Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Μάξιμος Χαρακόπουλος στο 11ο Συνέδριο ΝΔ: «Δεσμευόμαστε για την Ελλάδα της ασφάλειας και της προόδου

Μάξιμος 11ο ΣυνέδριοΝΔ 1

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ:

Δεσμευόμαστε για την Ελλάδα της ασφάλειας και της προόδου

• Χωρίς συγγνώμη άφησαν το σφυροδρέπανο για το σφυρί της Wall Street

«Σε εμάς στρέφουν το βλέμμα της ελπίδας οι περισσότεροι συμπολίτες μας, τώρα που κατέρρευσαν τα ασύστολα ψεύδη του λαϊκισμού, τώρα που η δημαγωγία ξεγυμνώθηκε από τις κενές υποσχέσεις, τώρα που η ελληνική κοινωνία βίωσε, με τον πιο πικρό τρόπο, τις συνέπειες της νίκης της εξαλλοσύνης και της αμετροέπειας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο του κόμματος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «σε μια εποχή σύγχυσης, απαισιοδοξίας και απουσίας οραμάτων η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη δηλώνει και πάλι ένα ηχηρό ιστορικό παρών. Όπως και στο απώτερο παρελθόν, αλλά κυρίως μετά το 1974, με τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, η παράταξή μας έρχεται να ξανακτίσει ό,τι έχουν γκρεμίσει η ακρότητα και η ανευθυνότητα». «Δυστυχώς», σημείωσε, «η προσπάθεια που έγινε, παρά τα όποια λάθη της, την διετία 2012-2014, δεν ολοκληρώθηκε. Γιατί επικράτησε το θυμικό έναντι της λογικής, και γιατί κάποιοι, όπως παραδέχθηκαν πρόσφατα τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήθελαν η Ελλάδα να βγει από τα μνημόνια και την κρίση με τους τότε όρους. Ήθελαν άλλους, βολικότερους, αυτούς που τότε έσκιζαν τα μνημόνια στις πλατείες, που φοβέριζαν τις αγορές και τους κακούς ηγέτες της Ευρώπης. Και σήμερα είναι τα καλά παιδιά, άφησαν το σφυροδρέπανο και πήραν το σφυρί της Wall Street, χωρίς αιδώ, χωρίς μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό. Έχοντας αναδείξει μοναδικό τους θεό την καρέκλα της εξουσίας, που επιθυμούν να κρατήσουν πάση θυσία».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στα ζητήματα της ασφάλειας όπου, όπως ανέφερε, «διαπιστώνονται ανάγλυφα οι επιδράσεις ακραίων ιδεοληψιών που για δεκαετίες φυτοζωούσαν σε περιθωριακούς πολιτικούς χώρους και τώρα βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης. Εδώ, η κυβέρνηση πουλάει αριστεροσύνη, για να μπορεί να ελέγχει τα ‘‘δικά της παιδιά’’. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια να την πληρώνει ο μέσος πολίτης, η νομιμότητα, η τάξη και εντέλει η ίδια η ελευθερία. Διότι χωρίς το αίσθημα της ασφάλειας δεν υφίσταται και ελευθερία».
Και ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «για εμάς, όπως έχει δεσμευτεί ο πρόεδρός μας και αυριανός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ασφάλεια είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Ο πολίτης θα νοιώσει και πάλι ελεύθερος, χωρίς τον φόβο της βίας και της αυθαιρεσίας. Και αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται καμία τρόικα. Μόνον τη δική μας βούληση. Και αυτήν την έχουμε. Είμαστε δίπλα στον αστυνομικό, γιατί θέλουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι οι κλειδαμπαρωμένες πόρτες και ο φόβος μόλις σουρουπώσει. Δεν ήταν αυτή η Ελλάδα που μεγαλώσαμε και δεν πρέπει να είναι αυτή που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Γι αυτήν, λοιπόν, την ευρωπαϊκή Ελλάδα της ασφάλειας και της προόδου δεσμευόμαστε ως αυριανή κυβέρνηση».

Μάξιμος 11ο ΣυνέδριοΝΔ 2

 

Read more...

Μάξιμος σε Φούχτελ και Γερμανό υφ. Γεωργίας για επενδύσεις, γερμανικά τρακτέρ, φέτα και τσίπουρο…

Μάξιμος Φούχτελ 1

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2017

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΥΦ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ:

