Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Μ.Χαρακόπουλος για έκρηξη μεταναστευτικών ροών: "Η κυβέρνηση να εξαγγείλει μέτρα και όχι αφορισμούς!"

BOYLI MΑΞΙΜΟΣ

Αθήνα, 24 Απριλίου 2018

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΙΣΡΟΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ:

Η κυβέρνηση να εξαγγείλει μέτρα και όχι αφορισμούς!

• Να δράσουμε αποφασιστικά απέναντι στα τουρκικά παιχνίδια

«Η Τουρκία παίζει και πάλι το μεταναστευτικό χαρτί, όπως φαίνεται και από την κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ροών σε Έβρο και Αιγαίο, για να εκβιάσει καταστάσεις. Απέναντι σε ένα εκρηκτικό πρόβλημα απαιτείται από την κυβέρνηση να δράσει με αποφασιστικότητα, και να αφήσει τις γνωστές ιδεοληψίες που μας οδήγησαν στο σημείο που είμαστε σήμερα. Τα όσα συνέβησαν στην Λέσβο πρέπει να σημάνουν συναγερμό για τη λήψη μέτρων, και όχι να γίνουν αφορμή αυθαίρετων γενικεύσεων και αφορισμών». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή σχετική ερώτηση που συνυπογράφει με άλλους 30 βουλευτές της ΝΔ. Η ερώτηση που απευθύνεται προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, και ως πρώτο υπογράφοντα έχει τον βουλευτή Έβρου κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνουν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στον Έβρο, με τα νούμερα που καταγράφουν οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης να είναι άκρως ανησυχητικά…
Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά πλέον περνάνε το ποτάμι του Έβρου πάνω από 300 μετανάστες και πρόσφυγες, αριθμός που είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο που ο καιρός συνεχώς θα βελτιώνεται. Πέρυσι τον Μάρτιο είχαν περάσει τα χερσαία σύνορα από τον Έβρο 256 άτομα, ενώ τον φετινό, μετά το γεγονός με τους δύο στρατιωτικούς μας, καταγράφηκαν 1.658 το σύνολο των οποίων είναι ταυτισμένοι οικονομικοί μετανάστες και λίγοι πρόσφυγες πολέμου. Παράλληλα μέσα στον Απρίλιο οι διελεύσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τις 2.000 και σίγουρα θα αυξηθούν μέχρι το τέλος του μήνα ακόμη περισσότερο. Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι η Άγκυρα ‘‘παίζει’’ και πάλι το χαρτί των οικονομικών μεταναστών και των προσφύγων για να αυξήσει την πίεση προς την Ε.Ε. και προς την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η κοινή δήλωση Τουρκίας –ΕΕ!»
Και οι 31 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να πληροφορηθούν από τους αρμοδίους υπουργούς:
• Πως θα αντιμετωπίσουν τις αυξημένες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στον Έβρο, αν έχουν σχέδιο αντιμετώπισης τους και αν ναι ποιο είναι αυτό;
• Αν θα ενισχύσουν με άτομα, αλλά και με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι συνεχόμενες ροές μεταναστών και προσφύγων.
• Αν θα ενισχύσουν τις δομές διαχείρισης μεταναστών–προσφύγων, ώστε να αποδεσμευτούν δυνάμεις για την περιπολία στα σύνορα προς αποτροπή των παράνομων διελεύσεων.
• Αν θα ζητηθεί η παρουσία της FRONTEX για την από κοινού με όλους τους Ευρωπαίους αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας με την άμεση ενεργοποίηση των ομάδων ταχείας ανταπόκρισης RABIT.
• Αν θα διεκδικήσουν την παρουσία της FRONTEX και κατά μήκος των πέρα συνόρων, της γειτονικής μας χώρας, ώστε να επιτευχθεί μια πιο ουσιαστική και αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων των δύο κρατών.
• Αν έχουν βάση τα σενάρια που αναφέρουν για δημιουργία επιπλέον δομών εξυπηρέτησης προσφύγων και μεταναστών, εκτός από τις ήδη υπάρχουσες, στον Έβρο και στη Θράκη γενικότερα, που αποτελούν νευραλγικές, ακριτικές και ευαίσθητες περιοχές.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Οι αστυνομικοί εισπράττουν απαξία από την κυβέρνηση!"

