Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος: "Να σωθεί από ολοκληρωτική κατάρρευση ο Άγ. Βασίλειος στη Σινασό Καππαδοκία

ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΙΝΑΣΟΥ 1

Αθήνα, 29 Απριλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:

Να σωθεί από ολοκληρωτική κατάρρευση ο Άγ. Βασίλειος στη Σινασό Καππαδοκίας

• Ο υπόσκαφος ναός υπέστη σοβαρές ζημιές ανήμερα το Πάσχα


Αν θα απευθυνθεί «προς την τουρκική πλευρά ζητώντας τη διερεύνηση των αιτιών της κατάρρευσης και την εκπόνηση μελέτης για την αποτροπή της ολοσχερούς καταστροφής, τη συντήρηση και την ενδεικνυόμενη αποκατάσταση του ιστορικού υπόσκαφου ναού του Αγίου Βασιλείου στη Σινασό της Καππαδοκίας, που κατέρρευσε ανήμερα το Πάσχα, προκειμένου να καταστεί και πάλι επισκέψιμος» ζητά να πληροφορηθεί ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά.
Όπως αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος «ανήμερα το Πάσχα, στις 16 Απριλίου 2017, κατέρρευσε στην περιοχή της Σινασού της Καππαδοκίας (σημερινή τουρκική ονομασία Mustafapasa) το μεγαλύτερο μέρος από την ιδιαίτερης ομορφιάς υπόσκαφη εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, που είναι χαρακτηριστικό δείγμα της καππαδοκικής αρχιτεκτονικής των υπόσκαφων ναών. Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή από ανάρτηση του Τούρκου Αρχιτέκτονα Ibrahim Yȕsel σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, τα οποία συνοδεύονται από φωτογραφίες, η εκκλησία και ο βράχος από καιρό είχαν στατικό πρόβλημα. Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν δυνατές βροχοπτώσεις στην περιοχή, που είχαν ως αποτέλεσμα να μεγάλωσαν οι ρωγμές και τελικά να υπάρξει καθίζηση των βράχων με συνέπεια να καταρρεύσει το μεγαλύτερο μέρος του ναού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκκλησία βρίσκεται σε έναν χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακό οικισμό από την UNESCO, αυτό της Σινασού, της ξακουστής ελληνορθόδοξης κοινότητας των αρχών του προηγούμενου αιώνα, της καλουμένης και “Διαμάντι της Ανατολής”. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Δίκτυο Μικρασιάτης (mikrasiatis.gr), στο ταξίδι που είχε διοργανώσει το 2015, οι αγιογραφίες του, που είχαν γίνει δια χειρός του ζωγράφου και μουσικού της Σινασού Κωστή Μελετιάδη, ήταν δυστυχώς βεβηλωμένες».
Ο καταγόμενος εκ Καππαδοκίας βουλευτής υπογραμμίζει ότι «παρά τις επιμέρους αντιδράσεις που υπάρχουν στην Τουρκία απέναντι στο ιστορικό παρελθόν της Μικράς Ασίας, που είναι συνυφασμένο με την Ορθοδοξία, και παρά την πολιτική της “γενοκτονίας της μνήμης” που κατά καιρούς υιοθετείται, χάριν και στην ακάματη προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, πολλά θρησκευτικά μνημεία έχουν αναδειχθεί και διασωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ σε αρκετές εκκλησίες, όπως και στην συγκεκριμένη, έχει τελεστεί Θεία Λειτουργία».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «έχοντας επίγνωση των αντικειμενικών δυσκολιών, οφείλουμε στο πλαίσιο του δυνατού και με την αρωγή διεθνών οργανισμών, όπως η UNESCO, να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να διασωθεί η ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά της Μικράς Ασίας, που αποτελεί και πόλο έλξης προσκυνητών από την Ελλάδα αλλά και τουριστών από όλο τον κόσμο». Υπό αυτό το πρίσμα καλεί τον υπουργό εξωτερικών να θέσει «στην UNESCO το ζήτημα της κατάρρευσης του ναού και της ανάγκης αποκατάστασής και προστασίας του, αλλά και εν γενεί της προστασίας των μνημείων ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας στην Καππαδοκία, τα οποία αποτελούν ανεκτίμητο πλούτο για τη σύγχρονη Τουρκία και τον παγκόσμιο πολιτισμό».

ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΙΝΑΣΟΥ 2

Φωτ. 1 ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε προσκύνημα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Καππαδοκία.
Φωτ. 2 ο υπόσκαφος ναός του Αγίου Βασιλείου στη Σινασό μετά την κατάρρευση του βράχου.

Read more...

Μάξιμος από ΑΤ Ομόνοιας: "Τριτοκοσμική η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας!"

Μάξιμος Α.Τ. Ομόνοιας

Αθήνα, 28 Απριλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

Τριτοκοσμική η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας!

