Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος ενόψει Προσυνεδρίου ΝΔ: "Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο!"

Μάξιμος Τομέας Προστασίας Πολίτη 18.10.17 α

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΟΨΕΙ ΠΡΟΣΥΝΔΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΔ

Μάξιμος: Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο!

Η προετοιμασία του Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που θα ασχοληθεί και με θέματα δημόσιας τάξης -στο δεύτερο μισό του Νοεμβρίου- απασχόλησε την Ολομέλεια του Τομέα Προστασίας του Πολίτη που συνεδρίασε υπό τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο.
Στην εισήγησή του, ο βουλευτής Λαρίσης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η κατάσταση στον τομέα της εγκληματικότητας και της ανομίας έχει κτυπήσει κόκκινο. Κι αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες. Οι μόνοι που αρνούνται να δουν την σκληρή πραγματικότητα είναι η πολιτική ηγεσία του υποτιθέμενου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εσκεμμένα στρουθοκαμηλίζουν, διότι είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για την κατηφόρα που κατρακυλούμε. Οι δικές τους πράξεις και παραλείψεις δίνουν χώρο στη βία και την ασυδοσία».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε:
• Τις επιθέσεις και τις δολοφονίες ανυπεράσπιστων συμπολιτών μας από αδίστακτους εγκληματίες, που έχουν σπείρει τον τρόμο σε πολλές συνοικίες των πόλεων και στην ελληνική επαρχία. Και μεταξύ αυτών, τη δολοφονία, εντός του γραφείου του, του διακεκριμένου δικηγόρου και στελέχους της ΝΔ Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
• Τη συνέχιση του απαράδεκτου καθεστώτος του άβατου του… Εξαρχιστάν, απ’ όπου ορδές μπαχαλάκηδων διοργανώνουν “πάρτι” με μολότοφ, χωρίς η αστυνομία να μπορεί να αντιδράσει λόγω άνωθεν εντολών.
• Τις εισβολές περιθωριακών ομάδων, τύπου Ρουβίκωνα, σε δημόσιες υπηρεσίες, στην Βουλή και πρόσφατα και σε ξένη πρεσβεία, χωρίς καμία συνέπεια.
• Την πλήρη ασυδοσία στους χώρους των Πανεπιστημίων, όπου οι οργανωμένες ομάδες των τραμπούκων επιδίδονται σε φασιστικού τύπου τρομοκράτηση φοιτητών και καθηγητών, ακόμη και σε ξυλοδαρμούς αναπήρων συμπολιτών μας!

Μάξιμος Τομέας Προστασίας Πολίτη 18.10.17 β

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΠΑΝΤΟΥ
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η κατάσταση θα ήταν σαφώς δυσχερέστερη, αν οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ δεν επιτελούσαν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και υψηλό επαγγελματισμό. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για το Πυροσβεστικό Σώμα, που με αυτοθυσία μας γλύτωσε το περασμένο θέρος από τα χειρότερα.
Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας μεταξύ των πολιτών. Θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την πιο ανίκανη, ανεύθυνη και ιδεοληπτική κυβέρνηση, που είχε ποτέ η χώρα. Στο επικείμενο συνέδριό μας θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την προστασία του πολίτη με την εφαρμογή του νόμου και της τάξης παντού».
Μετά τον κ. Χαρακόπουλο, το λόγο έλαβε ο Συντονιστής του Τομέα κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ενώ ακολούθησε αναλυτική συζήτηση.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος προς Ν. Τόσκα: "Απαντήσεις και όχι εκθέσεις ιδεών για τη δράση τζιχαντιστών…"

ΒΟΥΛΗ καλή αν 1

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ ΤΟΣΚΑ:

