Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος προς υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: "Τι θα κάνετε με τους επιλαχόντες νέους αγρότες;"

ΒΟΥΛΗ καλή αν 2

Αθήνα, 17 Αυγούστου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Τι θα κάνετε με τους επιλαχόντες νέους αγρότες;

Τι θα πράξει με τους επιλαχόντες νέους αγρότες που βρέθηκαν εκτός του Προγράμματος Εγκατάστασης Νέων Γεωργών και αν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μειωμένη φορολόγηση και χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές των νέων αγροτών, ζητά να πληροφορηθεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικώντης Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Η ερώτηση του Θεσσαλού πολιτικού, που έγινε αποδέκτης διαμαρτιών από επιλαχόντες νέους αγρότες, ενώ είχε και συνάντηση για το ζήτημα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α) κ. Νίκο Παυλονάσιο, έχει ως εξής:
«Η προκήρυξη του Προγράμματος των νέων αγροτών για το σύνολο των χρημάτων που είχαν προϋπολογιστεί για όλη την προγραμματική περίοδο 2014-2020, σε συνδυασμό με την, μόλις, τριετή δέσμευση των επιτυχόντων για ενασχόληση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία -γεγονός χωρίς προηγούμενο έως τώρα- λειτούργησε ως “κράχτης” για νέους ανθρώπους που βιώνουν από πρώτο χέρι την ανεργία.
Η προκήρυξη, όμως, του συνόλου των χρημάτων του συγκεκριμένου μέτρου, στερεί τη δυνατότητα έως το 2020 σε εν δυνάμει νέους αγρότες που θα πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών. Ο σωστός προγραμματισμός θα επέβαλε την κατ’ έτος προκήρυξη του προγράμματος. Ταυτόχρονα, είναι αμφίβολο ότι όσοι σήμερα ενταχθούν, με την μόλις τριετή δέσμευση, θα παραμείνουν στον πρωτογενή τομέα, συμβάλλοντας στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, που είναι το ζητούμενο.

Διαμαρτυρίες για “αδικίες”
Βεβαίως, η καθυστέρηση της προκήρυξης του προγράμματος και η ελάχιστη χρονική δέσμευση ενασχόλησης των επιτυχόντων στον πρωτογενή τομέα, είχαν ως αναμενόμενο αποτέλεσμα τη μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων. Έτσι, την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ακολούθησε σωρεία διαμαρτυριών για “αδικίες” στη μοριοδότηση και τα κριτήρια ένταξης, άλλα κυρίως τη μη ένταξη των επιλαχόντων. Από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, στις 6 υπήρξαν 3.122 επιλαχόντες, από τους οποίους οι 480 στη Θεσσαλία, όπου χτυπά η καρδιά της αγροκτηνοτροφικής παραγωγής.
Στη Θεσσαλία αρνητική διάσταση έχει λάβει το γεγονός ότι απόφοιτοι αγροτικών σχολών, όπως η Αβερώφειος, δεν μοριοδοτούνται, παρότι εποπτεύονται από το ΥΠΑΑΤ. Παράλληλα, εκφράζονται διαμαρτυρίες για την απόρριψη αιτούντων οι οποίοι είχαν ξεκινήσει αγροτική δραστηριότητα άλλα έκαναν το “λάθος” να ασφαλιστούν στον πρώην ΟΓΑ, καθώς και για τη μη κλιμακούμενη μοριοδότηση της ανεργίας. Η αίσθηση που κυριαρχεί, στο ένα τέταρτο των αιτούντων που βρέθηκαν επιλαχόντες, είναι η έντονη αμφιβολία για την επαρκή χρηματοδότηση ώστε να απορροφηθούν όλοι.
Παρότι υπήρξαν καθησυχαστικές δηλώσεις για την απορρόφηση των επιλαχόντων από τον πρωθυπουργό στην Κοζάνη, και από εσάς προσωπικά στη Βουλή, τόσο η Π.Ε.Ν.Α με ανακοίνωσή της, όσο και Περιφερειάρχες νιώθοντας από πρώτο χέρι την πίεση τονίζουν την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης άμεσα. Ωστόσο, από τα μέχρι στιγμής λεγόμενά σας, η λύση είναι γενική και παραπέμπεται στο μέλλον».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. Θα υπάρξουν, και από πού, πόροι για την ένταξη όλων των επιλαχόντων νέων αγροτών στο Πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών, όπως δεσμευτήκατε, και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ένταξης και πληρωμής όσων απορροφηθούν;
2. Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, προτίθεστε να εισηγηθείτε στην κυβέρνηση ελαφρύνσεις, όπως μειωμένη φορολόγηση και χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές των νέων αγροτών;

 

Read more...