«Η εικόνα σε αρκετές γειτονιές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας είναι άκρως απογοητευτική. Παραπέμπει σε τριτοκοσμική πόλη και όχι σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Δυστυχώς, εδώ, με ευθύνη της Πολιτείας ανθεί κάθε είδους παραβατικότητα και ανομία, ενώ το έργο των αστυνομικών γίνεται υπό αντίξοες συνθήκες και συχνά χωρίς την αυτονόητη στήριξη από την κυβέρνηση, που εξακολουθεί να εθελοτυφλεί απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του κέντρου». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, στο πλαίσιο επισκέψεών του σε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Τον κ. Χαρακόπουλο συνόδευαν ο γραμματέας του Τομέα κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο συντονιστής της Ομάδας ανθρώπινου δυναμικού, στρατηγός ε.α. κ. Δημήτριος Γεωργαντζής.
Ο κ. Χαρακόπουλος είχε εκτενή ενημέρωση από τους διοικητές των τμημάτων, παρουσία του Διευθυντή της διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών της ΕΛΑΣ και του Διευθυντή της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή ευθύνης τους σχετικά με την εγκληματικότητα και τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας. Παράλληλα υπήρξε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων για τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του λειτουργήματός τους.
Στη δήλωσή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε, επίσης, τα εξής:
«Εμπιστευόμαστε τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ και στεκόμαστε αρωγοί στο έργο τους. Η έλλειψη προσωπικού, η πολυδιάσπαση των δυνάμεων, ο απαρχαιωμένος και ελλιπής εξοπλισμός και η περιορισμένη χρηματοδότηση περιορίζουν την αστυνομία στην επιτέλεση του έργου της.
Το Α.Τ. της Ομόνοιας βρίσκεται στην καρδιά του υποβαθμισμένου κέντρου της Αθήνας και με πενιχρά μέσα προσπαθεί, με το δραματικά μειωμένο προσωπικό που διαθέτει, να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει το έργο των αστυνομικών, ιδιαίτερα σε περιοχές που ανθίζει η πάσης φύσεως μικρή ή μεγάλη εγκληματικότητα και να αναβαθμίσει την καρδιά της πρωτεύουσας, που είναι και καθρέφτης της χώρας».

Read more...

Μάξιμος: "Όσοι σκιαμαχούν για χωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας θα αποτύχουν!"

Μ. Χαρακόπουλος Πειραική Εκκλησία

Αθήνα, 27 Απριλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ “ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ”:

Όσοι σκιαμαχούν για χωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας θα αποτύχουν!

«Κάποιοι σκιαμαχούν και επιμένουν ακόμη να μιλούν για διαζύγιο της Εκκλησίας από την Πολιτεία, την ελληνική κοινωνία. Νομίζω δεν θα το πετύχουν. Και η συνάντηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, έβαλε τα πράγματα σε μια τάξη. Για τη ΝΔ δεν συντρέχει κανένας λόγος να υπάρξει αναθεώρηση του άρθρου 3, ούτε βεβαίως του προοιμίου του Συντάγματος, που ρυθμίζουν τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας. Οι ρόλοι είναι διακριτοί. Όσοι μιλούν για χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας το κάνουν εκ του πονηρού, επιδιώκοντας την περιθωριοποίηση της Ελλαδικής Εκκλησίας». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης Πειραιώς στην εκπομπή «Εφ’ όλης της ύλης» και στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Αλφιέρη με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Μελάθρου του Σταθμού, όπου εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΝΔ.

Μάξιμος Πειραική Εκκλησία β

Ο κ. Χαρακόπουλος, που είναι και εισηγητής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας πρόσθεσε ότι «κάποιοι επιμένουν σε ιδεοληψίες και αναχρονιστικές απόψεις και βάλλουν κατά της Εκκλησίας και κατά της ιστορίας του Έθνους. Και δεν είναι τυχαίο ότι το κάνουν ταυτόχρονα, γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί. Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι μια σχέση αλληλένδετη στο διάβα των αιώνων. Αν κατάφερε ο ελληνισμός να μην γίνει ιστορικό απολίθωμα κατά την τουρκική δουλεία, που αλλού κράτησε και πάνω από 5 αιώνες, όπως στη βόρειο Ελλάδα -η Θεσσαλονίκη θυμίζω απελευθερώθηκε μόλις το 1912, πριν από 105 χρόνια- οφείλεται στο ρόλο της Εκκλησίας που λειτούργησε και ως Κιβωτός Σωτηρίας του Έθνους. Κι αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε»
Σχετικά με την δράση της Μητρόπολης Πειραιώς το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «είναι από τις πρωτοπόρες Μητροπόλεις στην Ελλάδα, στο πολύπλευρο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία. Ένα έργο που είναι ιδιαίτερα ορατό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνούμε, τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Έργο ανθρωπιστικό με τα συσσίτια, με τη στήριξη που παρέχει σε αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας. Αλλά και πνευματικό έργο, το οποίο στηρίζει τους πιστούς διαχρονικά. Η Μητρόπολη Πειραιώς επιτελεί έργω και λόγω αυτή την αποστολή με τα χιλιάδες γεύματα, την αρωγή που προσφέρει στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Πρόκειται για 6.000 γεύματα καθημερινώς, όπως έχω πληροφορηθεί, και είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια αυτή. Η Μητρόπολη Πειραιώς και με το λόγο της στηρίζει πνευματικά τους πιστούς, όχι μόνον από τον άμβωνα, αλλά και από τα ερτζιανά, από το Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, που φθάνει στις εσχατιές της χώρας μας και όλου του κόσμου. Έτσι, κάθε ορθόδοξος, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη, μπορεί να ακούσει τον λόγο του Θεού, μέσα από τη συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας».

Μάξιμος Πειραική Εκκλησία α

Read more...