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΕΣΝΙΚΗΣ MAΞIMOΣ 1

Λάρισα, 23 Απριλίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:

Οι αστυνομικοί εισπράττουν απαξία από την κυβέρνηση!

• Δέσμευση Μητσοτάκη για νέο μισθολόγιο

«Εκτός από την οικονομική κρίση και τον εμπαιγμό για την απόδοση και του υπόλοιπου 50% της απόφασης του ΣτΕ, οι αστυνομικοί υφίστανται και απαξία από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Τόσκας, που κανακεύει τους διάφορους Ρουβίκωνες χαρακτηρίζοντάς τους “συλλογικότητες”, είναι ο ίδιος που απαξιώνει αστυνομικούς αποκαλώντας τους “τσούρμο”». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ένωσης, Αστυνόμο Α´ κ. Ιωάννη Ψαρογιάννη για την πρόσκληση, μετέφερε τον χαιρετισμό του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή του για την καταβολή και του υπόλοιπου 50% της απόφασης του ΣτΕ στους δικαιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως επίσης και την εκπόνηση ενός νέου μισθολογίου που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές. Όπως χαρακτηριστικά είπε «βεβαίως, η χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζει δυσκολίες, ωστόσο, κάθε σοβαρό κράτος ιεραρχεί τις προτεραιότητές του. Και για εμάς η ασφάλεια του πολίτη δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Είναι ύψιστο αγαθό, βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Δεσμευόμαστε να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων ανδρών και γυναικών στην Ελληνική Αστυνομία, που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά τη μάχη με το έγκλημα».

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ 2

Φωτ. 1. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο βήμα της Γ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Κ. Μακεδονίας

Φωτ. 2. Ο τομεάρχης της ΝΔ με το προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Κ. Μακεδονίας

Read more...

Μάξιμος στη ΝΟΔΕ Λάρισας:Καμία ελπίδα με ΣΥΡΙΖΑ»

ΜΑΞΙΜΟΣ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ 1

Αθήνα, 22 Απριλίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Καμία ελπίδα με ΣΥΡΙΖΑ!

• Η ΝΔ θα επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα

«Κέρδισαν τις εκλογές με σύνθημα την ελπίδα. Σήμερα κανένας δεν πιστεύει ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει καμία ελπίδα. Η μονή ελπίδα είναι να φύγουν μια ώρα αρχύτερα». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Λάρισας που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γραμματέα του κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές σημείωσε ότι «η ΝΔ είναι η δύναμη σταθερότητας που μπορεί να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα. Διαθέτει σχέδιο, στρατηγική και υπεύθυνη ηγεσία, σε μια εποχή που το πολιτικό προσωπικό της χώρας πολλές φορές δεν χαρακτηρίζεται από τη σοβαρότητα που επιβάλουν οι στιγμές». Υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι η αυτοδυναμία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό», ενώ εξήγησε ότι «αυτή δεν εξαρτάται μόνο από τις δικές μας επιδόσεις, τη διαφορά από το δεύτερο κόμμα, αλλά και από το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή και πόσο θα είναι το ποσοστό αυτών που δεν θα εκφραστούν στην εθνική αντιπροσωπεία. Ο στόχος της αυτοδυναμίας, όπως και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, είναι εφικτός, και βεβαίως και με αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε συνεννόηση και συνεργασίες».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στην «κατάρρευση του αφηγήματος της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. Όταν και οι δικοί τους, όπως ο κ. Φίλης, τους εγκαλούν για κωδωνοκρουσίες και τους πανηγυρισμούς ενώ η μέση σύνταξη θα πέσει από 700 στα 400 ευρώ, τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων;».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχάρη «τις κομματικές οργανώσεις για όσα στα δυο αυτά χρόνια πέτυχαν, δυναμώνοντας τη φωνή της ΝΔ και κυρίως για τη σοβαρή εκπροσώπηση του κόμματος σε επίπεδο νομού, όπως αρμόζει στην παράταξη. Βεβαίως», πρόσθεσε, «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και καθώς ο πήχης μπήκε ψηλά, αναμένουμε ακόμη περισσότερα μετά τις εσωκομματικές εκλογές».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ 3

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στον Τύρναβο: "Άμεσα μέτρα για κατάρρευση τιμών στο γάλα!"