Απαντήσεις και όχι εκθέσεις ιδεών για τη δράση τζιχαντιστών…

«Ο κ. Τόσκας συνεχίζει να μην κατανοεί τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σχεδόν 3 χρόνια στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Συνεχίζει, λοιπόν, να… απαντά στα ερωτήματα των βουλευτών, χωρίς να δίνει καμία απάντηση, αλλά να επιδίδεται σε θεωρητικές αναλύσεις και εκθέσεις ιδεών! Θεωρούμε ότι το ζήτημα της δράσης των τζιχαντιστών, της ύπαρξης άτυπων τζαμιών και άλλων ανησυχητικών δραστηριοτήτων, βάσει απόρρητης έκθεσης αρμοδίων υπηρεσιών που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους ελαφρότητα». Τα παραπάνω αναφέρει, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα σε ερώτησή του για τη δράση πυρήνων τζιχαντιστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της ΕΛΑΣ, σημεία της οποίας δημοσιεύθηκαν στον Τύπο.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου είχε θέσει στον κ. Τόσκα 5 συγκεκριμένα ερωτήματα:
1. Αληθεύουν τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον Τύπο και αποδίδονται σε διαβαθμισμένη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση πυρήνων τζιχαντιστών εντός των άτυπων τζαμιών, που λειτουργούν στη χώρα μας;
2. Έχουν συλληφθεί και απελαθεί όσοι συμμετείχαν σε παράνομες δραστηριότητες ή σε κηρύγματα μίσους στα άτυπα τζαμιά; Αν όχι γιατί;
3. Πώς προτίθεσθε να αντιμετωπίσετε την λειτουργία των άτυπων τζαμιών, εντός των οποίων γίνονται κηρύγματα μίσους ή παράνομες δραστηριότητες;
4. Βρίσκονται εν γνώσει των υπηρεσιών σας τα στοιχεία των τζιχαντιστών που ήλθαν μέσω του πυρήνα των ακραίων ισλαμιστών, ως πρόσφυγες στην Ελλάδα;
5. Τι μέτρα έχετε λάβει για να μην εισρεύσουν στην Ελλάδα οι πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μετά την διαφαινόμενη ήττα τους στη Συρία και στο Ιράκ;

Η… ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΣΚΑ
Η (μη) απάντηση του αρμόδιου υπουργού έχει ως εξής:
«Σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο, εντός του κύκλου των αρμοδιοτήτων του και με γνώμονα την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του εσωτερικού περιβάλλοντος της Χώρας, παρακολουθεί και διαχειρίζεται, μέσω των αρμόδιων Υπηρεσιών του, με την απαιτούμενη προσοχή, όλα τα ζητήματα που άπτονται της Εθνικής Ασφάλειας.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη οικοδομηθεί το απαιτούμενο πεδίο ουσιαστικής και αποτελεσματικής συνεργασίας με τους/τις λοιπού/λές συναρμόδιους/ες Φορείς και Αρχές, ενώ εκδηλώνεται κάθε επιβεβλημένη ενέργεια, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, τόσο για την εντατικοποίηση των διασυνοριακών ελέγχων, όσο και για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν ύποπτων δραστηριοτήτων και άλλων συναφών, εξτρεμιστικού τύπου, ενεργειών σε βάρος των συμφερόντων της Χώρας μας.
Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι, η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη και αποτελεί ατομικό δικαίωμα, το οποίο κατοχυρώνεται και προστατεύεται τόσο από το εσωτερικό, όσο και το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο. Επισημαίνεται δε ότι, οι αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες που διαβιούν στη Χώρα μας, μεταξύ των οποίων και μουσουλμάνοι, οργανώνονται σε κοινότητες, κυρίως σύμφωνα με την εθνική τους καταγωγή και έχουν προβεί στην ίδρυση πολιτιστικών συλλόγων-σωματείων, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, εξυπηρετούν τις θρησκευτικές τους ανάγκες. Τονίζεται δε ότι, οι αρμόδιες Υπηρεσίες προβαίνουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες αρμοδιότητας τους και λαμβάνουν υπόψη τις διεθνείς εξελίξεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η εσωτερική ασφάλεια της Χώρας μας.
Τέλος υπενθυμίζεται ότι, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας κάθε φορά που ενημερώνονται για συμπεριφορές ατόμων ή ομάδων προσώπων που πραγματώνουν την αντικειμενική υπόσταση αξιόποινης πράξης, εκδηλώνουν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους κάθε επιβαλλόμενη αστυνομική και δικονομική ενέργεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα την οικεία Εισαγγελική Αρχή».

Read more...