Μάξιμος στο ΣΚΑΙ: "Η μπογιά του πρωθυπουργού ξεθώριασε…"

ΣΚΑΙ α 1

Αθήνα, 26 Απριλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ:

Η μπογιά του πρωθυπουργού ξεθώριασε…

• Το πλεόνασμα αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης

«Ο πρωθυπουργός έχει πράγματι ένα επικοινωνιακό τάλαντο αλλά όλοι κατάλαβαν ότι η μπογιά του πιά ξεθώριασε, δεν πείθει κανέναν. Αφού έχει δυστοκία να πείσει με τη θεωρία των αντιμέτρων τους βουλευτές του εισάγει το καινούργιο “τυράκι” με τη διευθέτηση του χρέους. Από το “κανένα ευρώ μέτρα” πάμε σε σχεδόν 4 δις ευρώ νέα μέτρα, σε μείωση συντάξεων, μείωση αφορολόγητου, υπερταμείο αιωνόβιο, και ούτω καθ’ εξής». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 (μιλώντας, στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους κ.κ. Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου).

ΣΚΑΙ δ

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η αίσθηση που μου έδωσε ο πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του, ήταν ότι περισσότερο απευθύνεται στην κυβερνητική πλειοψηφία, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρά στην ελληνική κοινωνία». Ενώ για τα μέτρα είπε ότι «αυτά λαμβάνονται με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση και δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα».
Ιδιαίτερα για το πλεόνασμα για το οποίο, όπως ανέφερε «τόσο πολύ κομπάζουν η κυβερνητική πλειοψηφία και ο πρωθυπουργός, δεν είναι παρά αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης, και ουσιαστικά είναι χρήματα που στερήθηκαν από την πραγματική οικονομία». Μάλιστα, υπενθύμισε τα όσα είχε πει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από τα Ιωάννινα στις 21 Μαρτίου 2014 για το τότε πλεόνασμα ότι “σ’ αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων”». Και πρόσθεσε με νόημα ότι «καλό είναι να εξομολογείται τις αυταπάτες του, ο κ. πρωθυπουργός, μας είπε εχθές ότι είναι και θρησκευόμενος, καλός ο Σαούλ που μετετράπη σε Παύλο και μακάρι να είναι έτσι».

σκαι

Ο κ. Χαρακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με την πολιτική της οδήγησε σ’ αυτά τα υπερβολικά μέτρα. Δεν υπήρχε κανένα ζήτημα μείωσης συντάξεων, δεν υπήρχε κανένα ζήτημα μείωσης αφορολόγητου. Το ασφαλιστικό σύστημα καθημερινά θα επιδεινώνεται όσο η χώρα δεν έχει επενδύσεις, όσο αυξάνεται η ανεργία, όσο οι επιχειρήσεις κλείνουν ή πάνε στην Βουλγαρία, όσο το νέο εργατικό δυναμικό φεύγει στο εξωτερικό. Στο διάστημα των δύο χρόνων η κατάσταση επιβαρύνθηκε. Όσο, λοιπόν, επιβαρύνεται, μοιραία θα μπαίνει η κουβέντα για μείωση των συντάξεων. Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου είναι ενδεικτικά. Έχουμε υστέρηση από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 150 εκατομμύρια, από το ΦΠΑ και από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, που αυξήθηκαν μάλιστα, πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ. Πάνω από 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας χρωστούν στην Εφορία και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Χίλιες κατασχέσεις την ημέρα. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;».
Για τη στάση της ΝΔ ξεκαθάρισε «ότι το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης ουσιαστικά το πιστώνεται αυτή η κυβέρνηση. Εμείς, λοιπόν, εάν ψηφίσουμε κάποια από αυτά τα μέτρα ή συνολικά τη συμφωνία θα είναι σαν να δίνουμε συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση που οδήγησε στην επιβολή αυτών των μέτρων».

 

ΣΚΑΙ γ 1

Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=QsCtB38yh3M

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος: "Εικόνες ντροπής από τη διαβίωση Πυροσβεστών στα αεροδρόμια"

ΒΟΥΛΗ καλή αν 2

Αθήνα, 25 Απριλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ “ΑΣΤΕΓΟΥΣ” ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ:

Εικόνες ντροπής από τη διαβίωση Πυροσβεστών στα αεροδρόμια

• Ούτε μια συγγνώμη από τον αν-αρμόδιο υπουργό!

«Οι εικόνες ντροπής για τις συνθήκες διαμονής των πυροσβεστών που στελεχώνουν τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε αεροδρόμια που διαχειρίζεται η FRAPORT, και οι οποίοι κοιμούνται σε φορεία και φουσκωτά στρώματα, θα έπρεπε ήδη να είχαν οδηγήσει τουλάχιστον σε μια δημόσια συγγνώμη τον “αν”αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Οι πρωτοφανείς αυτές εικόνες, πλήττουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος. Ας πάψουν επιτέλους οι ανευθυνο-υπεύθυνοι να υποδύονται τους Ποντίους Πιλάτους, προκαλώντας την αγανάκτηση των εργαζομένων και ας δώσουν άμεσα τις δέουσες λύσεις». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, σε σχετική του ερώτηση, αλλά και τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα με φωτογραφίες που παρουσιάζουν τους Πυροσβέστες στην Μύκονο να κοιμούνται στο χώρο εργασίας τους πάνω σε πρόχειρα στρώματα.
Η «απάντηση» του κ. Τόσκα, που αποσιωπά την πραγματική κατάσταση, έχει ως εξής:
«σας γνωρίζουμε ότι, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4389/2016 (Φ.Ε.Κ. Α'- 94) και στην κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας των Περιφερειακών Αεροδρομίων, ο παραχωρησιούχος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Σύμβαση Παραχώρησης για την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των Περιφερειακών Αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου, θα εξασφαλίζει και θα συντηρεί, με δικά του έξοδα, τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις προσωπικού για τις υπηρεσίες διάσωσης και πυρόσβεσης σε αυτά.
Πλέον των ανωτέρω, θα συντηρεί, θα διατηρεί σε καλή λειτουργική κατάσταση και θα ανανεώνει, αντικαθιστά και αναβαθμίζει, στο βαθμό που απαιτείται εύλογα, τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, τα κτίρια τους, τον εξοπλισμό, τα συστήματα και τις εγκαταστάσεις τους, τα Κινητά Περιουσιακά Στοιχεία και οποιοδήποτε τμήμα αυτών που ενδέχεται να υποστεί φθορές, εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων.
Όσον αφορά για τη στέγαση των μετατιθέμενων, ιδίως σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Περιφερειακών Αεροδρομίων, υπαλλήλων, όπου το κόστος διαβίωσης είναι εξαιρετικά υψηλό π.χ. Μύκονος, Σαντορίνη, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης της βέλτιστης λύσης, σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς.
Τέλος, επισημαίνεται ότι τυχόν κενά που θα δημιουργηθούν από τη στελέχωση των πυροσβεστικών κλιμακίων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αεροδρομίων, θα ληφθούν υπόψη και θα καλυφθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ/τος 170/1996 (Φ.Ε.Κ. Α' - 131), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Κουβέντα δεν λέει ο κ. Τόσκας για τον αριθμό των κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη!"