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΑΞΙΜΟΣ 1

Λάρισα, 22 Απριλίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ:

Άμεσα μέτρα για κατάρρευση τιμών στο γάλα!

• Κατέθεσε 2 συγκεκριμένες προτάσεις

«Τα πράγματα στην κτηνοτροφία ποτέ δεν ήταν ιδανικά. Ποτέ, όμως, δεν ήταν και στην τραγική κατάσταση που είναι σήμερα. Στο χώρο του γάλακτος δραστηριοποιούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και επιδιώκουν παντί τρόπω, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Το πέτυχαν στο αγελαδινό γάλα με την απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την ομιλία του στην Πανθεσσαλική συνάντηση κτηνοτρόφων που συγκάλεσε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας στον Τύρναβο για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία με την κατάρρευση των τιμών στο γάλα.
«Η τότε αντιπολίτευση, που έλεγε ότι θα επαναφέρει το φρέσκο γάλα στις 5 ημέρες, απελευθέρωσε τη διάρκεια ζωής πλήρως και σήμερα είναι αορίστου διάρκειας» επισήμανε ο κ. Χαρακόπουλος και συνέχισε «τον τελευταίο καιρό, τα οικονομικά αυτά συμφέροντα επιδιώκουν με αθρόες εισαγωγές, να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους και στο πρόβειο γάλα.
Για να πάρουμε επίσημες απαντήσεις για το θέμα υπέβαλα ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Αποστόλου, ζητώντας να απαντήσει στα εξής καίρια ερωτήματα: Δικαιολογούνται οι μειώσεις των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα, που οφείλονται και τι προτίθεται να κάνει. Στην πολυσέλιδη απάντησή του μας ενημέρωνε ότι οι τιμές καθορίζονται βάσει προσφοράς και ζήτησης και ότι υπάρχουν αδυναμίες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε προσωπικό και πόρους. Επειδή πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να υπάρξει αποτέλεσμα, επανήλθα, λοιπόν, με νέα ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, μετά από ενημέρωση που είχα από την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και το Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας “Γάλα Ελαςς”. Ζητώ από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να μας απαντήσει, αφού επικαλείται αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών, αν έχουν προσληφθεί κτηνίατροι ή ελεγκτές, τα τρία τελευταία χρόνια, καθώς τα στοιχεία δείχνουν προσλήψεις στο δημόσιο πλέον των 21.000, ενώ λόγω μνημονίου θα έπρεπε να γίνεται 1 πρόσληψη για κάθε 4 αποχωρήσεις. Και αν όχι, γιατί; Αιτήθηκε το ΥΠΑΑΤ προσλήψεις κτηνιάτρων και ελεγκτών και πόσοι είναι αυτοί;».
Για το θέμα της φέτας ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «η φέτα δεν μπορεί να παραχθεί με εισαγόμενο γάλα. Υπάρχει έντονη φήμη και καταγγελίες από την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας ότι με εισαγόμενο γάλα παράγεται λευκό τυρί το οποίο εξάγεται και, κάπου στην πορεία για τα ευρωπαϊκά ράφια, “βαφτίζεται” φέτα. Με αυτόν τον τρόπο συμπιέζεται η τιμή στο γάλα των κτηνοτρόφων και απειλείται σήμερα η βιωσιμότητά τους. Στο δεύτερο σκέλος της παραπάνω ερώτησης, λοιπόν, ζητώ να μάθω αν η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα απαγόρευσης παραγωγής ΠΟΠ σε όσους εισάγουν πρόβειο γάλα, έτσι ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα εξαγωγής λευκού τυριού ως φέτα. Σε άλλες χώρες με τυριά ΠΟΠ, όπως αναφέρθηκε, αυτό γίνεται για την πλήρη προστασία τους από τέτοια φαινόμενα νοθείας».
Καταλήγοντας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε: «Στην πολιτική πολλές φορές οδηγούμαστε σε σταυροδρόμι επιλογών. Ο δρόμος που διαλέγουμε καθορίζει την πολιτική μας διαδρομή. Δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας μιλώντας για σπόνσορες πολιτικών αλλά και πολιτικών δυνάμεων. Νομίζω πως με τις επιλογές μου έχω αποδείξει ότι στηρίζω και υπηρετώ τα συμφέροντα των παραγωγών».

