Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Μάξιμος: Στον “αέρα” οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στα 14 αεροδρόμια της FRAPORT

Φωτό αρχείου Μ. Χαρακόπουλος με Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Στον “αέρα” οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες
στα 14 αεροδρόμια της FRAPORT

Τα προβλήματα από την απουσία των προβλεπόμενων υποδομών για τη λειτουργία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν στην FRAPORT και τις συνέπειές τους για τους πυροσβέστες που μετατίθενται σε αυτές, αναδεικνύει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.
Η ερώτηση του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:
«Ήδη, από τις 20 Ιανουαρίου είχαμε, με ερώτησή μας, θέσει καίρια ερωτήματα σχετικά με την λειτουργία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Π.Υ.) στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ανέλαβε η εταιρία FRAPORT. Στη συγκεκριμένη ερώτηση είχαμε καταδείξει τις σοβαρότατες ελλείψεις που είχε η όλη διαδικασία, η οποία παρουσίαζε χαρακτηριστικά προχειρότητας και τονίζαμε ότι θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα. Επισημαίναμε ότι υπήρχε ο κίνδυνος να αποψιλωθεί η Πυροσβεστική από προσωπικό -ενόψει μάλιστα της θερινής περιόδου- αλλά και όσοι μετατεθούν να αντιμετωπίσουν θέματα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Η απάντηση που λάβαμε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη αντανακλούσε την προχειρότητα με την όποια προωθείτο ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Ως εκ τούτου, ήταν θέμα χρόνου να επαληθευθούν οι ανησυχίες μας και τα προβλήματα που περιγράφαμε να επανακάμψουν, με πιο πιεστικό τρόπο, καθώς εκπνέουν οι ημερομηνίες που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να γίνουν όλες οι απαραίτητες μεταθέσεις και να λειτουργήσουν οι Π.Υ. στα περιφερειακά αεροδρόμια.
Σύμφωνα, λοιπόν, με καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκ μέρους των άμεσα ενδιαφερομένων, όπως είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος:
Α) Ακόμη δεν υφίσταται καμία υποδομή στα περιφερειακά αεροδρόμια, και μόλις πριν από λίγες ημέρες υπεγράφησαν οι πρώτες συμβάσεις για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων που περιλαμβάνουν την κατασκευή κτιρίων της Π.Υ. των αεροδρομίων και υποδομές πυρασφάλειας.
Β) Ενώ η σύμβαση της Πυροσβεστικής με την FRAPORT μένει ακόμη στο σκοτάδι, ουσιαστικά οι Π.Υ. είναι στον “αέρα” και οι πυροσβέστες που θα μετατεθούν σε αυτές δεν θα έχουν που να μείνουν, αντιμετωπίζοντας ζήτημα αξιοπρεπούς διαβίωσης».
Κατόπιν τούτων, ο κ. Χαρακόπουλος, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. Για ποιο λόγο δεν υπάρχουν ακόμη οι προβλεπόμενες υποδομές για τη λειτουργία των Π.Υ. στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρεία FRAPORT; Πού θα εργαστούν και πού θα διαμένουν οι πυροσβέστες που θα μετατεθούν στις Π.Υ. των Αεροδρομίων;
2. Έχετε προβλέψει να καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα από τις μεταθέσεις στις Π.Υ. των αεροδρομίων, ενόψει της θερινής περιόδου;
3. Προτίθεσθε, λόγω της απουσίας υποδομών λειτουργίας των Π.Υ. στα αεροδρόμια της FRAPORT να αναστείλετε τις μεταθέσεις πυροσβεστών σε αυτές, έως ότου δημιουργηθούν οι εν λόγω υποδομές;
4. Πότε θα δημοσιοποιηθεί η Σύμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος με την εταιρεία FRAPORT;

Read more...

Δήλωση Μ. Χαρακόπουλου για το αίτημα χρηματοδότηση της Αντιτρομοκρατικής για αγορά ελαστικών

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2017


«Ανίκανοι να αλλάξουν έγκαιρα ακόμη
και τα φθαρμένα ελαστικά στα οχήματα της Αντιτρομοκρατικής»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για το αίτημα της κατ’ εξαίρεση χρηματοδότησης της Αντιτρομοκρατικής για αγορά ελαστικών για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες της, προκειμένου να μην ακινητοποιηθούν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανικανότητα της Κυβέρνησης και του κατ’ ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνεται καθημερινά.