Μ. χαρακόπουλος: Το Πανεπιστημιακό “άσυλο” καλύπτει και ξυλοδαρμούς ΑμεΑ;

ΒΟΥΛΗ καλή αν 2

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ:

Το Πανεπιστημιακό “άσυλο” καλύπτει και ξυλοδαρμούς ΑμεΑ;

«Τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, οι αφίσες επικήρυξης του καθηγητή κ. Συρίγου, η δράση εμπόρων ναρκωτικών στο ΑΠΘ και η επιστολή απόγνωσης των φοιτητών του, ο προπηλακισμός καθηγητών στο πανεπιστήμιο Πατρών -για να αναφέρουμε τα πιο πρόσφατα γεγονότα- αποδεικνύουν ότι η κατάσταση έφθασε το μη παρέκει. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το άσυλο της ανομίας, που ενισχύθηκε από την παρούσα κυβέρνηση, ώστε να διαιωνισθεί αυτή η αρρωστημένη κατάσταση. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί άμεσες λύσεις και όχι φληναφήματα του τύπου να λυθεί το πρόβλημα από το ‘‘ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα’’. Η ευθύνη για την ανακοπή της φασιστικής δράσης των τραμπούκων στα πανεπιστήμια ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση». Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτηση που απευθύνει προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.
Αφορμή για την ερώτηση του κ. Χαρακόπουλου στάθηκε η επίθεση που δέχθηκε εθελοντής ΑMEA στην ΑΣΟΕΕ, καλεσμένος ως ομιλητής σε εκδήλωση του διεθνούς εθελοντικού οργανισμού της AIESEC, από ομάδα γνωστών-αγνώστων τραμπούκων, που με χρήση βίας τον εξεδίωξαν από το χώρο του Πανεπιστημίου.

Βανδαλισμοί, βία και “επικηρύξεις” καθηγητών…
Ο κ. Χαρακόπουλος παραθέτει στην ερώτησή του και τμήμα της απάντησης του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Διομήδη Σπινέλλη, σε ανοιχτή επιστολή του κ. Απόστολου Δοξιάδη, όπου αναφέρει ότι «η αστυνομία ούτε έξω από το πανεπιστήμιο δεν τολμά να εμφανιστεί». Παράλληλα, περιγράφει ένα ζοφερό περιβάλλον τρόμου, που μόνον σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν παραπέμπει, κάνοντας λόγο για σωματική βία και προπηλακισμούς εναντίον καθηγητών, βανδαλισμούς γραφείων και εργαστηρίων, για «επικηρύξεις» με αφίσες στους τοίχους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας ότι «οι επιθέσεις που δέχτηκε πρόσφατα ο συνάδελφος κ. Άγγελος Συρίγος είναι ο κανόνας για όποιον τολμήσει να αντιδράσει».
Στην ερώτησή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν:
• Αν είναι σε γνώση τους οι καταγγελίες για βανδαλισμούς των γραφείων καθηγητών, οι ευθείες απειλές κατά της προσωπικής τους ασφάλειας και η ανεξέλεγκτη δράση ομάδων που ασκούν βία εντός των πανεπιστημίων και αν ναι, τι έχουν πράξει γι’ αυτό.
• Πώς σκοπεύουν να προστατέψουν τους καθηγητές και τους φοιτητές από την δράση των τραμπούκων που δρουν εντός των Πανεπιστημίων.
• Αν συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο δεν αποτελεί ευνοϊκό καθεστώς ανομίας και βίαιων ενεργειών εντός των χώρων των πανεπιστημίων.
• Αν αληθεύει ότι η αστυνομία «δεν τολμά να εμφανιστεί» ούτε έξω από πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως η ΑΣΟΕΕ, αν αυτό συμβαίνει κατόπιν συγκεκριμένων εντολών κι αν ναι για ποιο λόγο.

Read more...

Μάξιμος για Αγροτική Μεταρρύθμιση: "Η χώρα χρειάζεται όραμα ανάλογο του Ελευθερίου Βενιζέλου!"

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΙΛΕΛΕΡ:

Η χώρα χρειάζεται όραμα ανάλογο του Ελευθερίου Βενιζέλου!

• “Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ 1917”