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΑΞΙΜΟΣ 2

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΑΞΙΜΟΣ 3

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΑΞΙΜΟΣ 4

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος στη Θεσσαλονίκη: "“Τσαλακώνεται” η δήθεν καθαρή έξοδος!"

ΘΕΣΝΙΚΗ ΝΟΣ 1

Λάρισα, 21 Απριλίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

“Τσαλακώνεται” η δήθεν καθαρή έξοδος!

• Η Τουρκία τεστάρει τις αντιδράσεις της χώρας

«Είτε το φθινόπωρο με την ολοκλήρωση του προγράμματος, είτε το αργότερο το Μάιο του ’19 με τις ευρωεκλογές θα έχουμε εθνικές εκλογές. Όσο πιο αργά γίνουν οι εκλογές τόσο πιο πικρό θα είναι το ποτήρι για τον κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί με αξιώσεις την αυτοδυναμία. Αλλά και με αυτοδυναμία θα επιδιώξει συνεργασία και συνεννόηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης.

ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ...
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «η ΝΔ προσέρχεται με αυτοπεποίθηση στο τακτικό της συνέδριο μέσα από τις εσωκομματικές της διαδικασίες. Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε στα χρόνια της κρίσης, η παράταξή μας έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Στη δίνη της κρίσης, κόμματα εξουσίας συρρικνώθηκαν, άλλα εξαφανίσθηκαν από τον πολιτικό χάρτη, πολιτικοί που εμφανίσθηκαν ως διάττοντες αστέρες μπήκαν στο περιθώριο. Κόμματα διαμαρτυρίας που καβάλησαν το κύμα του λαϊκισμού “φούσκωσαν” εκλογικά και σήμερα “ξεφουσκώνουν”! Η μονή σταθερά του πολιτικού μας συστήματος αναδεικνύεται η παράταξή μας». 

ΘΕΣΝΙΚΗ ΝΟΣ 3

ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ Η... ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «το αφήγημα της “καθαρής εξόδου” από τα μνημόνια, που περιφέρει ο κ. Τσίπρας στις ομιλίες του στα Περιφερειακά Συνέδρια, που περισσότερο μοιάζουν με κομματικές φιέστες, υπονομεύεται εκ των έσω. “Τσαλακώνεται” από τον υπουργό Οικονομικών τον κ. Τσακαλώτο που μιλά για “μεταμνημονιακό πρόγραμμα παρακολούθησης”, τον πρώην υπουργό κ. Φίλη που τους εγκαλεί για πανηγυρισμούς και... κωδωνοκρουσίες όταν η μέση σύνταξη από τα 700 ευρώ θα πέσει το ’19 στα 400 ευρώ. Ενώ και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Λιάκος προσγειώνει τους συναδέλφους του ότι δεν θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις μέχρι το 2020. Πέραν τούτων, όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι στη 17ωρη διαπραγμάτευση που καυχιέται ο πρωθυπουργός ότι διεξήγαγε, δεσμεύτηκε για ένα οιονεί 4ο μνημόνιο με μέτρα χωρίς δανεισμό. Το ’19 έχουμε μειώσεις σε συντάξεις που μεταφράζονται σε μείον 2 μηνιάτικα, και το ’20 με τις περικοπές στο αφορολόγητο έχουμε μείον 1 ακόμη μηνιάτικο για εργαζόμενους και συνταξιούχους».
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε στο «πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ και εδράζεται σε μείωση των φορολογικών συντελεστών και κίνητρα για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας». Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «λογική ισοπέδωσης προς τα κάτω στην παιδεία, στο όνομα μιας δήθεν ισότητας. Καταργήσανε τα Πρότυπα σχολεία γιατί “η αριστεία είναι ρετσινιά”, “ψαλίδισαν” τα Ολοήμερα και επανέφεραν τους “αιώνιους φοιτητές”». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τομέα του χαρτοφυλακίου του, ως αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ για τα θέματα δημόσιας τάξης. Καυτηρίασε την κυβερνητική πολιτική «για το άσυλο ανομίας με το νόμο Γαβρόγλου», αλλά και «το νόμο Παρασκευόπουλου που έβγαλε από τις φυλακές πλέον των 10.000 φυλακισμένων. Ο κ. Τόσκας κατήργησε, κατόπιν αξίωσης της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομάδα ταχείας επέμβασης ΔΕΛΤΑ που έσπευδε άμεσα όπου χτύπαγαν οι γνωστοί άγνωστοι. Και τους αποκαλεί “τσούρμο”, όταν κανακεύει ως “συλλογικότητες” τους Ρουβίκωνες, που εκθέτουν τη χώρα χτυπώντας σε πρεσβείες ή στον καλύτερα φυλασσόμενο χώρο, το Πεντάγωνο».