Επενδύσεις, γερμανικά τρακτέρ, φέτα και τσίπουρο…

Με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας κ. Joachim Fuchtel, και τον υφυπουργό Γεωργίας δρ. Hermann Onko Aeikens, καθώς και τον αναπληρωτή διευθυντή για θέματα ασφάλειας και σχέσεων με την Τουρκία της γερμανικής καγκελαρίας κ. Alexander Eberl, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στο Βερολίνο. Ο βουλευτής Λαρίσης ήταν καλεσμένος του ιδρύματος «Χανς Ζάιντελ» της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνογερμανικός πολιτικός διάλογος Ελλήνων και Γερμανών Βουλευτών και διαμορφωτών γνώμης».
Στη συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Fuchtel το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «κλειδί για την έξοδο από την κρίση είναι οι επενδύσεις, αλλά και το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, που δυστυχώς αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα, αναζητώντας ευκαιρίες αλλού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σε αντίθεση με όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση που απειλούσε ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία επένδυσης- καλεί τους επενδυτές να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Για να υπάρξουν, όμως, επενδύσεις τρεις είναι οι προϋποθέσεις: α) πολιτική σταθερότητα, β) ελκυστικό φορολογικό περιβάλλον με μείωση φορολογικών συντελεστών και σταθερό πλαίσιο, για τα οποία έχει δεσμευτεί ο πρόεδρος της ΝΔ και γ) άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων. Με βάση, λοιπόν, την εμπειρία σας όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόλησή σας με την ελληνική κρίση θα ήθελα να μας πείτε ποια τα μπόδια και οι δυσκολίες που συναντήσατε και τι προτείνεται για την υπέρβασή τους;»
Στην απάντησή του ο κ. Fuchtel εστίασε στην «αποκέντρωση αρμοδιοτήτων», έκανε λόγο για «λιγότερους ενδιάμεσους στην αξιολόγηση έργων», για «λιγότερα γρανάζια» και για την ανάγκη «περισσότερων καταρτισμένων στελεχών».

Οι επιδοτήσεις επιστρέφουν στους Γερμανούς…
Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Γεωργίας της Γερμανίας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με την εμπειρία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα στον υφυπουργό Γεωργίας δρ Hermann Onko Aeikens. Στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, είπε:
«Εκλέγομαι σε μια κατεξοχήν αγροτική περιφέρεια στη Θεσσαλία. Σε όποιο χωράφι κι αν κοιτάξει κανείς βλέπει γερμανικά τρακτέρ. Μεγάλο μέρος των ενισχύσεων που δίνονται μέσω των αγροτικών επιδοτήσεων στους Έλληνες αγρότες επιστρέφουν στη Γερμανία για αγορά αγροτικού εξοπλισμού. Καλό είναι αυτό να το ακούν και οι Γερμανοί πολίτες που παρασύρονται από λαϊκίστικα έντυπα σε αρνητικά στερεότυπα για την Ελλάδα και τους Έλληνες! Επιπλέον, μπορεί να έχουμε μικρό κλήρο αλλά παράγουμε ποιοτικά προϊόντα και η Ελλάδα πρέπει να καταστεί το ‘‘περιβόλι της Ευρώπης’’. Δυστυχώς, το κόστος των εφοδίων είναι υψηλό, κι αυτό αποδίδεται και στην διαφορετική τιμολογιακή πολιτική γερμανικών εταιρειών».
Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στην «αξία της προστασίας ποιοτικών προϊόντων, όπως η φέτα και το τσίπουρο». Υποστήριξε ότι «η ΕΕ πρέπει να αξιώνει την απόλυτη προστασία όλων των ΠΟΠ και των ΠΓΕ στις συμφωνίες με τρίτες χώρες». Καυτηρίασε τον «νέο Κανονισμό για τα αλκοολούχα ποτά γεωγραφικής ένδειξης, που επιτρέπει να εμφιαλώνονται εκτός του τόπου και της χώρας παραγωγής, ποτά όπως το τσίπουρο και το ούζο, στερώντας έτσι την προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς», ενώ δεσμεύτηκε να κοινοποιήσει στον Γερμανό συνομιλητή του την επιστολή που είχε αποστείλει για το θέμα στον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνγκερ. Ζήτησε, επίσης, «τη συνδρομή των Γερμανών στην συγκρότηση του ταμείου για την κλιματική αλλαγή στην ΕΕ που θα αποζημιώνει τους αγρότες για ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα». Τέλος, ενόψει της αναθεώρησης της ΚΑΠ κατέθεσε τον προβληματισμό του για την επανασύνδεση των αγροτικών επιδοτήσεων με την παραγωγή, «καθώς η Ευρώπη είναι ελλειμματική σε ποιοτικά και ασφαλή αγροτικά προϊόντα».
Στην γερμανική Καγκελαρία κατά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή διευθυντή για θέματα ασφάλειας και σχέσεων με την Τουρκία κ. Alexander Eberl, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και με την ιδιότητα του εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας έθεσε αναλυτικά τα ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών και του σεβασμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ομογένειας στην Τουρκία.
Μαζί με τον κ. Χαρακόπουλο στην αποστολή ήταν οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Στύλιος και η κ. Άννα Ασημακοπούλου, οι καθηγητές πανεπιστημίου κ.κ. Άγγελος Συρίγος και Σπύρος Βλαχόπουλος και η Διευθύντρια της αντιπροσωπείας του ιδρύματος «Χανς Ζάιντελ» στην Αθήνα κ. Τζένη Καπέλλου.

Μάξιμο Φούχτελ 2

Μάξιμος Γερμανός Υφ. Γεωργίας 1

Μάξιμος Γερμανός Υφ. Γεωργίας 2

Φωτ. 1-2 Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον γνωστό στην Ελλάδα Γερμανό υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Joachim Fuchtel.

Φωτ. 3-4 Από τη συνεργασία του Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον Γερμανό υφυπουργό Γεωργίας δρ. Hermann Onko Aeikens.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στο Βερολίνο: "Απαράδεκτη η πρόταση Τουσκ για το μεταναστευτικό!"