ΒΟΥΛΗ καλή αν 1

Αθήνα, 24 Απριλίου 2017


ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

«Κουβέντα δεν λέει ο κ. Τόσκας για τον αριθμό των κτιρίων
που τελούν υπό κατάληψη»


Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για μια ακόμη φορά, αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που του θέτουμε και καταφεύγει σε γενικολογίες. Ζητήσαμε να πει επίσημα πόσα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και χώροι είναι υπό κατάληψη, από διάφορες ομάδες. Και, επιπλέον, να καταθέσει τα έγγραφα που δείχνουν τις δράσεις στις οποίες έχει προβεί το αρμόδιο Υπουργείο για να τις σταματήσει.

Στην απάντησή του, ο κ. Τόσκας δεν λέει κουβέντα γι’ αυτά. Και δεν παραθέτει ούτε ένα στοιχείο, εκτός από το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας που αναφέρεται στις μοναδικές επιχειρήσεις, γι’ αυτό το σκοπό, στις 13 Μαρτίου 2017.

Σε κάθε περίπτωση, ας γνωρίζει ότι θα επανέλθουμε και θα επανερχόμαστε μέχρι να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Και μέχρι η Κυβέρνηση να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της.

Οφείλει, άλλωστε, να καταλάβει ότι το όργιο των καταλήψεων καταλύει κάθε έννοια Κράτους δικαίου»

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Αγώνας αναγνώρισης της γενοκτονίας Αρμενίων έως την τελική δικαίωση"

Μάξιμος ΔΣΟ 3

Αθήνα, 24 Απριλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ:

Αγώνας αναγνώρισης της γενοκτονίας Αρμενίων έως την τελική δικαίωση

«Ένα από τα φρικτότερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, αυτό της Γενοκτονίας 1.500.000 Αρμενίων από τους Νεότουρκους, μένει για πάνω από έναν αιώνα χωρίς τιμωρία». Τα παραπάνω τονίζει ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη συμπλήρωση 102 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Νεότουρκους.
Ο κ. Χαρακόπουλος στη δήλωσή του σημειώνει ακόμη τα εξής:
«Το τουρκικό κράτος συνεχίζει να αρνείται να αναγνωρίσει τα πραγματικά γεγονότα, και επιδιώκει να τα αλλοιώσει με τη “γενοκτονία της μνήμης” που ακολουθεί συστηματικά. Οι Αρμένιοι, όμως, όπως και όλοι οι Χριστιανοί της καθ’ ημάς Ανατολής, οι Έλληνες της Ιωνίας και του Πόντου και οι Ασσύριοι, εξοντώθηκαν ή εκδιώχθηκαν από τα πατρογονικά τους εδάφη βάσει συγκεκριμένων αποφάσεων και ψυχρού υπολογισμού.
Οι πολιτικές αυτές, όπως και η άρνηση αποδοχής της αλήθειας από το τουρκικό κατεστημένο, είχαν και ως αποτέλεσμα η σημερινή Τουρκία να βρίσκεται στον προθάλαμο της μετατροπής της σε ένα αναχρονιστικό νεο-οθωμανικό σουλτανάτο.
Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, όπως και όλων των Χριστιανών της Μικράς Ασίας, θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελική του δικαίωσή. Ο φίλος αρμενικός λαός να γνωρίζει ότι ο ελληνισμός θα είναι πάντα στο πλευρό του».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Ο κόσμος πληρώνει ακριβά τα παιχνίδια της κυβέρνησης

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Συνέντευξη στη Μακεδονία της Κυριακής

Μάξιμος Χαρακόπουλος:

Ο κόσμος πληρώνει ακριβά τα παιχνίδια της κυβέρνησης

"Εμείς δεν υποσχόμαστε να σχίσουμε τα μνημόνια στην πλατεία Συντάγματος με συνοδεία νταουλιών. Θα προσπαθήσουμε με υπευθυνότητα και πρόγραμμα να ανατάξουμε την οικονομία, σεβόμενοι τις υποχρεώσεις της χώρας", επισημαίνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στη "ΜτΚ" ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος

 Ο βουλευτής Λαρίσας και αν. τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, τονίζοντας πως ¨η πραγματική οικονομία βουλιάζει, οι επιχειρήσεις κλείνουν, ο κόσμος παραμιλάει από του φόρους και την οικονομική ασφυξία. Γιατί αυτά το παιχνίδια της κυβέρνησης τελικώς οι πολίτες τα πληρώνουν, και μάλιστα πολύ ακριβά¨. Σε ό,τι αφορά το πρόσφατο εσωκομματικό θέμα που ανέκυψε με την απομάκρυνση από την κομματική της θέση της κ. Παπακώστα , ο κ. Χαρακόπουλος συμφωνεί με την απόφαση του κ. Μητσοτάκη: ¨Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι δυνατόν να γίνει όμηρος των τακτικισμών του ΣΥΡΙΖΑ. Να αφοπλίζει τα στελέχη της κάθε φορά που η κυβέρνηση θολώνει τα νερά με εξεταστικές για να μην της γίνεται κριτική που τα έχει κάνει θάλασσα κυριολεκτικά σε κάθε τομέα της πολιτικής¨, δηλώνει.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Πλάκα

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η επιστροφή της τρόικας για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης. Εκτιμάτε ότι κλείνει μέσα στον Μάιο η συμφωνία;

Με αυτή την κυβέρνηση κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Ας θυμηθούμε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει από τον Φεβρουάριο του 2016, ότι ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την έλευση της ανάπτυξης από το περυσινό Πάσχα, ότι διαβεβαίωναν πως όλα θα έκλεισαν τον Δεκέμβριο του 16, και μετά τον Φεβρουάριο του 17 και τώρα πάλι τον Απρίλιο και μετά τον Μάιο. Το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο των αναβολών, της κοροϊδίας και των διαψεύσεων. Το μάθαμε όλοι πιά. Μια αξιολόγηση που έχει γίνει γιοφύρι της Άρτας, ολημερίς το κτίζουνε το βράδυ εγκρεμιζόταν. Και την ίδια ώρα, η πραγματική οικονομία να βουλιάζει, οι επιχειρήσεις να κλείνουν, ο κόσμος να παραμιλάει από τους φόρους και την οικονομική ασφυξία. Γιατί αυτά τα παιχνίδια της κυβέρνησης τελικώς οι πολίτες τα πληρώνουν, και μάλιστα πολύ ακριβά.

Δεν είναι αμφίσημο να λέτε στην κυβέρνηση “κλείστε άμεσα τη συμφωνία” και από την άλλη να της ασκείτε κριτική; Όπως και να μην την ψηφίζετε αλλά να δεσμεύεστε ότι θα την εφαρμόσετε;
Ίσως στην Ελλάδα να έχουμε ξεμάθει τι σημαίνει υπευθυνότητα. Γιατί ακριβώς αυτό είναι που ακολουθεί με ιερή προσήλωση η ΝΔ. Φωνάζουμε μήνες στην κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση, γιατί κάθε ημέρα χαμένη είναι επιπλέον βάρος την οικονομία, νέα σκληρά μέτρα που θα επιβληθούν. Με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μεσουρανούσε το άστρο Βαρουφάκη, φορτωθήκαμε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και τα κάπιταλ κοντρόλ, που ακόμη μας συντροφεύουν. Με τα πήγαινε έλα του Τσακαλώτου έχουμε ως ώρας ένα κοστούμι 3,6 δις ευρώ, και για μετά το τέλος της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, με περικοπές συντάξεων και μισθών. Και όσο καθυστερούμε ο λογαριασμός ανεβαίνει. Και τώρα έρχεται και ένα πακέτο πληρωμών από το ελληνικό κράτος τον Ιούλιο, που αν δεν έχουμε τελειώσει την αξιολόγηση θα βρεθούμε πάλι στο χάος του θέρους του 15. Τι να πούμε λοιπόν; Πάτε καλά παιδιά!; Από την άλλη όμως δεν θα τους δώσουμε και συγχωροχάρτι για τα κατορθώματά τους. Είναι δικό τους αποκλειστικά έργο αυτή η καταστροφή. Έχει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου η ούγια. Όσο για τη δική μας στάση, για μετά, που ελπίζουμε να έλθει σύντομα, δεν λαϊκίζουμε. Εμείς δεν υποσχόμαστε να σχίσουμε τα μνημόνια στην πλατεία Συντάγματος με συνοδεία νταουλιών. Θα προσπαθήσουμε με υπευθυνότητα και πρόγραμμα να ανατάξουμε την οικονομία, σεβόμενοι τις υποχρεώσεις της χώρας. Αν μετά από την περιπέτεια ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει άλλος ρεαλιστικός δρόμος ας μας τον πει.

 Στη ΝΔ καταγγέλλετε διόγκωση του κράτους. Ως αν. Τομεάρχης Εσωτερικών έχετε στοιχεία για προσλήψεις; Τι θα κάνετε για τη μείωση του προσωπικού στο δημόσιο;
Η κατάσταση με τις προσλήψεις από πόρτες, παράθυρα και φεγγίτες έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αντί να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα και με τον συμφωνημένο κανόνα 1 προς 5, μία πρόσληψη για μια πέντε αποχωρήσεις, οι υπάλληλοι έχουν αυξηθεί. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το σύνολο των εργαζομένων σε όλο το δημόσιο τομέα από 690.425 που ήταν τον Οκτώβριο 2015 ανήλθε τον Οκτώβριο 2016 σε 697.228. Πώς γίνεται αυτό το θαύμα, ρωτήστε τους θαυματοποιούς της κυβέρνησης. Επίσης, από το Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο του 2016, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και έργου αυξήθηκαν κατά 12.500, ενώ σε αυτούς που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό η αύξηση είναι κοντά στις 7.000, από 39.165 τον Σεπτέμβριο του 2015, σε 46.301 τον Οκτώβριο του 2016. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η εκτόξευση των μισθολογικών δαπανών στην Κεντρική Διοίκηση το α’ 9μηνο του 2016 κατά 146.000.000 ευρώ. Κοντά σ΄ αυτά έχουμε και την έκρηξη στην πρόσληψη ειδικών συμβούλων και συνεργατών. Από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016 προσλήφθηκαν 521 μετακλητοί υπάλληλοι. Για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2016 ξεπέρασαν τους 2000 και έκτοτε κάθε μήνα αυξάνονται διαρκώς φτάνοντας τους 2099 τον Οκτώβριο του 2016. Αυτό το πάρτι σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου με την ΝΔ θα σταματήσει.