ΘΕΣΝΙΚΗ ΝΟΣ 2

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ...
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά υπογράμμισε ότι η Τουρκία επιδιώκει την αναθεώρηση του στάτους κβο στο Αιγαίο και τεστάρει τις αντιδράσεις της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε μια ετερόκλητη κυβέρνηση που εκπέμπει λάθος μηνύματα. Στην κυβέρνηση συνυπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι “το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του” και “δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα”, μαζί με εκείνους που συναγωνίζονται σε εθνικιστικές κορώνες, για εσωτερική κατανάλωση, τους Τούρκους αξιωματούχους».
Όσον αφορά στο μακεδονικό ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι «το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν ένα σοκ για τις ελίτ των Αθηνών που πιστεύουν ότι διαμορφώνουν και καθοδηγούν την κοινή γνώμη. Η ΝΔ επισήμανε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρέπει να υπάρξει “σαλαμοποίηση” της λύσης του προβλήματος. Και ήδη δικαιώνεται, καθώς η σκοπιανή πλευρά αρνείται την αλλαγή του Συντάγματος με την απαλοιφή των αλυτρωτισμών και το erga omnes, ένα όνομα για κάθε χρήση».
Τον Μάξιμο Χαρακόπουλο καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα κ. Τάσος Εμμανουηλίδης και ο πρόεδρος της Διοικούσας Θεσσαλονίκης κ. Αντώνης Γυφτόπουλος. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές κ.κ. Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Θόδωρος Καράογλου, ενώ ακολούθησαν παρεμβάσεις μελών της Νομαρχιακής Συνέλευσης.

 

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Απαγόρευση παραγωγής ΠΟΠ σε εισαγωγείς πρόβειου γάλακτος!"

KτηνοτρόφοιΜΑΞΙΜΟΣ 1

Αθήνα, 20 Απριλίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟ ΓΑΛΑ:

Απαγόρευση παραγωγής ΠΟΠ σε εισαγωγείς πρόβειου γάλακτος

• Υπάρχει κτηνίατρος στις 21.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων;