Μάξιμος από Σαμαρίνα: "Φυλάμε τις Θερμοπύλες της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας!"

Σαμαρίνα 1

Σαμαρίνα, 16 Αυγούστου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ:

Φυλάμε τις Θερμοπύλες της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας

«Εδώ από τη Μεγάλη Παναγιά, που ευλαβούνται ιδιαιτέρως οι Βλάχοι, από τη βασιλίδα κώμη του βλαχόφωνου ελληνισμού, τη Σαμαρίνα, θέλω να τονίσω ότι οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να φυλάμε τις Θερμοπύλες της ελληνόρθοδοξης ταυτότητάς μας, που σφυρηλατήθηκε στο διάβα αιώνων. Ματαιοπονούν, λοιπόν, όσοι επιχειρούν την απαξίωση των εθνικών μας συμβόλων, της σημαίας μας, και την υπονόμευση της συμβολής της Ορθοδοξίας στη διαμόρφωση της εθνικής μας πορείας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την αρχιερατική λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ και τον παραδοσιακό χορό τσιάτσιο που έλαβε χώρα αμέσως μετά στον περίβολο της εκκλησίας της Σαμαρίνας.

Να σταματήσουν τα παιχνίδια με την τιμή στο γάλα!
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με δεδομένη την παρουσία πολλών μετακινούμενων κτηνοτρόφων στη Σαμαρίνα και τα βλαχοχώρια των Γρεβενών, καυτηρίασε τις μειώσεις στις τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα και την αδράνεια της πολιτείας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «εδώ, από το επίκεντρο των μετακινούμενων κτηνοτρόφων καλώ την κυβέρνηση να πάψει να παρακολουθεί ως θεατής ή τροχονόμος τις μειώσεις στην τιμή παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα. Μειώσεις αδικαιολόγητες, για τις οποίες θα έπρεπε ήδη τα θεσμικά όργανα της πολιτείας να έχουν παρέμβει. Να σταματήσουν, επιτέλους τα παιχνίδια με την τιμή στο γάλα! Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, η πρωτογενής παραγωγή βάλλεται παντοιοτρόπως. Η γεωργία και η κτηνοτροφία φορολογούνται ανηλεώς, οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση. Ιδιαίτερα η κτηνοτροφία πλήττεται σοβαρά από την ασυνέπεια των κυβερνώντων που απελευθέρωσαν τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, ενώ αδυνατούν να ελέγξουν και τις μαζικές ελληνοποιήσεις του εισαγόμενου κρέατος.

Σαμαρίνα 2

Ευγνωμοσύνη στους πυροσβέστες…
Κληθείς να σχολιάσει την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που κατακαίουν πολλές περιοχές της χώρας, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι «δεν είναι ώρα κριτικής, αν και εγκαίρως η ΝΔ είχε επισημάνει ασυγχώρητες παραλήψεις στη συντήρηση των πυροσβεστικών μέσων και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην μίσθωση εναέριων μέσων. Ήδη, διανύουμε το δεύτερο μισό του Αυγούστου και ακόμη δεν έχουν παραληφθεί και τα επτά ελικόπτερα που μισθώθηκαν φέτος για τις μισές μέρες με το ίδιο, όμως, τίμημα σε σχέση με πέρυσι. Εκείνο που τώρα προέχει είναι η κατάσβεση των πυρκαγιών και η έμπρακτη στήριξη της πολιτείας στους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί τις συνέπειες της πύρινης λαίλαπας. Και για μια ακόμη φορά θέλω να πω όχι μόνο ένα “μεγάλο ευχαριστώ” αλλά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που με αυταπάρνηση επιτελούν το καθήκον τους μπαίνοντας στο καμίνι της φωτιάς».

Σαμαρίνα 3

Οδικός χάρτης επενδύσεων στη ΔΕΘ
Ερωτηθείς για την ετοιμότητα της ΝΔ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι «ζητούμε εκλογές διότι η παραμονή αυτής της κυβέρνησης κοστίζει στη χώρα περισσότερο από την προκήρυξή τους. Η ΝΔ επεξεργάζεται το κυβερνητικό της πρόγραμμα, ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που απαντάει στις ανάγκες της χώρας, μακριά από λαϊκισμούς που πληρώνουμε ακριβά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, που είναι προϋπόθεση ανάπτυξης».

Read more...