«Δυστυχώς, 100 χρόνια μετά, αν και δεν υπάρχει πρόβλημα ιδιοκτησίας, η αγροτική μας παραγωγή μαστίζεται από πολλαπλές παθογένειες, ενώ πλήττεται από μια άνευ προηγουμένου φοροεισπρακτική πολιτική. Ως εκ τούτου, αντί η πρωτογενής παραγωγή να συνιστά την ατμομηχανή της ανάπτυξης, αργοπορεί, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζει να αποψιλώνεται η ελληνική επαρχία. Η χώρα είναι φανερό ότι χρειάζεται ένα νέο όραμα, ανάλογο του Ελευθερίου Βενιζέλου, προσαρμοσμένου στις συνθήκες της εποχής μας, προς όφελος των αγροτών μας και όλων των υγιών παραγωγικών δυνάμεων». Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του με αφορμή την ημερίδα: «Η μεγάλη αγροτική μεταρρύθμιση του 1917» που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Κιλελέρ, για την οποία συνεχάρη τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού δήμου Κιλελέρ κ. Κώστα Φιλιππούλη, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεωργία Νανούλη-Λιάπη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών κ. Δέσποινα Μπουλασίκη-Αντωνοπούλου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός -ο οποίος λόγω κομματικών υποχρεώσεων, ως αρμοδίου τομεάρχη της ΝΔ για θέματα Προστασίας του Πολίτη, τελικά δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί- υπογραμμίζει ότι «η αγροτική μεταρρύθμιση του ‘17 αποτέλεσε θεμέλιο λίθο για την αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας. Τα σωρευμένα προβλήματα λόγω των πολέμων και ο πολιτικός αναβρασμός της εποχής εκείνης χειροτέρευαν την ήδη σκληρή πραγματικότητα που βίωναν οι κολίγοι. Οι εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια με κορύφωση το Κιλελέρ, έδειχναν ότι νέες κοινωνικές συνθήκες επέβαλαν την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ένα μήνυμα που έλαβε και υλοποίησε ο μεγάλος πολιτικός άνδρας της Ελλάδας, Ελευθέριος Βενιζέλος.
Στον τόπο μας, η αναδιανομή της γης των τσιφλικιών ωφέλησε τον γηγενή πληθυσμό και έδωσε την προοπτική που χρειαζόταν. Η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής αποτέλεσε το εφαλτήριο για την συνολικότερη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής».

 

Read more...

Μάξιμος: Τα Τέμπη ιδανικός συνδυασμός του μέλλοντος με το παρελθόν!

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αθήνα , 15 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ:

Τα Τέμπη ιδανικός συνδυασμός του μέλλοντος με το παρελθόν!

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου, που αποκαλύφθηκε στην Κοιλάδα των Τεμπών, στη θέση "Χάνι της Κοκκώνας", και στα οποία δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, παρά την επιθυμία του, λόγω κομματικών υποχρεώσεων στην Αθήνα ως αρμόδιου τομεάρχη για θέματα Προστασίας του Πολίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έργα, όπως αυτό που σήμερα εγκαινιάστηκε στα Τέμπη, δεν μπορεί παρά να μας προκαλούν αισθήματα αισιοδοξίας για τη χώρα, σε μια εποχή που την έχει πραγματική ανάγκη. Γιατί διαπιστώνουμε έναν ιδανικό συνδυασμό του μέλλοντος με το παρελθόν. Ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, που διευκολύνει τις μεταφορές και τη ζωή όλων μας, αλλά ταυτόχρονα γίνεται αφορμή για να αναδειχθεί η συνέχεια της ιστορίας μας.
Τα μνημεία που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των έργων, και ανήκουν σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, αποδεικνύουν την μακρά, αδιάλειπτη συνέχεια της ιστορικής παρουσίας του ελληνισμού. Πρόκειται για έναν θησαυρό ανεκτίμητο, που οφείλουμε να φροντίζουμε και να προσφέρουμε στις επερχόμενες γενεές.
Όσο χρήσιμη είναι η τεχνολογική πρόοδος άλλο τόσο είναι και η ιστορική συνείδηση για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τον κάθε άνθρωπο χωριστά. Χωρίς γερές ρίζες δεν υπάρχουν και μεγάλα κλαδιά. Ιδιαίτερα για τους Έλληνες, λόγω αυτού του λαμπρού παρελθόντος, είτε μιλούμε για τους αρχαίους χρόνους είτε για τη βυζαντινή εποχή, είναι χρέος ζωής. Συγχαίρω όλους όσοι εργάστηκαν για τη σημερινή ημέρα και εύχομαι να υπάρχει ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον».

Read more...

Συνάντηση Μ. Χαρακόπουλου με Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ζήτημα της "Γενοκτονίας"

Μάξιμος ΠτΔ 1

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2017

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:

Ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για το θέμα της Γενοκτονίας!

