Menu
A+ A A-

estia

Μ. Χαρακόπουλος φωτό

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αν τα φαινόμενα ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν αυξάνονταν καθημερινά, το λεγόμενο «πόρισμα Παρασκευόπουλου για τη βία στα ΑΕΙ» θα αποτελούσε μια εξαιρετική αφορμή για ευθυμία σε μια ιδιαίτερα καταθλιπτική πραγματικότητα. Μετά την επαναφορά από τον κ. Γαβρόγλου του ασύλου ανομίας στα πανεπιστήμια και την κριτική που δέχθηκε, ο υπουργός Παιδείας συγκρότησε μια επιτροπή για την αντιμετώπιση της βίας στα ΑΕΙ. Το πανεπιστημιακό άσυλο εδώ και χρόνια έχει χάσει το νόημά του, καθώς δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Αντιθέτως, το άσυλο κατέληξε να προσφέρει καταφύγιο σε κάθε είδους παραβατικό στοιχείο που προσφεύγει στο πανεπιστήμιο για να αποφύγει τη σύλληψη.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όσα χρόνια κι αν μείνει στην εξουσία παραμένει ανεπίδεκτος μαθήσεως, προσκολλημένος στις εφηβικές του ιδεοληψίες και στις δογματικές του εμμονές, ακόμη κι αν άσπρισαν τα μαλλιά των στελεχών του. Και το νέο «λαμπρό» έργο της σοφίας του κ. Παρασκευόπουλου ακολουθεί πιστά τα χνάρια του προηγούμενου, δικού του, κατασκευάσματος. Μιλάμε για τον περίφημο νόμο, που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες των φυλακών σε δολοφόνους, βιαστές, εκβιαστές και κάθε καρυδιάς καρύδι, ανατροφοδοτώντας το έγκλημα και εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα.
Αυτήν την φορά, μετά από «κοπιώδη» προσπάθεια 8 μηνών, μια επιτροπή σοφών(!) υπό τον κ. Παρασκευόπουλο πληροφορεί την ελληνική κοινωνία ότι η λύση για την εκτεταμένη βία των κάθε λογής συμμοριών που δρουν στα πανεπιστήμιά μας είναι όχι μόνον να συμφιλιωθούμε μαζί της και να την αποδεχθούμε, αλλά και να της παραχωρήσουμε κι άλλο βήμα για να εκφραστεί.
Συγκεκριμένα, η περί ου ο λόγος επιτροπή προτείνει να δημιουργηθούν «στέκια συνεύρεσης» για τους καταληψίες φοιτητές, χωρίς να αποκλείονται και όσοι δεν είναι φοιτητές, και να αναλάβουν τους πανεπιστημιακούς χώρους των καταλήψεων οι ίδιοι οι καταληψίες. Για τούτο, άλλωστε, προτείνεται και η απόσυρση των ΑΤΜ, που προφανώς βάζουν σε... πειρασμό τους ληστές από ιδεολογία!
Μετά απ’ όλα αυτά, ειλικρινά αναρωτιόμαστε γιατί άραγε να μην αναλάβουν οι καταληψίες και οι «συλλογικότητες» τη διοίκηση των Πανεπιστημίων, ακόμη και τα μαθήματα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα μια και έξω. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα απαιτηθεί και η «ευαισθητοποίηση» των επίδοξων πυγμάχων των ΑΕΙ να μην καταφεύγουν στον ξυλοδαρμό καθηγητών και συμφοιτητών τους, καθώς έτσι δεν πλήττουν την «άρχουσα τάξη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πόρισμα.
Πέραν της ιλαρότητας που προκαλεί η πρόταση της συγκεκριμένης επιτροπής, είναι φανερό ότι στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τα Πανεπιστήμια της χώρας να λειτουργούν σε καθεστώς νομιμότητας. Κλείνει, επίσης, το μάτι στους μπαχαλάκηδες να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, να κτυπούν ανεξέλεγκτα, να απειλούν, να εκβιάζουν, να μετατρέπουν τους πανεπιστημιακούς χώρους σε εστίες ανομίας, σε ορμητήρια καταδρομικών επιχειρήσεων. Και ακόμη συνομολογεί ότι είναι ανεκτή η παρουσία εξωπανεπιστημιακών στοιχείων που μεταφέρουν τις παράνομες δράσεις εντός των πανεπιστημίων, είτε αφορά το παρεμπόριο, είτε τη διακίνηση ναρκωτικών.
Εντέλει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με το «πόρισμα Παρασκευόπουλου», καταρρίπτει τις όποιες φρούδες ελπίδες έτρεφαν κάποιοι για την ταυτότητά της. Οι άνθρωποι έχουν αποφασίσει με ποιόν θα πάνε και ποιόν θα αφήσουν. Επιλέγουν την ανομία εις βάρος της τάξης, επιλέγουν τους περιθωριακούς εις βάρος της κοινωνίας, επιλέγουν τους τραμπούκους εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών που κοπιάζουν να μορφωθούν. Και εγκαλούν όλους εμάς που είμαστε αντίθετοι ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την... προοδευτικότητά τους. Ευτυχώς, όμως, δεν θα τα καταφέρουν. Τα ψωμιά της κυβέρνησής τους είναι, ήδη, μετρημένα!

Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην ΕΣΤΙΑ τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

 

back to top