«Τον τελευταίο καιρό, τα φαινόμενα μείωσης των τιμών σε γάλα και κρέας έχουν ενταθεί, προκαλώντας εύλογη αναταραχή στον κτηνοτροφικό κόσμο και ιδιαίτερα στους αιγοπροβατοτρόφους. Οι ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος, που ανταγωνίζονται αθέμιτα την εγχώρια παραγωγή, αποτελούν “κόκκινο πανί” για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι ζητούν επειγόντως την εντατικοποίηση επισταμένων ελέγχων, που είναι ευθύνη της πολιτείας». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, μετά από συναντήσεις που είχε με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και το Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας ”Γάλα Ελάςς”.
Όπως υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός: «η μείωση των τιμών στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που δημιουργεί η υπερφορολόγηση, η εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών και η έλλειψη ρευστότητας, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, όχι μόνο για την κτηνοτροφία, άλλα και για την οικονομία συνολικότερα και τη βιωσιμότητα της περιφέρειας, που ζει και αναπνέει χάρη στην αγροκτηνοτροφική παραγωγή.
Οι απαντήσεις στα αλλεπάλληλα ερωτήματά μας, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί άμεσα η κατρακύλα των τιμών, περιορίζονται είτε σε γενικές διαπιστώσεις ότι “οι τιμές εξαρτώνται από την προσφορά και τη ζήτηση”, είτε επικαλούνται τη δυσκολία των υπηρεσιών να ανταποκριθούν σε αποτελεσματικούς ελέγχους στην αγορά, λόγω έλλειψης οικονομικών και ανθρώπινων πόρων. Οι ελλείψεις σε προσωπικό επισημαίνονται διαρκώς από τους κτηνοτρόφους, με πλέον πρόσφατη περίπτωση την επιστολή της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας για απουσία ελέγχων στα αμνοερίφια λόγω μείωσης του αριθμού των κτηνιάτρων (εφημερίδα Ελευθερία, 03-04-2018).

Kτηνοτρόφοι ΜΑΞΙΜΟΣ 2

ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΦΕΤΑΣ…
Επιπλέον, σε ότι αφορά στο φλέγον ζήτημα της φέτας, εκτός των κατά καιρούς αιτιάσεων για νοθείες με γάλα εισαγωγής, εντόνως ακούγεται εσχάτως ότι γίνονται εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από το οποίο νομίμως παρασκευάζεται λευκό τυρί, το οποίο αν και εξάγεται ως τέτοιο, τελικά, όμως, φτάνει στα ευρωπαϊκά ράφια ως “φέτα”. Είναι, λοιπόν, επιβεβλημένοι και οι εκτός συνόρων έλεγχοι, προκειμένου να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες με ελέγχους και στα ευρωπαϊκά ράφια, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο χαρακτήρας του ΠΟΠ. Σε αυτή την κατεύθυνση, η άμεση σύσταση της Διεπαγγελματικής θα βοηθήσει όχι μόνο στη διαδικασία προβολής και προώθησης, άλλα και στον έλεγχο στα σημεία πώλησής της στη χώρα και στο εξωτερικό, ώστε σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα να παταχθούν εν τη γενέσει τους φαινόμενα “φέτας μαϊμού”».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι «η κτηνοτροφία είναι η “βαριά βιομηχανία” της επαρχίας. Ακρογωνιαίος λίθος, για να μη μείνουν δώρον-άδωρον οι θεσμικές πρωτοβουλίες, είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων, η λήψη άμεσων μέτρων για την πάταξη των ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας και η ουσιαστική στήριξη του εθνικού μας προϊόντος που λέγεται φέτα».
Κατόπιν τούτων καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:
Α) Αν και βάσει του μνημονίου επιτρέπεται 1 πρόσληψη για κάθε 4 αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα, οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2016 αυξήθηκαν πλέον των 21 χιλιάδων. Προσλήφθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια κτηνίατροι ή ελεγκτές, προκειμένου να ενδυναμωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί; Αν ναι, πόσοι προσλήφθηκαν μέχρι σήμερα; Αν όχι, γιατί; Δεν αιτηθήκατε προσλήψεις κτηνιάτρων ή ήταν άλλες οι προτεραιότητες της κυβέρνησης;
Β) Προτίθεστε να εξετάσετε την δυνατότητα απαγόρευσης παραγωγής ΠΟΠ σε όσους εισάγουν πρόβειο γάλα, έτσι ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα εξαγωγής λευκού τυριού ως φέτα;

Φωτ. 1 Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας
Φωτ. 2 Σύσκεψη στο Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας Γάλα Ελάςς

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Τα «δικά τους παιδιά» ανενόχλητα στο «κοινωνικό τους έργο»!

Μάξιμος TV

Αθήνα, 19 Απριλίου 2018

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ:

Τα «δικά τους παιδιά» ανενόχλητα στο «κοινωνικό τους έργο»!