Τελευταίο παράδειγμα η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, για την οποία το Υπουργείο αδυνατεί να προγραμματίσει και να φέρει σε πέρας ακόμη και την έγκαιρη αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών του στόλου της.

Δυστυχώς, ακόμη και υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή ζητήματα ασφαλείας, τυγχάνουν πρόχειρης αντιμετώπισης και ελλιπούς σχεδιασμού από την Κυβέρνηση».

Read more...

Μάξιμος: "Η ΝΔ δεν θα δώσει συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση"

Μάξιμος TV

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ:

Η ΝΔ δεν θα δώσει συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση

• Δεν ιδρώνει το αυτί τους -μόνη τους έγνοια οι καρέκλες!

«Το πακέτο των μέτρων, όπως διαμορφώνεται από την κυβέρνηση, είναι ένα πακέτο που η ίδια δημιούργησε. Εμείς δεν θα δώσουμε σανίδα σωτηρίας στην κυβερνητική πλειοψηφία. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι απαιτείται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, μια επανεκκίνηση συνολικά για την οικονομία και τη χώρα». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την υπερψήφιση των μέτρων (σε συνέντευξή στον ΒΗΜΑ-FM και τους δημοσιογράφους κ.κ. Διονύση Νασιόπουλο και Γιώργο Φιντικάκη). Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι «θα τα ψηφίσουν όλα. Η αίσθησή μου είναι ότι δεν ιδρώνει το αυτί τους. Το λέω πολύ κυνικά, μόνη τους έγνοια είναι οι καρέκλες. Φοβούμαι ότι θα επιβεβαιωθεί και στην πράξη».

Ψυχρολουσία από Γκάμπριελ
Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ τους. Δεν συνειδητοποιούν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το “ο χρόνος είναι χρήμα”. Είναι εμφανές ότι κάποιοι επένδυαν στα σενάρια αλλαγής συσχετισμών σε επίπεδο ΕΕ, με επικράτηση Σουλτς στις γερμανικές εκλογές. Πιστεύω ότι το μήνυμα Γκάμπριελ από την Αθήνα δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. Θεωρώ ότι ήταν μια ψυχρολουσία, αυτό που τους είπε: “κλείστε την αξιολόγηση μια ώρα αρχύτερα”. Πάντως γεγονός είναι ότι το πολυδιαφημιζόμενο βέτο στη Ρώμη δεν υπήρξε. Αντιθέτως είδαμε ότι όλοι αυτοί οι λεονταρισμοί αποδείχθηκαν για μια ακόμα φορά ψεύτικοι και, προφανώς, γίνονται για εσωτερική κατανάλωση».
Και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ το ξεκαθάρισε και θα το επαναλάβει και ο Κυριάκος Μητστοτάκης στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το επόμενο 48ωρο, ότι για εμάς η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Εμείς συγχωροχάρτι σ’ αυτή την πολιτική που οδήγησε σ’ αυτά τα μέτρα δεν θα δώσουμε με τη ψήφιση αυτών των μέτρων. Είναι άλλο τι θα κάνει αύριο η ΝΔ ως κυβέρνηση, αν υπερψηφιστούν αυτά τα μέτρα, και είναι άλλο να συναινέσει με τη ψήφο της στηρίζοντας αυτό το πακέτο των μέτρων».

Δεν προκαλεί ενδιαφέρον το κάψιμο τρόλεϊ…
Επανέλαβε δε ότι «η ΝΔ επιμένει εδώ και καιρό, και νομίζω ότι και άλλες πολλές φωνές το λένε ευθέως, πως η μόνη λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η προκήρυξη εκλογών».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα, όπως της ασφάλειας, το δόγμα “νόμος και τάξη”, που είναι καθημερινά και δεν προκαλούν πια δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Όταν κάθε ημέρα έχουμε κάψιμο τρόλεϊ, καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων για εισιτήρια, όταν ακόμη και το βράδυ της 25ης Μαρτίου για 3 ώρες, πληροφορούμαι, ότι έκλεισε η Πατησίων γιατί είχαμε επιδρομές με μολότοφ κατά διμοιριών της αστυνομίας, αντιλαμβάνεσθε λοιπόν ότι υπάρχουν περιθώρια να ασκηθεί μια διαφορετική πολιτική για να υπάρξει μια ανάκαμψη συνολικά στη χώρα».

