέντα της σκληρής καθημερινότητας.
Εξήγγειλε μισή “σύνταξη ευρωεκλογών”, που θα δοθεί, εντελώς συμπτωματικά, μέχρι τις 26 Μαΐου. Τέτοια μεθόδευση πολιτικής δωροδοκίας δεν έχει προηγούμενο.
Είναι άστοχη η σύγκριση με τις επιταγές των αγροτικών επιδοτήσεων που δόθηκαν από τον Γεώργιο Ράλλη παραμονές εκλογών του ’81. Η χώρα μόλις είχε μπει, τότε, στην ΕΕ και γινόταν προσπάθεια να αντιληφθούν οι πολίτες τα οφέλη της ένταξης.
Σήμερα δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Εσείς που καταργήσατε το ΕΚΑΣ, που κόψατε συντάξεις και επικουρικές, που επιβάλατε την πιο βαριά φορολόγηση, τώρα δίνετε κλάσμα όσων συγκεντρώσατε με την υπερφορολόγηση, κάνοντας και τους χουβαρντάδες.
Την ίδια ώρα εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν βγει στη σύνταξη και επί μήνες δεν παίρνουν μία, γιατί εσκεμμένα δεν προχωρείτε στην έκδοση των συντάξεών τους, για να παρουσιάζετε υπερπλεονάσματα, που χρησιμοποιείτε ως προεκλογικό εργαλείο.
Με στόμφο εξαγγείλατε, επίσης, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, νομίζοντας ότι οι πολίτες λησμόνησαν πως εσείς ήσασταν που τον αυξήσατε, ερχόμενοι στην εξουσία. Τα υπόλοιπα για το 2020 και 21 είναι τζάμπα υποσχέσεις, αφού ξέρετε ότι δεν θα είστε στην κυβέρνηση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι του, αποδεικνύουν καθημερινώς ότι μοναδική τους έγνοια είναι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων.
Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί την κορύφωση της επίδειξης κυνισμού, αμοραλισμού και αλαζονείας που εκδηλώνει η κυβερνητική πλειοψηφία.
Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ οι παρασκηνιακές συναλλαγές έγιναν καθημερινότητα, βυθίζοντας την αξιοπιστία του κοινοβουλευτικού συστήματος.
Η ψήφος για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών ανταλλάχθηκε με μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο ή έναν υπουργικό θώκο λίγων μηνών, πριν, όλοι αυτοί οι, απαξιωμένοι στην συνείδηση των Ελλήνων, γυρολόγοι πολιτικοί παραδοθούν στη λήθη.
Μέρα με την ημέρα, αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο όσων είχαν εκλεγεί με το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα υπό μάλης. Αυτοί που το έπαιζαν λαϊκά παιδιά, πιάστηκαν να απολαμβάνουν τη γοητεία της μπουρζουαζίας, τη χλιδή των ελίτ που δήθεν κατακεραυνώνουν.
Η ίδια έλλειψη ήθους αποδεικνύεται και στη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι. Με τις σικέ συσκέψεις που απέκρυψαν τους νεκρούς, τους ψεύτικους χάρτες, τις θρασύτατες επιθέσεις εναντίον των ίδιων των θυμάτων, για να καλύψουν τη δική τους ανικανότητα την ώρα της κρίσης.
Και ακόμη και σήμερα, αντί συγγνώμης, παριστάνουν τους κήνσορες. Δεν νομίζω ότι η σύγχρονη ιστορία έχει να επιδείξει ανάλογο παράδειγμα παχυδερμισμού. Ήλθε η “πρώτη φορά αριστερά” να μας το διδάξει κι αυτό.
Την ίδια ώρα η έκρηξη της εγκληματικότητας, κάθε μορφής, μικρής και μεγάλης, σπάει ρεκόρ –την αλήθεια την γνωρίζουν οι πολίτες πολύ καλύτερα από τις στατιστικές που κραδαίνουν οι επικεφαλής του αρμόδιου υπουργείου.
Τη βιώνουμε, άλλωστε, όλοι, όταν στα Εξάρχεια καταρρακώνεται κάθε έννοια νομιμότητας, κάθε έννοια δικαίου και προστασίας της ιδιοκτησίας και της προσωπικής ασφάλειας.
Τη βιώνουμε με τη δράση του ανεξέλεγκτου Ρουβίκωνα, των “δικών σας παιδιών”, που δεν γνωρίζει εορτές και αργίες, αλλά εργάζεται πυρετωδώς, κάνοντας χρέη δικαστή και τιμωρού, κτυπώντας δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.
Και επιπλέον, τρομοκρατώντας ευθέως τους δικαστές να μην τολμήσουν να απορρίψουν την αίτηση αδείας του αμετανόητου αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα.
Τη βιώνουμε με το χάος που επικρατεί στις φυλακές, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με δολοφονίες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες.
Τη βιώνουμε με τις αποκαλύψεις των άθλιων συνθηκών διαβίωσης στα χοτ σποτ, όπου δεκάδες ΜΚΟ, ως κράτος εν κράτει, ξεκοκκαλίζουν εκατομμύρια επιδοτήσεων.
Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν… φυσικά φαινόμενα, αλλά αποτέλεσμα συγκεκριμένων αποφάσεων και επιλογών της κυβέρνησης. Είναι το αποτέλεσμα του κανακέματος στην κάθε είδους ανομία, που αποτυπώνεται:
• στον νόμο Γαβρόγλου για το άσυλο ανομίας,
• στον νόμο Παρασκευόπουλου για το άνοιγμα των φυλακών σε κάθε είδους εγκληματία,
• στο ξήλωμα της ομάδας ΔΕΛΤΑ,
• στην αμνησία του κ. Κυρίτση για τους νεκρούς από τις μολότοφ,
• στους μετανάστες της κ. Χριστοδουλοπούλου που λιάζονται.
Τελικά, είναι το αποτέλεσμα μια ολόκληρης αντίληψης. Η οποία μπορεί να βρίσκει απήχηση σε ένα περιθώριο του 3-4%, όσα και τα ποσοστά του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ, είναι όμως, τραγικά μειοψηφική στην κοινωνία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταγραφεί ως μελανή σελίδα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Σε κάθε τομέα οι αρνητικές συνέπειες που αφήνει είναι πρωτοφανείς.
Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι αυτή η πολιτική του καιροσκοπισμού, της ίντριγκας και της ασυνέπειας, θα πληρωθεί από τους πολίτες με το ανάλογο νόμισμα.
Όσα, λοιπόν, τερτίπια κι αν επινοήσει η κυβερνητική πλειοψηφία, όσους λαγούς με πετραχήλια κι αν τάξει, όσα δωράκια κι αν μοιράσει, η μοίρα της είναι προδιαγεγραμμένη. Κανείς δεν μπορεί να γλυτώσει από την πολιτική Νέμεση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Μ.Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/IBXzDzM6l5o

 

back to top