«Ένα ακόμη επεισόδιο επίθεσης σε αστυνομικούς, αυτή τη φορά έξω από την ΑΣΟΕΕ, επιβεβαιώνει ότι από μια Κυβέρνηση που είναι δέσμια των ιδεοληψιών της δεν μπορούμε να αναμένουμε τίποτε θετικό στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για την επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί, εν ώρα καθήκοντος, στην ΑΣΟΕΕ.
Η πλήρης δήλωση του κ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής:
«Την ώρα που ο κ. Τόσκας αποκαλεί “τσούρμο που πυροδοτούσε επεισόδια” τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, τα “δικά τους παιδιά”, εκμεταλλεύονται την ανοχή του Υπουργού και τις ιδεοληψίες της Κυβέρνησης, συνεχίζοντας ανενόχλητοι το “κοινωνικό” τους έργο.
Στο κέντρο της Αθήνας, πίσω από την πολύπαθη ΑΣΟΕΕ, δύο περιπολικά που είχαν κληθεί να ελέγξουν σταθμευμένο αυτοκίνητο δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί από θαύμα γλύτωσαν τον τραυματισμό, ενώ τα οχήματα έπαθαν ζημιές. Εξυπακούεται ότι δεν υπήρξε η παραμικρή σύλληψη ή προσαγωγή.
Οι βάνδαλοι, προφανώς, βρήκαν καταφύγιο στο πανεπιστημιακό άσυλο που ο νόμος Γαβρόγλου προσφέρει για κάθε ανομία. Οι καταγγελίες του Πρύτανη και των καθηγητών για κατάληψη των χώρων του Πανεπιστημίου από πάσης φύσεως εξωπανεπιστημιακούς, είναι πολύ πρόσφατες. Από μια Κυβέρνηση που είναι δέσμια των ιδεοληψιών της, δεν μπορούμε να αναμένουμε τίποτε θετικό στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών».

Read more...

Μάξιμος: "Το ισχνό ενδιαφέρον για Οικογενειακούς Ιατρούς επιβεβαιώνει τις ενστάσεις μας!"

ΒΟΥΛΗ καλή αν 2

Αθήνα, 19 Απριλίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΞΑΝΘΟΥ:

Το ισχνό ενδιαφέρον για Οικογενειακούς Ιατρούς
επιβεβαιώνει τις ενστάσεις μας

«Η “γραφειοκρατική” απάντηση του υπουργού Υγείας επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση για διορθωτικές αλλαγές στο ζήτημα που ανέκυψε με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΠΥ για τους Οικογενειακούς Ιατρούς. Ωστόσο, το ισχνό ενδιαφέρον των γιατρών απέδειξε τη βασιμότητα των ενστάσεων που καταθέσαμε. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν κατανοεί την ανεδαφικότητα του όλου εγχειρήματος και κυρίως την έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες στον πολίτη». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού σε ερώτησή του για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΠΥ.
Στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει ότι «σε Το.Π.Φ.Υ. όπου οι δημόσιες μονάδες παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ. δεν καλύπτουν πλήρως τον πληθυσμό ευθύνης τους, καθήκοντα οικογενειακού ιατρού ασκούν ιδιώτες ιατροί που κατέχουν τους σχετικούς τίτλους ειδικοτήτων. Η σύναψη και η ανανέωση των συμβάσεων με ιδιώτες οικογενειακούς ιατρούς αναπροσαρμόζεται με βάση τη δυνατότητα κάλυψης του πληθυσμού από τις δημόσιες μονάδες παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ. του Το.Π.Φ.Υ.. Η δυνατότητα αυτή διαπιστώνεται με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υ.Πε., η οποία λαμβάνεται με κριτήριο ιδίως τον πληθυσμό των εγγεγραμμένων ληπτών υπηρεσιών υγείας ανά Το.Μ.Υ. στον οικείο Το.Π.Φ.Υ. Στο πλαίσιο αυτό οι οικείες Υ.ΠΕ. προχώρησαν στην έκδοση αποφάσεων – διαπιστωτικών πράξεων με τις οποίες διαπίστωσαν την ανάγκη άσκησης καθηκόντων οικογενειακού ιατρού από ιδιώτες ιατρούς».
Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του ανέφερε, ότι, με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΕΟΠΠΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς, υπήρχαν αντιδράσεις από τους ασφαλισμένους και τον ιατρικό κόσμο -τις οποίες επισήμανε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος- σχετικά με α) τη χαμηλή ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες των γιατρών, β) τον άνισα γεωγραφικά κατανεμημένο αριθμό των θέσεων γιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας και γ) το άγνωστο περιεχόμενο των συμβάσεων για όσους γιατρούς επιλέγονταν. Καλούσε δε τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει: α) αν θα τροποποιήσει τις υπάρχουσες διατάξεις, β) γιατί δεν κατανεμήθηκαν οικογενειακοί γιατροί στις επαρχίες του Ν. Λάρισας και γ) γιατί προτιμήθηκαν οι ατομικές και όχι οι συλλογικές συμβάσεις.
Στην απάντησή του, ο κ. Ξανθός, υποστηρίζει ότι οι «θέσεις οικογενειακών ιατρών που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες προέκυψαν ανά Το.Π.Φ.Υ., καθορίστηκαν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες ανάλογα με τις κενές θέσεις που προέκυψαν ύστερα από την επεξεργασία των αιτήσεων από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των θέσεων οικογενειακών ιατρών των Το.Π.Φ.Υ.» και ότι «ο ΕΟΠΠΥ προτίθεται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου των αιτήσεων να ανακοινώσει το σχέδιο της σύμβασης των οικογενειακών ιατρών».