Ξέχασαν τα ΜΜΕ τη μάχη του γάλακτος;
Τέλος για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε το ερώτημα «γιατί τα ΜΜΕ που πρωτοστατούσαν τότε στη λεγόμενη “μάχη του γάλακτος” καθημερινά είχαν ρεπορτάζ, σε όλα τα κανάλια, σε όλα τα δελτία ειδήσεων, πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες για τη τιμή του γάλακτος στο ράφι και παρουσιαζόταν σαν πανάκεια, ως επίλυση του προβλήματος η επιμήκυνση της ζωής στο φρέσκο γάλα», μετά τη δική του παραίτηση, «ω του θαύματος, μετά την απομάκρυνση του ενοχλητικού υπουργού σε κανένα μέσο δεν υπάρχει ρεπορτάζ για τη τιμή του φρέσκου γάλακτος».
Τόνισε, μάλιστα, ότι με τη δική του παραίτηση συγκρατήθηκε η διάρκεια ζωής στο φρέσκο γάλα στις 7 ημέρες. «Η κυβέρνηση αυτή που, ως αντιπολίτευση, θα καταργούσε την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι αυτή που συμμορφώθηκε πλήρως και πια έχουμε φρέσκο γάλα αορίστου διαρκείας! Και έτσι συμπιέζεται η τιμή παραγωγού, έχουμε τεράστια προβλήματα, στην ελληνική αγελαδοτροφία».

Read more...

Μάξιμος: “Ξεκρέμαστοι 121 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης”

ΒΟΥΛΗ καλή αν 1

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

“Ξεκρέμαστοι 121 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης”

• Από τον Ιούλιο του ’16 βρίσκονται σε κατάσταση προσωρινής διάθεσης!

Το ζήτημα των 121 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης εξ ιδιωτών, που από την αποφοίτησή τους τον Ιούλιο του 2016 από την Πυροσβεστική Ακαδημία παραμένουν «ξεκρέμαστοι» σε κατάσταση προσωρινής διάθεσης, χωρίς να έχουν τοποθετηθεί σε οριστικές θέσεις, αναδεικνύει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.
Στην ερώτησή του, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει τα εξής:
«Η άρνηση της κυβέρνησης να μονιμοποιήσει τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, όπως προβλεπόταν ρητά από τον νόμο 3938/ 2011 -γιατί άλλες ήταν οι προτεραιότητές της- και η παράταση της εκκρεμότητας για άλλα τρία χρόνια, εκθέτει την πολιτεία.
Την ίδια ώρα, ζήτημα έχει προκύψει και για 121 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης εξ ιδιωτών που αποφοίτησαν στις 12 Ιουλίου 2016 από την Πυροσβεστική Ακαδημία και οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής διάθεσης έως και σήμερα. Πρόκειται για πυροσβέστες που εδώ και έναν χρόνο είχαν εργαστεί, ανά την Ελλάδα και σε νησιωτικές περιοχές, με τον χαμηλότερο μισθό στο Πυροσβεστικό Σώμα από 680-710 ευρώ. Είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρίσκονται ουσιαστικά “ξεκρέμαστοι”.
Όπως προκύπτει και από σχετική επιστολή του Πανελλήνιου Σωματείου Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΑ.ΣΩ.Π.Π.Υ.) προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος (25.02.17) πολλοί από αυτούς διαμένουν εντός των εγκαταστάσεων των σταθμών λόγω συνεχούς αναβολής της τοποθέτησής τους, μη γνωρίζοντας το χρονικό διάστημα της παραμονής τους εκεί. Επιπλέον, πολλοί απ’ αυτούς είναι παντρεμένοι με παιδιά, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, και αγνοούν που θα βρίσκονται τον επόμενο μήνα, εάν θα λήξει ή όχι ή κατάσταση αυτή ή εάν η υπηρεσία που διατέθηκαν είναι και υπηρεσία οριστικής τοποθέτησής τους».
Κατόπιν τούτων, ο κ. Χαρακόπουλου, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό «προτίθεστε και -αν ναι- πότε να επιλύσετε το πρόβλημα της τοποθέτησης των 121 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης εξ ιδιωτών, αποφοίτων της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 2016, που συνεχίζουν να μένουν σε κατάσταση διάθεσης;»

Read more...