• “Γνωστή η ευαισθησία του στην υπεράσπιση των δικαίων του ελληνισμού”

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο είχε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του μικρασιατικής καταγωγής βουλευτή, με σκοπό να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ανάγκη προώθησης του αιτήματος της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής, μετά και την αυθαίρετη αντικατάσταση του όρου «Γενοκτονία» από εκείνον της «Καταστροφής» στην ημερήσια διάταξη της ειδικής συνεδρίασης της βουλής για την «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Ως γνωστόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνδυάζει άριστα την πολιτική εμπειρία με την αναμφίβολη επιστημονική κατάρτιση, γεγονός που του επιτρέπει να συμβάλει κατά τον καλύτερο τρόπο στη λειτουργία του πολιτεύματος. Είναι γνωστή, επίσης, η ευρυμάθειά του στα ζητήματα της ελληνικής ιστορίας, και κυρίως η ευαισθησία του για την υπεράσπιση των δικαίων του ελληνισμού.
Υπ’ αυτό το πρίσμα, έλαβα την πρωτοβουλία να τον ενημερώσω για όσα απαράδεκτα συνέβησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατά την ειδική συνεδρίαση της βουλής για την “Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας” και κυρίως για την ανάγκη να αναληφθεί εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας η πρωτοβουλία προώθησης της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας όλων των Χριστιανών της Ανατολής, από το τουρκικό κράτος. Στους Χριστιανούς της Ανατολής, συμπεριλαμβάνουμε εκτός από τους Έλληνες του Πόντου και ευρύτερα της Μικράς Ασίας, τους Αρμενίους και τους Ασσύριους.
Εξέφρασα στον Πρόεδρο την αυτονόητη νομίζω θέση, ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας μπορούν να οικοδομηθούν μόνον στη βάση της αλήθειας για το παρελθόν. Κάθε προσπάθεια, λοιπόν, αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας, στο όνομα δήθεν του ειρηνικού μέλλοντος -όπως επιχειρήθηκε πρόσφατα στο ελληνικό κοινοβούλιο- θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα».

Μάξιμος ΠτΔ 2

Read more...

Δήλωση αναπλ. Τομεάρχη Εσωτερικών ΝΔ. κ. Μ. Χαρακόπουλου με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια

ΝΔ γραφειο τυπου

Μάξιμος γραφείο

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2017

«Ένα ακόμη πάρτι βίας χωρίς συλλήψεις»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη νύχτα η περιοχή των Εξαρχείων παραδόθηκε σε ένα πάρτι βίας με καμμένους κάδους και μολότοφ και δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη ή προσαγωγή.

Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί από την Κυβέρνηση να επιβληθεί επιτέλους ο νόμος και οι ιθύνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στον ΣΚΑΙ: "Δεν μπορεί να γίνουμε Λατινική Αμερική, μια χώρα με μπράβους!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΥΤΙΑΣ

Αθήνα , 14 Οκτωβρίου 2017

Ο Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Γ.ΑΥΤΙΑ:

Δεν μπορεί να γίνουμε Λατινική Αμερική, μια χώρα με μπράβους!

Αποφασιστικά μέτρα για να μπει ένα τέλος σ’ αυτό τον κατήφορο

«Η ΝΔ έχει δεσμευθεί ότι θα αυστηροποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο, θα καταργήσει τον νόμο-έκτρωμα του Παρασκευόπουλου με τον οποίο συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί κακοποιούς και σε πολύ σύντομο διάστημα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Χρειάζεται επαύξηση των ποινών, χρειαζόμαστε νέες φυλακές και κυρίως φυλακές υψίστης ασφαλείας. Δεν μπορεί μέλη εγκληματικών οργανώσεων μέσα από τις φυλακές να κατευθύνουν άλλα μέλη που είναι έξω για να εκτελούν εγκληματικές πράξεις. Θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστική αντιμετώπιση, μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα. Και η ΝΔ είναι αποφασισμένη να το κάνει και θα το πράξει». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του κ. Γιώργου Αυτιά στον Τ/Σ ΣΚΑΙ.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η θρασύτατη και άνανδρη δολοφονία ενός διακεκριμένου νομικού και στελέχους της ΝΔ, του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αναδεικνύει το τεράστιο ζήτημα ασφάλειας που υπάρχει στη χώρα, το οποίο, δυστυχώς, επιδεινώνεται καθημερινά. Η χώρα διολισθαίνει στην ανομία και στη βία και δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλο αυτόν τον κατήφορο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ εδώ και καιρό με καίριες παρεμβάσεις έχουν επισημάνει το πρόβλημα παραβατικότητας, ανοχής στην ανομία, που εντείνεται πέρα από τα άβατα που συνεχώς επεκτείνονται και στο κέντρο της πρωτεύουσας και αλλού, στο Μενίδι, στα Πανεπιστήμια, το άσυλο της ανομίας Έχουμε επισημάνει ότι πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε’ αυτόν τον κατήφορο. Δεν μπορεί να γίνουμε Λατινική Αμερική, μια χώρα με μπράβους».
Ο κ. Χαρακόπουλος πρόσθεσε ότι «σε μια ευρωπαϊκή, ευνομούμενη χώρα τέτοια εγκλήματα θα έπρεπε να είχαν καταστεί αδιανόητα. Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο να διολισθαίνουμε σ’ αυτόν τον κατήφορο της ανομίας. Η συντεταγμένη πολιτεία να θελήσει να πάρει αποφασιστικά μέτρα για να μπει ένα τέλος σ’ αυτό τον κατήφορο».
Τέλος, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ ανέφερε ότι «η αστυνομία έχει την βούληση να διαλευκάνει την υπόθεση. Το ζητούμενο είναι να έχει και όλα τα εργαλεία. Όταν υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο δεν διευκολύνει, όπως σας είπα, το έργο της, όταν έχει απαρχαιωμένο στόλο, όταν η ενδοεπικοινωνία, οι ασύρματοι είναι προηγούμενης γενιάς και το έγκλημα είναι ένα βήμα πιο μπροστά, καταλαβαίνετε ότι γίνεται πιο δύσκολο το έργο της. Όταν έχουμε καταργήσει την ομάδα Δέλτα και έχουμε μειώσει την δράση της ομάδας Δίας. Όλα αυτά λειτουργούν και στο φρόνημα των στελεχών της αστυνομίας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=-Bc3AgzKn-o&feature=youtu.be

ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΥΤΙΑΣ 2

Read more...

Μάξιμος στη βουλή για εξαγγελίες Τσίπρα: Επικοινωνιακά παιχνιδίσματα σε Συνέδριο-φιέστα!

Μάξιμος βουλή 1 2

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2017

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ:

Επικοινωνιακά παιχνιδίσματα σε Συνέδριο-φιέστα!

• Μη σηκώνετε στους ώμους σας και αμαρτίες άλλων που σας εκθέτουν!

«Πέραν κάποιων παραχωρήσεων στρατοπέδων στον Δήμο Λαρισαίων, δύσκολα μπορούσε κανείς να διακρίνει συγκεκριμένες και κοστολογημένες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ‘‘παραγωγική Ελλάδα’’, για την οποία υποτίθεται ότι θα μας παρουσίαζε τον δικό του οδικό χάρτη. Δεν επανέλαβε καν τη δέσμευση για την απορρόφηση και των 480 επιλαχόντων νέων αγροτών της Θεσσαλίας, όπως έπραξε για τους νέους αγρότες στο Συνέδριο της Δυτικής Μακεδονίας. Επικοινωνιακά παιχνιδίσματα, αντί συγκροτημένης πρότασης». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων.

Ιδεοληψίες για Αχελώο
Ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε ότι «χρειάστηκαν πάνω από δέκα διμοιρίες ΜΑΤ και πλήθος αστυνομικών που είχαν δημιουργήσει ένα αποστειρωμένο περιβάλλον για την πραγματοποίηση του ‘‘συνεδρίου-φιέστα’’» ενώ όσα είπε ο κ. Τσίπρας, «για την ακύρωση της ήπιας εκτροπής του Αχελώου δεν έπεισαν για την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου με χρονοδιάγραμμα, που μπορεί να ξεδιψάσει τον θεσσαλικό κάμπο που απειλείται με ερημοποίηση. Διατηρούσα, έστω, αμυδρές ελπίδες ότι ο πρωθυπουργός θα ξεπερνούσε τις ιδεοληψίες σας και θα υιοθετούσε την ομόφωνη πρόταση αυτοδιοικητικών και επιστημονικών φορέων της Θεσσαλίας για την ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου. Αλήθεια, έχετε σκεφτεί, πέραν των εκατομμυρίων που, καλώς ή κακώς, δαπανήθηκαν έως σήμερα για ένα έργο που θα παραμείνει ημιτελές, πόσο θα κοστίσει η αποκατάσταση της περιοχής από τα έργα που τα καθιστάτε αχρείαστα;».