MΑΞΙΜΟΣ

Βερολίνο, 14 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ:

Απαράδεκτη η πρόταση Τουσκ για το μεταναστευτικό

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώνει δυσανάλογο βάρος στο μεταναστευτικό σε σχέση με αυτό που της αναλογεί. Η πρόταση Τουσκ για κατάργηση της υποχρεωτικής κατανομής μεταναστών σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ συνιστά απαράδεκτη υπαναχώρηση και εύλογα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις». Τα παραπάνω σημείωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε πρόγευμα εργασίας στο Βερολίνο με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικης Ομάδας του CDU/CSU, βουλευτή κ. Stephan Mayer. Το στελεχος της αξιωματικης αντιπολίτευσης μετά το Μόναχο μετέβη στο Βερολίνο συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ελληνογερμανικός πολιτικός διάλογος Ελλήνων και Γερμανών Βουλευτών και διαμορφωτών γνώμης» προσκεκλημένος του ιδρύματος «Χανς Ζάιντελ» της «Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης» (CSU). Μαζί με τον κ. Χαρακόπουλο στην αποστολή ήταν οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Στύλιος και η κ. Άννα Ασημακοπούλου, οι καθηγητές πανεπιστημίου κ.κ. Άγγελος Συρίγος και Σπύρος Βλαχόπουλος, ο συντάκτης του «ΒΗΜΑτος» κ. Άγγελος Αθανασόπουλος και η Διευθύντρια της αντιπροσωπείας του ιδρύματος «Χανς Ζάιντελ» στην Αθήνα κ. Τζένη Καπέλλου.
Ο κ. Χαρακοπουλος καυτηρίασε τη συμπεριφορά χωρών όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία, «που λαμβάνουν πενταπλάσια ποσά από την ΕΕ σε σχέση αυτά που καταβάλλουν και δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους όσον αφορά στην αλληλεγγύη».

Περισσότερη Ευρώπη
Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή πρόεδρο του κοινοβουλίου δρ Hans-Peter Friedrich είπε ότι «η απάντηση στην ευρωπαϊκή κρίση δεν είναι η επιστροφή περισσότερων αρμοδιοτήτων στα κράτη-μέλη, αλλά περισσότερη Ευρώπη. Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεις, όπως η οικονομική και η προσφυγική, διευρύνεται η απόσταση ανάμεσα στους πολίτες και τη γραφειοκρατεία των Βρυξελλών. Τούτο, όμως, πρωτίστως οφείλεται στην απουσία κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής σε αυτά τα θέματα. Η ενιαία οικονομική και νομισματική πολιτική, το ευρώ, οικοδομήθηκε σε σαθρό έδαφος και αυτό φάνηκε στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Για δε το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι κραυγαλέα η απουσία κοινής εξωτερικής και κυρίως αμυντικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας».

Ακολούθως, στη συνάντηση με το Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων, βουλευτή κ. Alexander Radwan ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εστίασε στο BREXIT και στις συνέπειες στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και τα Ταμεία συνοχής. Όπως είπε «η Μεγάλη Βρετανία είναι από τους αιμοδότες του κοινοτικού προϋπολογισμού και θα πρέπει να διασφαλιστεί πρώτον ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της έως το 2020, το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, και ότι μετά το BREXIT δεν θα περικοπεί η ΚΑΠ.
Στη συνέχεια υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τη «Cyber-Agenda Γερμανία και Ευρώπη- Νέες Προκλήσεις στην πολιτική ασφαλείας» από τον κ. Philipp Von Saldern.

Η τουρκική επιθετικότητα
Στα γραφεία του ιδρύματος «Χανς Ζάιντελ» έλαβε χώρα συζήτηση με τον ταξίαρχο του ΝΑΤΟ Stefan Linus Fix για τη συμβολή της Γερμανίας στη συμμαχία. Στην παρέμβασή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε την ανάγκη η ΕΕ, που έως τώρα είχε εμπιστευθεί στο ΝΑΤΟ την ασφάλειά της, να αποκτήσει δίκη της κοινή πολιτική ασφαλείας. Η Ελλάδα ζει το παράδοξο ως μέλος του ΝΑΤΟ να απειλείται από χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία. Μάλιστα, ο προεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν την προηγούμενη έβδομα έφτασε στο σημείο να διατυπώσει κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα μέσα από το προεδρικό Μέγαρο τις μονομερείς αξιώσεις του έναντι της Ελλάδος αξιώνοντας την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζανης που είναι ο θεμέλιος λίθος των Ελληνοτουρκικών θέσεων μετά το πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα. Η χώρα μου σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναγκάζεται να καταβάλει υπέρογκα ποσά σε αμυντικές δαπάνες προκειμένου να τιθασεύσει την τουρκική επιθετικότητα».

MΑΞΙΜΟΣ 1

MΑΞΙΜΟΣ 2

MΑΞΙΜΟΣ 3

MΑΞΙΜΟΣ 4

Φωτ. 1 Πρόγευμα εργασίας με τον βουλευτή της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του CDU/CSU κ. Stephan Mayer.
Φωτ. 2 Στα γραφεία της γερμανικης βουλης με τον αναπληρωτή πρόεδρο του κοινοβουλίου δρ Hans-Peter Friedrich.
Φωτ. 3 Συζήτηση με τον βουλευτή της Επιτροπής Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Alexander Radwan.
Φωτ. 4-5 Ενημέρωση από τον ταξίαρχο του ΝΑΤΟ Stefan Linus Fix.

 

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος για 11ο Συνέδριο ΝΔ: "Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα!"