Μάξιμος: Η κοινωνία της Λάρισας θα αγκαλιάσει το Champions League Κωφών

Μάξιμος Champions League Κωφών

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Η κοινωνία της Λάρισας θα αγκαλιάσει το Champions League Κωφών

«Με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχθούμε την διοργάνωση του Champions League Κωφών στην πόλη της Λάρισας, μια μεγάλη διοργάνωση που προάγει έμπρακτα τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της πίστης στις δυνατότητες κάθε ανθρώπου που διαθέτει θέληση ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητές του». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Champions League Κωφών, με σκοπό την ενημέρωση για τη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί σε γήπεδα της Λάρισας από τις 30 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2017.
Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τους διοργανωτές για την προσπάθειά τους να γίνουν οι αγώνες στη Λάρισα, στους οποίους θα συμμετάσχουν 16 ομάδες από 11 χώρες, «γιατί το γεγονός αυτό θα προβάλει την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα συμμετάσχουν ομάδες ανδρών και γυναικών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, συνοδοί και επισκέπτες, ενώ θα προκαλέσει την προσοχή διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. Γι’ αυτό αξίζει τη στήριξη όχι μόνο των θεσμικών φορέων της πολιτείας, αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Είμαι πεπεισμένος ότι ολόκληρη η κοινωνία της Λάρισας θα αγκαλιάσει τη σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση».
Παρόντες στη συνάντηση με τον κ. Χαρακόπουλο, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Champions League Κωφών, ήταν ο κ. Λευτέρης Μηνάς, συντονιστής της διοργάνωσης και ο κ. Θανάσης Ρέντζιος, εκτελεστικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων.

Read more...

Μάξιμος για 25η Μαρτίου: “Κι’ η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά!”

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ:

“Κι’ η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά!”

• Οι διδαχές του Αγώνα της Ανεξαρτησίας μας οπλίζουν με δύναμη

«Σε μια εποχή που η διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία υποχωρεί, χρέος κάθε γονέα είναι να παροτρύνει τα παιδιά του να εντρυφήσουν στα κείμενα των αγωνιστών της Επανάστασης του ’21 αλλά και διανοούμενων του ελληνικού διαφωτισμού, που προετοίμασαν την εθνική Παλιγγενεσία. Ιδιαίτερα στις μέρες μας αξίζει να θυμηθούμε τα λόγια του Ρήγα Φεραίου στο Θούριο “Οι νόμοι να’ ν’ ο πρώτος, και μόνος οδηγός, και της πατρίδος ένας, να γένει αρχηγός. Γιατί κι η αναρχία, ομοιάζει την σκλαβιά, να ζούμε σαν θηρία, είν’ πιο σκληρή φωτιά”». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «μόνον καλές υπηρεσίες δεν προσφέρουν όσοι με εμμονικό και ιδεοληπτικό τρόπο επιχειρούν να υπονομεύσουν την ενότητα του έθνους με παρωχημένες και διχαστικές απόψεις που βάλλουν κατά της εθνικής ταυτότητας, της ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού και της σημασίας της Ορθοδοξίας στην διαδρομή του Γένους».
Ο κ. Χαρακόπουλος υποστηρίζει ότι «ο Αγώνας της Ανεξαρτησίας του 1821, φώτισε όχι μόνον το σκλαβωμένο για σχεδόν τέσσερεις αιώνες έθνος μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, με την θυσία των ηρώων της Επανάστασης για την ελευθερία. Οι Έλληνες, που διατήρησαν την ταυτότητά τους αλώβητη, μέσα στο ζόφο του οθωμανικού ζυγού, μένοντας πιστοί στις παραδόσεις και στην Ορθοδοξία ύψωσαν το ανάστημά τους στον υπέρτερο αντίπαλο, και νίκησαν. Το παράδειγμά τους αποτελεί για όλες τις μεταγενέστερες γενιές πρότυπο μίμησης, και πηγή αισιοδοξίας.
Ιδιαίτερα σήμερα, στα χρόνια της μακράς κρίσης, όπου ο ελληνισμός μοιάζει να έχει χάσει το δρόμο του, οι διδαχές του Αγώνα της Ανεξαρτησίας μας οπλίζουν με δύναμη και ελπίδα. Όταν μάλιστα, έχουν αυξηθεί οι απειλές από ανιστόρητους γείτονες, που ζητούν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας σε χρόνια δίσεκτα. Σε αυτές τις συνθήκες, η ενότητα του έθνους μας για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κινδύνων στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια, εν μέσω μιας ρευστής και απρόβλεπτης παγκόσμιας κατάστασης, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωσή μας».

Read more...