Read more...

Ομιλία Μάξιμου Χαρακόπουλου στη ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης

Μάξιμος Προσυνέδριο 1 1

Αθήνα, 19 Απριλίου 2018

ΕΝΟΨΕΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΝΔ:

Ομιλία Μάξιμου Χαρακόπουλου στη ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην Νομαρχιακή Συνέλευση της Νο.Δ.Ε. Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης της ΝΔ, η οποία θα διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και ώρα 18:30, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της συμπρωτεύουσας.
Η Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποιείται ενόψει των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Χαρακόπουλος στην ομιλία του θα αναφερθεί στη τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και στις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ.

Read more...

Ο Μάξιμος στην έκθεση φωτογραφίας στην Ελάτεια

ΕΚΘΕΣΗ ΓΑΜΟΥ

Λάρισα 18 Απριλίου 2018

Ο Μάξιμος στην έκθεση φωτογραφίας στην Ελάτεια

Την έκθεση φωτογραφίας «Σήμερα Γάμος Γίνεται» στην τοπική κοινότητα Ελάτειας επισκέφθηκε ανήμερα του Αγίου Θωμά ο βουλευτής της Ν.Δ κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος .Η έκθεση φωτογραφίας ηταν μια έμπνευση του Γιάννη Μάγγου σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελάτειας και τον ΔΟΠΑΠΕΠ του Δ.Τεμπών.
Τον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο τον υποδέχτηκαν ο εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Μάγγος, ο πρόεδρος του ΜΕΣ Ελάτειας και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Λάμπρος Ζάρρας, το μέλος του τοπικού συμβουλίου Ελάτειας κ. Θεόδωρος Ζάρρας και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Κίτσιος.
Σε δήλωση του ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε :
Η έκθεση φωτογραφίας «Σήμερα Γάμος Γίνεται» στην Ελάτεια, μου έφερε στο νου εικόνες των παιδικών μου χρόνων. Τότε που όλα ήταν πιο αθώα…
Συγχαρητήρια στον εμπνευστή Γιάννη Μάγγο και τους διοργανωτές της έκθεσης που “παντρεύει” την τοπική ιστορία με τη λαογραφία.
Στη σημερινή Ελλάδα των “συμφώνων συμβίωσης” και της δημογραφικής κάμψης, είναι μια υπενθύμιση της αξίας της οικογένειας και των παραδόσεων του τόπου μας.
Και πάλι πολλά συγχαρητήρια!

 

Read more...