Μάξιμος βουλή 3

Θα το καταπιείτε έτσι;
Ο πρώην υπουργός καυτηρίασε το γεγονός ότι πρόσφατα «προικοδοτήθηκε η υπό εκκαθάριση ΠΑΣΕΓΕΣ με 1,8 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΛΓΑ». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «μιλώ, για τις αγροτικές οργανώσεις που ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έστειλα στον Οικονομικό Εισαγγελέα για τη διαχείριση των σχεδόν 60 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν ως επιχορήγηση από τον ΕΛΓΑ από το 1994 έως το 2011, χωρίς ποτέ να δώσουν λογαριασμό». Και απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε: «Λεφτά υπάρχουν στον ΕΛΓΑ, αλλά για την ΠΑΣΕΓΕΣ! Και αφού δεν αναζητάτε ευθύνες από τη Διοίκηση του Οργανισμού, θα μας πείτε τουλάχιστον τι θα πράξετε; Θα το καταπιείτε έτσι; Τι άλλο να περιμένουμε; Να περιμένουμε και άφεση αμαρτιών;».
Ο Θεσσαλός πολιτικός έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τη σήμανση προέλευσης στο γάλα, λέγοντας ότι «θυμάμαι τον κ. Τσίπρα σε αυτή την αίθουσα ως πρωθυπουργό να δεσμεύεται ότι θα καταργήσει την πολύκροτη ρύθμιση του ΟΟΣΑ για το φρέσκο γάλα. Ωστόσο, όχι μόνο δεν επανέφερε τη διάρκεια ζωής στις 5 ημέρες από τις 7, στις οποίες συγκρατήθηκε λόγω και της δικής μου τότε παραίτησης, αλλά πλέον δεν υπάρχει κανένα όριο. Επαφίεται η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος στον πατριωτισμό των γαλακτοβιομηχανιών. Τόση αξία, λοιπόν, έχουν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού».

Να μην καταστεί φενάκη…
Σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι «μοιάζει με μια φωτεινή εξαίρεση στον ορυμαγδό μέτρων που επιβάλλατε στους αγρότες και κτηνοτρόφους από την εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών, μέχρι την κατάργηση φοροαπαλλαγών, όπως το λεγόμενο ‘‘αγροτικό πετρέλαιο’’». Χαρακτήρισε «σημαντικό να πληρώνονται οι παραγωγοί εντός 60 ημερών, όπως ορίζει η σχετική κοινοτική Οδηγία που αυστηροποιείται. Δυστυχώς, η εξαίρεση που υπήρχε στην Οδηγία ‘‘εκτός αν άλλως ορίζουν τα μέρη’’ έγινε κανόνας, με θύματα τους πιο αδύναμους σ’ αυτή τη σχέση, δηλαδή τους παραγωγούς. Για να μην καταστεί, όμως, φενάκη, θα πρέπει να νοούνται και τα πολυκαταστήματα ως έμπορος και τα τυροκομικά προϊόντα να υπαχθούν στο Παράρτημα Ι. Αλλιώς, αν οι τυροκόμοι πληρώνουν τους κτηνοτρόφους σε 60 ημέρες και τα σούπερ μάρκετ τους εξοφλούν σε 6 ή 9 μήνες, η ρύθμιση θα στραγγαλίσει μικρές τυροκομικές μονάδες και θα οδηγήσει τον χώρο σε “καρτελοποίηση”».

βουλή 2 καλη αν

Να μη μείνει δώρον άδωρον
Όπως εξήγησε «η ρύθμιση που φέρνετε για το γάλα είναι ουσιαστικά αντιγραφή της γαλλικής ρύθμισης, καθώς οι Γάλλοι πριν δύο χρόνια ξεκίνησαν τη σχετική αξίωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που δέχθηκε τη σήμανση για μια δοκιμαστική περίοδο 2 ετών. Αλλά και επ' αυτού σας επισημάνθηκαν γκρίζες ζώνες, τις οποίες καλό είναι να τις δείτε πριν καταστεί η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης. Μιλώ για τον αθέμιτο ανταγωνισμό με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες μπορεί να εισάγουν γάλα που αρμέχτηκε σε τρίτη χώρα, να το επεξεργάζονται, να το συσκευάζουν και να το πλασάρουν στην ελληνική αγορά ως προϊόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Τέλος για την υποχρέωση σήμανσης της χώρας προέλευσης του κρέατος πέρα της ζυγιστικής μηχανής και στην ταμειακή, ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «είναι πράγματι θετικό βήμα. Ακρογωνιαίος, όμως, λίθος για να μη μείνει δώρον άδωρον, είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων, οι οποίοι, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, όπως οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν, έχουν ατονήσει».