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ:

Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας να τοποθετηθεί για το επικείμενο Συνέδριο της ΝΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το 11ο Συνέδριο Θέσεων και Αρχών της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο, φιλοδοξούμε να είναι μια πραγματική τομή για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Αποτελεί την κορύφωση μιας μεστής διαδικασίας, που περιλάμβανε 7 προσυνέδρια και 2 ειδικές ημερίδες, και στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες συμπολίτες μας, μέλη αλλά και μη μέλη του κόμματος. Σημαντική καινοτομία είναι η δυνατότητα διαμορφωσης των θέσεών μας μέσω της απάντησης σε ερωτηματολόγια, στα οποία είχε πρόσβαση κάθε πολίτης. Ταυτόχρονα, το συνέδριο αυτό συνιστά και την αφετηρία μιας νέας εποχής. Διότι, σ’ αυτό θα συμπυκνωθούν οι θέσεις για το κυβερνητικό πρόγραμμα που η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη θα εφαρμόσει πολύ σύντομα, όταν ο λαός θα της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Η ευθύνη που, για μια ακόμη φορά στην πρόσφατη ιστορία, βαραίνει τους ώμους του κόμματος που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι πολύ βαριά. Η χώρα εισήλθε σε μια πρωτοφανή οικονομική δίνη πριν από οκτώ χρόνια, που αποκάλυψε και το εύρος των τεράστιων παθογενειών που είχε μπολιάσει επάνω στο κοινωνικό σώμα ο υπονομευτικός λαϊκισμός. Ο ίδιος που επί τρία χρόνια, έχοντας αναρριχηθεί στην εξουσία με ψεύδη παραπλανόνταςτους πολίτες, τορπιλίζει κάθε δυνατότητα υγιούς παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Ο κύκλος αυτός, ωστόσο, έχει κλείσει πιά. Οι δημαγωγικές σειρήνες δεν μπορούν να πείσουν μετά την λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει στη διάρκεια της διακυβέρνησής τους. Έχουν απωλέσει κάθε, δήθεν, ηθικό πλεονέκτημα, βουτηγμένοι στα σκάνδαλα, αλλά και κάθε, δήθεν, ικανότητά διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, αφού υπογράφουν δύο δύο τα μνημόνια. Τα προβλήματα, δυστυχώς, διογκώνονται σε όλους τους τομείς: στην υγεία, στην ασφάλεια, στην παιδεία.
Η Ελλάδα δεν μπορεί άλλο να καθυστερήσει στο δρόμο για την αλλαγή. Δεν αντέχει άλλη αιμορραγία νέων που μεταναστεύουν, δεν ανέχεται άλλη άδικη φορολόγηση των σκληρά εργαζόμενων για να συντηρούνται οι στρατιές από ‘‘Καρανίκες’’, δεν συμβιβάζεται με τη βία που ασκούν τα ‘‘δικά τους παιδιά’’.
Η ΝΔ με το συνέδριό της δηλώνει σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι είμαστε ‘‘Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα’’».

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος για Πανεπιστημιακό: "Ακυρώνονται χειρουργεία και Ιατρείο Πόνου λόγω ελλείψεων αναισθησιολόγων!"

ΒΟΥΛΗ Μαξιμος

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ:

Ακυρώνονται χειρουργεία και Ιατρείο Πόνου λόγω ελλείψεων αναισθησιολόγων

Αν θα επαναστελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ώστε να επανέλθει σε εύρυθμη λειτουργία και αν αληθεύουν οι καταγγελίες για μη πληρωμή του ιατρικού προσωπικού του εν λόγω Νοσοκομείου από τον Οκτώβριο, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που απευθύνει προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.
Όπως τονίζει ο Θεσσαλός πολιτικός «η κατάσταση στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας έχει δραματικά επιδεινωθεί. Παντού διαπιστώνονται τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και αναλώσιμα υλικά. Η διαπίστωση αυτή συνιστά πλέον κοινό τόπο για όσους έρχονται σε επαφή για οποιονδήποτε λόγο με κάποιο νοσοκομειακό ίδρυμα. Ωστόσο, ενίοτε, η κατάσταση επιδεινώνεται με αποφάσεις των Διοικήσεων».
«Πρόσφατο κρούσμα», υπογραμμίζει ο κ. Χαρακόπουλος, «καταγγέλλεται ότι έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, από το οποίο μετακινήθηκαν αναισθησιολόγοι σε άλλα περιφερειακά Νοσοκομεία, με αρνητικές συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία του.
Στη συγκεκριμένη καταγγελία προβαίνουν οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ και Ιατρών ΕΣΥ του Π.Ν. Λάρισας σε κοινή ανακοίνωσή τους προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα ‘‘Ελευθερία’’ (13.12.17). Όπως είναι γνωστό, το Π.Ν. Λάρισας παρέχει τριτοβάθμια περίθαλψη για τους κατοίκους της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, και ως εκ τούτου μεταφέρονται εκεί ασθενείς από περιφερειακά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Παρ’ όλα αυτά, από τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα, ιδιαίτερα της Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, ‘‘μετακινήθηκαν αιφνιδίως και επικουρικοί ιατροί της παραπάνω κλινικής που αφενός μένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο και αφετέρου η πρόσληψη και η ανανέωση των συμβάσεών τους έγινε για κάλυψη πάγιων αναγκών της εδώ ήδη αποδυναμωμένης κλινικής’’».
Και το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει αναφέροντας την καταγγελία των γιατρών του Π.Ν.Λ., ότι, λόγω των μετακινήσεων των αναισθησιολόγων, ακυρώθηκε και το ιατρείο Πόνου, που προσέρχονται ογκολογικοί ασθενείς τελικού σταδίου, αλλά και προγραμματισμένα περιστατικά που έφερε το κλείσιμο της χειρουργικής αίθουσας.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος στο Μόναχο: "Η ελληνογερμανική φιλία δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης!"

