Menu
A+ A A-

Μάξιμος Επίκαιρη 2

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Oμιλία
του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας
βουλευτή Λαρίσης,
κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου
στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης, 30 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο Γ΄ Θερινό Τμήμα Εργασιών της Βουλής, με θέμα:
«Η Κυβέρνηση επιχειρεί την πλήρη κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης».

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο λαϊκιστικός, αριστερός και δεξιός, τυχοδιωκτισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδεύει πλέον με γοργά βήματα προς τη δύση του. Προς μεγάλη, βεβαίως, θλίψη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία αγάπησε τις καρέκλες της εξουσίας, όσο κανείς στο παρελθόν. Μοιραίος, εξ αυτού του γεγονότος, ο εκνευρισμός στους κυβερνητικούς συνεταίρους που τους οδηγεί πλέον σε αποφάσεις εν θερμώ.

Όπως αυτή της δίωξης δημοσιογράφων, που κλείστηκαν στα κρατητήρια από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Γιατί; Διότι τόλμησαν να μιλήσουν για τη σκανδαλώδη διαχείριση του μεταναστευτικού, που ερευνά πλέον και η OLAF και που εξευτελίζει διεθνώς τη χώρα.

Κι αυτό από την κυβέρνηση των ευαίσθητων υπερασπιστών των δικαιωμάτων. Αυτών που κατηγορούσαν την κυβέρνηση Σαμαρά ως ακροδεξιά λόγω Αμυγδαλέζας. Και σήμερα έστησαν το αίσχος της Μόριας, παρά τα εκατοντάδες εκατομμυρία ευρώ που έλαβε η χώρα από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σε δομές που βολεύτηκαν άπειροι ημέτεροι, και ίσως πολλοί από αυτούς που προηγουμένως ήταν μονίμως στα πεζοδρόμια διαδηλώνοντας κατά των μνημονίων και του καπιταλισμού. Όπως και ο γνωστός ακτιβιστής του δεν πληρώνω τα διόδια, που διορίστηκε στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού.

Επί ΣΥΡΙΖΑ, ω του θαύματος, εξαφανίσθηκαν ως δια μαγείας όσοι έκαναν κινητοποιήσεις σε διόδια, παρελάσεις, πλειστηριασμούς.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφο της κυβερνητικής πλειοψηφίας,
με τις καθεστωτικές αντιλήψεις στην ΕΡΤ, με τις διώξεις δημοσιογράφων, τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη ομοιάζετε να ακολουθείτε πρακτικές Όρμπαν, που κατά τ’ άλλα ξορκίζετε.

Κερδίσατε την εξουσία λέγοντας ψέματα με τη σέσουλα. Δήθεν θα φέρνατε το νέο στην πολιτική. Αποσιωπώντας ότι στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν προσχωρήσει μαζικά πρώην στελέχη του βαθέως ΠΑΣΟΚ, κάποια από τα οποία φιγουράρουν και σε υπουργικές θέσεις. Και αυτό που επιδιώξατε εξ αρχής ήταν η δημιουργία ενός κομματικού κράτους.

Προϋπόθεση γι’ αυτό ήταν οι λέξεις αξιολόγηση και αξιοκρατία να τεθούν σε καθεστώς διωγμού. Θεσμοί και νόμου εξευτελίστηκαν, ένεκα του τελικού σκοπού. Δοξάσατε όσο κανείς άλλος τη ρήση: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Όσα συνέβησαν με την μη εφαρμογή του νόμου 4369/16 για το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου, χαρακτηρίζουν ολόκληρη τη διακυβέρνησή σας. Η περίφημη φράση που μνημονεύθηκε, “πήραμε την κυβέρνηση όχι όμως και την εξουσία” σας έχει γίνει εμμονή. Γι’ αυτό και τέσσερεις υπουργοί σας παρενέβησαν στο ΑΣΕΠ για τους Γραμματείς της Δημόσιας Διοίκησης. Γιατί το μείζον είναι η κομματική ταυτότητα.

Και γι’ αυτό επιθυμείτε να γιγαντώσετε κι άλλο το κράτος. Για να διορίζετε κόσμο. Όπως έχετε κάνει με τις στρατιές των μετακλητών, με ‘‘Καρανίκες’’ παντός τύπου, χωρίς προσόντα, χωρίς εμπειρία, ενίοτε και χωρίς αντικείμενο. Μια μικρή γεύση αυτού, πήραμε προσφάτως, με τον ανασχηματισμό, με το κομβόι μετακλητών, που απασχολούσαν οι υπουργοί που καρατομήθηκαν.

Οι διορισμοί όμως δεν σταματούν στους μετακλητούς, επεκτείνονται και στο ίδιο το δημόσιο με τη γνωστή φάμπρικα των συμβασιούχων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής, φέτος τον Μάιο οι συμβασιούχοι για πρώτη φορά ξεπέρασαν τους 100.000. Από 80.278 που ήταν τον Μάιο του 2015 έφθασαν αισίως τον Μάιο του 2018 τους 103.124. Έχουμε δηλαδή μια αύξηση σχεδόν 23.000 νέων συμβασιούχων, στους οποίους βεβαίως κλείνετε το μάτι της μονιμοποίησης κρατώντας τους σε ομηρία.

Την ίδια ώρα, όμως, αγαπητοί συνάδελφοι, νέα παιδιά με προσόντα παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς και της μετανάστευσης. Γιατί εδώ η κυβέρνησή σας έχει επιλέξει να στύβει τον ιδιωτικό τομέα, την επιχειρηματικότητα, κάθε παραγωγική ικμάδα, με φόρους πάνω στους φόρους. Για να συντηρεί τους ψηφοφόρους της, για να μοιράζει υποσχέσεις αποκατάστασης. Εις βάρος, βεβαίως, του τόπου, του παρόντος και του μέλλοντός του.

Ως εκ τούτου, καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε η είδηση ότι η Ελλάδα στην οικονομική ελευθερία καταλαμβάνει παγκοσμίως την 108η θέση μαζί με το βασίλειο της Σουαζιλάνδης. Ευτυχώς, που το δράμα λαμβάνει σύντομα τέλος. Η κυβέρνηση αυτή θα μείνει ως μια κακή ανάμνηση. Η Ελλάδα σύντομα θα αλλάξει σελίδα, με την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://youtu.be/x5DwpxO6gSA

back to top