Μάξιμος στα Φάρσαλα: "Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να πλήξουν την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας!"

Φάρσαλα 1

Φάρσαλα, 15 Αυγούστου 2017


ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ:

Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν
να πλήξουν την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία για τη μεγάλη Θεομητορική εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Φάρσαλα, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Μετά τη λειτουργία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο απελευθέρωσης της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό στις 15 Αυγούστου 1881.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά την κατάθεση στεφάνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εορτή της Παναγίας είναι διαχρονικά συνυφασμένη με την προσδοκία των πιστών για υπέρβαση των δυσχερειών και αντιξοοτήτων της ζωής με την παρέμβαση της Θεομήτορος. Απ’ άκρο σε άκρο του ελληνικού χώρου η μέρα αυτή, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, είναι ημέρα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ότι ακριβώς χρειαζόμαστε αυτήν την εποχή της κρίσης των αξιών, που είναι κι η σοβαρότερη απ’ όλες όσες αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια.
Τούτες τις ώρες, που αναζητούμε εναγωνίως νέες δυνάμεις για να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας ως έθνος, οφείλουμε, όπως κάναμε κάθε φορά στο παρελθόν, να στραφούμε προς τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, στην ανεξάντλητη πηγή της Ορθοδοξίας, που είναι ταυτισμένη με την ιστορία των Ελλήνων.
Και τούτο αναδεικνύεται ολοφάνερα σήμερα εδώ στα Φάρσαλα, που εορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης από τον μακραίωνο οθωμανικό ζυγό. Ο ελληνισμός επέζησε και βγήκε αλώβητος και αναγεννημένος από την ζοφερή σκλαβιά γιατί διατήρησε ακέραια τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Αν είχε υποκύψει στο όνομα του ρεαλισμού και είχε απεμπολήσει την πολύτιμη κληρονομιά του, θα είχε οδηγηθεί και στην εξαφάνιση.
Για το λόγο αυτό, όσοι αυτόν τον καιρό, φορώντας τις ιδεοληπτικές τους παρωπίδες, επιδιώκουν να πλήξουν αυτήν την σφυρηλατημένη από τον χρόνο ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας, κυρίως στην νέα γενιά, ματαιοπονούν. Η αλήθεια στο τέλος θα νικήσει».

Φάρσαλα 2

Φάρσαλα 3

Φάρσαλα 4 1

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Και στη δασοπυρόσβεση απροετοίμαστη η κυβέρνηση…"

Χανιά 1

Αθήνα, 13 Αυγούστου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ:

Και στη δασοπυρόσβεση απροετοίμαστη η κυβέρνηση…

«Οι καταστροφές του φυσικού περιβάλλοντος από πυρκαγιές θα μπορούσαν να είχαν περιοριστεί αν εγκαίρως η πολιτεία είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, με πρώτη την μίσθωση των αναγκαίων εναέριων μέσων κατάσβεσης. Δυστυχώς, και στη δασοπυρόσβεση η κυβέρνηση συνελήφθη απροετοίμαστη με τραγικές συνέπειες σε περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, όπως η Μάνη και τα Κύθηρα». Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στέλιο Κονταδάκη. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν από τον Διοικητή, Πύραρχο Δημοσθένη Μπουντουράκη για τον τομέα της ευθύνης του και το έργο που επιτελεί.

Στη συνέχεια ο Θεσσαλός πολιτικός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πυροσβέστες της βάρδιας και να τονίσει «τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για απόδοση και υπολοίπου 50% των παρακρατηθέντων στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Όπως επίσης ισχύει η διαβεβαίωση του προέδρου της ΝΔ για ένα νέο μισθολόγιο που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές. Αναγνωρίζουμε το έργο που με αυταπάρνηση επιτελείτε και θεωρούμε υποχρέωση της πολιτείας να σας παρέχει τα απαραίτητα μέσα για την εκπλήρωση της αποστολής σας».

Μείωση φωτιών ελέω ΟΠΕΚΕΠΕ…
Ο κ. Χαρακόπουλος ενημερώθηκε για τη μείωση των πυρκαγιών στη Δυτική Κρήτη μετά το 2013 που η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων διασυνδέθηκε ηλεκτρονικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, γεγονός που διευκόλυνε την δυνατότητα ταυτοποίησης των πιθανών δραστών εμπρησμών σε χορτολιβαδικές εκτάσεις. Το γεγονός ότι όσοι διώκονται για εμπρησμό όχι μόνο παύουν να λαμβάνουν επιδοτήσεις αλλά καλούνται να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων που έλαβαν, είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν τον μηδενισμό των εμπρησμών αγροκτηνοτροφικών εκτάσεων.