 Η απομάκρυνση της κας. Παπακώστα από τη θέση της αν. τομεάρχη Υγείας έχει προκαλέσει εσωτερικές διαφωνίες. Εσείς συμφωνείτε με την επιλογή του κ. Μητσοτάκη; Δεν μπορεί ένας εκλεγμένος βουλευτής να έχει και να διατυπώνει ελεύθερα την άποψή του;
Ο πρόεδρος του κόμματος έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει όπως εκείνος νομίζει για τη σύνθεση της «σκιώδους κυβερνήσεως». Το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου των βουλευτών είναι κατοχυρωμένο και η ΝΔ ως κόμμα εξουσίας έχει αποδείξει την δυνατότητά της για συνύπαρξη διαφορετικών απόψεων και τάσεων ακόμη. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι δυνατόν να γίνει όμηρος των τακτικισμών του ΣΥΡΙΖΑ. Να αφοπλίσει τα στελέχη της κάθε φορά που η κυβέρνηση θολώνει τα νερά με εξεταστικές, για να μην της γίνεται κριτική που τα έχει κάνει θάλασσα κυριολεκτικά σε κάθε τομέα της πολιτικής. Αυτό θα ήταν κορυφαίο λάθος, όπως στην περίπτωση της εξεταστικής για την υγεία, που προσφυώς χαρακτηρίστηκε «σήραγγα Κουρουμπλή», καθώς αφήνει απέξω τις περιόδους που το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ΓΓ του συγκεκριμένου υπουργείου, το 1997, και υπουργός το 2015.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για ανανέωση. Ο κ. Φωτήλας από το “Ποτάμι” έγινε αν. Τομεάρχης. Ποιες αλλαγές πιστεύετε πρέπει να γίνουν στη ΝΔ;
Ασφαλώς και θα υπάρξει ανανέωση, και ήδη είναι πολλά τα νέα στελέχη που δραστηριοποιούνται στην ΝΔ. Νομίζω ότι είναι τέτοια η φορά των πραγμάτων, καθώς το κόμμα μας αναδεικνύεται στον κύριο φορέα της αλλαγής και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα προσελκύσει τις πιο υγιείς δυνάμεις της παραγωγής αλλά και νέους ανθρώπους με προσόντα που θα θελήσουν να βάλουν πλάτη στην νέα αυτή προσπάθεια. Ο κ. Φωτήλας είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος με πολλές ικανότητες, και προφανώς ο πρόεδρος τα έλαβε υπόψη του σε αυτήν του την απόφαση. Όσο για τις αλλαγές, νομίζω ότι ο χρόνος είναι αυτός που μας δοκιμάζει όλους και οι πολίτες που μας κρίνουν. Όταν επικρατεί η λογική και η φρόνηση οι επιλογές θα φέρουν τον καλύτερο αποτέλεσμα που θα είναι ωφέλιμο όχι μόνον για το κόμμα αλλά κυρίως για τη χώρα.

Read more...

Μάξιμος στην ημερίδα της ΠΕΝΑ: Διαβρωτικός λαϊκισμός και στον αγροτικό τομέα!

ΜΑΧΙΜΟΣ 3

Λάρισα, 22 Απριλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Π.Ε.Ν.Α.:

Διαβρωτικός λαϊκισμός και στον αγροτικό τομέα!

 Εγρήγορση για το νέο Κανονισμό αλκοολούχων ποτών της ΕΕ

Έκκληση για παρέμβαση των ευρωβουλευτών, προκειμένου να αλλάξει ο νέος κανονισμός για τα αλκοολούχα ποτά, που έφερε η κυβέρνηση στη βουλή αφού παρήλθε η ημερομηνία που η ΕΕ έκανε δεκτές διορθώσεις των κρατών μελών(!), ο οποίος μπορεί να είναι μοιραίος για εμβληματικά προϊόντα όπως το τσίπουρο Τυρνάβου, απηύθυνε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) στη Λάρισα με θέμα «Αγροτική Πολιτική της ΕΕ: Υφιστάμενες δυνατότητες και Προοπτικές για την Ελλάδα και τη Θεσσαλία».
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ακόμη τον κίνδυνο του διαβρωτικού λαϊκισμού και στον αγροτικό τομέα, αναφέροντας παραδείγματα από τη δική του θητεία, όπως τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων καλλιέργειας ΟΣΔΕ.