Μάξιμος: Η Ελλάδα χωρίς “Μητρώο καταγραφής περιστατικών καρκίνου”

ΒΟΥΛΗ 2

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2017


ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Η Ελλάδα χωρίς “Μητρώο καταγραφής περιστατικών καρκίνου”

• Σημαντική η μελέτη αιτίων, όπως τα φυτοφάρμακα…

Αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση «στην οργάνωση και λειτουργία “Εθνικού Μητρώου καταγραφής περιστατικών καρκίνου”, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο μιας ορθολογικής αντιμετώπισης των κρουσμάτων καρκίνου» ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που απηύθυνε στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.
Όπως σημειώνει ο κ. Χαρακόπουλος «δυστυχώς, ο καρκίνος συνιστά πλέον την πρώτη αιτία θανάτου στην ΕΕ. Μία ασθένεια η οποία “κτυπά” αδιακρίτως ηλικίας και φύλου. Η αναγκαιότητα αντιμετώπισής της με πολιτικές πρόληψης είναι πασιφανής. Μια από τις βασικές προϋποθέσεις στον πόλεμο εναντίον του καρκίνου είναι η καταγραφή και η μελέτη των αιτιών που τον προκαλούν. Σημαντική ευθύνη για την εκδήλωση της νόσου έχουν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες -όπως ο υδροφόρος ορίζοντας, τα φυτοφάρμακα κ.α.- και γι’ αυτό το λόγο καταγράφονται συγκεκριμένα είδη καρκίνου σε κάποιες περιοχές σε μεγαλύτερη αναλογία από άλλες.
Προϋπόθεση, λοιπόν, για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων είναι η συνεχής ανάλυση των δεδομένων. Αυτή η λογική διαδικασία, της καταγραφής και της έρευνας, με την τήρηση λεπτομερούς Αρχείου, είναι δεδομένη όχι μόνον στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης αλλά ακόμη και σε αυτές της ανατολικής Ευρώπης. Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί, και σ’ αυτόν τον τομέα, η χώρα μας, όπου παρά το γεγονός ότι 40 χιλιάδες συνάνθρωποί μας νοσούν, ετησίως, από τον καρκίνο, συνεχίζουμε να μην έχουμε Αρχείο καταγραφής των περιστατικών της νόσου. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Wincancer, ότι ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (I.A.R.C.) επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία από την Ελλάδα, εκτιμά κατά προσέγγιση τα στοιχεία για τη χώρα μας “με βάση σταθμισμένα καταγεγραμμένα στοιχεία από τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Κεντρική Σερβία για την περίοδο 2003-2007”.
Για το λόγο αυτό ο κ. Δημήτρης Σιάχος του Wincancer απέστειλε στις 15.02.17 επιστολή προς τον υπουργό Υγείας με το εύλογο αίτημα της δημιουργίας και λειτουργίας “Εθνικού Μητρώου καταγραφής περιστατικών καρκίνου”, το οποίο, όπως αναφέρεται, θα μπορούσε να το αναλάβει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, “η οποία διαθέτει την απαραίτητη επιστημονική γνώση και εξειδίκευση”. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δουλειά της Πολιτείας την έχουν αναλάβει κατά τόπους Σύλλογοι καρκινοπαθών, που συγκεντρώνουν και καταγράφουν τα περιστατικά».

Read more...

Μάξιμος: "Παντελής ασυδοσία περιθωριακών με την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ"

Μάξιμος γραφείο

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ:

Παντελής ασυδοσία περιθωριακών με την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ!