Ακολούθως, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσών, όπου εκεί ο Διοικητής Αντιπύραρχος Γιώργος Μαρκουλάκης τους ενημέρωσε λεπτομερώς για την ετοιμότητα της Υπηρεσίας να ανταπεξέλθει ανά πάσα στιγμή στην αποστολή που τους εμπιστεύθηκε η πατρίδα. Μάλιστα, σε ανάμνηση της επίσκεψής, τους προσέφερε από μια κρητική κατσούνα. Στη συνομιλία που είχε ο κ. Χαρακόπουλος με τους πυροσβέστες εξέφρασε την ικανοποίησή του «γιατί και εδώ, όπως και στα Χανιά, είδα μια νοικοκυρεμένη υπηρεσία. Θέλω να γνωρίζεται ότι ως παράταξη ιεραρχούμε ψηλά το έργο που εσείς οι πυροσβέστες επιτελείτε, και παρά το ασφυχτικό πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας θα εξαντλήσουμε αύριο ως κυβέρνηση κάθε δυνατότητα έμπρακτης στήριξής σας».

Χανιά 2

Χανιά 3

Χανιά 4

Φωτ. 1. Οι κ.κ. Χαρακόπουλος και Κονταδάκης στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων.

Φωτ. 2. Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών αντιπύραρχος Γιώργος Μαρκουλάκης προσέφερε κρητικές κατσούνες στους κ.κ. Χαρακόπουλο και Κονταδάκη.

Φωτ. 3. Με τους πυροσβέστες της βάρδιας στην Π.Υ. Βρυσών.

Φωτ. 4. Με τον Διοικητή της Π.Υ. Χανίων Πύραρχο Δημοσθένη Μπουντουράκη.

Read more...

Μάξιμος στην Γεν. Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης: "Καμία ανοχή σε άβατα ανομίας!"

Μάξιμος ΕΛΑΣ Χαν

Χανιά, 11 Αυγούστου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ:

Καμία ανοχή σε άβατα ανομίας!

• Νόμος και Τάξη παντού και για όλους!

«Εδώ από τα Χανιά θέλω να τονίσω ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία τα ζητήματα ασφάλειας του πολίτη είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα μας. Ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει! Η ασφάλεια, είναι ακρογωνιαίος λίθος του κράτους δικαίου, που οφείλει κάθε ευνομούμενη πολιτεία να προσφέρει στους πολίτες της». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης στα Χανιά.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Μεγαλονήσου, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, και τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ. Γιώργο Λυμπινάκη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το έργο που επιτελούν, το οποίο κατά τη θερινή σεζόν επιβαρύνεται λόγω της μεγάλης προσέλευσης τουριστών στο νησί.
Στη δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ακόμη ότι «η ΝΔ στηρίζει τα στελέχη της ΕΛΑΣ, τους άνδρες και τις γυναίκες που επιτελούν το καθήκον τους, δίνοντας καθημερινά τη μάχη με το έγκλημα για να παρέχουν στους πολίτες το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας και της ευταξίας. Η καθολική εφαρμογή του δόγματος “Νόμος και Τάξη” παντού και για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, είναι δέσμευση του προέδρου της ΝΔ. Καμία ανοχή σε άβατα ανομίας».
Ο Θεσσαλός πολιτικός ακολούθως είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης κ. Χρήστο Τσανακτσίδη και τον Γραμματέα κ. Δημήτρη Ζηρίδη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα των ειδικών φρουρών. Ο κ. Χαρακόπουλος επανέλαβε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για απόδοση και του υπολοίπου 50% των παρακρατηθέντων σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και την κατάρτιση νέου μισθολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές.

Μάξιμος ΕΛΑΣ Χανιά 2

Read more...