ΜΑΧΙΜΟΣ 2

Ο κ. Χαρακόπουλος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Καλωσορίζω στη Λάρισα τον κ. Χρυσόγονο, έναν από τους σοβαρούς εκπροσώπους της χώρας στο ευρωκοινοβούλιο, που δεν διστάζει να ασκεί κριτική σε λανθασμένες αποφάσεις του κόμματος με το οποίο εξελέγη ευρωβουλευτής. Όπως επίσης τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Μελλά και τα στελέχη, τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Θέλω να συγχαρώ την Π.Ε.Ν.Α. και τους συνδιοργανωτές της ημερίδας. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι η παλαιότερη κοινή πολιτική σε επίπεδο ΕΕ. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι 60 χρόνια μετά την Ιδρυτική Διακήρυξη της Ρώμης και ακόμη δεν υπάρχει ολοκληρωμένη κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική της ΕΕ.
Δυστυχώς, τα στοιχεία της διαΝΕΟσης που παρουσιάστηκαν από τον Περιφερειάρχη για την άποψη των πολιτών για τη συμβολή της ΕΕ στον αγροτικό τομέα, όπου 7 στους 10 τη θεωρούν αρνητική, είναι ενδεικτικά του διαβρωτικού λαϊκισμού στην ελληνική κοινωνία, όταν πακτωλός χρημάτων έχουν εισρεύσει από την ένταξη μας στην τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1980.

Αξιοποίηση της ΚΑΠ με σωστό σχεδιασμό δράσεων του ΠΑΑ
Η εμπειρία μου από τη θητεία μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης λέει ότι θα πρέπει να επενδύσουμε στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα και πιστοποίηση που κερδίζουν το στοίχημα της εξωστρέφειας, να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό των αγροκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και στην ανανέωση του γηρασμένου αγροτικού πληθυσμού. Αυτό μπορεί να γίνει με αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΚΑΠ με σωστό σχεδιασμό δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).
Τις πρώτες μέρες που βρέθηκα στο υπουργείο κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των τεράστιων καθυστερήσεων στην αξιολόγηση των σχεδίων βελτίωσης. Ντάνες από φακέλους ανέμεναν έως και δυο χρόνια την αξιολόγησή τους. “Επιστρατεύσαμε” τότε τις Περιφέρειες, προσφύγαμε στην αρωγή τους για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία. Όπως επίσης προχωρήσαμε σε έκτακτη προκήρυξη του προγράμματος νέων αγροτών με κονδύλια από άλλα προγράμματα που δεν είχαν απορροφηθεί και κινδύνευαν να χαθούν.

Που είναι σήμερα αυτοί που διαμαρτύρονταν για το ΟΣΔΕ;
Ένα από τα προβλήματα που έχουμε στην Ελλάδα είναι ότι μιλούμε πολύ συχνά για πράγματα που δεν γνωρίζουμε, αδιαφορώντας αν προκαλούμε εθνική ζημία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα -που μας αγγίζει ιδιαίτερα στη Θεσσαλία- είναι το λεγόμενο “πακέτο Χατζηγάκη”, όπου εκτός των λαθών στην καταβολή των αποζημιώσεων φτάσαμε στην καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο αίτημα ανάκτησης και από ατυχείς δηλώσεις, που έγιναν με στόχο την προσπόριση κομματικού οφέλους.
Προσωπικά όσο άδικη κριτική και αν δέχθηκα δεν απάντησα γνωρίζοντας ότι μπορούσα υπερασπιζόμενος τον εαυτό μου να βλάψω τη χώρα. Ερχόμενος από το χωριό μου στην εκδήλωση πρόσεξα δυο αφίσες στην τζαμαρία του καφενείου από φορείς που κάνουν δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ. Το ’13 δέχθηκα άδικη κριτική από λαϊκίζοντες βουλευτές, δημάρχους, συνεταιριστές, αγροτοσυνδικαλιστές, συμβούλους, για το “πανωπροίκι” στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, από μια σύμβαση που ήταν σε ισχύ και είχε την υπογραφή του προηγουμένου υπουργού Σκανδαλίδη. Όπως σας είπα δεν απήντησα. Σήμερα, πού είναι όλοι αυτοί όταν πλέον διαφημίζονται οι επ’ αμοιβή υπηρεσίες των φορέων που υλοποιούν το ΟΣΔΕ;

Παράθυρο εμφιάλωσης τσίπουρου Τυρνάβου εκτός Ελλάδος
Και επειδή το ευρωκοινοβούλιο έχει πια αυξημένες εξουσίες και καλείται να επικυρώσει όχι μόνο τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες όπως η CETA και η TTIP, αλλά και την αλλαγή κανονισμών, θα ήθελα απευθυνόμενος στον κ. Χρυσόγονο, και δι’ αυτού σε όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές, να ζητήσω να είναι σε εγρήγορση για το νέο κανονισμό αλκοολούχων ποτών Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης. Δυστυχώς, η κυβέρνηση έφερε το νέο κανονισμό στη βουλή αφού παρήλθε η ημερομηνία που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε θέσει για την υποβολή διορθώσεων από τα κράτη μέλη. Ο νέος κανονισμός δίνει υπερεξουσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που μπορεί να διαγράφει προϊόντα από τον κατάλογο των Γεωγραφικών Ενδείξεων, ενώ ανοίγει παράθυρο εμφιάλωσης τσίπουρου Τυρνάβου, τσικουδιάς, ούζου ή μαστίχας Χίου εκτός του τόπου και της χώρας παραγωγής. Για να γίνει κατανοητό υπενθυμίζω ότι το χύμα ελαιόλαδο εξάγεται στην Ιταλία η οποία το εμφιαλώνει και πιστώνεται την προστιθέμενη αξία του προϊόντος. Θέλω, λοιπόν, να σας καλέσω σε εγρήγορση για την αποτροπή αυτού του ενδεχομένου και με εμβληματικά ελληνικά αλκοολούχα ποτά».

ΜΑΧΙΜΟΣ 1

Read more...

Μάξιμος: Η αξιολόγηση σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας - Όχι σε ομηρεία των στελεχών της ΝΔ

ΤΡΤ

Αθήνα, 20 Απριλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Η αξιολόγηση σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας!