ΜΟΝΑΧΟ 1

Μόναχο, 13 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ:

Η ελληνογερμανική φιλία δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης

«Στα χρόνια της κρίσης υπήρξε μια αμοιβαία καχυποψία ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς, που καλλιέργησαν δυνάμεις του λαϊκισμού και στις δυο χώρες. Στην Ελλάδα, τα λάθη στο σχεδιασμό των μνημονίων -ιδιαίτερα του πρώτου και του τρίτου, όπου έχουμε υπέρμετρους φόρους σε αντίθεση με τις περικοπές δαπανών- δημιούργησαν την εντύπωση μιας τιμωρητικής διάθεσης από πλευράς εταίρων και κυρίως των Γερμανών. Την ίδια ώρα, λαϊκιστικά έντυπα στη Γερμανία προέβαλαν μια στρεβλή εικόνα για τους Έλληνες ως τους τεμπέληδες της Ευρώπης που αξίζουν τιμωρίας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ανταλλαγή απόψεων με Βαυαρούς πολιτικούς στο Μόναχο. Το στελεχος της αξιωματικης αντιπολίτευσης βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας προσκεκλημένος από το ίδρυμα «Χανς Ζάιντελ» της «Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης» (CSU) στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνογερμανικός πολιτικός διάλογος Ελλήνων και Γερμανών Βουλευτών και διαμορφωτών γνώμης». Εκτός του κ. Χαρακόπουλου στο προγραμμα συμμετέχουν οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Στύλιος και η κ. Άννα Ασημακοπούλου, οι καθηγητές πανεπιστημίου κ.κ. Άγγελος Συρίγος και Σπύρος Βλαχόπουλος, ο συντάκτης του «ΒΗΜΑτος» κ. Άγγελος Αθανασόπουλος και η Διευθύντρια της αντιπροσωπείας του ιδρύματος «Χανς Ζάιντελ» στην Αθήνα κ. Πολυξένη Καπέλλου.

Η Ελλάδα φυλάκιο της Δύσης...
Ο Θεσσαλός πολιτικός στις συζητήσεις με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CSU κ. Thomas Kreuzer, μεταξύ άλλων, καυτηρίασε την «επιβολή ταξιδιωτικών ελέγχων σε Έλληνες ταξιδιώτες στα γερμανικά αεροδρόμια που ουσιαστικά καθιστά τους Έλληνες ευρωπαίους πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν χρειαζόμαστε κράτη-φρούρια, αλλά ουσιαστική συνδρομή στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Η κρίση στις ευρωτουρκικές σχέσεις επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης στα ανατολικά σύνορα της Ένωσης».
Στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κ.Ο. του CSU κ. Florian Herrmann ο κ. Χαρακόπουλος υπενθύμισε ότι «οι δράστες των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στην πλειοψηφία τους ήταν πολίτες κρατών της ΕΕ. Θα πρέπει, λοιπόν, να δούμε το ζήτημα ενσωμάτωσης, ιδιαίτερα των μουσουλμάνων στην Ευρώπη, που λησμόνησε τις χριστιανικές της καταβολές». Επιπλέον, αναφέρθηκε «στη ριζοσπαστικοποίηση μουσουλμάνων από ανεξέλεγκτα κηρύγματα μίσους από ιμάμηδες σε τζαμιά».

Πειραματόζωο της ευρωζώνης!
Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων με τον έμπειρο αντιπρόεδρο του Βαυαρικού Κοινοβουλίου, πρώην υπουργό, κ. Reinhold Blocklet, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «παρά τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα, ήδη από τη δεκαετία του ’60 που υπήρξε το μεγάλο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων στη Γερμανία άρχισε να οικοδομείται και πάλι η ελληνογερμανική φιλία. Ωστόσο, δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Αντί της αλληλεγγύης υπήρξε η αίσθηση ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως το πειραματόζωο της ευρωζώνης! Οι θυσίες που υποβλήθηκαν οι Έλληνες και ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που υπερφορολογείται και τα αδύναμα στρώματα που έχουν πλήρως φτωχοποιηθεί δεν έχουν προηγούμενο σε καιρό ειρήνης. Αυτή την αλληλεγγύη την αναμένουμε έμπρακτα και στο προσφυγικό, όπου η Ελλάδα σηκώνει δυσβάστακτο βάρος. Είναι καιρός η ΕΕ εκτός από Κοινή Αγροτική ή νομισματική πολιτική να αποκτήσει και κοινή εξωτερική και κυρίως κοινή πολιτική άμυνας για τη φύλαξη των εξωτερικών της συνόρων».
Ακολούθως υπήρξε συνομιλία της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του CSU κ. Markus Blume για τις διαπραγματεύσεις σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία. Ο Μάξιμος Χαρακοπουλος στην παρέμβασή του σημείωσε ότι «στην Ελλάδα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία. Θα θέλαμε μια σταθερή κυβέρνηση στο Βερολίνο, καθώς η Γερμανία έχει ηγετικό ρόλο στην ΕΕ, όπου και θα ληφθούν το επόμενο διάστημα καθοριστικές αποφάσεις για την πορεία της χώρας μας».