Μάξιμος: "Ο κ. Αποστόλου ποιεί την νήσσαν για τα ροδάκινα…"

Μάξιμος TV

Αθήνα, 10 Αυγούστου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΜΠΑΡΓΚΟ:

Ο κ. Αποστόλου ποιεί την νήσσαν για τα ροδάκινα…

«Η απάντηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα, και ιδιαίτερα στα ροδάκινα, αποδεικνύει ότι υπήρξαν οι μίνιμουμ πρωτοβουλίες για την ανατροπή της αρνητικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στους παραγωγούς λόγω της μείωσης των εξαγωγών στη ρωσική αγορά. Όπως έχουμε επισημάνει, η Ρωσία από 8η εξαγωγική αγορά αγροτικών προϊόντων το 2013, έπεσε στην 29η το 2016, και η αξία των εξαγωγών μας μειώθηκε αντίστοιχα από 168 εκατομμύρια ευρώ σε 38,2 εκατομμύρια. Ο κ. Αποστόλου, ωστόσο, που από τα μετερίζια της αντιπολίτευσης έταζε ανώγεια και κατώγεια, σήμερα προτιμά να ποιεί την νήσσαν στο μείζον ερώτημα της έμπρακτης στήριξης των παραγωγών, μέχρι να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές μας στη ρωσική αγορά. Δυστυχώς, από τα αναφερόμενα στοιχεία η κατάσταση για τους παραγωγούς προβλέπεται να επιδεινωθεί, λαμβάνοντας υπ’ όψη και την βεβαρημένη οικονομική κατάσταση που προκαλούν η υπερφορολόγηση και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου σε σχετική του ερώτηση.
Στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «έως τις 30 Ιουνίου 2017 ήταν σε ισχύ ο Κανονισμός (EE) 921/2016, όπως τροποποιήθηκε με τον κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμό (EE) 2017/376 της Επιτροπής, ο οποίος προέβλεπε για τη χώρα μας μέγιστες ποσότητες οπωροκηπευτικών, ανά ομάδα προϊόντων. Δυνάμει του ανωτέρω Κανονισμού, έως σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ την 30η Ιουνίου 2017, η χώρα μας απέσυρε από την αγορά συνολικά:
α. 1.249 τόνους μήλα και αχλάδια,
β. 453 τόνους τομάτες, καρότα, γλυκοπιπεριές, αγγούρια και αγγουράκια,
γ. 4.597 τόνους επιτραπέζια σταφύλια, ακτινίδια και δαμάσκηνα,
δ. 4.400 τόνους πορτοκάλια, κλημεντίνες, μανταρίνια και λεμόνια και
ε. 7.800 τόνους ροδάκινα και νεκταρίνια.
Περαιτέρω, σημειώνεται ότι στις 17.07.2017 εκδόθηκε η αριθμ. 2339/77269/14.07.2017 απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων “Καθορισμός των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμού (EE) 2017/1165 της Επιτροπής σχετικά με τη θέσπιση προσωρινών εκτάκτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων φρούτων”. Στην ανωτέρω ΚΥΑ προβλέπονται οι μέγιστες ποσότητες οπωροκηπευτικών που δύνανται να αποσυρθούν ανά ομάδα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης κατά 2.000 τόνους δυνάμει του νέου Κανονισμού, ως εξής:

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ (σε τόνους)
Μήλα και αχλάδια 680 +200 = 880
Δαμάσκηνα, επιτραπέζια σταφύλια και ακτινίδια 4.165
Πορτοκάλια, κλημεντίνες, μανταρίνια και λεμόνια 2.040 +700 = 2.740
Ροδάκινα και νεκταρίνια 5.355 + 1.100 = 6.455

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος προς Κ. Γαβρόγλου: "Ανακαλέστε τις αποφάσεις για σημαιοφόρους και έπαρση σημαίας!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αθήνα, 9 Αυγούστου 2017

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ:

Ανακαλέστε τις αποφάσεις για σημαιοφόρους και έπαρση σημαίας

• Έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων

«Κάθε Έλληνας που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία -ως ελάχιστη εκπλήρωση χρέους προς την πατρίδα- και ορκίστηκε να υπερασπίζεται "με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, τας Σημαίας. Να μην τας εγκαταλείπω, μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’ αυτών" είναι βαθύτατα προσβεβλημένος από την συστηματική απαξίωση των εθνικών συμβόλων και παραδόσεων του λαού μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εσχάτως λαμβάνει χώρα με συνεχείς και στοχευμένες παρεμβάσεις, κυρίως, στην εκπαίδευση». Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.
Το στελεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν γίνει μάρτυρες, το τελευταίο διάστημα, μιας ομοβροντίας αποφάσεων εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, που καταφανώς βάλλουν εναντίον της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης του λαού μας. Η αρχή έγινε με την κατάργηση της επιλογής των σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου με κριτήριο τις μαθητικές τους επιδόσεις. Αντ’ αυτού προκρίνεται η πρωτοφανής πρακτικής της κλήρωσης.

Ιδεοληπτικές εμμονές...

