Menu
A+ A A-

Μάξιμος 11ο ΣυνέδριοΝΔ 2

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2017

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ
ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


«Φίλες και φίλοι,

Σε μια εποχή σύγχυσης, απαισιοδοξίας και απουσίας οραμάτων η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη δηλώνει και πάλι ένα ηχηρό ιστορικό παρών.
Όπως και στο απώτερο παρελθόν, αλλά κυρίως μετά το 1974, με τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, η παράταξή μας έρχεται να ξανακτίσει ό,τι έχουν γκρεμίσει η ακρότητα και η ανευθυνότητα.
Για αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόνον εμείς, η Νέα Δημοκρατία, στεκόμαστε όρθιοι, μετά την λαίλαπα της σφοδρής κρίσης που βιώνουμε εδώ και 8 χρόνια.
Σε εμάς στρέφουν το βλέμμα της ελπίδας οι περισσότεροι συμπολίτες μας, τώρα που κατέρρευσαν τα ασύστολα ψεύδη του λαϊκισμού, τώρα που η δημαγωγία ξεγυμνώθηκε από τις κενές υποσχέσεις, τώρα που η ελληνική κοινωνία βίωσε, με τον πιο πικρό τρόπο, τις συνέπειες της νίκης της εξαλλοσύνης και της αμετροέπειας.
Δυστυχώς, η προσπάθεια που έγινε, παρά τα όποια λάθη της, την διετία 2012-2014, δεν ολοκληρώθηκε. Γιατί επικράτησε το θυμικό έναντι της λογικής, και γιατί κάποιοι, όπως παραδέχθηκαν πρόσφατα τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήθελαν η Ελλάδα να βγει από τα μνημόνια και την κρίση με τους τότε όρους.
Ήθελαν άλλους, βολικότερους, αυτούς που τότε έσκιζαν τα μνημόνια στις πλατείες, που φοβέριζαν τις αγορές και τους κακούς ηγέτες της Ευρώπης. Και σήμερα είναι τα καλά παιδιά, άφησαν το σφυροδρέπανο και πήραν το σφυρί της WallStreet, χωρίς αιδώ, χωρίς μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό. Έχοντας αναδείξει μοναδικό τους θεό την καρέκλα της εξουσίας, που επιθυμούν να κρατήσουν πάση θυσία.

Φίλες και φίλοι,

Ανάμεσα στους τομείς που κυριολεκτικά δεινοπαθούν στα δίσεκτα για την κοινωνία χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αυτός της ασφάλειας.
Εδώ, διαπιστώνονται ανάγλυφα οι επιδράσεις ακραίων ιδεοληψιών που για δεκαετίες φυτοζωούσαν σε περιθωριακούς πολιτικούς χώρους και τώρα βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης. Εδώ, η κυβέρνηση πουλάει αριστεροσύνη, για να μπορεί να ελέγχει τα «δικά της παιδιά».
Το αποτέλεσμα είναι βέβαια να την πληρώνει ο μέσος πολίτης, η νομιμότητα, η τάξη και εντέλει η ίδια η ελευθερία. Διότι χωρίς το αίσθημα της ασφάλειας δεν υφίσταται και ελευθερία. Αυτές οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες.
Στην Ελλάδα, όμως, αυτές οι αυτονόητες αλήθειες τείνουν να λησμονηθούν. Εδώ ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά. Εδώ μπορούν οι γνωστοί άγνωστοι να ελέγχουν μια ολόκληρη περιοχή της πρωτεύουσας, χωρίς το κράτος να παρεμβαίνει.
Δυο και τρεις φορές την εβδομάδα, τα «δικά τους παιδιά» κάνουν πάρτυ με μολότοφ και πέτρες, στις συνοριακές γραμμές του Εξαρχιστάν, όπου οι αστυνομικοί παίζουν το ρόλο του στόχου, χωρίς δυνατότητα αντίδρασης.
Ο περίφημος Ρουβίκωνας έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ασυδοσίας, χτυπώντας δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, απειλώντας ανθρώπους μπουκάροντας σε πρεσβείες και στη Βουλή. Και καμαρώνει με τα επιτεύγματά του στο διαδίκτυο. Γιατί όχι, αφού απολαμβάνει τη στοργική προστασία αυτών που υποτίθεται ότι έχουν ως έργο να προφυλάσσουν τη δημόσια τάξη! Αυτών που διατάζουν τα περιπολικά να γίνουν ταξί για τα «δικά τους παιδιά».
Στα πανεπιστήμια, ορδές περιθωριακών τρομοκρατούν, κτυπούν και εκβιάζουν φοιτητές, καθηγητές και επισκέπτες. Ένα κλίμα τρόμου επικρατεί εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει η απόλυτη ελευθερία έκφρασης.
Αλλά και απέναντι στο ποινικό έγκλημα η ίδια ανεύθυνη στάση. Με τον νόμο-έκτρωμα Παρασκευόπουλου άνοιξαν οι πύλες των φυλακών για να εξέλθει κάθε καρυδιάς καρύδι, και να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση. Και όμως, παρά τα συνεχή κρούσματα η κυβέρνησή δεν πτοείται. Έφτασε στο σημείο να δώσει άδεια στους τρομοκράτες για να μην πληγεί ο ψυχισμός τους.

Φίλες και φίλοι,

Για εμάς, όπως έχει δεσμευτεί ο πρόεδρός μας και αυριανός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ασφάλεια είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Ο πολίτης θα νοιώσει και πάλι ελεύθερος, χωρίς τον φόβο της βίας και της αυθαιρεσίας. Και αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται καμία τρόικα. Μόνον τη δική μας βούληση. Και αυτήν την έχουμε.
Είμαστε δίπλα στον αστυνομικό, γιατί θέλουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι οι κλειδαμπαρωμένες πόρτες και ο φόβος μόλις σουρουπώσει. Δεν ήταν αυτή η Ελλάδα που μεγαλώσαμε και δεν πρέπει να είναι αυτή που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Γι αυτήν, λοιπόν, την ευρωπαϊκή Ελλάδα της ασφάλειας και της προόδου δεσμευόμαστε ως αυριανή κυβέρνηση».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ: https://www.youtube.com/watch?v=J-U4fZOiKkc

back to top