Η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε, επίσης, τα κεντρικά γράφεια της εφημερίδας «Munchner Merkur» και συζήτησε για τις ελληνογερμανικές σχέσεις στον Τύπο με τον ελληνικής καταγωγής αρχισυντάκτη κ. Γιώργο Αναστασιάδη. Στην έδρα του ιδρύματος «Χανς Ζάιντελ» έλαβε χώρα συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση σε Γερμανία και Ελλάδα με τον υπεύθυνο του τμήματος πολιτικών ερευνών δρ. Gerhard Hirscher.
Τέλος, στη Βαυαρική καγκελαρία υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων κ. Alfred Alexander Gassner για τις προοπτικές της Ελληνοβαυαρικής συνεργασίας και την παρουσία Ελλήνων στη Βαυαρία.

ΜΟΝΑΧΟ 2

ΜΟΝΑΧΟ 3

MONAXO 4

ΜΟΝΑΧΟ 5

Φωτ. 1 Η ελληνική αντιπροσωπεία με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CSU κ. Thomas Kreuzer.
Φωτ. 2 Στο Βαυαρικό κοινοβούλιο με τον αντιπρόεδρο της Κ.Ο. του CSU κ. Florian Herrmann.
Φωτ. 3 Ανταλλαγή απόψεων με τον αντιπρόεδρο του Βαυαρικού Κοινοβουλίου κ. Reinhold Blocklet.
Φωτ. 4 Η ελληνική αποστολή στα γραφεία του ιδρύματος «Χανς Ζάιντελ».
Φωτ. 5 Στο Χριστουγεννιάτικο Δένδρο της βαυαρικής καγκελαρίας με τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων κ. Alfred Alexander Gassner.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος προς ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: "Υπογράφετε τα «πάντα όλα» για τις καρέκλες!"

Μάξιμος TV

Λάρισα, 12 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Υπογράφετε τα «πάντα όλα» για τις καρέκλες!

«Μετά τις κοινοβουλευτικές μου ερωτήσεις στις οποίες απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας πριν τους υπουργούς στους οποίους απευθύνονται (νέα ήθη!), τώρα η τοπική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος χτυπά υπερωρίες απαντώντας και σε άρθρα μου. Προφανώς, όσα αναφέρω στο άρθρο μου στην «Ελευθερία» ενόχλησαν. Η αλήθεια, όμως, είναι πικρή, και οι έως χθες μονίμως κρίνοντες θα πρέπει να μάθουν να αντέχουν και την κριτική. Όσα επισήμανα στο άρθρο μου, δυστυχως για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, κυρίως, για τον τόπο που υφίσταται τις ιδεοληψίες του, συνιστούν αυτονόητες αλήθειες». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτης τομεαρχης Εσωτερικών της Νεας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στο κυριακάτικο άρθρο του στην «Ελευθερία» Λάρισας».
Το στελεχος της αξιωματικης αντιπολίτευσης σημειώνει ακόμη τα εξής:
«Η ελληνική κοινωνία έχει κυριολεκτικά απηυδήσει από το ρεσιτάλ του «ψεύδους» και της ασυνέπειας μιας καιροσκοπικής κυβέρνησης, που μοναδικός συνεκτικός δεσμός της είναι η παραμονή στην γλυκιά καρέκλα της εξουσίας. Για αυτήν υπογράφουν δυο-δυο τα μνημόνια.
Τα φληναφήματα, επομένως, για την ‘‘παραγωγική ανασυγκρότηση’’ αν τολμούν ας τα πουν στους αγρότες του νομού μας, που στενάζουν κάτω από την πιο σκληρή φοροαφαίμαξη, με αύξηση πρωτίστως των ασφαλιστικών εισφορών. Ας τα πουν στη μεσαία τάξη και τους ανθρώπους της βιοπάλης, που φτωχοποιούνται για να συντηρηθεί ο κομματικός στρατός από ‘‘Καρανίκες’’.
Όσο για το θέμα της ασφάλειας, ας ρωτήσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τους πολίτες που πέφτουν θύματα των ευεργετηθέντων κακοποιών από τον νόμο-Παρασκευόπουλου σε πόλεις και χωριά, ας ρωτήσουν τους καθηγητές και τους φοιτητές στα Πανεπιστήμια, ας ρωτήσουν τους κατοίκους των Εξαρχείων, που ζουν υπό καθεστώς συνεχούς τρόμου από τους ανεξέλεγκτους γνωστούς-αγνώστους. Και τέλος πάντων συνιστά απύθμενο θράσος να εγκαλείται η ΝΔ γιατί δεν «εξολόθρευσε»(!) τους μπαχαλάκηδες, «τα δικά μας παιδιά», κατά τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνηση κ. Δραγασάκη, όταν όλοι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι και οι Ρουβίκωνες, απολαμβάνουν τη… στοργική προστασία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα όλο και περισσότεροι πολιτες συνειδητοποιούν ότι το ‘‘έγκλημα’’ που έγινε το 2015 μας καταδίκασε σε μια τεράστια οπισθοχώρηση. Όλοι οι άλλοι προχώρησαν μπροστά, εκτός της Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που πληρώνει αδρά τις μεγαλοστομίες των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου. Πλέον, όμως, ο ανέξοδος αντιπολιτευτικός λόγος δεν περνάει. Μετά από 3 χρόνια στα ηνία της χώρας οι πολίτες κάνουν πλέον ταμείο.
Για όλους αυτούς τους λόγους η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας συντάσσεται με τις θέσεις της ΝΔ. Όσα καινούργια ‘‘παραμύθια’’ και να πουλήσουν οι πρώην αντιμνημονιακοί και νυν υπογράφοντες ‘‘τα πάντα όλα’’, η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη. Ευτυχώς για τη χώρα και τους Έλληνες».