Πρόκειται για μια διαδικασία που υπονομεύει εμφανώς την αξία της αριστείας και την χρησιμότητα της ευγενούς άμιλλας, που τις αντικαθιστά με την επιβράβευση της ήσσονος προσπάθειας και της ψευδοϊσότητας προς τα κάτω. Η αντιπαιδαγωγική αυτή απόφαση αντανακλά τις ιδεοληπτικές εμμονές των συντακτών της, οι οποίοι αδυνατούν να αντιληφθούν την σημασία που έχει η πράξη επιβράβευσης των αρίστων με την τιμή να φέρουν το εθνικό σύμβολο.
Επιπλέον, επιβάλλεται η κατάργηση της έπαρσης και της υποστολής της σημαίας στα σχολεία, η οποία έως τώρα γινόταν την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, καθώς και στις εθνικές επετείους και στις τοπικές εορτές. Τούτο συνεπάγεται ότι και οι μαθητές πλέον δεν θα ψάλλουν τον εθνικό ύμνο, που είναι μάλλον και ο βασικός στόχος της συγκεκριμένης αλλαγής που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Φαίνεται ότι οι στίχοι του Διονυσίου Σολωμού θεωρούνται για κάποιους συντηρητισμός.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ στο ‘‘πακέτο’’ που το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να εφαρμόσει συμπεριλαμβάνεται και η κατάργηση της πρωινής προσευχής, όπως επίσης και του εκκλησιασμού».
Ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνει ότι «όλα τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια των αποφάσεων για την κατάργηση της διδασκαλίας της Γενοκτονίας των Ποντίων από το βιβλίο της Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου, την απάλειψη του Επιταφίου του Περικλέους του Θουκυδίδη, την πρόθεση για την αλλαγή των βιβλίων της ιστορίας υπό ένα πρίσμα αλλοίωσης της εθνικής μας ιστορικής συνέχειας, αλλά και αυτών των θρησκευτικών, στα οποία θα μειωθεί η σημασία της Ορθοδοξίας».

Απαράδεκτες αποφάσεις

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «είναι καθολική η διαπίστωση ότι στο μοναδικό πεδίο που αυτή η κυβέρνηση έχει επιδείξει συνέπεια είναι στην προσπάθειά της να πλήξει οτιδήποτε συγκροτεί την εθνική και θρησκευτική συνείδηση του λαού μας. Θεωρεί δε ότι ο χώρος της Παιδείας είναι ο ιδανικότερος για την εφαρμογή των μειοψηφικών τους αντιλήψεων, κι αυτό φάνηκε από τις αποφάσεις και δηλώσεις όλων όσων βρέθηκαν από τον Ιανουάριο του 2015 στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι απαράδεκτες αυτές αποφάσεις έρχονται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τα πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, και ως εκ τούτου θα πρέπει άμεσα να αποσυρθούν από τους ίδιους τους εμπνευστές τους».
Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει ζητώντας να πληροφορηθεί από τον κ. Γαβρόγλου αν μετά το σάλο που προκλήθηκε θα ανασκευάσει τις αποφάσεις του:
α) για την επιλογή των σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων για κατάθεση στεφάνου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κατόπιν κληρώσεως, και
β) για την απαγόρευση της έπαρσης και υποστολής της σημαίας στα σχολεία.

Read more...

Μάξιμος: Αντί να πάρουν “φωτιά τα μπατζάκια τους” στην κυβέρνηση αγρόν ηγόραζαν!

Μάξιμος Φωτιά στη Μάνη

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ:

Αντί να πάρουν “φωτιά τα μπατζάκια τους”
στην κυβέρνηση αγρόν ηγόραζαν!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς (από την «Ελευθερία του Τύπου») να σχολιάσει τις ολιγωρίες της κυβέρνησης στην προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, με αφορμή την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος από την πυρκαγιά στα Κύθηρα, δήλωσε τα εξής:
«Εδώ και καιρό κρούουμε καμπανάκι κινδύνου για την ετοιμότητα της χώρας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Δυστυχώς, σε ώτα μη ακουόντων. Έτσι, μετά τη Μάνη, και τα Κύθηρα δοκιμάστηκαν από την πύρινη λαίλαπα ελλείψει των αναγκαίων εναέριων μέσων πυρόσβεσης αλλά και επιχειρησιακών αστοχιών, που εγείρουν ερωτηματικά.
Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα κατά την επίσκεψή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας για την ετοιμότητα της κρατικής μηχανής στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά “λόγια του αέρα”.
Αντί να πάρουν “φωτιά τα μπατζάκια τους” μετά τις επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας, στην κυβέρνηση αγρόν ηγόραζαν. Πέρασε και η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και ακόμη να παραληφθούν τα 7 ελικόπτερα που μισθώθηκαν με αδικαιολόγητη καθυστέρηση και μάλιστα με ίδιο τίμημα για τις μισές μέρες της αντιπυρικής περιόδου!
Όσο φιλότιμο και επαγγελματισμό και αν επιδεικνύουν, πολλές φορές μέχρι αυτοθυσίας, τα στελέχη της πυροσβεστικής, για να είναι πλήρως αποτελεσματικά στην αποστολή τους θα πρέπει να διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Το πάθημα της Μάνης είχαμε ευχηθεί να γίνει μάθημα για την κυβέρνηση. Δυστυχώς, οι κυβερνώντες φαίνεται ότι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως!