«Όπως φαίνεται, οι μόνοι στην Ελλάδα που δεν θέλουν να αντιληφθούν τη τραγική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, με την έξαρση της εγκληματικότητας και την παντελή ασυδοσία περιθωριακών ομάδων, που καίνε, σπάνε και απειλούν χωρίς καμία επίπτωση, είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του! Οι ευθύνες που φέρουν με αποφάσεις, όπως αυτή για την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, στο όνομα δήθεν σύγχρονων αντιλήψεων αντιμετώπισης της εγκληματικότητας είναι τεράστιες. Δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ανασύσταση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και η στήριξη της αστυνομίας στην επιτέλεση του έργου της». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, σε σχετική ερώτησή του για την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Στην απάντησή του ο κ. Τόσκας υποστηρίζει ότι «το Υπουργείο και οι Υπηρεσίες του, υιοθετώντας σύγχρονες αντιλήψεις στη λογική αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και των παραβατικών συμπεριφορών, στη βάση ενός συνολικού, συστηματικού και υπεύθυνου σχεδιασμού, με γνώμονα την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας και την ουσιαστικότερη προσέγγιση της στον πολίτη, χαράσσουν ορθολογική και συγκροτημένη πολιτική με απτά αποτελέσματα, όπως έμπρακτα υποδηλώνουν οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας τους τελευταίους μήνες αντικρούοντας, εν τοις πράγμασι, τους ανεδαφικούς ισχυρισμούς των ερωτώντων Βουλευτών περί "παντελούς ανικανότητας". Κεντρικό άξονα όλων των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται αποτελεί η παροχή των πλέον ικανοποιητικών συνθηκών ασφάλειας και προστασίας στους πολίτες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας τους και στην αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας.
Προς τούτο, ενισχύεται ο τομέας της εμφανούς αστυνόμευσης, μέσω δράσεων με κυρίως προληπτικό - αποτρεπτικό και, σε συντρέχουσα περίπτωση, κατασταλτικό χαρακτήρα. Στο ανωτέρω πλαίσιο, εντάχθηκε και η αναδιάταξη του προσωπικού της Δύναμης Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης (Δ.ΕΛ.Τ.Α.), η οποία δεν αποτέλεσε αυτοτελή Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά επιχειρησιακή Ομάδα υπαγόμενη στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής. Ειδικότερα, κρίθηκε επιβεβλημένη η αξιοποίηση των ικανοτήτων του προσωπικού της εν λόγω δύναμης, σε άλλους τομείς αστυνομικής αρμοδιότητας, όπως η αντιμετώπιση της συνήθους και βαρύνουσας εγκληματικότητας και η συνδρομή τους στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στο πλαίσιο της ειδικής επιχειρησιακής τους δραστηριότητας».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για Βατοπαίδι: "Δικαίωση για Κώστα Καραμανλή και Νέα Δημοκρατία!"

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2017


Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ

Δικαίωση για Κ.Καραμανλή και Νέα Δημοκρατία!


Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την ομόφωνα αθωωτική απόφαση των διωκόμενων για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δικαστική απόφαση για τη λεγόμενη υπόθεση Βατοπαιδίου αναμφίβολα είναι δικαίωση για τον Κώστα Καραμανλή, την κυβέρνησή του και συνολικά τη Νέα Δημοκρατία. Ας αναρωτηθούν όλοι, ποια θα ήταν η πορεία του τόπου αν, με όχημα τη σκευωρία του Βατοπαιδίου, δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή…»

Read more...

Μάξιμος: "Με διεθνή αναγνώριση το τσίπουρο και το κρασί Τυρνάβου!"

Μάξιμος Οινοποιείο Τυρνάβου

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ:

Με διεθνή αναγνώριση το τσίπουρο και το κρασί Τυρνάβου!

• Δέσμευση της ΝΔ η κατάργηση του “χαρατσιού” στο κρασί

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την κατάκτηση τριών χρυσών και δύο ασημένιων βραβείων στο τσίπουρο και στο κρασί του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου στον διαγωνισμό γευσιγνωσίας, που έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Prowein στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, επικοινώνησε με τον πρόεδρο κ. Αγησίλαο Ραψανιώτη τον οποίο και συνεχάρη.

Με αφορμή τη διεθνή αυτή αναγνώριση, ο κ. Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα τοπικά μας προϊόντα είναι ποιοτικά και μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στον διεθνή ανταγωνισμό. Ειδικά όταν αυτά παράγονται από συνεταιριστικές επιχειρήσεις, που οργανώνονται, καινοτομούν και επενδύουν στην εξωστρέφεια -κριτήρια που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς- η κατάκτηση βραβείων αποτελεί ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης.
Η πολιτεία αν δεν στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, τουλάχιστον να μην θέτει εμπόδια, όπως αυτό με την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θυμίζω ότι δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κατάργηση αυτού του χαρατσιού.
Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Αγησίλαο Ραψανιώτη και σε όλους όσοι εργάστηκαν στο Οινοποιείο Τυρνάβου για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό, εύχομαι η βράβευση αυτή να είναι μόνο η αρχή σε μια ανοδική πορεία, με πρωτεία και αξιώσεις στη διεθνή αγορά».

Στη φωτ. ο κ. Χαρακόπουλος συνοδεύοντας τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Οινοποιείο Τυρνάβου, όπου τον ενημερώνει ο κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης.

Read more...