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος προς Αντιπρόεδρο κυβέρνησης: "Να συσταθεί άμεσα Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη!

ΜΑΞΙΜΟΣ

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

Να συσταθεί άμεσα Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη

• Οι προκλήσεις Ερντογάν πρέπει να αφυπνίσουν το κράτος

«Οι επιθετικές αναφορές του κ. Ερντογάν, με επίκεντρο τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής, και η στάση του κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στην Κομοτηνή, όπου επεδίωξε να εμφανιστεί ως οιονεί «προστάτης» του μειονοτικού πληθυσμού, θα πρέπει να αφυπνίσουν το αθηνοκεντρικό κράτος». Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτησή του που απευθύνεται προς τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη.
Στην ερώτησή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα, συνιστούν αφορμή σοβαρότατου προβληματισμού για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τους σχεδιασμούς της Άγκυρας επί των διμερών μας θεμάτων. Πέρα από τις εύλογες ενστάσεις για την πιθανή ελλιπή προετοιμασία της τόσο σημαντικής αυτής επίσκεψης, η οποία κατέληξε να κινείται κυριολεκτικά επί δύο ημέρες επί ξηρού ακμής, προκαλώντας αρνητικά αισθήματα στον ελληνικό λαό, το γεγονός αυτό καθαυτό ανέδειξε για μια ακόμη φορά τη σπουδαιότητα της Θράκης. Η αναμφισβήτητη γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία της Θράκης έχει δυστυχώς υποτιμηθεί ασυγχώρητα από το ελληνικό κράτος, επιτρέποντας την υπόθαλψη εντός της τοπικής κοινωνίας υπονομευτικών τάσεων. Είναι πλέον εμφανής η έλλειψη μιας αποφασιστικής και συνετής στρατηγικής που θα μετέβαλε το χώρο της Θράκης από παραμελημένο τμήμα της ελληνικής επικράτειας σε περιοχή-πρότυπο οικονομικής και δημογραφικής ανάκαμψης, αναδεικνύοντας το καίριο πλεονέκτημά της ευρισκόμενη στο σταυροδρόμι ανάμεσα στο ελληνικό Αιγαίο, την ασιατική ανατολή και την βαλκανική ενδοχώρα».
Ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει ότι «μια νέα στρατηγική, ωστόσο, απαιτεί τη σύμπραξη όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, που υπερβαίνοντας τις όποιες επιμέρους διαφορές τους, θα συμφωνήσουν στη χάραξη μιας μακροχρόνιας πολιτικής για την Θράκη. Για το λόγο αυτό, και υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, θεωρώ επιβεβλημένη την ανάγκη άμεσης σύστασης Διακομματικής Επιτροπής, η οποία θα συντάξει ένα σχέδιο Εθνικής Αναπτυξιακής και Δημογραφικής στρατηγικής για την Θράκη».
Και καταλήγει υπενθυμίζοντας «ότι σχετική πρόταση στο παρελθόν του πρώην υπουργού κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη αν και είχε γίνει ασμένως δεκτή από μεγάλο τμήμα του πολιτικού κόσμου, και μεταξύ αυτών και του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, όπως προκύπτει από τη δημόσια τοποθέτησή του στις 25/05/17, δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα».
Τέλος ο κ. Χαρακόπουλος καλεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να απαντήσει αν η κυβέρνηση ενώπιον των ποικίλων κινδύνων που διαπιστώνουμε ότι έχουν ενσκύψει προσφάτως στην Θράκη, εξετάζει το ενδεχόμενο της σύστασης Διακομματικής Επιτροπής για τη χάραξη Εθνικής, Αναπτυξιακής και Δημογραφικής Στρατηγικής στην ακριτική περιοχή, κι αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της. Αν πάλι το απορρίπτει, ποιοι είναι οι λόγοι γι’ αυτήν την απόφαση.

Read more...

Με πρόταση Μ. Χαρακόπουλου: Διευρυμένη Συνεδρίαση Τομέα Τουρισμού ΝΔ στη Λάρισα

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ 1 2

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Επί τάπητος τα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης του νομού