Read more...

Μάξιμος για νόμο Κατρούγκαλου: "Καταργείστε άμεσα το ηλικιακό κριτήριο χορήγησης σύνταξης χηρείας!"

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αθήνα, 7 Αυγούστου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

Καταργείστε άμεσα το ηλικιακό κριτήριο χορήγησης σύνταξης χηρείας!

• Οδηγεί στην εξαθλίωση γυναίκες κάτω των 55 που χάνουν το σύζυγό τους

Να αρθεί άμεσα το ηλικιακό κριτήριο στη χορήγηση της σύνταξης χηρείας καταργώντας το άρθρο 12 του “νόμου Κατρούγκαλου” (Ν. 4387/2016), βάσει του οποίου οι γυναίκες που χάνουν τους συζύγους τους σε ηλικία κάτω των 55 ετών οδηγούνται στην οικονομική εξαθλίωση και στην κοινωνική περιθωριοποίηση, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Σε ερώτησή του προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Έφη Αχτσιόγλου, υπογραμμίζει ότι από την πρώτη στιγμή που θεσμοθετήθηκε το συγκεκριμένο άρθρο «για τις συντάξεις χηρείας, αποτέλεσε αντικείμενο σφοδρής κριτικής, από φορείς, όπως ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων Α.Ξ.Ι.Α., και κόμματα, καθώς όπως ελέχθη, καταλύει κάθε έννοια Δικαίου και οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση τις χήρες και τις οικογένειες τους. Πραγματικά, σύμφωνα με την δρακόντεια αυτή διάταξη απαγορεύεται να δοθεί η, πετσοκομμένη ήδη από τον ίδιο νόμο, σύνταξη χηρείας σε χήρες που είναι τη στιγμή του θανάτου του συζύγου τους κάτω των 55 ετών».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «πολύ σύντομα αποδείχθηκε, με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι η κριτική αυτή ήταν απόλυτα δίκαιη. Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο (onlarissa.gr), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας ο απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Απόστολος Παπαπαρίσης μετέφερε την εξής συγκλονιστική ιστορία: ένας άνδρας από τα Τρίκαλα, που νοσηλευόταν χτυπημένος από την επάρατη νόσο και ανέμενε το μοιραίο, ζήτησε από τον γιατρό του, να μπει σε μηχανική υποστήριξη για πέντε ακόμη μέρες για να γίνει η γυναίκα του 55 ετών».
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπενθυμίζει στην ερώτησή του ότι «σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου σε μια γυναίκα που είναι κάτω των 52 ετών όταν αποβιώνει ο σύζυγος, ανεξαρτήτως με το χρόνο του έγγαμου βίου και με τα χρόνια υπηρεσίας του συζύγου, απονέμεται σύνταξη για 3 χρόνια και μετά η σύνταξη διακόπτεται οριστικά, εκτός αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα ή τέκνα που σπουδάζουν όπου συνεχίζεται μέχρι την ενηλικίωση ή το πέρας των σπουδών. Ενώ για μια γυναίκα που ήταν 52 ως 55 ετών όταν απεβίωσε ο σύζυγος, απονέμεται σύνταξη για 3 χρόνια και έπειτα αφού διακοπεί συνεχίζεται μετά τα 67».
Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει την ερώτηση αναφέροντας ότι το «ανωτέρω περιστατικό, που συντάραξε το πανελλήνιο, καταδεικνύει ότι δεν υφίσταται πλέον καμία δικαιολογητική βάση για τη διατήρηση μιας διάταξης καταφανώς άδικης και απάνθρωπης, η οποία γυναίκες κτυπημένες από τη μοίρα τις οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση. Γίνεται αμέσως κατανοητό ότι σε μια εποχή που τα ποσοστά της ανεργίας βρίσκονται στο ‘‘κόκκινο’’, για τις γυναίκες αυτές που θα χάσουν τους συζύγους τους δεν υπάρχει κανένα παράθυρο ελπίδας στην αγορά εργασίας, αλλά τις αναμένει η σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας. Η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί, ως εκ τούτου, μνημείο πρωτοφανούς αναλγησίας στην νεοελληνική ιστορία, νομοθετημένη μάλιστα από κυβέρνηση που διατείνεται ότι εκπροσωπεί τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες».