Φτάνουν οι αμαρτίες σας…
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε απευθυνόμενος προς τον κ. Αποστόλου λέγοντας: «κ. υπουργέ, φαντάζομαι ότι τώρα θα συνειδητοποιείτε την αξία της λαϊκής ρήσης ‘‘έξω από το χορό πολλά τραγούδια’’. Τάξατε πολλά. Υποσχεθήκατε πολλά, ίσως γιατί είχατε αυταπάτες, ίσως γιατί είχατε καλές προθέσεις. Όμως, στο τέλος της ημέρας δεν κρινόμαστε από τις προθέσεις μας, αλλά από τα έργα μας. Φτάνουν οι αμαρτίες σας. Μη σηκώνετε στους ώμους σας και τις αμαρτίες άλλων που σας εκθέτουν, όπως στην περίπτωση της ΠΑΣΕΓΕΣ».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:
https://www.youtube.com/watch?v=coMxYAD4HF4&feature=youtu.be

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα αποτέλεσμα της ανοχής στη βία!"

Συντονιστικό A

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΔ:

Οι επιθέσεις του “Ρουβίκωνα” αποτέλεσμα της ανοχής στη βία!

• Ενημέρωση για το Συνέδριο από Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ

«Στο Προσυνέδριο του Νοεμβρίου στην Ανατολική Αττική θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας για την ασφάλεια των πολιτών, που βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Νέας Δημοκρατίας. Όπως φάνηκε και από το 1ο Προσυνέδριο, θέλουμε να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας των πολιτών, χωρίς να περιοριζόμαστε μόνο στο κομματικό μας ακροατήριο». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την εισήγησή του στο Συντονιστικό του Τομέα.
Στη αρχή της συνεδρίασης ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ κ. Γιώργος Στεργίου ενημέρωσε για τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των προσυνεδρίων που στοχεύουν στο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία. Ακολούθησε συζήτηση τόσο για την προετοιμασία όσο και για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του Προσυνεδρίου.
Στην εισήγησή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να τηρεί πολιτική ανοχής έναντι κάθε ανομίας και ασυδοσίας από τους γνωστούς κύκλους της βίας που δρουν ανενόχλητοι. Οι επιθέσεις του “Ρουβίκωνα”, που σήμερα έφθασαν στο σημείο να εισβάλουν στην πρεσβεία της Ισπανίας, είναι το αποτέλεσμα της σκανδαλώδους κάλυψης των ενεργειών περιθωριακών ομάδων από την επίσημη πολιτεία!

Στοχοποιούν καθηγητές…
Είναι βέβαιο ότι αυτές οι ενέργειες, που καταρρακώνουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν όσο δεν υπάρχει πολιτική βούληση να κατασταλούν. Το παράδειγμα, άλλωστε, με τις απαράδεκτες αφίσες που στοχοποιούν καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, όπως και οι συνεχιζόμενοι προπηλακισμοί καθηγητών και φοιτητών σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα, την ώρα που η κυβέρνηση ενισχύει το περιβόητο άσυλο, καταδεικνύει ότι “κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”.
Ωστόσο, η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη και την ανάγκη να παρουσιαστεί ότι ανησυχεί για την έξαρση της εγκληματικότητας σπεύδει να σφετεριστεί τις αναμφισβήτητες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτές, όμως, ανήκουν αποκλειστικά στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, που με αυταπάρνηση εκτελούν την αποστολή τους. Η υποκριτική στάση της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου αποκαλύπτεται περίτρανα όταν προκύπτει απόδοση ευθυνών, όπου δεν διστάζει να δείξει προς το μέρος των εργαζομένων, όπως έκανε με την περίπτωση των φετινών πυρκαγιών. Εκεί, ο κ. Τόσκας, με περισσό θράσος, και όταν ακόμη κάπνιζαν τα αποκαΐδια, κατηγόρησε το Πυροσβεστικό Σώμα, χάριν στο οποίο οι φωτιές δεν προκάλεσαν μεγαλύτερες καταστροφές.
Είναι πλέον κοινός τόπος ότι όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, λύσεις στα ζωτικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι η ασφάλεια, δεν πρόκειται να δοθεί. Οι σημερινοί κυβερνώντες ούτε μπορούν αλλά ούτε και θέλουν να πράξουν τα αυτονόητα. Παραμένουν δέσμιοι των δικών τους εμμονών και δεσμεύσεων».
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Συντονιστής του Τομέα, π. βουλευτής Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και οι επικεφαλής των Ομάδων Εργασίας.

Συντονιστικό B

Read more...