• Διευρυμένη Συνεδρίαση Τομέα Τουρισμού της ΝΔ στη Λάρισα

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υιοθέτηση από τον τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ κ. Μάνο Κονσόλα της πρότασής του για την πραγματοποίηση στη Λάρισα Διευρυμένης Συνεδρίασης του Τομέα Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης του νόμου Λάρισας και ευρύτερα της Θεσσαλίας, εκφράζει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, διατύπωσε την σχετική πρόταση στον τομεάρχη Τουρισμού του κόμματος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στα παραλία του νόμου και τις επαφές που είχαν με φορείς της περιοχής.
Σε δήλωσή του ο Θεσσαλός πολιτικός σημειώνει τα εξής:
«Ο τουρισμός είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και μπορεί να καταστεί εφαλτήριο πραγματικής ανάπτυξης και για το νόμο μας, που είναι ένας ευλογημένος τόπος με μοναδικές ομορφιές. Είχαμε τη χαρά κάποιες από αυτές τις ομορφιές να τις δείξουμε στον φίλο και καλό συνάδελφο Μάνο Κόνσολα που ηγείται του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ, κατά την βραχύχρονη παραμονή του στη Λάρισα. Δυστυχώς, κατά την επίσκεψή μας στο ΤΕΙ Λάρισας πληροφορηθήκαμε από τον πρύτανη και καθηγητές του ιδρύματος ότι η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων με τις εξαιρετικές υποδομές, απειλείται με λουκέτο από την κυβέρνηση. Στη δε συνάντησή μας με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού στη Λάρισα και στις επαφές μας με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στα παραλία του νομού: στο λιμάνι Αγιοκάμπου, το Κόκκινο Νερό και το Στόμιο, ο αρμόδιος τομεάρχης είχε μια πρώτη ενημέρωση για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετώπιζει η περιοχή μας. Με ικανοποίηση άκουσα να υιοθετεί την πρότασή μου ο διάλογος αυτός να γίνει πιο οργανωμένα με ανάλυση των προβλημάτων αλλά και κατάθεση προτάσεων για την επίλυσή τους. Η Διευρυμένη Συνεδρίαση του Τομέα Τουρισμού, το νέο έτος στη Λάρισα, με μοναδικό θέμα την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλιας, και με την ουσιαστική συνδρομή των 4 ΝΟΔΕ της ΝΔ στη Θεσσαλία, τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και όλων των εμπλεκομένων με το τουριστικό προϊόν φορέων, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην εξειδίκευση του προγράμματος της ΝΔ. Ταυτόχρονα, με τη χαρτογράφηση των προβλημάτων -που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής- μπορούν, μέσα από τις προτάσεις που θα ακουστούν από όσους βιώνουν τα προβλήματα, να δρομολογηθούν και οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την επίλυσή τους».

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ 2 2

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ 3

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ 4

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ 5

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ 6

Φωτ. 1 Το κλιμάκιο της ΝΔ στο ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Φωτ. 2 Συνάντηση με φορείς Τουρισμού στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ.
Φωτ. 3 Στο Λιμεναρχείο Αγιοκάμπου.
Φωτ. 4 Συζήτηση με εκπροσώπους φορέων στο Λιμάνι Αγιοκάμπου.
Φωτ. 5 Ενημέρωση για τον αλιευτικό τουρισμό στο Στόμιο.
Φωτ. 6 Ενημέρωση για τις δυνατότητες ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στο Κόκκινο Νερό.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος προς Λαρίσης Ιγνάτιο: "Ευγνωμοσύνη για το ποιμαντικό σας έργο!"

ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟ:

Ευγνωμοσύνη για το ποιμαντικό σας έργο!

• Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Σαν παραμύθι...»

«Η Εκκλησία, παρά τις άδικες επιθέσεις που δέχεται από διάφορους κύκλους, συνεχίζει να βρίσκεται επί των επάλξεων της υπεράσπισης της εθνικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας, αδιάρρηκτα συνδεδεμένης με την Ορθοδοξία». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Σαν παραμύθι…». Ο Θεσσαλός πολιτικός δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί στην παρουσίαση καθώς μεταβαίνει στην Γερμανία, προσκεκλημένος του Ιδρύματος «Χανς Ζάιντελ» της βαυαρικής «Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης» (CSU), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνογερμανικός πολιτικός διάλογος Ελλήνων και Γερμανών Βουλευτών και διαμορφωτών γνώμης», που θα λάβει χώρα στο Μόναχο και το Βερολίνο από τις 10-14/12/17.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο μήνυμά του σημειώνει, ωστόσο: «θα ήθελα για μια ακόμη φορά να εκφράσω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου για το πνευματικό και κοινωνικό έργο που με αφοσίωση επιτελείτε στον αγαπημένο μας τόπο, που σας εμπιστεύθηκε η ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδος. Σε καιρούς χαλεπούς τόσο υλικά, όσο πρωτίστως πνευματικά, το ποιμαντικό σας έργο και η στήριξη που παρέχετε στους συμπολίτες μας είναι παρηγοριά και ελπίδα. Η Εκκλησία, παρά τις άδικες επιθέσεις που δέχεται από διάφορους κύκλους, συνεχίζει να βρίσκεται επί των επάλξεων της υπεράσπισης της εθνικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας, αδιάρρηκτα συνδεδεμένης με την Ορθοδοξία. Όποιος αντισταθεί στις σειρήνες ενός ασθμαίνοντος πολιτισμού και αφουγκραστεί τα ιερά μηνύματα της πίστης μας και της παράδοσής μας, θα αντλήσει δυνάμεις για τον αγώνα της ζωής. Τέτοια είναι και τα μηνύματα που στέλνετε και εσείς με το βιβλίο σας, το οποίο εύχομαι να βρει ευρεία ανταπόκριση.
Και πάλι ευχόμενος να σας έχει ο Θεός γερό, εκφράζω την βαθιά μου εκτίμηση στο πρόσωπό σας».

Read more...