Read more...

Μάξιμος για αποζημιώσεις από καύσωνα: "Όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι!"

Μάξιμος Ζημιές

Αθήνα, 6 Αυγούστου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΥΣΩΝΑ:

Όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι!

• Αποστόλου: Σε εξέλιξη διαδικασία αποζημιώσεων για ζημιές από καύσωνα

«Μακάρι οι διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού για αποζημιώσεις των αγροτών που οι παραγωγές τους υπέστησαν ζημιές από τον καύσωνα να έχουν αντίκρισμα. Όποιος, όμως, έχει καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι! Φέτος οι ζημιές των αγροτών είναι πρωτόγνωρες. Δοκιμάστηκαν από όλα τα στοιχεία της φύσης: παγετό, βροχοπτώσεις, χαλάζι, καύσωνα! Κι αυτά, σε μια δύσκολη χρονιά από πλευράς τιμών στα αγροτικά προϊόντα, υψηλού κόστους παραγωγής αλλά και φορολόγησης». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξη κ. Βαγγέλη Αποστόλου σε σχετική ερώτησή του.
Στην απάντησή του o αρμόδιος υπουργός αναφέρει τα εξής: «σχετικά με τις ζημιές που προξενήθηκαν από τον καύσωνα που σημειώθηκε το διάστημα από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου του 2017 σε διάφορες καλλιέργειες (κυρίως αμπέλια, κηπευτικά, μποστάνια, αχλάδια κ.λπ.) στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή του Τυρνάβου) σημειώνεται ότι, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν δηλώσεις ζημιάς εκ μέρους των παραγωγών.
Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων είναι σε εξέλιξη για τις προηγούμενες ζημιές που έχουν προξενηθεί στις καλλιέργειες στην ανωτέρω περιοχή (βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις κ.λπ.) και παράλληλα θα ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις και για τις ζημιές από τον προαναφερόμενο καύσωνα. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ.
Επισημαίνεται ότι, οι εκτιμήσεις διενεργούνται σύμφωνα με τους Κανόνες της Γεωπονικής Επιστήμης και του Κανονισμού Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ. Στους εκτιμητές δίνονται οδηγίες να είναι αντικειμενικοί και δίκαιοι και τα πορίσματα που διατυπώνουν, να εκφράζουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια την απώλεια εισοδήματος των παραγωγών.
Στο ποσοστό της ζημιάς, περιλαμβάνεται εκτός από την απώλεια της παραγωγής (ποσοτική ζημιά) και η ζημιά που προέρχεται από την ποιοτική υποβάθμιση της, που προκαλείται σύμφωνα με τον Κανονισμό από την επίδραση των καλυπτόμενων ασφαλιστικά ζημιογόνων αιτίων, εξαιτίας των οποίων προκαλείται μείωση του αντικειμενικώς προσδοκώμενου εισοδήματος του παραγωγού, καθώς και η υπολειμματική αξία.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι, επιδίωξη του ΕΛΓΑ είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπιστία των εκτιμήσεων, σε συνδυασμό με την έγκαιρη διενέργεια τους σε επίκαιρο για κάθε καλλιέργεια χρόνο από έμπειρο γεωτεχνικό προσωπικό. Για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκτιμήσεων ο ΕΛΓΑ έχει προβεί στη στελέχωση των Υποκαταστημάτων του, συμπεριλαμβανομένου και του Υποκαταστήματος Λάρισας, με εποχικό γεωτεχνικό προσωπικό έως οκτάμηνης απασχόλησης (200 γεωτεχνικοί), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Επισημαίνεται ότι εφόσον παραστεί ανάγκη θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό.
Ως εκ τούτου, είναι φανερό ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εκ μέρους των παραγωγών, καθώς στη διατύπωση του πορίσματος και κατά συνέπεια και στο ποσό της καταβαλλόμενης αποζημίωσης, λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγοντες που επιδρούν στη διαμόρφωση της τελικής ζημιάς».

Read more...