- Ψελλίζουν δικαιολογίες για τα σκληρά μέτρα που φέρνουν

«Όσο σέρνεται το γαϊτανάκι με την αξιολόγηση -ένα σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας, μένει να δούμε αν θα θυσιαστεί στο τέλος και ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Τσακαλώτος, όπως κατά το θρύλο εντοιχιζόταν στα θεμέλια η γυναίκα του πρωτομάστορα- και υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα και η αστάθεια, η πραγματική οικονομία θα βουλιάζει περισσότερο στο τέλμα. Διότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για την οικονομία από την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθεις να σχολιάσει τις καθυστερήσεις στην πορεία της αξιολόγησης (σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο).
Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ακόμη ότι στην κυβέρνηση «προσπαθούν να βρουν κάποιο άλλοθι για να ψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα που μας έφεραν. Είναι αυτοί οι οποίοι υπόσχονταν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια ότι θα τα καταργήσουν με ένα νόμο και ένα άρθρο και μας έφεραν το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Η χώρα βρισκόταν στις ράγες εξόδου από τα μνημόνια από το Δεκέμβριο του ’14. Προχωρούν σε νέα επώδυνα μέτρα. Δεσμεύουν την πορεία της χώρας και μετά τη λήξη του κοινοβουλευτικού βίου της παρούσας βουλής, μετά τη θητεία αυτής της κυβέρνησης, για το ’19 και το ’20 με τη μείωση των συντάξεων, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τη μείωση του αφορολόγητου και προσπαθούν να ψελλίσουν κάποιες δικαιολογίες.

Ρεκόρ μετακλητών υπαλλήλων...

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «ενώ η χώρα τελεί υπό καθεστώς επιτροπείας που επιβάλλει συγκεκριμένο κανόνα προσλήψεων και αποχωρήσεων στο δημόσιο τομέα, τον γνωστό κανόνα ένα προς πέντε, ω του θαύματος, στα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ αντί να έχουμε μείωση των δημοσίων υπαλλήλων έχουμε αύξηση. Από πόρτες, παράθυρα, απ’ όπου μπορούν διογκώνουν το δημόσιο τομέα. Οι μετακλητοί υπάλληλοι, αυτοί που ακολουθούν μια κυβέρνηση, υπουργούς, γενικούς γραμματείς, διοικητές οργανισμών, έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ από την μεταπολίτευση έως σήμερα. Υπάρχει μια άλλη στοχοπροσήλωση αυτής της κυβέρνησης στη διόγκωση του κράτους. Εμείς πιστεύουμε σε μικρότερο, αποτελεσματικότερο κράτος και λιγότερους φόρους».
Ο κ. Χαρακόπουλος πρόσθεσε ότι «πάντοτε υπήρχε πρόβλημα -για να είμαι ειλικρινής- με την αστάθεια του φορολογικού συστήματος αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισης έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, δεν ξέρουμε τι ξημερώνει την επαύριον. Και όσο υπάρχει αυτό το ασταθές φορολογικό πλαίσιο, όσο υπάρχει αυτή η φοροεπιδρομή και κομπάζουν δήθεν για πλεονάσματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση, τόσο δεν θα γίνονται επενδύσεις στη χώρα. Ποιος θα έλθει να επενδύσει με αυτήν την κυβέρνηση που δεν ξέρει τι ξημερώνει την επομένη και όσο δεν γίνονται επενδύσεις οι νέοι άνθρωποι που έχουν προσόντα φεύγουν στο εξωτερικό και τα ταμεία δεν έχουν εισφορές. Είναι φαύλος κύκλος. Αν τα ταμεία δεν έχουν εισφορές, ότι και να σας διαβεβαιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κυβερνητικός του εταίρος ο κ. Καμμένος μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε και πάλι ζήτημα περικοπών συντάξεων».

Όχι σε ομηρεία των στελεχών ΝΔ

Κληθείς να σχολιάσει την αποπομπή της κ. Παπακώστα από τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι είναι από αυτούς που πιστεύουν ότι «η ΝΔ ως ένα μεγάλο πολυτασικό κόμμα φιλοξενεί και ανθρώπους με διαφορετικές τοποθετήσεις. Αυτό είναι δείγμα υγείας, είναι δύναμη για την ΝΔ. Δεν είναι η ΝΔ ένα κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά ένα κόμμα εξουσίας, και τα κόμματα εξουσίας φιλοξενούν και διαφορετικές προσεγγίσεις. Από εκεί και πέρα στα όργανα του κόμματος, ο καθένας έχει το απόλυτο δικαίωμα και την υποχρέωση να διατυπώνει τη γνώμη του και βεβαίως να συνταυτίζεται και να συμπορεύεται με την απόφαση της πλειοψηφίας. Δεν συμφωνώ με την άποψη που λέει ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξεταστικές επιτροπές η ΝΔ να μπει σε ομηρία και τα στελέχη της που κατηγορούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούνται ελεγχόμενα, αυτομάτως θα πρέπει να αποσυρθούν από το προσκήνιο, να καταθέσουν τα όπλα τους και να μην κάνουν αντιπολίτευση. Έτσι θα σερνόμαστε πίσω από τις κινήσεις τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα η απόφαση του προέδρου για τη συγκρότηση της σκιώδους κυβέρνησης, όπως λέμε το σχήμα των τομεαρχών, είναι αναγνωρισμένο του δικαίωμα. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει τη δυνατότητα επιλογής του υπουργικού συμβουλίου και να μην έχει τη δυνατότητα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει αναδόμηση του σχήματος των τομεαρχών».

Read more...